2012 Ekim bebekleri büyüyor

merhaba kızlar ben kasım annesiyim ama sizi de fırsat buldukça okumaya çalışıyorum bizi ilerde ne bekliyor die :) gaz problemi ile ilgili muhabbetleriniz bitti sanırım denk gelmiyorum artık ve böylelikle bizimde o konuyu kapatmamıza az kaldığını düşünüp mutlu oluyorum :)

gelelim emme konusuna.. benim oğlumda en fazla emse 10 dk emiyorki çok zor genellikle 1-2 dk sonra aynı anlattığınız gibi bırakıyor memeyi ve genellikle genzine kaçıyor sütüm.. süt akış hızımın fazla olduğu için durumun böyle olduğunu düşünüyorum çünkü ilk emmeye başlıyor süt birden attrıınca genzine kaçıyo o arada ben bi taraftan ters çevirip sırtına vuruyorum o arada süt attırıyo her tarafa hemen mendil kapatıp biraz da elimle ben sağıyorum süt attırmayı kesince veriyorum o zaman 10 dk yı bulan emmelerimiz oluyor.. sonrasında süt yok die mi bıraktı die diğer memeyi veriyorum kabul etmiyo yani sütüm yetiyo demekki. yne de bu ayki kilosunu öğrenmeden içim rahat etmeyecek. buarada oğum ilk bir hafta sırf mamayla (biberonla) beslenmesine rağmen şimdi biberondan tiksiniyor geçen gün rezene verelim dedik biberonu tutmak istemedi zorlayınca baya bi kustu.. ylancı memede de aynısını yapıo :KK43: bir de iki gün yoğun gaz problemimiz oldu acillik olduk o derece yani bu sancılı dönemde hiç emmek istemedi ve göğsüm şişti sağmak zorunda kaldım millet 45 dk.lık sağma işleminden bahsediyor dk tutmadım ama 5-10 dk içinde sağdım ve sonrasında süt bitti (yeteri kadar süt geldi) demek istediğim bizim memişler sütü daha hızlı aktarıyor olmalı ki bebişte hızlıca doyunca memede kalmak istemiyor bu iyi bişey mi kötü bişey mi bilamiyorum ama :) kendimi yalnız hissediyordum sizleri okuyunca biraz daha rahatladım :)

nerdeeee canım ya tam bitti galiba bu gaz derken yeniden başa sarıyoruz ama sanırım hepimiz tecrübelendik mesela ben bebeğim emerken daha gazı geliyor ve kucağıma alıp alttan hemen poposuna bikaç kez yukarı doğru vuruyorum hemen çıkarıyor birde nurse harveys die bir şurup var bitkisel , benim kurtarıcım o oldu gaz konusunda ama eskisi kadar vermiyorum günde 2 kez filan sadece öncede 6 kez verirdim , süt konusunda şimdiden fazla gelmesi bebeğin için iyi olmayabilir daha pek küçükmüş çünkü , benimde fışkırıyordu bi ara ama zamanla oda düzene giriyor sanırım arz talep meselesi yani :)) bebeğin emmesine göre kendini ayarlıyor galiba

selam kızlar nasılsınız gazımız bitti derken dün yine atak yaptı ya bitmiyo bi türlü dün sabah 6ya kadar uyumudaı ağladı bugünde ağlıo hep pırtlatıyo rahatlıo sonra yine ağlıo elimden koltuğa koyamıyorum bas bas bağrıyo bunaldım:KK43:((

aynı canım ara ara oluyo öyle , ben öyle olunca odayı iyice ısıtıp altını soyuyorum , biraz karına saat yönünde masaj elma yağıyla ve biraz bacaklarını bastırıp karnına doğru gaz çıkartınca rahatlıyo anca , tamamen bitsede kurtulsak artık

bende anca yazabiliyorum , yeni yıl hepimize bebeklerimizle beraber sağlık ve huzur getirsin inşallah :KK16:

amın canım ınsallah.masumıyet ıcınde sevındım ama gelmıyor o haberı bıle yoktur.artık ben burda olmayan arkadaslar hakkında hıc konusmuyorum....cok kırgınım ayrı dusucegımızı bılıyordum ama bukadar erken degıl...

Dun doktora gittik kizlar cok iyi durumu annesi dedi icim rahatladi herseyi takiyordum birde bugun annemle babam geliyor hafta sonu sinava rahat rahat girebilcem biraz da nefes alabilcem oh be :)

canım bende mama vermeyi düşünmüyorum, senin gibi direneceğim. hepsi bir yana 3 hafta sonra işe başlamam lazım şimdiden süt depolamaya başladım hatta geç bile kaldım, benim korkum biberonu aldıktan sonra beni tamamen bırakması, zaten şuan binbir zorlukla ısrarımla emiyor ya o zaman hiç almazsa.:18:

hastanede ele eldıven gıyıp kucuk parmagı bebege emdırıp kenardan sırınga ıle sıkıyolardı anne sutunu, memeyı bırakmaması ıcın bıberon yada emzık vermiyolardı. bizde eve gelince damlalıkla denedık, o dahada kolay oluyo daha ılerı ıtılebildiğinden geri çıkmıyo sut. acd3 dıye bi damla var, onun cam damlalıgı var ıcınde. ucuda yuvarlatılmıs bebişin agzını acıtmıcak sekilde. ben onunla veriyodum, aklınıda bulunsun.

slm kızlar öncelikle hepinizin yeni yılı kutlu olsun. bebişlerle sağlıklı mutlu bir yıl diliyorum hepimize. mam konusuna gelince biz hastanedeyken (acıbadem'de) mamayı kadeh dedikleri surup şişelerinden çıkan ufak plastik bardaklara benzeyen şeylerle verdiler. sonrasında biz de evde o şekilde verdik. memeye en yakın içme şekli oldğunu söylediler. sonrasında da chicco'nun anne göğsü şeklinde geniş olan biberon başlıkları var.ben onu kullanıyorum. arada ben dışarı çıktığımda annemler sağdığım sütleri onunla veriyorlar.
Gaz olayı bizde de hala var.bazen uykuya daldığında sırf uykusu açılmasın diye gazı çıkmadan yatırıyorum ama o zaman da gazı yüzünden uyanıyor hemen :).bizim doktorumuz anne sütü dışında hiçbişey vermedi. ne şurup ne rezene. sadece Multi-tabs diye bir vitaminimiz var damla şeklinde onu veriyoruz hergün.
emzik kullanmıyor o yüzden de uykuya dalışlarımız maalesef sorun oluyor.ben salllamak istemediğim için kucakta şarkı söyleyerek uyutuyoruz.biraz zor oluyor ama işe yarıyor. öyle yatağına yatırıp pışpışla uyutuyoruz diyenlere hayranım o yüzden :)))
hepinize kolaylıklar gelsin.

Öncelikle herkese mutlu sağlıklı yılla r diliyorum.bir agridan dayanılmaz baska bir ağrıyan geçtim meme catlagundan cook cektim o gecti rahatladım derken hemoroid başladı lavaboya cikmak kabus oldu kanıyor da cok fazla ...jilet kesigi gibi acı oluyor...ayni sorunları yaşayıp atlatanlar nasil iyileştiniz paylaşırsaniz sevinirim

muhtemelen sizde de çatlak var..bana kadın doğum doktorum bepanthen ile anestol isimli krem vermisti ..bunlari birbirine iyice karistirarak sabah akşam bolca o bolgeye sürmek gerek..
bunun dışında kabız olmamaya calisin..beyaz ekmek azaltın..bol bol sivi alın..lavaboya çıkarken yanınıza sıcak su alın..
umarım tez zamanda atlatirsiniz..

kızlar oncekı sayfaları pek okuyamadım u konuyu konustunuz mu bılemıyorum ama doğum sonrası depresyon geçiren var mı ? :KK43:

maşallah dünya tatlısı.

Masallah bebisine canim cok tatli
saolun kızlar yılbası aksamı 100 tane fotograf cekmısız valla gozlerıme ınanamadım,
kızlar oncekı sayfaları pek okuyamadım u konuyu konustunuz mu bılemıyorum ama doğum sonrası depresyon geçiren var mı ? :KK43:
ben canım dahada atlatmıs sayılmam ama hastaneye gıtmeye bıle vaktım yok bırde hamıle kaldıgımdan berı kaynanamdayım dahada kafayı yedım yanı.

kzıalr hangi marka yaptırcaksınız?

rotariksle ilgili wikipediada eski bi yazı var olumsuz..

rotated mi yaptıracaksınız doktorunuza sordunuz mu?

ay canım valla bılmıyorum mıgdem afrıyor artık.delı oldum kac gundur.

canım oncellıkle hosgeldın.benım kızımında kusma problemı var yanı reflu dıyorlar.bızde aptamıl ar ve gavısconlu mama vermeyı denedık ama malesef kusmayı engelleyıcı urunler cok katı kızım ıcmedı doktorumuz da bıze mamayı pırınc suyu ıle yapmamızı onerdı ve suan kızım hıc kusmuyor.

teşekkür ederim hoşbulduk.Bende bebelac lf veryrum gunde 60 cc kadar.Gavısconu ona koyuyorum ama çok fazla etkılemıyor kusmamızı.Benm doktorum çok sık besledığım için kustugunu söyluyor.3 saatte bır beslemelısın dıyor.Ama benm bebeğim iştahlı ve sureklı emmek ıstıyor.Bende ağlata ağlata bekletmeye çalışıyorum 3 saat.nasıl hazırlıyorsun mamayı pirinç suyu derken hazır bişimi kendınmı yapıyorsun?bıde gunde kaç kere mama veryrsun?

selam kızlar nasılsınız bugün rota virüsü aşımızı olduk rotarix önerdi dr tadını pek sevdi kızım şapur şupur yuttu...

Merhaba Arkadaslar
Buralara fazla ugramaz olduk haklisiniz hem bebislerden hem de diger tarafta muhabbet daha kolayimiza geliyor. Kullanim kolayligi acisindan.
Esas ayrilma baska topige gecmeyle oldu eski topikte kalsaydik boyle dagilmazdik buraya gelince islerin rengi degisti yoksa 9 ay ne guzel konumustuk benim topikte neyse saglik olsun artik
Bende arada gelip bakip cikiyorum nickimin en guzel nick secildigini de biliyorum :KK34:
Biz de hersey yolunda cok sukur sizleri opuyoruz kizimla :KK54:

nedenki acaba ? çok geçmiş olsun :KK71: anlamıyoruzya neleri var , benimde canım çok sıkılıyo bu duruma , hemen büyüyüp en azından dertlerini anlatabilseler keşke

Nedeni yok canim dr.a gore, cildirmak uzereyim cok yiprandim buyudukce etrafi kesfedicegine bana daha cok bagimli oldu artik kucaktada emmiyor yanina uzaniyorum saatlerce keyif yapiyor... Derdini anlayamamak cok skintili bi durum... Dedigin cok dogru azcik dillenselerde dertlerini anlatsalar...

teşekkür ederim hoşbulduk.Bende bebelac lf veryrum gunde 60 cc kadar.Gavısconu ona koyuyorum ama çok fazla etkılemıyor kusmamızı.Benm doktorum çok sık besledığım için kustugunu söyluyor.3 saatte bır beslemelısın dıyor.Ama benm bebeğim iştahlı ve sureklı emmek ıstıyor.Bende ağlata ağlata bekletmeye çalışıyorum 3 saat.nasıl hazırlıyorsun mamayı pirinç suyu derken hazır bişimi kendınmı yapıyorsun?bıde gunde kaç kere mama veryrsun?
ben en az 2 en fazla 4 saate bır mama verıyorum.bız 1 caybardagı pırınce 5 sıse hayat bebek suyu koyup kaynatıyoruz.ıyıce pırıncler dagılana kadar sonrada pırınclerı suzup suyunu kavonoza koyuyoruz.mamayıda o suyla yapıyoruz allaha sukur ondan sonra hıc kusmadı ve kılosuda cok ıyı arttı kızım yasıtlarını yakaladı.
Merhaba Arkadaslar
Buralara fazla ugramaz olduk haklisiniz hem bebislerden hem de diger tarafta muhabbet daha kolayimiza geliyor. Kullanim kolayligi acisindan.
Esas ayrilma baska topige gecmeyle oldu eski topikte kalsaydik boyle dagilmazdik buraya gelince islerin rengi degisti yoksa 9 ay ne guzel konumustuk benim topikte neyse saglik olsun artik
Bende arada gelip bakip cikiyorum nickimin en guzel nick secildigini de biliyorum :KK34:
Biz de hersey yolunda cok sukur sizleri opuyoruz kizimla :KK54:
valla eger eskısı gıbı olucaksa dıger topıge gecelım yanı hıc sorun degıl.ıyı olmanıza sevındım.bızde cok ıyıyız allaha sukur kızım 4 ayını bıtırdı tam bır prenses oldu artık ele avuca gelıyor.adasımızı gormek ısterız..
Masallah canim allah nazarlardan korusun..
cok hosumuza gıttı butun gece eceyle oynadık oda uyumadı zaten.esra bırde ozelden bana telefon numaranı yollarmısın bende yolluyorum.bu topıgın ne olucagı bellı degıl gorusuruz

ben en az 2 en fazla 4 saate bır mama verıyorum.bız 1 caybardagı pırınce 5 sıse hayat bebek suyu koyup kaynatıyoruz.ıyıce pırıncler dagılana kadar sonrada pırınclerı suzup suyunu kavonoza koyuyoruz.mamayıda o suyla yapıyoruz allaha sukur ondan sonra hıc kusmadı ve kılosuda cok ıyı arttı kızım yasıtlarını yakaladı.

valla eger eskısı gıbı olucaksa dıger topıge gecelım yanı hıc sorun degıl.ıyı olmanıza sevındım.bızde cok ıyıyız allaha sukur kızım 4 ayını bıtırdı tam bır prenses oldu artık ele avuca gelıyor.adasımızı gormek ısterız..

cok hosumuza gıttı butun gece eceyle oynadık oda uyumadı zaten.esra bırde ozelden bana telefon numaranı yollarmısın bende yolluyorum.bu topıgın ne olucagı bellı degıl gorusuruz

Canim profilindeki resimlerden gordum Ece'yi hakikaten cok tatli maasallah subhanallah :nazar: senin ki sari seker olucak belli ki :KK34:

Bizde iyiyiz cok sukur 6530 gr olmusuz boyumuzda 61 cm rota virusu de olduk cok sukur 4. Ayda iki asimiz var daha vakit var neyse ki 3. Ay kotuydu 3 tane asi kiz agladi ben agladim cok moralim bozuldu neyse ki ates olmadi ertesi gunu de Edremite gittik 10 saat yol arabada sesi cikmadi arabayi cok seviyor bebisler

X