- 29 Kasım 2010
- 4.919
- 8
merhaba kızlar ben kasım annesiyim ama sizi de fırsat buldukça okumaya çalışıyorum bizi ilerde ne bekliyor die :) gaz problemi ile ilgili muhabbetleriniz bitti sanırım denk gelmiyorum artık ve böylelikle bizimde o konuyu kapatmamıza az kaldığını düşünüp mutlu oluyorum :)
gelelim emme konusuna.. benim oğlumda en fazla emse 10 dk emiyorki çok zor genellikle 1-2 dk sonra aynı anlattığınız gibi bırakıyor memeyi ve genellikle genzine kaçıyor sütüm.. süt akış hızımın fazla olduğu için durumun böyle olduğunu düşünüyorum çünkü ilk emmeye başlıyor süt birden attrıınca genzine kaçıyo o arada ben bi taraftan ters çevirip sırtına vuruyorum o arada süt attırıyo her tarafa hemen mendil kapatıp biraz da elimle ben sağıyorum süt attırmayı kesince veriyorum o zaman 10 dk yı bulan emmelerimiz oluyor.. sonrasında süt yok die mi bıraktı die diğer memeyi veriyorum kabul etmiyo yani sütüm yetiyo demekki. yne de bu ayki kilosunu öğrenmeden içim rahat etmeyecek. buarada oğum ilk bir hafta sırf mamayla (biberonla) beslenmesine rağmen şimdi biberondan tiksiniyor geçen gün rezene verelim dedik biberonu tutmak istemedi zorlayınca baya bi kustu.. ylancı memede de aynısını yapıo bir de iki gün yoğun gaz problemimiz oldu acillik olduk o derece yani bu sancılı dönemde hiç emmek istemedi ve göğsüm şişti sağmak zorunda kaldım millet 45 dk.lık sağma işleminden bahsediyor dk tutmadım ama 5-10 dk içinde sağdım ve sonrasında süt bitti (yeteri kadar süt geldi) demek istediğim bizim memişler sütü daha hızlı aktarıyor olmalı ki bebişte hızlıca doyunca memede kalmak istemiyor bu iyi bişey mi kötü bişey mi bilamiyorum ama :) kendimi yalnız hissediyordum sizleri okuyunca biraz daha rahatladım :)
nerdeeee canım ya tam bitti galiba bu gaz derken yeniden başa sarıyoruz ama sanırım hepimiz tecrübelendik mesela ben bebeğim emerken daha gazı geliyor ve kucağıma alıp alttan hemen poposuna bikaç kez yukarı doğru vuruyorum hemen çıkarıyor birde nurse harveys die bir şurup var bitkisel , benim kurtarıcım o oldu gaz konusunda ama eskisi kadar vermiyorum günde 2 kez filan sadece öncede 6 kez verirdim , süt konusunda şimdiden fazla gelmesi bebeğin için iyi olmayabilir daha pek küçükmüş çünkü , benimde fışkırıyordu bi ara ama zamanla oda düzene giriyor sanırım arz talep meselesi yani :)) bebeğin emmesine göre kendini ayarlıyor galiba