• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim bebekleri büyüyor

Sanada cok gcmis olsn canm
saol canım
geçmiş olsun canım ya
tesekurler
Kizlar pamugum bi suredir aglarken anneee diye sesler cikartiyor hele bu gun babasiyla icerdeydi pamuk kuzum bende diger odadan iceri gidiyordum kii bi duydum kizcem anneeee diyor oy dedim kizim beni cagiriyor iceri girdim esim diyor elif anne dedii valla dedi diyor :1: canim kizim hernekadar bilincli soylemesede agzina coook yakisiyor...
benımkı yaklasık 1 aydır yapıyor.ama agladıgı zaman bende annemın klasık lafını soyluyorum.bı kerede baba dıye aglayın..yok ama benım cok hosuma gıdıyor
..
günaydın güzel anneler :16:

bugün oğlumla son keyif günümüz yarın işe başlıyorum :14:

keske ımkan olsada annesıyle kalsa pasa ama ıste hayat sartları.uzulme canım.ıyı bakıcak bırı varsa sorun yok...

sut yetıstıremıyoruz sagıyorum bıde pek emmıyor arada ısıne gelırse emıyor 2 gun sonra 2,5 aylık olacak 7 kılo 3230 dogdu 3 kıloya dustu 2 gun gunde 1 kez sulandırılmıs mama yıyor gerısı anne sutu 2 saatte bır 100 ml ıcıyor

öncelikle bebeğinizine masallah
bence günde 1 kez mama vermeye bile gerek yok..mama verdiginiz saatte göğsünüzü verin..
birde bebegin daha 2.5 aylik emme istegi yuksek..her emme istegini acliktan zannetmeyin..ben bunu kizimda daha iyi anladim..ellerini agzina goturup emip aglayinca acliktan zannettim gogsumu verdim...ancak sut gelmeye baslayinca daha kotu agladi..megersem uyku gelmis..sallanmayi seviyor uyumak icin..kızım 1 hafta sonra 3 ayı dolduracak ve buay 700 gr bile aldığını zannetmiyorum...
ama oğlum tam tersine idi..3120 gr doğdu..2900 lere düştü..sarılık başlangıcı vs..dr sürekli emzir deyince bende hep verdim..kolikli bir bebekti .abartmiyorum 3 ayi dolana kadar gunde en fazla 4 saat uyuyabiliyordum..dogum oncesi kilomdan bile zayiftim sutum olsun diye o kadar yememe ragmen...sürekli sancısı olduğundan emmek istiyordu..bende veriyordum..3 ay sonunda 7600 olmustu...3 aydan sonra etrafa ilgisi artti uyku suresi uzamaya basladi..4. ay daha az kilo aldi..zaten ondan sonra daha da azaliyor dis cikarmasiydi yurumesiydi derken...
simdi nasil diye sorarsan orta halli bir cocuk..obezite degil yani :)
bu arada ben oglumu 3 ayi doldurdugu gibi sunnetini yaptirdim..dr genel cerrahti ve bayiltarak yapmadi..sadece orasini igne ile uyusturdu..bizde kol ve bacaklarini tuttuk kimildamasin diye..arada bir agliyor o esnada ama acidan degil sıkıldıgindan..
erkek annelerine tavsiyem kucukken yaptirmalari..hareketleri daha kisitli ve en onemlisi akillari ermiyor..o korkuyu yasamiyorlar..

her bebeğin iştahı ve genetik yapisi farklidir..Aysenin bebegi su kadar almis benimki az almis cok almis filan.saglikli olduktan sonra boymus kiloymus takilmayin anneler :)

Mrb güzel ve yorgun anneler aranızda ek gıdaya geçen var mı? bizim dr benim paşanın gelişimi önde olduğu için bir sonraki ay ek gıdayia başlayabileceğimizi söyledi yani 4. ayını bitirmiş olacak.içimde bir korku erken diye siz neler yapıyorsunuz bu konuda????

rotavirüs aşımızı olduk geldik

3 ay 1 haftalık olarak boyumuz 64 cm, kilomuz 6500 olmuş :nazar: 700 gr almış oğlum bu ay çok iyi dedi hemşire, ilk 2 ay 1'er kilo almıştı

tetanoz aşısını sordum doruk'un 4. ay aşılarıyla beraber olcakmışım yani önümüzdeki ay

tcambaz bende sordum ek gıdayı yani en azından meyve falan ne zaman tattırmaya başlıcam, 4. aydan sonra mı diye, daha erken ben vakti geldikçe seni yönlendircem dedi

rotavirüs aşımızı olduk geldik

3 ay 1 haftalık olarak boyumuz 64 cm, kilomuz 6500 olmuş :nazar: 700 gr almış oğlum bu ay çok iyi dedi hemşire, ilk 2 ay 1'er kilo almıştı

tetanoz aşısını sordum doruk'un 4. ay aşılarıyla beraber olcakmışım yani önümüzdeki ay

tcambaz bende sordum ek gıdayı yani en azından meyve falan ne zaman tattırmaya başlıcam, 4. aydan sonra mı diye, daha erken ben vakti geldikçe seni yönlendircem dedi

:nazar: masallah doruk pasaya. Bizde yarin gitcez bi aksilik cikmazsa bakalim ne durumdayiz tetanoz asim yarin benimde kizlarin ki acimis gozum korktu benimde :27:

Mrb güzel ve yorgun anneler aranızda ek gıdaya geçen var mı? bizim dr benim paşanın gelişimi önde olduğu için bir sonraki ay ek gıdayia başlayabileceğimizi söyledi yani 4. ayını bitirmiş olacak.içimde bir korku erken diye siz neler yapıyorsunuz bu konuda????

canım ben baslasım benım kızım 4 ayını bıtırmek uzere.mandalına yıyor.tek tek baslamak lazımmıs.bıde mandalınayla basladık gunde 1-2 defa 4-5 cay kasıgı verıyorum daha versem yer sıpa ama sımdılık bukadar ılk basta kustu ama sımdı ıyı allaha sukur.bı gorsen coooop cooop cekıyor..:56:

Yarini bekliyemedik hava cok guzel bizde bi saglik ocagi yapalim dedik. İnsallh iyidir gelisimi...

canım ben baslasım benım kızım 4 ayını bıtırmek uzere.mandalına yıyor.tek tek baslamak lazımmıs.bıde mandalınayla basladık gunde 1-2 defa 4-5 cay kasıgı verıyorum daha versem yer sıpa ama sımdılık bukadar ılk basta kustu ama sımdı ıyı allaha sukur.bı gorsen coooop cooop cekıyor..:56:

mandalina 1-2 kez emdirdim bende çok az ama sonra okudum ki alerjik olabiliyormuş portakal-mandalina gibi meyveler ve pişiğe de sebep olabiliyomuş

elma ve armut ilk başlanması gereken gıdalar 4 ayı bitirmeden vermicem ben bişey

Yarini bekliyemedik hava cok guzel bizde bi saglik ocagi yapalim dedik. İnsallh iyidir gelisimi...

Ciktigimiz gibi geri donduk kizimla hava o kadarda guzel degilmis aslinda kangurusuna koydum firsattan istifade bari 1kerecik kullanalim dedim bi ciktim yuzune ruzgar carpiyodu kuzumun agzini acip zar zor nefes aliyodu hemen donduk kapidan. En iyisi yarin babamizla gitmek..

Ciktigimiz gibi geri donduk kizimla hava o kadarda guzel degilmis aslinda kangurusuna koydum firsattan istifade bari 1kerecik kullanalim dedim bi ciktim yuzune ruzgar carpiyodu kuzumun agzini acip zar zor nefes aliyodu hemen donduk kapidan. En iyisi yarin babamizla gitmek..

İyi yapmissin geri donmekle. hasta olmasin kuzular. dunde ben dayanamadim hava guzel oglum oksijen alsin dedim sahile indik. ama nasil tirsa tirsa. cok dikkat ettim tabi. umarim hasta olmaz.

kızlar sütüm bebeğime yetmiyor mama ile takviye yapıyorum. ilk 45 gün hiç emmedi hep sağarak biberonla vermiştim ama artık emiyor

çok şükür ama yetmiyor. 2.ayımızı bitirdik sizce bu zamandan sonra artar mı?bir önerisi olan var mı?

kızlar sütüm bebeğime yetmiyor mama ile takviye yapıyorum. ilk 45 gün hiç emmedi hep sağarak biberonla vermiştim ama artık emiyor

çok şükür ama yetmiyor. 2.ayımızı bitirdik sizce bu zamandan sonra artar mı?bir önerisi olan var mı?

bende ılk basta sagarak verdım 2 dk benı emer arkasından bıberon ısterdı pasam 2,5 aylıgız ınan zaman la artıyor gercı suan hala sagıyorum arada oyle de alıyor sureklı sag bebek emdıkten sonra kalanıda sag malt ıcecekler cok ıse yaradı bende bırde humana stıll tea rezene kımyon anasonlu aktar karısımını cay yaptım sureklı ıctım bırde ısırgan yıne aktardan ınan cok arttırıyor ve tabıkı moral hep sutum yetıyor arttı dıye dusun

Son düzenleme:
İyi yapmissin geri donmekle. hasta olmasin kuzular. dunde ben dayanamadim hava guzel oglum oksijen alsin dedim sahile indik. ama nasil tirsa tirsa. cok dikkat ettim tabi. umarim hasta olmaz.

Bende kendime ve havaya guvenerek cikip tirsa tirsa geri dondum bi baktim kuzum agzini acmis kus gibi yuzu nu bi saga bi sola cevirip ruzgarin etkisiyle zar zor nefes aliyor cok uzuldum eve zor attim canimi kaskati olmustum eve girdigimde stresten... Bi daha mi tobeler olsun bahara kadar cikmam bu bana yetti...

mandalina 1-2 kez emdirdim bende çok az ama sonra okudum ki alerjik olabiliyormuş portakal-mandalina gibi meyveler ve pişiğe de sebep olabiliyomuş

elma ve armut ilk başlanması gereken gıdalar 4 ayı bitirmeden vermicem ben bişey

Portakali ki 1yasindan evvel vermeyin diye okumustum benim bi arkadasim 3,5aylik bebegine veriyordu... İcind e asit oldugu icin midesine cok zararliymis... Elma armutuda kaynatip veren vardi da nedenini arastirmadim bi forumda okumustu..

Back