• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim bebekleri büyüyor

kızlar sütüm bebeğime yetmiyor mama ile takviye yapıyorum. ilk 45 gün hiç emmedi hep sağarak biberonla vermiştim ama artık emiyor

çok şükür ama yetmiyor. 2.ayımızı bitirdik sizce bu zamandan sonra artar mı?bir önerisi olan var mı?

emdikçe artıyor canım bol su ve çorba bitki çayı gibi sulu şeyler yemeye bak

karbonatla sildim ve mikostatin verdim ama o ilacı düzenlide vermedim pek , geçiremedimde zaten :( azcık var ama avurtlarında sadece , yoksa pamukçuk değilmi die düşünmeye başladım , bikaç gün bakıcam artık artarsa napıcam bilmiyorum

rotavirüsü konusunda bende kararsız kalmıştım ama doktorumuz da sağlık ocağı da yaptırmamızı söyledi

sonra hasta olup da üzülmektense yaptırdık bugün

buarada yarın işe gitmiyoruuuummmm:21: pzt başlıcam annemle babam gelmiş olcak, bakıcıya bırakmıcam oğlumu ilk 2 hafta

2 haftada bir düzen oturtur annemler bensiz sonra bakıcıda daha rahat oluruz inşallah

bizim burada hava güzeldi kızımın 2. ay aşılarını yaptırdık geldik bugün , bende kangrusuyla götürdüm ,hava çok güzeldi kullanamadan büyüyecek sanırım pekte gerekli bişey değilmiş kangru doğrusu :37: en azından almasam içimde kalırdı ama :)) 3 aşı oldu pamuğum bugün ateşlenmedi henüz , inşallah ateşlenmez hiç
Gercekten cok luzumsuzmus kullanissiz bisey heleki bizim kuzular gibi kis bebekleri icin cok gereksiz. Yanlis hatirlamiyosam topikte asi olan kuzularin benim pamugumda dahil atesi yukselmedi canim cok gecmis olsun kolaylikla atlatin insallah...

rotavirüsü konusunda bende kararsız kalmıştım ama doktorumuz da sağlık ocağı da yaptırmamızı söyledi

sonra hasta olup da üzülmektense yaptırdık bugün

buarada yarın işe gitmiyoruuuummmm:21: pzt başlıcam annemle babam gelmiş olcak, bakıcıya bırakmıcam oğlumu ilk 2 hafta

2 haftada bir düzen oturtur annemler bensiz sonra bakıcıda daha rahat oluruz inşallah

Ohh gozun aydin kizimin adasi 3gun daha kuzunlasin bakicin kendi evinde bakcakti degil mi? Dogum parani nasil yaptin asgari ucretten mi yatiyodu seninkide onceden ptt den mis odemeler simdi bankadanmis ayni gun cekiliyormus diye duydum dogru mu?

Kizlar kuzularnizin tirnaklarini nasil kesiosunuz. ben cok korkuyorum. bir kere kestim o zamnda canini acittm bir daha kesmedim gorumcem kesti. ama nereye kadar uzadi simdi kesmem lazim cok korkuyorum. hungur hungur aglamistim canini yaktigimda.

Kizlar kuzularnizin tirnaklarini nasil kesiosunuz. ben cok korkuyorum. bir kere kestim o zamnda canini acittm bir daha kesmedim gorumcem kesti. ama nereye kadar uzadi simdi kesmem lazim cok korkuyorum. hungur hungur aglamistim canini yaktigimda.

Ben o islemi dun yaptim acikcasi bende korkuyorum bi kere uyanikken kestim pek rahat olmadi sonrasinda ise uyudugu zamani tercih ettim artik cok hareketlendiler uyanikken cok zor... Ve kesinlikle kestigin ortam cok aydinlik olsun. Cok derine inme parmakgini tut ve parmagindan uzun olan kisimlari kes kolay gelsin... Bende hala yikiyamiyorum kuzumu cok korkuyorum :ssz:

Kizlar pamugumu yikarken yuzustu tutup kafasindan asagi su dokmuyoruz biz yuzune su gelince agliyor cok korkuyor bizde mecburen filesinde yatarken sirtustu yikiyoruz kafasini kulaklarini ice kiviriyoruz su gitmesin diye cok bide masrafayla su dokerken kafasina ellerim zangir zangir titriyor nasil aliscam. Yuzune su gelmedigi surece banyomuz keyifli :nazar: ama yuzune su gelmeye gorsun..

DİKKAT ANNELER;

kızlar size bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken bir durum...

kızlar kızım 2 ayını yeni bitirdi. dün kızımın altını temizlerken bir de ne görim.kızımın vajinasının içinde idrarını yaptığı yerde siyah uzun kıllar vardı.çok şaşırdım resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü.eşim bi önceki gün nöbetçiydi ve eve yeni gelmiiş uyuyordu. hemen giitm eşimi kaldırdım.o da baktı ve hayretler içinde kaldık hemen dr olan arkadaşımı aradım tl.kapalıydı ardından annemi aradım sordum bilmiyorum hiç görmedimde duymadımda böle bişi dedi.tabi eşimde bu arada bebeğimin dr arıyor.bebeğimin dr. hastaneye gelin görmem lazım dedi.ve apar topar hastaneye gittik. tabi hastane merkezde ve 1 saat uzaklıkta yani arabada korkudan titriyorum bu nasıl olur neden olur die.neyse ki hastaneye vardık eşim arabayı park ederken naz ı alıp hemen koştum dr yanına üstünü soydum bezini çıkardık baktı dr ve çok rahat bi şekilde pamukla temizledi tabi yavrum bu arada ağlıyo ama nasıl kızlar içim sızlıyordu.neyse ki içini iyice temizledi dr. hiç biş kalmadı neden olduğunu daha ben sormadan dr söyledi.pişik kremi kullanıyor musunuz dedi bende pişik olduğu zamanlarda evet dedim. bazı pişik kremleri tüylenme yapıyormuş. benim kullandığım pişik kremini sordu ve onu kullanma dedi ve kendi bi tane yazdı.....bide kremli bebek bezi kullanmamı tavsiye etti....

üzücü endişeli ve tedirgin edici bi gündü.lütfen sizlerde çok dikkat edin bebişlerimize bişi olmasın....

DİKKAT ANNELER;

kızlar kızım 2 ayını yeni bitirdi. dün kızımın altını temizlerken bir de ne görim.kızımın vajinasının içinde idrarını yaptığı yerde siyah uzun kıllar vardı.çok şaşırdım resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü.eşim bi önceki gün nöbetçiydi ve eve yeni gelmiiş uyuyordu. hemen giitm eşimi kaldırdım.o da baktı ve hayretler içinde kaldık hemen dr olan arkadaşımı aradım tl.kapalıydı ardından annemi aradım sordum bilmiyorum hiç görmedimde duymadımda böle bişi dedi.tabi eşimde bu arada bebeğimin dr arıyor.bebeğimin dr. hastaneye gelin görmem lazım dedi.ve apar topar hastaneye gittik. tabi hastane merkezde ve 1 saat uzaklıkta yani arabada korkudan titriyorum bu nasıl olur neden olur die.neyse ki hastaneye vardık eşim arabayı park ederken naz ı alıp hemen koştum dr yanına üstünü soydum bezini çıkardık baktı dr ve çok rahat bi şekilde pamukla temizledi tabi yavrum bu arada ağlıyo ama nasıl kızlar içim sızlıyordu.neyse ki içini iyice temizledi dr. hiç biş kalmadı neden olduğunu daha ben sormadan dr söyledi.pişik kremi kullanıyor musunuz dedi bende pişik olduğu zamanlarda evet dedim. bazı pişik kremleri tüylenme yapıyormuş. benim kullandığım pişik kremini sordu ve onu kullanma dedi ve kendi bi tane yazdı.....bide kremli bebek bezi kullanmamı tavsiye etti....

üzücü endişeli ve tedirgin edici bi gündü.lütfen sizlerde çok dikkat edin bebişlerimize bişi olmasın....

Neyseki çözümsüz bişi değilmiş canım çok geçmiş olsun bende daha dikkatli olacağım..Bugün bende berbat ötesi bir gün geçirdim kızımın öksürükleri arttı burnu ağzı tıkalı nefes alamıyor tam 3 kere emerken boğulma tehlikesi atlattı o an elim kolum tutmadı hemen bağırarak eşimi çağırdım kuzum can çekişti resmen bayılacaktım nerdeyse :( .acile götürdük artık burnunu aspire edip açtılar da rahat rahat emip uyudu.Korkuyorum emzirirken tekrar aynı şey olacak diye..Bende okadar hastayımki hiçbiyerim tutmuyor ölüyorum resmen.Bi atlatsaydık

DİKKAT ANNELER;

Canim adini soylersen daha temkinli yaklasiriz mustela vitamin p.onleyci bizimkisi..

Ohh gozun aydin kizimin adasi 3gun daha kuzunlasin bakicin kendi evinde bakcakti degil mi? Dogum parani nasil yaptin asgari ucretten mi yatiyodu seninkide onceden ptt den mis odemeler simdi bankadanmis ayni gun cekiliyormus diye duydum dogru mu?

Doğum parası sgk tarafından bankaya ödeniyor ve 10-15 gün sonra çekebiliyorsun aynı gün olmuyor.Ben öbür hafta sonu çekeceğim

Neyseki çözümsüz bişi değilmiş canım çok geçmiş olsun bende daha dikkatli olacağım..Bugün bende berbat ötesi bir gün geçirdim kızımın öksürükleri arttı burnu ağzı tıkalı nefes alamıyor tam 3 kere emerken boğulma tehlikesi atlattı o an elim kolum tutmadı hemen bağırarak eşimi çağırdım kuzum can çekişti resmen bayılacaktım nerdeyse :( .acile götürdük artık burnunu aspire edip açtılar da rahat rahat emip uyudu.Korkuyorum emzirirken tekrar aynı şey olacak diye..Bende okadar hastayımki hiçbiyerim tutmuyor ölüyorum resmen.Bi atlatsaydık

Canim okurken bile cok korktum ya allah esirgesin cok gecmis olsun...

Doğum parası sgk tarafından bankaya ödeniyor ve 10-15 gün sonra çekebiliyorsun aynı gün olmuyor.Ben öbür hafta sonu çekeceğim

Canim cevabin icin sagol edevlette gorunuyormus arkadasim cekti parasini ama e devlette henuz para yatmadi diye gorunsede 2gun aradan sonra bakmislar hesaplarinda para... Bi bak derim...

bizim doktorda yaptırmakta fayda var dedi 2. ayımızda olduk 2. dozuda 4. aydaymış
bende 2 hafta sonra yaptırıcam 2 dozu.
DİKKAT ANNELER;

hangı marka oldugunu soylersen bızde ona gore tedbır alırız canım.

Kızlar ben bugun 1 gıbı esımın cocukluk arkadasının esı cagırdı oraya gıdıcem acaba.bısey goturmem gerekır mı mevlutler harıc ılk defa oturmaya gıdıcem

Back