• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim bebekleri büyüyor

bebegınde gaz sorunu olanlarda dr browns ın bıberonu hava yutmasını onluyor bende avent bıberondan gecıs yaptım buna bıraz daha rahatlıyorsunuz gaz damlasıda sab sımpleks bıze rahat nefes aldırdı

Kızlar ya benim bebeğim dünden beri daha huysuz kusmasi da arttı kesik kesikti normal dedik ama öğlen tam memedeyken ağzındaki şutu bırakın midesindekileri de bir iki ağız dolusu çıkardı sizce neden bu durumu yaşayan varmi...bir de bugün uykusu kısa bebekler icin yazı okudum sallamayin bırakın yatağa alissin gibi yöntemler var iste zamanla alışır kucakta uykuya dalinca uyandığında farklı yerde olunca aglarlarmis yatağa alustirin mantıklı ama yapilmiyor aglamasina dayanamam hadi ben dayansın eşim annesi söylenir dirdir eder ..mecbur boyle devam ayakta sallıyor uyuyunca yatağına ...sizler nasil uyutuyorsunuz?

selam kızlar

bence elektrikli baya kullanışlı oluyo manuelde var elimde ama daha kullanmadım sağolsun komşum verdi her ikisinide

emzik kızım alıyor damaklı ve baya büyük olanı alıyor küçükleri almaDI hatta aventinkinide aldık damaksız onuda almadı en sonunda bebedorun büyük emziğini aldık baya bi kurtarıcı oluyo alıştırın derim. ben doktora sordum hiçbi sakıncası yok sadece bıraktırmakta zorlanabiğlirsin dedi.

kusma olayı bizdede çok vardı hatta burundan da geliyor artık büyüdükçe midesi bulandıkça kendini sıkıyo kusmamak için garibim.. doktor midesinin aldığından fazla emdiği için öle dedi kilo alımı iyi olduğu sürece normal dedi. bide tuvaletini yapamadığı zamanlarda kusmalar çoğalır otomatikmen..ben bu konulardan dolayı hep doktora gittim :31:

bende ayağımda sallıyorum ama gece kendisi emerken uyuyor. ayağımda sallayıp beşiğine bile yatırmıyorum salonda koltukta yatıyor.bende ağlatamam şurada kaç ay sallıcaz ayağımızda varsın istedikleri şekilde uyusunlar

arkadslar hickirik icin 3-4 damla limon cay kasigina koyun bi kerede agzina dokun aninda cozum hicbir zararida yok bnm cocuk doktorum soyledi.Aklinizda bulunsun.

nasıl limon mu veriyosun :53:gırtlağı midesi o asitten zarar görür yaa nasıl cesaret ediyosun :30: su bile ağır geliyoken çok çok şaşırdım.

hem hıçkırık kötü bişey değilki midesi büyüyor ve organların gelişimi için gayet iyi diye biliyorum

Son düzenleme:
arkadslar hickirik icin 3-4 damla limon cay kasigina koyun bi kerede agzina dokun aninda cozum hicbir zararida yok bnm cocuk doktorum soyledi.Aklinizda bulunsun.

Aslinda saglikocagindaki ebede soyledi dayanabilirsen ver dedi yook olmaz deyince verme zaten asitli diye toparladi :1: beni cok rahatsiz ediyor kizimin hickirmasi hele o esnada aglamasi yokmu of bisey olcak diye cok korkuyorum aglamamasi icin sekilden sekle giriyorum :ssz:

nasıl limon mu veriyosun :53:gırtlağı midesi o asitten zarar görür yaa nasıl cesaret ediyosun :30: su bile ağır geliyoken çok çok şaşırdım.

hem hıçkırık kötü bişey değilki midesi büyüyor ve organların gelişimi için gayet iyi diye biliyorum

sana katılıyorum. ben emziriyorum hıçkırık tuttuğunda geçiyor hemen.ilk 6 ay su bile vermeyin deniyor ben de katılıyorum buna.süt haricinde verdiğim tek sıvı vitamin damlamız. :)

Kızlar ya benim bebeğim dünden beri daha huysuz kusmasi da arttı kesik kesikti normal dedik ama öğlen tam memedeyken ağzındaki şutu bırakın midesindekileri de bir iki ağız dolusu çıkardı sizce neden bu durumu yaşayan varmi...bir de bugün uykusu kısa bebekler icin yazı okudum sallamayin bırakın yatağa alissin gibi yöntemler var iste zamanla alışır kucakta uykuya dalinca uyandığında farklı yerde olunca aglarlarmis yatağa alustirin mantıklı ama yapilmiyor aglamasina dayanamam hadi ben dayansın eşim annesi söylenir dirdir eder ..mecbur boyle devam ayakta sallıyor uyuyunca yatağına ...sizler nasil uyutuyorsunuz?

Benim kizimda agiz dolusu kustugunda dr.goturduk reflu olabilir idrar yolu enf.olabilir dedi devami gelirse tekrar gel dedi ama sukur devami gelmedi.bi takip et sende bide emzirdikten sonra 16 dakka hafif dik tut annesi altinida degistirme hemencik bide boyle dene bende ise yaradi sizdede yarar ins.

Ben de limon falan veremem...su da verilmez ama ben anason desene kimyon karışımı caydan veriyorum 20 30cc kadar ılık gazına sancisina iyi geliyor dediler fena degil iyi gibi...

ben emzik verdim valla çok da rahat oluyo.emziğini veriyorum uyuyacağı zaman,kollarını da battaniyesinin içine koyuyorum kundak yapar gibi yatağa yatırıyorum hemen dalıyo uykuya.maşallah nazar değmesin oğluşuma:nazar:siz de battaniyeye sarmayı deneyin mutlaka.kendilerini güvende hissederlermiş böyle.büyük oğlumda da aynı şekilde yapardım.emziği bıraktırma konusuna gelince.ben oğlumda sadece uyuyacağı zaman verdim.sonra yavaş yavaş azalttım.emziksiz uyumaya başladık sonra.bırakmak zor olmadı.ama yavaş yavaş yaptım ben.birden bıraktırmadım.gün içinde vermeyerek falan 2 yaşında bıraktık.inşallah bu sefer de yapabilirim aynı şekilde..

ben emzik verdim valla çok da rahat oluyo.emziğini veriyorum uyuyacağı zaman,kollarını da battaniyesinin içine koyuyorum kundak yapar gibi yatağa yatırıyorum hemen dalıyo uykuya.maşallah nazar değmesin oğluşuma:nazar:siz de battaniyeye sarmayı deneyin mutlaka.kendilerini güvende hissederlermiş böyle.büyük oğlumda da aynı şekilde yapardım.emziği bıraktırma konusuna gelince.ben oğlumda sadece uyuyacağı zaman verdim.sonra yavaş yavaş azalttım.emziksiz uyumaya başladık sonra.bırakmak zor olmadı.ama yavaş yavaş yaptım ben.birden bıraktırmadım.gün içinde vermeyerek falan 2 yaşında bıraktık.inşallah bu sefer de yapabilirim aynı şekilde..

Keske benim kizimda kabul etse de bende versem yok israrla deniyorum o'da israrla almiyor sonrada oguruyor midesini bulandiriyor pes eden ben oluyorum ertesi gun galip gelen yine kizim oluyor :ssz: kisir dongu icindeyiz ana kiz... Tatli biselere batir ver diyorlar onuda ben kabul etmiyorum bilemiyorum nasil Olcak. Emme ihtiyaci cok fazla e karni tokkende emiyor sut gelince ogg ogg yapiyo sonra saldiriyor ellerine yanagima nasil alistircam yardim edin kizlar...

bende seninle ayni fikirdeyim canimm
hickirik konusunda bence gereksiz evham yapmayin derim ben hickirik da bi ihtiyac sonucta onlar icin..
sahsen ben kizim hickirdikca mutlu oluyorum ohh sindirim sistemimz calisiyo mis gbi dye:))
ve ona da bu refleksten dolayi stres yasamasin alissin dye eglanceli bisey yasiyomusuz gbi davranmaya calisiyorum
hickirik; bebegin sindirim sistemi ve organ gelisiminin olmasi gerektgi olcude calistginin
en guzel ispatidir... limonla felan nye engellemeye calisiyosunuz ki:26:birakin ozgurce hickirsin yavrular:31:

Bebek Hıçkırığı – Bebeklerde Hıçkırık Neden Olur – Bebek Hıçkırığı Nasıl Geçer

Keske benim kizimda kabul etse de bende versem yok israrla deniyorum o'da israrla almiyor sonrada oguruyor midesini bulandiriyor pes eden ben oluyorum ertesi gun galip gelen yine kizim oluyor :ssz: kisir dongu icindeyiz ana kiz... Tatli biselere batir ver diyorlar onuda ben kabul etmiyorum bilemiyorum nasil Olcak. Emme ihtiyaci cok fazla e karni tokkende emiyor sut gelince ogg ogg yapiyo sonra saldiriyor ellerine yanagima nasil alistircam yardim edin kizlar...
topigin gece tayfasi olaraktan yine burdayiz ikimiz anlasilan esraa:1::1:
benim minnosum bgun itibariyle emzik almaya basladi sok sok sok yanii:52:(
(ama ben iste daha oncede yazmistim sevineyim mi uzleyim mi sasirdim:26)
onceki gunler cok ugrasmistim almadi bende artik almaz diyodum
ayni senin anlattgin gbi diliyle geri ittirip midesini bulandryodu
yalniz oldugumdan ben cok caresz kaldim ve sirf alsin dye tatli seylerede batirdim walla ona ragmen almamsti zilli
bgun durduk yere aglarken bi vereyim dedim hemde hic biseye batrmadan
bi tuttu kii sanki vermemi bekliyomus:1:
almasini istiyosan farkli emzik cesitlerini dene istersen
ben iki farkli marka netten siparis vermistm
evdekini almadi dye onlar gelmeden evdeki eski emzigine yapisti benimki saka gbi resmen yaaa:52::52:
bide kendini kusturmaya calisiyolar ya o sirada emzigi bogazina dogru ittirme dudadginin ucunda beklet
o zaman istesede boguremiyo damagina degmedgi icin ben ole yaptim ise yaradi

Kızlar kusura bakmayın cevap yazamadım.ece hasta hastaneye felan gıttık.oksuruyor,kusuyor,gozlerı capaklanıyor.dısarı bıle cıkmayan kızım hasta oldu valla saskınlık ıcındeyım

Kızlar kusura bakmayın cevap yazamadım.ece hasta hastaneye felan gıttık.oksuruyor,kusuyor,gozlerı capaklanıyor.dısarı bıle cıkmayan kızım hasta oldu valla saskınlık ıcındeyım

aynı benım oglumda hasta nasıl öksürüyo yavrum hapsuruyo burnu akıyo bogazı da hırıltılı
dr ıkı tane şurup verdi
ınş.şifa olur
sıze de gecmıs olsun

aynı benım oglumda hasta nasıl öksürüyo yavrum hapsuruyo burnu akıyo bogazı da hırıltılı
dr ıkı tane şurup verdi
ınş.şifa olur
sıze de gecmıs olsun

benim kızımda aynen öyle oldu çok üzülüyorum :43:hangi şurubu verdi doktor bize benical verdi çok vermek istemiyorum ama ilerlerse diye korkuyorum geçmezse antibiyotik dedi 6 ay dan önce antibiyotik olmaz ki daha çok küçük yavrum:43:kimseyi sokmak istemiyorum eve yavruma mikrop bulaşacak diye:31:

dr ıkı tane şurup verdi
ınş.şifa olur
sıze de gecmıs olsun
bızede verdı 1 tane surup bakalım ınsallah duzelır oksurmekten uyuyamıyor yavrum.gecmıs olsun
benim kızımda aynen öyle oldu çok üzülüyorum :43:hangi şurubu verdi doktor bize benical verdi çok vermek istemiyorum ama ilerlerse diye korkuyorum geçmezse antibiyotik dedi 6 ay dan önce antibiyotik olmaz ki daha çok küçük yavrum:43:kimseyi sokmak istemiyorum eve yavruma mikrop bulaşacak diye:31:
bende aynen kımse gelmesın dıyorum ama mıllet gelıyor hele bu mevsımde zaten herkes hasta.bırde premature daha yenı dogan ebatlarında.56 cm 5100 gr oldu daha yenı kızım.bızede ventolın surup verdı doktor

bızede verdı 1 tane surup bakalım ınsallah duzelır oksurmekten uyuyamıyor yavrum.gecmıs olsun

bende aynen kımse gelmesın dıyorum ama mıllet gelıyor hele bu mevsımde zaten herkes hasta.bırde premature daha yenı dogan ebatlarında.56 cm 5100 gr oldu daha yenı kızım.bızede ventolın surup verdı doktor

geçmiş olsun çok zormuş annelik:5::5::5:inşallah iyileşirler bir an önce:5:

Back