2012 Ekim Anneleri

kızlar kaşıntıdan deliricem yaa...her gün bu saatlerde çatlaklarım mçok fena kaşınıyor..kıdıkça kaşınıyo hemde acıyor..napıcam bwne yaa..3 gündür çekiyorum...böyle bişey yaşayaN VARMI

canım benimde geçen hafta çatlaklarım çok kaşındı sonra hafif kabarcıklar olduğunu fark ettim bol bol kremledim çatlak önleyici yağlarımı bitirdim hatta ama fayda etmedi. şimdi ise kurdeşen oldum sanırım, tüm vücudum, karnımın tümü kabarcık dolu kıpkırmızı ve kaşınıyor. allah bu son günlerimizde hepimize yardımcı olsun sabır versin

off ya yine kaşıntı olsun istemiyorum...daha önce sadece el ve ayaklarımda olmuştuu.şimdide karnımın alt tarafı..göremiyorumda ne var diye(((

Göbek çevresinde kaşıntı
Gebe kadınların yaklaşık yüzde 1'inde göbek çevresinde kaşıntılı kırmızı kabarıklıklar ortaya çıkar. Bu durum gebeliğin kaşıntılı ürtiker plakları ve papülleri olarak -pruritic urticarial papules and plaques of pregnancy- (PUPPP) olarak adlandırılır. PUPPP gebeliğin son 3 ayında ve ilk bebeğini bekleyen ya da çoğul gebelik yaşayan anne adaylarında daha sık görülen bir durumdur. Kızarıklıklar ilk başta karın çevresinde ve çoğu zaman eğer varsa karın çatlaklarının etrafında başlar ve giderek kalçalara, bacaklara ve hatta kollara doğru yayılır. Bu durum hem anne adayı hem de bebek için zararsız olmakla birlikte bazen çok rahatsız edici boyutta kaşıntıya neden olabilir. PUPPP’nin tanısı cilt doktoru tarafından konur. Tedavisinde ise rahatlatıcı kremler ve gerekli durumlarda alerji ilaçları kullanılır.

Bu tedaviye dirençli olan nadir durumlarda ağızdan alınan steroidlerin kullanılması gerekli olabilir. PUPPP genelde doğumdan sonra birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolur. Nadiren doğumdan sonra birkaç hafta daha devam edebilir. Daha nadir olarak ise gebelik sırasında değil doğumu takip eden birkaç gün içinde ilk kez ortaya çıkabilir.

Bir gebeliğinde PUPPP yaşayan annelerin takip eden gebeliklerinde aynı duruma maruz kalmaları nadirdir.

benimde dün bacağım çok kaşındııı , havalarda kuruyo diyemidir nedir diye düşünüyorum...

Gunaydin taze anneler ve ton ton hamisler... Nasilsiniz? artik ben cok agirlastim. geceleri saga sola donmek iskence oldu. hele wc ye uyandigimda adim atamiyorum. bebek baskisindan herhalde kemiklerim cok aciyor. safak 8 :) Insallah sagliklica gelir bebislerimiz.
Kasintilara cozum yine sifali yaglardan geliyor(catlak kasintilari sadece)

Gunaydin millet..cok sukur kizimla guzel bir gece gecirdik.zaten kizimin masallahi var uykusuzluk nedir anlamadim hic..ben 2saatte bir alarmi kurup uyandiriyorum..uykusu baya agir..cok ta aglamiyor zaten..hala yatagina yatirmiyoruz.kiyamiyoruz.ikimizin arasinda kendini guvende hissediyor..gece mizildayinca bir elinden ben bir elinden esim tutuyoruz.uyuyor yine..ayni karnimdaki gii uyku saatleri..gece hic kipirdamazdi..simdi de emdi yine uyudu...hadi kizlar siz de dogurun artikkk...

Oh oh oh masallah masallah. Allah nazarlardan saklasin. Insallah boyle devam eder. Bende cok imrendim valla.. hadi oglum sende saglicakla bize gel. Ben sanirim uykusuzlugu bebegimden degil onceki gibi wc den cekecek gibiyim. Yillardir uykusuzum dun gece 6 defa uyandim. sIk sIk kum ve tas dusurdugum icin gunde 3-4 lt su iciyorum.

canım dün nstye bağlandım orada bide düz yatınca bu anlattığın karnım taş gibi oldu tansiyonum yükseldi sandım nefes almakta güçlük çektim ve ağrım 40 larda çıktı,doktorum hafif hafif ağrın başlamış gözün aydın dedi.bende senin gibiyim birşeyler oluyoda onlar ne anlama geliyor bilemiyorum

günaydın annecik, maşallah size inşallah hep böyle gider benim bebekliğimi anlatmışsın abimle aramızda 1 yaş olmasına rağmen annem hiç uykusuz kalmamış gece yat sabah kalk durumundaymışız, annem ısrarla size benzeyecek bak gör diyo inşallah benim oğluşumda anneciğine benzerde senin gibi oluruz hadi hayırlısı

Günaydın kızlar... Sanırım grip oluyorum. Dünden beri her ne kadar aldırmamaya çalışsam da bugün sabah yine grip uyandım. Boğazım ağrıyor ve vücut kırfınlığım var. Eyvah eyvah diyorum.. Bakalım dr.um kontrolde ne diyecek? Bir de o var bugün. Döndüğümde size haberleri iletirim muhakkak ...

yok canım yaa bukadar beklemişken keyfi sezeryan olmak yenilgi gibi geliyo bana ama mecbur kalırsam tabiki olurum ama bukadar dişimi sıktım bekledim bikaç gün daha beklerim nasıl girdiyse cıkıcak illaki

Ay çok güldüm allah iyiliğini versin, ben de girdiği gibi çıksın istiyorum, inşallah muaffak oluruz

İns canim gerci her cocuk farkli bi tecrube bence ama 2 ncier daha zor oluyor kesinlikle yani hamilelik donemi en azindan heleki ebnim oglum gibi aralar azsa daha bana muhtac ilgi bekliyor hamileyken kaldirMiyosun rahat oyanayamiyosun geDiremiyosun cocugu herseyin kisitli uzuluyorumonun icinde ama en buyuk zorluk anneye tabi ilk cocukta takilan bsiey yok tum ilgiyi bebege gosterebilirsn ama ben simdi dogunca bi denge saglamak Zorundayim bakalim

benim oğluşum olacak canım inşallah

doğru canımm, zaten kasttetiğim hamilelikteki doğum alrmlarını anlamak konusundaydı :) ben ilk hamile kaldığım da 5 ay yesemde yemesemde günde 6 defa çıkarıyodum ölü gibi yatıyodum açlıktan ,susuzluktan ve şükrettiğim şey yaa şuanda benden ilgi bekleyen bi çocuğum olsaydı napardım dı .....
onun için Allah sana kolaylık versinnn , inşallah çok uslu bi bebişin olur , ve inşallah oğluşunda kardeşini çok sever kıskançlık durumlarıyla bari karşılaşmasan..

Kızlar 40. Haftada olanlar ultrason kağıtlarında edd diye bi yer var son dogum tarihi demekmiş orası bitmişler aynı mı bi bakarmısiniz benimki de orada 22.10.2012 yazıyor ama bugün normalde benim son gunün . Birazdan yine Dr gidicem bakalım ne olacak dua edin bebekte ve suyunda bi sorun yoksa cumaya kdr beklemek isticem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…