2012 Ekim Anneleri

Ayyyy hele ben, hele bennn... Hayalini bile kuruyorum yüzüstü uyumanın. Okadar özledim ki anlatamam. Sanki bir yüzüstü yatsam bütün yorgunluğum, şikayetlerim bitecek gibi
İns normaldogurursak yatariz ama sez olursa dikis olacak biraz daha beklemek gerkecek

dikisin son dugum kismi sagda bitiyormus sola yatmak daha rahat oluyormus baskiyi azaltmak icin

İşte canım hep değil ama düzensiz indi çıktı ama çoğunlukla 180lerdeydi şimdide 1 saattir 25 dk bi 40 50 dk süren ağrılı karın serttleşmemiz var ben bi umut doğururum diyemi bekliyorum bilmiyorum yada kendimimi korkutuyorum nstde yüksekti diye sancı hep yüksek çıkmadı işte o da var ayy hiç bişi sormadım dra yaa bak sol parmaklarımı hissetmiyorum onu soracaktım onu bile unuttum

haha aynen cnm ya cunku vajınal muayneyı ol aktan tırsan benım amelıyattan sonra hıc gıkı cıkmadı herşey motıvasyona bağlı
dr um normal doğum yapıcagım yolundaydı sonra ben bı anlttım doğum korku mu sen bu ruh haliyla 2 gun doğuramazsın dedı

İns normaldogurursak yatariz ama sez olursa dikis olacak biraz daha beklemek gerkecek

dikisin son dugum kismi sagda bitiyormus sola yatmak daha rahat oluyormus baskiyi azaltmak icin

cnm ya ben hıc dıkkat etmedım öyle bışeye hanı sıkıntıda yaşamadım bı sorunda olmadı hanı zaten yapıştırma oldu benımde

merhaba kızlar nasılsınız ? annemlerdeyim bu aksam. bebek süslerini hallediyoruz :) şekerlerimizi :) cok sirin oluyorlar :) ben dinlenmeye cekildim sizler nasılsınız iyi misiniz ?

iyi geceler kızlar...10 günlük iznin ardından yarın işe başlıyorum. 1gün çalışıcam..cuma doğum iznine ayılıcağım inşallah...ne güzel alışmıştım eve yarın hiç gidesim yok....uyku düzenimde bozuldu..geç yatıp geç kaktım hep. şimdi zorla uyumaya gidiyorum..hiç uykumda yok((

ıyı geceler tatlım benım
bu akşam alıntı ıcın benı gözune kestırdn sanırım

Emzirme ve anne sütünün salgılanması hakkında bilmeniz gerekenler

Emzirme; sadece fiziksel - biyolojik beslenme değil, aynı zamanda ruhsal bir beslenmedir. Bebekle anne arasında karşılıklı duygusal bir beslenme söz konusudur...

0 - 2 aylık dönemde bebekler ihtiyaçlarının anında karşılanmasını isterler. İçgüdüseldir, acıkınca ağızlarını açıp memeyi ararlar. Bebek sadece aç olduğu için değil; annesinin kucağına gitmek için de ağlar. Kendini onun yanında güvende, rahat ve iyi hisseder.

Emzirme; sadece fiziksel - biyolojik beslenme değil, aynı zamanda ruhsal bir beslenmedir. Bebekle anne arasında karşılıklı duygusal bir beslenme söz konusudur. Emme sırasında anneyle bebek arasında duygusal bir alışveriş olur. Anne sütüyle beslemek, bebekle anne arasındaki psikolojik bağı güçlendirir. Bebeğinizi ilk yarım saat içinde emzirmeye başlamak ve bebeğinizle birlikte aynı odayı paylaşmak; bebeğinizle aranızda bir bağ oluşmasını sağlar. Sevgi dolu bir ilişkiyi kolaylaştırır.

En önemlisi anne ile bebek birbirlerinin sıcaklığını ve sevgilerini daha yakından hissederler. Bedensel temas ilk aylarda çok önemlidir. Bedensel temas; annenin kalp ritmi, teninin dokusu ve kokusu, sıcaklığı bebeğin yatışmasına, sakinlemesine ve kendini güvende hissetmesine yarar. Bebeğini kucağında tutan annenin sıcaklığı, gülümsemesi, rahatlığı ve gücü bebeğin rahatlamasına yardımcı olur.

Anne - bebek ilk baştaki zorluklardan sonra birbirlerine alışır ve emzirmek daha da kolaylaşır. Emzirmek rahat ve kolay olduğu gibi, güzel bir duygu da verir. Emerken yalnız bebek değil anne de çaba harcar. Annenin bebeğini emzirmek için zamana ve sessizliğe gereksinimi vardır.

Ayrıca annenin bebeğini emzirirken tüm dikkatinin bebeğine vermesi önem taşımaktadır. Emzirirken aklının ve dikkatinin farklı yerlere, düşüncelere kaymaması gerekmektedir.

Emzirirken bebeğini nasıl tuttuğu (güvenli, güvensiz, endişeli, sakin, huzurlu, huzursuz vb...) ve hangi duygularla bunu gerçekleştirdiği de önemlidir. Bebek bunu hisseder, annenin olumsuz duygularından etkilenir ve huzursuzluk yaşayabilir, bunu tepkileriyle de çevresine yansıtır.

Bu nedenle anneyle bebeğin birbirine alıştığı ilk günlerde; anne ve bebek açısından güvenli ve sakin bir ortam oluşturulmasına ihtiyaç vardır. Anneyle bebeğin baş başa kalmaya ve dinlenmeye olan ihtiyaçları mutlaka karşılanmalıdır.
Kadınlar, bir dizi hormonun salgılanması sayesinde doğum yapmaya programlanmışlardır. Aynı zamanda bu hormonlar süt salgılanmasında da rol oynar.

Sütün salgılanması, bebeğin doğumundan önce başlar
Doğumun fizyolojisi ile süt salgılama fizyolojisi arasındaki bağlantılara verilebilecek birçok örnek vardır.

Genel olarak memeliler, özel olarak da kadınlar endorfin adı verilen ağrı kesici maddeler salgılayarak doğum sancısını kontrol ederler. Bu endorfinlerin, süt salgılanmasında ki anahtar hormon olan prolaktinin salgılanmasını uyardığı bilinmektedir.

Aynı hormon – oksitosin - doğum sırasında rahmin kasılmasının yanı sıra, annenin bebeğini emzirdiğinde süt salgılama refleksi esnasında memenin kasılması için gereklidir.

İsveç'te yapılan bir çalışma, oksitosinin etkili olabilmesi için sık kasılmalarla salgılanması gerektiği göz önüne alınarak bu soruya yanıtlar sunmaktadır. Bebek anneyi emmeye başladığında da süt salgılama ve hormonlar harekete geçebilmektedir.

Genel olarak yeni doğmuş insan yavrusu ilk kez memeyi bulabildiğinde, annenin ve bebeğin davranışının doğum kasılmaları ve doğum esnasında salgılanan sayısız hormondan etkilendiğini söylemek mümkündür. Doğum sürecinde anne - bebek tarafından salgılanan farklı hormonlar hala mevcuttur veya doğumu izleyen saatlerde geri çekilmişlerdir. Bu hormonların hepsi de anne - bebek arasındaki etkileşimde ve böylece de süt salgılanmasının başlatılmasında da belirleyici bir rol oynamaktadır.
Süt vermeye başlamak, sezaryen doğumla normal doğum için aynı değildir. Vajinal yolla ilaçsız doğumun ardından emzirme daha kolay gerçekleşiyor; çünkü anne daha rahat hareket edebilir, anne bebeğe daha hızlı adapte olur ve sütü daha erken gelir. Anneyle bebeğin birbiriyle teması daha rahat ve güvenli başlıyor. Sezaryenin ardından ise anne ve bebek daha fazla yardıma gereksinim duyar.

Kadınlar bebeklerini kendilerine verecek, yastıkları düzeltecek ve bebeğini yerleştirecek birine ihtiyaç duyarlar. Bebeği getiren yardımcı annenin rahat etmesine ve diğer memeden emzirmek için dönmesine yardımcı olabilir. Sezaryenle doğum yapmış annelerin sütü de hemen gelmekte ve 3 - 4 gün sonra daha aktif hale geçmektedir. İlk günlerin ardından anneler daha fazla cesaret kazanır kendileri için en rahat emzirme pozisyonlarını denerler.

Burada hatırlanması gereken, her annenin sütü gelir. Doğa kadınları buna göre en iyi şekilde programlamıştır. Anneler ilk günlerde çeşitli nedenlerle gerginlik, kaygı ve güvensizlik yaşayabiliyor. Bu durumda sütün azalmasına, bebeğin emmeyi reddetmesine, isteksizlik göstermesine hatta karşılıklı bir güç savaşına, öfkeye yol açabiliyor.

Bu süre uzarsa sağlıklı ve güvenli bir anne - bebek ilişkisinin tekrar sağlanması için bir uzmandan yardım alınmasında fayda vardır. Bu dönemde kurulan sağlıklı, güvenli anne - bebek ilişkisi aynı zamanda bebeğin gelecekteki ilişkilerinde de belirleyici rol oynadığından anne - baba tarafından dikkate alınmalıdır.

İlk emzirmelerde nelere dikkat edilmelidir:

• Sakin ve sessiz bir ortam sağlanması
• Annenin kendini sakin, huzurlu ve güvenli hissetmesi
• Yapabilirim ve bu donanıma sahibim bilgisi ve duygusu
• Emzirmede uygun pozisyonun belirlenmesi, gerekirse uzman ebe, hemşire ya da doktordan yardım alınması

Emzirmenin püf noktaları

• Emzirme birçok durumda başarılı olacaktır
• Annenin kendini iyi hissetmesi
• Bebeğin memeyi etkili biçimde emecek şekilde yerleştirilmesi
• Bebeğin istediği kadar sık ve istediği süre emzirilmesi
• Çevrenin destek olması

Ayy işte ozaman beni lahusa depresyonu bekler.. Okadar hazırladım ki kendimi normal doğuma anlatamam.. Her saniye hazırım yani. Hiç korkum, endişem, şüphem yok... Ancak bebeğimin sağlığı için elbette sezeryan da olurum yani. Ne yapayım...

Canım 40-45 saniye mi demek istedin onu anlayayım önce bi İnşallah doğurursun. Canım dr.a giderken not alsana. Ben unutmamak için hep not alıp gidiyorum. Böylelikle herşeyi dorup geliyorum. Canım düzensiz inip çıkması da gayet normal.. Bebek hareket ederken zaten kalp atışı hep yükseliyor. Kısacası yaramazlık yaparken heyecanlanıyorlar

Hahhahah... Güzelmiş bu sen 2 günde doğuramazsın Demekki okadar kendini sezeryana alıştırmışsın ki, o motivasyonla hiçbirşey hissetmemişsin...

haha dıyorum demek normal ıstesem ablam gıbı 3 ıkınmayla cıkıverecekmış evladım

Ayy belki ben bu motivasyonla çıkarırım 3 kere de ne dersin

evevt cnm ya catılarda falan problem yoksa neden olmasın ablamın suyu gelmesı sansılanması doğum yapması 3 sattı bulmadı hatta sabaha karşı 4 falandı dr um telde ıkınmasın ben gelene kadar dedı kı ablamda 1 saat uzaklıktan geldı dr geldı bız annemle kapının önunde dr bı motıve 3.ye ıkındıgında yegenımın sesı geldı bıde guluşme sesı o arada ışemişş bızım ufaklık

ayy evet 45 50 sn dk nerden çıkmış yaa canım diyorm ya önce nst ye girdim ordaki beni öyle korkuttuki bide bu hafta bebeğim hiç kilo almamış başından beri ileride giden bebek haftasına düşmüş nasıl moralim bozuldu anlatamam
evet bak 15 dk arayla sadece karnım settleşiyor ve 45 50 sn sürüyor bide arada alttan çıkacakmış gibi baskı ben bu durumda ne zmn arıcam drumu hatunlar

bu arada kızlar ıkınmayı beceremezsek uğraşırız hıı kuzenimin eltisi doğuramamış 9 cm açıklıkla 2 saate anca doğurmuş yani ıkınmayı bilecen arkadaşşş =)))

Ay ne güzel yaa... Allah herkese böyle kolay, sorunsuz doğumlar nasip etsin inşallah... İşemesi de çok takdire şayan gerçekten

Canım 10 dakikada 3e düşer ve bu arada sancıların arta arta devam ederse arayacaksın. Normal doğum sancıları sürekli artarak ve aralıkları sıklaşarak devam edermiş. 5 dakikada bire düşerse de arayabilirsin dr.unu. Belinden kasıklarına ve karnına bacaklarına vuran ağrı olacakmış. Herkeste bacağa vurmayabilirmiş. Yalnız belin ve kasıkların ağrıması şart. Bebeğinin de kilo alımı yavaşlayabilir normaldir. Hiç sıkma canını. Sağlığı yerinde olsun. Benim oğlum hiç öne geçmedi sayılır. Bir kere de bir hafta geri çıktı. Sonra yine toparladı. Daha yeni 3 kilo oldu oğlum.

saol canım yaa sersem gibiyim dr dan geldiğiden beri işte üzülüyor insan yaa tekrar sağol cvplaarın için

saol canım yaa sersem gibiyim dr dan geldiğiden beri işte üzülüyor insan yaa tekrar sağol cvplaarın için

Canım hepimizin başında aynı dertler... Ben de üzülmüştüm ama bu şekilde kendimi rahatlattım. Önemli olan sağlıkları gerçekten. Kilo derdi bence fazla olursa önemli. Yani obez olmasın da... Hele ki bu devirde.

selam kızlar bizde bugun doktora gittik ve 5 ekimde oğluşuma kavuşuyorum inşallah heycan dorukda düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyo..suni sancı denencek acılma durumuna göre bakcak doktor olmadı sezeryan bakalımm hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…