ayyyyy çok güldüm pipili model ha
bende şuan hiçbişey yok.göğüs dolgunluğu tek,bir de ara sıra kasık batmaları o kadar.. 1 martı iple çekiyorum, bir de denissssim sana bişey soracağım senin tiroid hapının dozunu kadın doğumcu mu endokrinci mi ayarladı? beni endokrine gitmeme gerek var mı? izmirdeki drum 1 ay sonraya diyor randevu başka buldum nisana dedi.yuh yani... gitmem gerekse bu aralar bulayım bi dr.bu arada içime hep erkek bebek doğuyor benim..
evet evet, başta sağlıklı olması koşuluyla bir pipili modele talibim valla :) kendine mi erkek bebek doğuyor bana mı :) bana doktorum dedi ki, bebeklerin cinsiyeti bile bulantıyı etkiler dedi. ilk bebeğim kız, onda çok bulantım oldu. şimdi bulanmayınca belki erkektir diyorum.
benim geçen hafta durumum hiç iyi değildi, midem çok bulanıyordu çok halsizdim ama birdenbire bıçak gibi kesildi. anlamadım. cumartesi kontrolüm var, sıkıntı yoktur inşallah.
endokrin uzmanına acilen gitmen şart canım nisan çooook geç.
kadın doğumcum da takip ediyor. ama ilacımın dozunu endokrin doktorum ayarlıyor. her ay kan veriyorum. düzenli olarak dozumu değiştiriyor. arttırıyor ya da azaltıyor. ilk hamileliğimde 25 mikrogramla başladım, doğumdan sonraya kadar 125'e kadar çıkardı. bugüne kadar 75 mikrogram euthyrox içiyordum, bugün kan verdim. sonucu yarın alıcam. muhtemelen arttıracak. çünkü hamilelikte TSH hormonu birdenbire çok fazla yükseliyor ve ilaç ihtiyacın artıyor. ihmal etmeden bir endokrin uzmanına gitmeye başla ve her ay düzenli olarak takibini yaptır canım. benim ilk gebeliğim bu kontroller sayesinde çok iyi geçti. kontol edilmezse düşüğe bile sebep oluyor. Allah korusun.
bu mesajını yeni gördüm canım,iyiyim canım en son 6. haftada gittim kalbini duydum,şimdi gittiğimde tam 8 olacağım,inşallah güzel şeyler yaşarız hep...sen sütü bıraktırdın mı kızına,yavrum ya...
ohh çok şükür. iyi olmana çok sevindim. daha da iyi haberlerini alırız inşallah herkesten güzel haberler almayı umuyorum. umarım ben de verebilirim. cumartesi gidicem inşallah.
hamilelik haberini alır almaz (evde test yaptım) ilk aklıma gelen kızım oldu. daha 4 aylık. ememeyecek diye hıçkıra hıçkıra ağladım. hemen doktoruma gittim, kızımın doktoruna da gittim. ikisi de emzirmeyi bırakma dedi. doğuma yakın bırakacakmışım. o zamana kadar ne kadar emerse kar. sütüm çok olduğu zamanlarda sağıp buzluğa atıyorum. memeden kestikten sonra vermeye devam ederim inşallah. Allah affetsin ama memeden kes deselerdi, ben başka bir yol düşünüyordum.
nurran kadın doğumcuna söyle..hashimoto bitecek küçülecek bişey değil. çaresi yok.tiroid bezlerinin iltihaplanması.. malesef geçmiyor,sende nodül varsa artı olarak o küçülmüştür. kadın doğumcundan tsh a artı olarak anti tpo antkor isteyeceksin,baksın,çokkk önemli.hap almak zorundayım ben,zekayı bile etkileyen bişey...
evet nurran. ihmal etme lütfen. bebeklerde zeka gerilği, cücelik, gelişim bozukluğu gibi kötü etkileri var. hormon testlerinizi düzenli yaptırın lütfen.
kızlar bişi sorcam folik asidi hengi vakit alıyorsunuz?
tokmu acmı alıyorsunuz bide?
sabah akşam tok folic plus alıyorum.
Canım daha önce de yazdım yine yazayım. Benim ilk hamileliğimde de hiç bulantım olmadı oğlum çok sağlıklı çok şükür. Takma kafana.
bende de tam tersi. ilk hamilelikte 16.haftaya kadar içim dışıma çıktı. patır patır düşüp bayıldım. bunda hamilelikten eser yok. Allah yüzüme baktı bu sefer :) maşallah.