250 kişilik yemekli düğün için bütçeniz 10 bin civarı ya da üzerinde ise,
pamukkale civarındaki 4-5 yıldızlı oteller, anemon otel, tenis kulübü marla restoran, saraçoğlu kasrı, twentyx gibi yerlere bakabilirsin. bu arada denizlide mekanlar genellikle büyük ve düğünler kalabalık olduğundan çoğu mekan alt sınır olarak 300 kişi istiyor. kişi sayısı konusunda marla sorun çıkarmaz sanırım çünkü onların kapalı mekanı 300-350 kişilik.
eğer bütçeniz 10 binin altında ise,
zebrano, kelleci kardeşler, tuğba restoran vb. bağbaşı tarafındaki bazı restoranlara bakabilirsin.
bir de yemekli düğün menüsü çorba-köfte-pilav-salata şeklinde olan bazı klasik düğün salonları var. deda, katipoğlu, bahçelievlerdeki şehzade düğün salonu gibi, onlara bakabilirsin. ben bunlar arasından deda ile görüştüm; 5000 tl salon parası buna ek olarak 8-10tl kişi başı yemek parası şeklinde bir bütçe çıkardılar. bu haliyle 300 kişilik düğünün maliyeti 8000 olarak hesaplandı. tabi pazarlık payının da düşünmek lazım. mekanları gezerken yanınızda sıkı pazarlık eden bir tanıdıkla gidin mutlaka :)
bunlar benim baktığım yerler fakat bunlar dışında denizlinin merkezinde yıllardır çalışan düğün salonları var, daha ekonomik bir düğün alternatifi için onlara da bakılabilir.
mekan kesinleşene kadar sıkıntılı bir süreç oluyor gerçekten fakat mekanı bulunca herşey yoluna giriyor. allah kolaylık versin :)
Merhabalar,
Ben haziran ayında gerçekleşecek olan düğünüm için, Saracoğlu Kasrı'yla anlaştım, 300 kişi piliç sarmalı ve meşrubatlı menü için kişi başı 30 tl fiyata anlaştım, bu fiyata sadece giydirmeleri dahil ettiler, sanırım, Saracoğlu Kasrı'nda kişibaşı fiyat organizasyona katılacak olan davetli sayısına ve menüye göre değişiyor. müzisyen olarak ta 2000 tl lik 4 kişilik bir grup buldum (dinledim de iyi müzisyenler), organizasyon firması olarak ta arajmanlar, gelin masası ve süslemeler için Şato çiçekçilikle görüştüm, 6000 lira fiyat çıkardılar, o yüzden daha uygun bir çiçekçi buldum süslemeler için.