sen ne yapıcaksın canım
ben denizliyi çok bilmiyorum orada düğün organizasyon firmaları falan varmı
mesela en iyi yemek nerededir.
şarkıcı olarak kimler iyidir.
öyle istanbuldaki gibi her işi kotaran 4 başı mağmur organizasyon şirketleri yok anladığım kadarıyla denizli'de.
otelleri fiyat almak için aradığımda beni organizasyon için çiçekçilere yönlendirdiler.
onlardan da bir tanesi ile yüzyüze görüştüm. masa aranjmanı şamdan vs için gösterdiği seçenekler ortalama-hatta altı çiçekçi işleri.
malesef orjinal ve farklı bir şey sunamadılar bana. fiyatları sorarsan istanbuldan geri kalır yanları da yok ama. hatta bir tanesi gelin masası ve arkasındaki süslü tak için 2000-3000 lira gibi birşey söyledi telefonda şaşırdım kaldım. Satın mı alıcam masayı, allasen?
masaya koyacağın canlı çiçek için masa başı 20-50 arası fiyatlar veriyorlar çiçeğine göre. Masa-sandalye giydirme dedikleri jarse beyaz kumaş kılıflar için sandalya başına 3-5 tl.
Ama ne bileyim, o kadar para vereceksin, istanbulda ya da dergilerde gördüğün düğünlerdeki ortamı sağlayacak bir sonuç alamayacaksın gibi geldi bana. İşi yapacak olanlarla konuşunca, o güveni vermediler ne yazık ki...
Denizlideki en büyük eksik, bu işi yapanların vizyonu ve malzemeleri hala çok yetersiz. tabi bir de talep meselesi, ne kadar zengin olursa olsun denizlideki ailelerin talebi farklı ki satın aldıkları hizmet farklı. Neyse... Gerçekten hayalinizdeki düğün organizasyonu için belki izmir organizasyon firmalarına bakabilirsiniz :)
Müziğe gelince, yine sınırlı... Görüştüğüm otellerden biri bana 2 müzisyen önerdi. İkisi de grubuyla canlı müzik yapıyor, enstrümanlar zengin. Biri denizlide biri nazillide gece mekanda çıktıklarını söylediler, bar şarkıcısı tadında. Youtubeda videoları vardı, fena da sayılmazlar bence.
Ama fiyatlara gelince biri biri 3000'den diğeri 2500'den açtı pazarlığı
Tabi bunun yanında daha ucuza müzisyen de bulunabilir. Tercih sizin.
Ben bunca araştırmadan sonra çok para ve emek harcayıp istediğim gibi bir düğün olmayacak diye korktuğumdan, her işi kendisi halleden bir düğün salonu ile anlaşıp kafam rahat ortalama bir düğün yapmaya karar verdim. En azından adamlar hep aynı işi aynı standartta yapıyorlar, müşteri kitleleri de belli, verecekleri hizmet de belli, giden de memnun bugüne kadar.
En azından az harcamış olacağım, içim bu bakımdan rahat.
Tabi herkes için hayırlısını diliyorum.