Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet canikom ,derin değil çok şükür ...
sen naaptın pencereler takıldı mı , temizlik bitti mi , rejim nası gidiyiii ,yarın cuma :18:
sevindim canım allah iyiliğini versin inşallah
evet camlar değişti ev temizlendi perdeleri yıkadım storları yıkamam lazım ama zıpırlarla 3 gündür yıkayamadım
rejim kötü giddiyor sanırım yarınkilo almış olacagım
İki farklı dil konuşulan ailelerde çocuğun dil eğitimi nasıl olmalı? - UZMANTV
kabaca benim hatirladiklarimda bu sekilde zaten
bana kalirsa kendi dilini konussun rahatca vr tutarli sekilde. (Dilini bilmiyorum ama )
Boylece onuda ogrenir hatta cok guzel. Kelime dagarcigi farkli dil kaliplari gelisimleri icin cok faydali.
Dil gelişimi konusunda bişey diyemiycem , annem bikaç ay yeğenime bakmıştı da onun bile kaymıştı , nasıl duyarsa öyle öğreniyo çünkü :44:
Kitap konusunda da pek bişey diyemiycem aslında ama bu yaşiçin olanlar aşağı yukarı aynı ; renkler şekiller hayvanlar ....biraz büyükçene ve kapsamlı olanlardan alınabilir. bana yengem vermişti yeğenimden kalan bu
Benim Dünyam - Sözcükler - Christiane Gunzi | 7,49TL - D&R : Kitap
sayılar ,renkler,taşıtlar ,hayvanlar,kıyafetler hepsi var içinde ,tek tek almaya gerek yok gibi ...
masal kitapları için erken mi bilemedim ,ya da yaşına uygun koca koca resimli bi kitap alınabilir...bizimki pek dinlemiyo ,sayfaları hızlı hızlı çevirip sıkılıyo....
Yetersizlik konusu biz çalışan anaların genel tereddütü ama evde olunca da çok sistemli olunabiliyo mu bilmiyorum , ben şahsen evde olsam daha kötü vakit geçirirdim diye düşünüyorum :44:
Çok sistemli bi şekilde ,planlı programlı bi eğitim yapayım diye düşünürsek de bi tek ona odaklanmak lazım...Bakıyorum bazı bloglara , kadının evinde yardımcısı var , kocası iyi para kazanıyo ,evde oturup bi tek çocukla ilgileniyo ... Bizim öyle mi anacım , evde iş yapacan , işe gelecen ,herifle uğraşacan vs........ İstesem de öyle bi sistem yapamam ben artık olduğu kadar ,yetse de bu yetmese de bu naapalım
İki farklı dil konuşulan ailelerde çocuğun dil eğitimi nasıl olmalı? - UZMANTV
kabaca benim hatirladiklarimda bu sekilde zaten
bana kalirsa kendi dilini konussun rahatca vr tutarli sekilde. (Dilini bilmiyorum ama )
Boylece onuda ogrenir hatta cok guzel. Kelime dagarcigi farkli dil kaliplari gelisimleri icin cok faydali.
türkmenistanlıydı galiba ,yabancı dilden ziyade uzata uzata türkçeyi öğrenir
tüm gün evde olduğumda da çok faydalı oyun oynamıyoruz aslında ama çalışan olunca da evde olsam daha iyi olurdu diyor insan.
evde var küçük küçük el kitapları hayvanlar sayılar, daha kapsamlı ve büyükçene bir şeyler almak daha iyi aslında. bunu bir inceliyim.
teşekkür ederim canım , bizim bakıcı özbek Türkçe biliyor ama irisin dediği gibi biraz kayık konuşuyor o şekilde öğrenmesinden endişe ediyorum aslında, ayrıca rusça biliyor ama ben Türkçe konuşmasını istemiştim rusça yada özbekçe konuşması daha mı iyi :26:
Ben olsam yatili olacak kadar guvendigim biri ise güzel düzgün konusuyor ise Rusca konusmasini isterdim. Tabi bilmedigin dil olduğu icin yaninda çocuğuna ne diyor anlamamak tuhaf olacaktir sana. Onun nasil rrahat ettigide onemli tabi :))
Kitap olarak felizinde dedigi pearson yayinlarini tavsiye ederim. Boyut olarak buyuk renkler icerik cok guzel. Hepsiburada da o seri 17 lira D&R da ve hipermarketlerde 20 lira
yine hepsiburada da 25 liralik kitap alimlarinda kargo bedavaa aklinizda olsun orda kitaplar uygun kargo odeme sorunuda yok
Ben olsam yatili olacak kadar guvendigim biri ise güzel düzgün konusuyor ise Rusca konusmasini isterdim. Tabi bilmedigin dil olduğu icin yaninda çocuğuna ne diyor anlamamak tuhaf olacaktir sana. Onun nasil rrahat ettigide onemli tabi :))
Kitap olarak felizinde dedigi pearson yayinlarini tavsiye ederim. Boyut olarak buyuk renkler icerik cok guzel. Hepsiburada da o seri 17 lira D&R da ve hipermarketlerde 20 lira
yine hepsiburada da 25 liralik kitap alimlarinda kargo bedavaa aklinizda olsun orda kitaplar uygun kargo odeme sorunuda yok
Türkçe konuşmaya pek meraklı bizim bakıcı okuması da var iyisimi ben ona da kitap alayım geliştirsin kendini biraz bakındım bende haftasonu da gidip içeriklerine bakayım ona göre sipariş vereyim, teşekkürler canım
bence de al kitap oyalansınlar hem de öğretsin... ben bakıcı ablamıza hiç kitap /oyuncak vs. götürmüyorum çünkü orası bir derya deniz bu hususta , kaynı playgro/hasbro da satış sorumlusu ,üst kat dolu oyuncak periyodik olarak birini alıp oynuyo kıpırık...( tahmin edin en çok neyi seviyo : arabaları )
bu arada yılbaşında çok ucuza oyuncak alınabiliyomuş ,depo temizliği gibi bişey yapıyolarmış , alıcam ben bikaç bişey ,istediğiniz bişey olursa alabiliriz
Türkçe konuşmaya pek meraklı bizim bakıcı okuması da var iyisimi ben ona da kitap alayım geliştirsin kendini biraz bakındım bende haftasonu da gidip içeriklerine bakayım ona göre sipariş vereyim, teşekkürler canım
neee şişko seniii...kıyafetlerine giremiyosan bana yollaa
ben de dün hastaneydi doktordu derken karman çorman yedim inşallah almamışımdır :18:
türkmenistanlıydı galiba ,yabancı dilden ziyade uzata uzata türkçeyi öğrenir
yok şekerim ben doğum öncesi kıyafetlerimin hepsine sığıyorum
canım öğle arasındaydım şimdi geldim benim giba zaptik anne olunca öğrenion herşeyi oyun grubuna taktım ben son 20 gündür kızla kreş kreş gezioz oyun grubu varmı die.. neyse helen doron die bir kreş var yabancı dil ağırlıklı dünya çapında bir okul hafta sonu ona gittik sadece ingilizce konusuyorlarmıs çocukla oyun grupları haftada 1 gün 1 saat yıllık 3.500 tl idi oyüzden pahalı geldi yoksa gönderecektim nyese uzattım da öğrendiklerimi aktarayım sana istedim... çocuğun yanında 4 aylıkdan itibaren yabancı dil konuşulan çoıcukların alt belleğine yerleşiyomus ilerde diğer çocuklara göre daha hızlı öğreniyorlarmış 1 sene gönderirsen türkçeyle beraber yabancı dilde konuşmaya başlıyorlarmıs bir sürü video izlettiler bize çocuklar 3 yasından sonra ingilizceyi 2 dil olarak 3 yaşından önce ana dil olarak öğreniyorlarmış.. 1 dil bilen insanın beyni atıyorum avuç içi kadar gelişiyomuş 2 dil bilenin ki avuç kadar yani dil öğrendikçe beynin çalışan yeri de büyüyormuş... bize yarı ingilizce yarı türkçe konusuursanız kafası karısır çocuğun sadece ingilizce ama herşeyiyle ing konuşan bir bireyle cocuk konusmaya başlayınca farkında olmadan ingilizce konuşmaya başlar orda bir çocuk vardı kursdan çıkmışdı 2,5 yaşında kız çocuğu.. öğretmenine döndü ingilizcesini yazamıycam özürlüyüm çünkü öğretmenim teşekkür ederim haftaya görüşürüz dedi hemde ingilizce olarak döndü annesine öğretmenime tesekkür ettim anne gidebiliriz dedi.. yani sizin kadın ingilizce biliyosa bence sadece ingilizce konuşsun evrensel dil die dedim eğer bilmiyosa bence sadece rusça konuşşun dil öğrensin yavrucuk.. benim deneyimler böyle ne kadar uzun yazdım okurken bayılacann
İngilizce bilmiyor maalesef, Rusçayı da ne kadar bildiğini bilemiyorum.
helen doron u duydum bende hatta hürriyette haberi vardı, benim kaynımda kızını gönderecek, aylık 250 tl , durumu olan göndersin bencede 2 yaşına kadar beyin gelişimi çok çok hızlıymış.
Bak şu İngilizce konuşana - Hürriyet
yok şekerim ben doğum öncesi kıyafetlerimin hepsine sığıyorum
benimde doğum öncesi kıyafetlerimin hepsi belimden düşüoo
irisss duydunmuuuu
İngilizce bilmiyor maalesef, Rusçayı da ne kadar bildiğini bilemiyorum.
helen doron u duydum bende hatta hürriyette haberi vardı, benim kaynımda kızını gönderecek, aylık 250 tl , durumu olan göndersin bencede 2 yaşına kadar beyin gelişimi çok çok hızlıymış.
Bak şu İngilizce konuşana - Hürriyet
aylık 250 tl iyimiş gene işde bize kitaplarıyla 3.500 dediler evet durumum olsa gönderirdim bende hoş ders saati yüksek olsa gene gönderirdim ama haftada 1 saat ayda 4 saat için okadar para verilmez die düşündüm ben 2 yaşında kreşe başlatıcam zaten ozamn ister istemez öğrenecek.. hımm kız senin kız hürrem gibi olması konuşmasııı
Napıyonuz kızlarr.
Hemen konuya dalış yapıyım. Yabancı bakıcı konusu. Benım arkadasım rustu eşide turk kızı bi dönem konusamadı. turkçemi ruscamı bocaladı. Dr a goturdu o zaman bunun iki dîl arasında kalmasından kaynaklanıyo demişti.
2. Konu 2 yasından sonra ingilizce isoanyolca ne isterseniz artık. Algıları çok acık oluyo çok kolay öğreniyolar. İnternette programlar var biz bunları cd ye kaydetıp yagmura izletırdık. Gerci biz 1 kere izletırdık kapatınca yağmur ağlar kendı gider açar bi 10 kere daha izlerdi. Sayılar alfabeler renkler ne ararsan 2.5 yasında tum slfabeyı baştan sona sırasıyla soylerdi. Hatta mesela İ ile başlayan bişe soyle derdik İnek derdi gibi.