• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'de sözlenecek arkadaşlar buyrun!!

ben eminim ailelerimiz bize yardim edecektir
ve bu yardimi kabul etmeyide yanils bulmuyorum
tabi ki cogu seyi kendimiz yapicaz kendimiz karsilicaz
ama onlarin desteginide geri tepmem yani
bu belki yanlis bi görüs olabilir sizler icin ama
benim görüsüm böyle yani...

Bende sessizlik aynı fikirdeyim
Nasıl ki onun ailesi ablasına düğün yapmış, benim annemde ablama düğün yaptı destek olduysa sıra bizde bizede olmalılar !!!
Bir elin nesi var iki elin sesi var
Tabi ben birkimimi yaptım yeter yada yetmez bilemem ama ailelerede biz herşeyi ikimiz yapmak istiyoruz demem :olmaz:

Canım şu var.İkimizde çalışan insanlarız.Buna rağmen ailelere yüklenirsek her iki taraf içinde söylüyorum onlara söz hakkı tanımış oluruz.Kız ailesi genelde bu şekilde davranmaz çünkü kız alan erkek tarafı.Ve ben ne olursa olsun laf etmelerini istemiyorum.Çevremden çok gördüm çünkü önce çok iyi anlaşıp sonra düğünden sonra kaynanalığa başlayan bir çok insanı.Kolay olcak demiyorum ama sevdiğimde bende o sorumluluğa dünden razıyız.Yeterki bizi kendi halimize bıraksınlar.Aileler maddi destek sağladıklarında genelde çok fazla işin içinde oluyorlar.İstisnalarda var tabi.Bu sefer iki kişi yıpranıyor biz bunu istemiyoruz.

mantikli bi aciklama : )

bende isteme ile sözü bir arada düşünüyorum 2 kez heyecan yaşamak istemiyorum hemen olsun bitsin 7 ay sözlü kalırız 1 senede nişanlı kalırız ancak eşyalar felan alınır borçlar ödenir
ben birde evlendiğimde rahat olim borcum olmasın istiyrum ama bakalım.

Bende sessizlik aynı fikirdeyim
Nasıl ki onun ailesi ablasına düğün yapmış, benim annemde ablama düğün yaptı destek olduysa sıra bizde bizede olmalılar !!!
Bir elin nesi var iki elin sesi var
Tabi ben birkimimi yaptım yeter yada yetmez bilemem ama ailelerede biz herşeyi ikimiz yapmak istiyoruz demem :olmaz:

neksin düsüncesini anliyorum ama iste ayni düsünceleri paylasiyoruz

ki onun anneside diyomus abine nasil yaptiysam sanada yapicam insaAllah diyormus

tabi bizde ayni sekilde birikimimizi yapiyoruz o ayri : ))

olumunekankayizsmile
Daha bu sabah aynısını konuştuk sevdiğimle.
İkimizde kalabalıktan hoşlanmıyoruz.Bende diyorum ki tek seferde olsun bitsin.Ama tabi benim dememle olmuyor bakalım aileler ne dşünücek.
Güzel düşünmüşsün aslında ama ben tek taşı yüzüğümün yanına istiyorum kısmetse.

kızlar öle tek seferde olsun bitsin mantıgı yapmayım bugünün yarınıda var bence hersey geleneklere göre olmalı bi vuruşta cam devrilmez azcık naz yapın gelip gitsinler çikolatasını yiyelim olmadı bidaha gelsinler azıcık onun heyecanını yaşayın ben o şekilde yaptım gayet güzel oldu ş,imdi düşünsene istemeye gelcekler ona göremi kıyafet giyecekin yoksa söz takılcak die ona göremi kıyafet giyeceksin 4 4 lük olması için bi kerede olmamalı

ben eminim ailelerimiz bize yardim edecektir
ve bu yardimi kabul etmeyide yanils bulmuyorum
tabi ki cogu seyi kendimiz yapicaz kendimiz karsilicaz
ama onlarin desteginide geri tepmem yani
bu belki yanlis bi görüs olabilir sizler icin ama
benim görüsüm böyle yani...

Canım şimdi sevdiğimin teyzesi demiş ki yüzükleri tek almayın.
Annem kırılır destek olmak ister diye.Sevdiğim bana bunu söyledi.Kırmayalım anneni dedim.Şimdi tutupda kaynanam ben alırım derse yok almayın hayatta demem.Ve aynı şekilde annem içinde geçerli.

Ama bazı kızlar vardır yine çevremde gördüklerimi söylüyorum.İlla alıcaklar yapıcaklar şunu takmazlarsa bu iş olmaz diyen.Ben bundan bahsediyorum.Yardım ederlerse elbette kabulüm ama illa yardım etsinler diyede diretmem.

sessizlik bende senin gibi düşünüyorum benim ailem onun ailesi yardım muhakkak edecek ve kabul etmeme durumu olamaz yani.
isteme ve sözü bende bir düşünüyorum nişan ayrı olur artık tek taşım var zaten ama ne yaparız henüz bilmiyorum zaman gösterecek o zamanlar bi yaklaşsında

Canım şu var.İkimizde çalışan insanlarız.Buna rağmen ailelere yüklenirsek her iki taraf içinde söylüyorum onlara söz hakkı tanımış oluruz.Kız ailesi genelde bu şekilde davranmaz çünkü kız alan erkek tarafı.Ve ben ne olursa olsun laf etmelerini istemiyorum.Çevremden çok gördüm çünkü önce çok iyi anlaşıp sonra düğünden sonra kaynanalığa başlayan bir çok insanı.Kolay olcak demiyorum ama sevdiğimde bende o sorumluluğa dünden razıyız.Yeterki bizi kendi halimize bıraksınlar.Aileler maddi destek sağladıklarında genelde çok fazla işin içinde oluyorlar.İstisnalarda var tabi.Bu sefer iki kişi yıpranıyor biz bunu istemiyoruz.

Huzursuzluk yapmak isteyen aileler zaten maddi destek sağlasada sağlamasada huzursuzluk yapacak bir şey bulur,bir derdim var bölümünde okudum 2 nişanlı kendi düğünlerini kendi yapmalarına rağmen balayına gidemiyorlar sebep kayınvalide balayına gidersiniz ölümü görün demiş bu sadece bir örneksengözlerimebaksanab

bende isteme ile sözü bir arada düşünüyorum 2 kez heyecan yaşamak istemiyorum hemen olsun bitsin 7 ay sözlü kalırız 1 senede nişanlı kalırız ancak eşyalar felan alınır borçlar ödenir
ben birde evlendiğimde rahat olim borcum olmasın istiyrum ama bakalım.

canim siz dügünü ne zaman düsünüyorsunuz ?

neks tabi ki öyle kizlari bende taniyorum 10 15 20 bilezik olmazsa evlenmem filan diyenler : ))

aman Allah korusun

meltem asli ve benim de dedigimiz gibi iste teklif gelirse yardim gelirse kabul ederiz yani öyle olmasini daha uygun görüyorum ben a.s.

sende acikladin durumu zaten senide anliyorum canim haklisin : )

olumunekankayizsmile

kızlar öle tek seferde olsun bitsin mantıgı yapmayım bugünün yarınıda var bence hersey geleneklere göre olmalı bi vuruşta cam devrilmez azcık naz yapın gelip gitsinler çikolatasını yiyelim olmadı bidaha gelsinler azıcık onun heyecanını yaşayın ben o şekilde yaptım gayet güzel oldu ş,imdi düşünsene istemeye gelcekler ona göremi kıyafet giyecekin yoksa söz takılcak die ona göremi kıyafet giyeceksin 4 4 lük olması için bi kerede olmamalı

Bu açıdan bakınca çok haklısın.
Biz kendi aramızda konuşuyoruz zaten bakma ikimizde biliyoruz aslında geleneklerden dışarı çıkamıyacağımızıkaydirigubbakcemile2

İŞ çıkışı buluşcaz bugün kuyumcuya gidicez işte :)

Yarın aktarırım gelişmeleri bakarsın daha değişik bir model gözüme çarpar fikirler an be an değişebiliyo çünkü bu durumlarda :)

bende iş çıkışı buluşucam nişan için düğün salonunu kiralamay=) çok heyecanlı

Canım şimdi sevdiğimin teyzesi demiş ki yüzükleri tek almayın.
Annem kırılır destek olmak ister diye.Sevdiğim bana bunu söyledi.Kırmayalım anneni dedim.Şimdi tutupda kaynanam ben alırım derse yok almayın hayatta demem.Ve aynı şekilde annem içinde geçerli.

Ama bazı kızlar vardır yine çevremde gördüklerimi söylüyorum.İlla alıcaklar yapıcaklar şunu takmazlarsa bu iş olmaz diyen.Ben bundan bahsediyorum.Yardım ederlerse elbette kabulüm ama illa yardım etsinler diyede diretmem.

Öyle kızlara boşversen benim arkadasım da bilezikte bilezik diye diretti sonuç hüsran nişan atıldı :gitme:

Huzursuzluk yapmak isteyen aileler zaten maddi destek sağlasada sağlamasada huzursuzluk yapacak bir şey bulur,bir derdim var bölümünde okudum 2 nişanlı kendi düğünlerini kendi yapmalarına rağmen balayına gidemiyorlar sebep kayınvalide balayına gidersiniz ölümü görün demiş bu sadece bir örneksengözlerimebaksanab

Canım diğer bir yazımda ne demek istediğimi anlattım.Yardım edin yardım edin diye diretmem.Yada şu olmadan asla olmaz diye.Ki dedesi bana birebir sordu söz için ne istersiniz gelinim diye.Canınızın sağlığı dedim.Anneside örf ve adetlerine bağlı bir kadın.Bakalım artık yaşayıp görcez.

günesay benim ablamda mesela 3 defa istediler anca 3üncü de verildi

ama benim durumum bunu el vermiyor

tabi yine babamin karari nasil olur bilmiyorum ama

3 hafta icinde birde yol gidecez o yüzden hemen heemn 4 gün zamanimiz eksilecek

hadi diyelim 17 18 günümüz olacak neyi ne zaman sigdiricaz hic bilmiyorum yaa

off cok telasi gecekcek kesin...

Back