Oldum canım ama bende dünden beri karın bölgemde gerginlik var. Vücut gerinmek istiyo ama ben gerinemiyorum tabi ki embriyonun tutunmasına sıkıntı yaratır fln diye. Dün gece hiç uyuyamadım resmen o gerginlik hissinden. Geçen bebegin kalbi durdugu zamanlardan öncede gece bir kac kez gerinmistim, resmen karnımın kasılmasına uyanmıstım. Acaba diyorum rahim embryonun tutunmasini istemedigi icin mi bu sekilde gerginlik olusturuyor. Doktorum bana oksapar harici hic bir ilac vs yazmadi. Hatta okdapari da ben kullanmak istiyorum dedigim icin verdi. Bu sabah doktorumu arayip durumu anlattim da "gerin canım nolcak hahah" seklinde cevap verdi. Ben de "acaba rahim embriyoyu istemiyo da on dan mi bu sekilde beni gerinmeye zorluyor" dedim ama "yok canim ne alakası var, neler dusunuyorsun" dedi. Yani acikcasi doktorum biraz rahat bir insan ama ben degilim. Tüp bebek tedavilerinde cogu doktor her turlu önlemi aliyor. Biraz once internetten baktim; transferden sonra karinda gerginlik hissi olabilir diyor ama tedavi icin verilen ilaclarin tumurtalari cok uyarmasi dolayisiyla olur diyor. Ben bu tedavimde ilaç fln kullanmadım. Acaba diyorum cogu transfer hastasi prednol kullaniyor, isimi saglama alip ben de mi icsem; evde prednol mevcut. Transferden önce 5 gün gibi bir sureyle veriliyor sanirim prednol. Siz transferden sonra da kullaniyor musunuz acaba?
Arkadaşlar sizlere de soruyorum, transfer işleminden sonra prednol kullananlariniz var mi acaba? Bu arada bana dondurulmus embryo transfer edildi ve bu ay ilacsiz yani dogal siklus yöntemiyle oldu. Esterofem, çatlatma iğnesi vs hic bir ilac verilmeden rahmin dogal akisina gore yumurtam catladiktan 5 gun sonra transfer islemim gerceklestirildi.