2011 temmuz ayında evlenecekler toplaşalım...

Hayırlı olsun ezgicim büyük eşyalar bitmiş ev de tutulmuş temizlikte bitince
alırsın gönlüne göre eksikler bitmezz ama belli başlı şeyler alındıktan sonra yavaş yavaş alınır
hepside

giiiizzz teşekkür ederim ki:1:

işte battaniyerelr havlular ,pikeler vs. o tür tekstil eşyalarını aldım..
yemek takımı,çelik tencere tk,teflon tencere tk. ,çatal kaşık bıçak tk. onlar hallettim. ama işte mutfak eşyalarının tümüne ihtiyacım varr. işte anneim evine yığmak istemedim. evde hal kalmadı. o yüzden almadım , artık alıp alıp kendi evime taşicam..

mobilyalarım gelicek bi hafta sonra heyecanlıyım çok :)

bu arada bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var ..

şimdi bizim buralarda düğünden yaklaşık 2 hafta önce "çeyiz taşıma" diye bir uygulama var. yani kızın anne evinden belirli çeyizler alınıyor gelinin yeni evine taşınıyor. sonra oraya gelenler kafalarına göre eşyaları yerleştiriyorlar senin evine :S sonra orada onlara yemek yediriyor kız tarafı filan. yani bu arada eve gelenler kız tarafının ve erkek tarafının yakınları..

ama benim anne evimle yeni evim arasında yaklaşık 1 saatlik bir mesafe var ve o kadar insanı oraya taşımak çok saçma geliyor. hem uygulama da pek garip gibi.. yani sırf içimde kalmasın diye yapsam mı diyorum ama evin cılkı çıkıyor. daha sen yemek yemeden başkaları yiyor evini kullanıyor. her çekmeceni açıyor kurcalıyor , bakıyor..

ne dersiniz? yapmasam mı?
ablam da yapmayalım kalmadı artık o adet dio..

siz ne dersiniz?

ezgicim ben olsam yapmazdım açıkcası ablan da hem fikir...

sıkıntıya gerek yok sen ilk kullan eşylarını arada zaten 1 saatlik mesafe var kolay değil o kadar insan

anlarım seni benim arada 2,5 saatlik mesafe olucak,az insan öz insan düşünüyorum

fazla kargaşaya gerek yok,eşyalarını senin yerleştirme kendi zevkine göre çok önemli

ben böyle düşündüm

ya giz, aslında ben de başta içimde kalır filan dedim ondan yapsak mı dedim ama şimdilerde bakıyorum da bu sadece insanlara evini ve eşyalarını ögstermek için yapılıo sanırım.. ama çok saçma insanlar gelio yayılıo,her tarafı karıştırıo evinin her tarafını gezio..

ne bilim böle davul zurna ile getirilio ya keyifli olur mu dedim :):):34::33::34:

of ya çok kararsızım..

ablam da dedi ki çok yakınların yine gelsin görsün evini. arkadaşlarına dışardan gelcek akrabalara gösteririz gerekirse evini.. ama ööle konu komşu herkesi toplamak saçma dedi!!

ablan çok doğru demiş bence canım

çok yakın akrabalrın dostların yine gidin davul zurna eşliğinde istemedğin saçma tipler gelip yayılmasından daha güzel olur

en azından sevdiğin yakın insanlar davul zurna güzel muhabbet şen şakrak geçer güzel bi anı olarak kalır

komşuya falan gerek yok , evlendikten sonra sohbete gelsinler

yakın akrablar,eş dost davul zurna böyle olsa içimde kalır diyosan diğerlerinide çağır iyi düşün bence

hımmm ):):)

paf! çok iyi düşünmeliyim... :D:D:D

bu arada nişanlımın doğum günü geliyor sıkıştım giz :)

ezgicim güzel bi hediye al artıkk

benimkinin 20 şubat saat ve parfüm almıştım çok hoşuna gittii

aslında ikimizin resmini takvim yaptıracaktım ama vazgeçmiştim

böyle bişeyde yaptırsan hoşş olur :)

ezgicim güzel bi hediye al artıkk

benimkinin 20 şubat saat ve parfüm almıştım çok hoşuna gittii

aslında ikimizin resmini takvim yaptıracaktım ama vazgeçmiştim

böyle bişeyde yaptırsan hoşş olur :)

valla arıyorum işte.
mesela onun çok beğendiği bir araba anahtarı vardı. favorilerine eklemiş filan. defalarca gösterdi bana.. onu sipariş ettim dün. bugün gelicek bakalım..
sonra parfüm almayı düşündüm.. privacy let's party aliim diom ne dersin?
bi de aykkabı beğendim dün bi mağazada. onu aliim diom..
bi de pantolon alicam :P

heaaa ellerimle köstebek pasta yapicam bi de...

aslında ikimin resminin olduğu şeyleri düşündüm ama evlenince yapıcam onu.. evimizde kullanalım die :):)

M.DİLEK ve arzuuuuuu madem forumu okuyorsunuz çeyiz taşıma konusunda sizlerin de fikirlerini bekliorum :)

Temmuz gelinleri muhabbet koyu ohh ohh :)
ben de geldim ...
ezgicim evini çok erken tutmuşun aslında güzel eksiklerini görür halledersin..
benimki en erken haziran ortası tutulacak okullar kapanınca canım..

o dediğin adet burda da var ( Konya :) ) ama anne evinde veriliyor yemek sandık getirme denilir burda..
erkek tarafı sandık getirir..kız tarafı kızın çeyizlerini koyar yemek yada pasta ikram eder sonra erkek tarafı çeyizleri gelinin evine götürür..
kız tarafından çocuksuz 5-6 kişi ile kayınvalide ve 1-2 kişi gelir evi düzeltmede kıza yardım etmek için..
bizde böyle ama yeni evde yemek hoş değil yapma bencede ...

kız önce okudum geçmişi :69:

Son düzenleme:
bende sizlere bir şey sormak istiyorum..
hamile kalmadan 3 ay öncesinde folik asit adında bir vitamine başlanması gerektiğini söyledi bir kaç evli arkadaşım..
şimdi biz temmuzda evleneceğiz ya..
ne zaman hamile kalacağımı bilmiyorum yani öyle oturup da düşünmedik nasip dedik nişanlımla..
temmuz başında almaya başlasam çok mu tuhaf olur sizce?
yada doktora gitsem haziran gibi " ben temmuzda evleneceğim hamileleik öncesi neler yapmam gerek " desem çocuk için çıldıran biri giib mi görünürüm.. ?
yani korunmayı düşünmüyorum en azından hap,iğne vb ile..
o sebepten hamile kalırsam 2-3 ay sonra falan tdbire geç kalmamak da istiyorum..
fikir verin kızlar ???

bu arada bunları dün staja gitmeden önce çarşıdan aldım :21:
hepsine 5 tl verdim..buzdolabı süslerim ve kapak açacağım :9:

1004049.jpg

Son düzenleme:
Benimde 3 Temmuzz 2011 vala sıkıntı stres telaş ne ararsan var bu dönemde ALLAH herkese hayırlısıyla yuvasını kurmayı nasib eder inşallah :nazar:

vaayy kızlar dolap süsüne kadar almışsınız :) anammmm ben de tık yok :)
ben de alayım bari.
ay bizim memlekette (Çkalede) olmuyor çeyiz götürme telaşı filan,birkaç yakın arkadaş,anne görümce filan beraber yerleştiriliyor,gerçi ben memlekete gitmeden eşyalar gelmiş,temizlik yapılmış olacak :)

ya kızlarrrr benim moralim bozuk,ben yatak odasını 5300 e aldım,yatak odası bölümünde var,millet 3600e almış :59::59:

heeeyyyy!!! :):)
güle güle kullan.. gönlüne göre olduysa bence gerisi boş :)
biz de evimizi tuttuk.. mobilyalarımızı aldık ama henüz gelmedi evimize. bu hafta temizliğini yaptırıcaz. sonraki hafta mobilyalar gelicek. sonra da alıp alıp eve yerleştiricem..

bu arada mob,lyalarının resimlerini isteriiiiizzzzzzz:27:

:):) en kısa zamanda eklerim ezgicim.tekrar gidip bi iki değişiklik we ekleme yapıcam.ozaman çekerim fotoğraflarını.ben ankaradan amasayaya gidicem ya düğün temmuzda mayıs gibi gidicek eşyalar :) ama sizin için fotolarını çekicem :)

bu arada bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var ..

şimdi bizim buralarda düğünden yaklaşık 2 hafta önce "çeyiz taşıma" diye bir uygulama var. yani kızın anne evinden belirli çeyizler alınıyor gelinin yeni evine taşınıyor. sonra oraya gelenler kafalarına göre eşyaları yerleştiriyorlar senin evine :S sonra orada onlara yemek yediriyor kız tarafı filan. yani bu arada eve gelenler kız tarafının ve erkek tarafının yakınları..

ama benim anne evimle yeni evim arasında yaklaşık 1 saatlik bir mesafe var ve o kadar insanı oraya taşımak çok saçma geliyor. hem uygulama da pek garip gibi.. yani sırf içimde kalmasın diye yapsam mı diyorum ama evin cılkı çıkıyor. daha sen yemek yemeden başkaları yiyor evini kullanıyor. her çekmeceni açıyor kurcalıyor , bakıyor..

ne dersiniz? yapmasam mı?
ablam da yapmayalım kalmadı artık o adet dio..

siz ne dersiniz?

bence yapmaaaaa...ya sen ewine geçmeden ewin mahwolcak.cidden kalmadı öle adetler.hep boşa sıkıntı stres hem ewini sen kullanmadan bi dünya insan.ıı ıh hiç hoşuma gitmedi

ya kızlarrrr benim moralim bozuk,ben yatak odasını 5300 e aldım,yatak odası bölümünde var,millet 3600e almış :59::59:

cnm sıkma canını.benmde yatak odamda 5500 liraydı.satış fiyatı ben tanıdık die biraz indirim yaptrdım.lakeyse eğer yatak odan pahalı olması doğal

Son düzenleme:
evet lake canım,kazıklandık galiba :59::59::59:

Back