Dün kontroldeyim biliyorsunuz bazılarınız sanırım.
Dr.um 4 ü ile 14 ü arasında izinliymiş. Bana ait tüm bilgileri hastanedeki bir kadın doğumcuya verdi. Ben yokken haftaya ona kontrole gelirsin ilgilenecek seninle dedi.
Bende benim kız sizce nezaman gelir dedim. Bir şey diyemem dedi. Eve gidersin 1 saat sonra suyum patladı diyede gelebilirsin 10 gün sonrada gelebilirsin doğuma dedi. Tamamen kızının keyfine kalmış dedi.
Peki bu kızın sizi bekleme ihtimali varmı dedim. 42. haftan 13 temmuzda doluyor. Doğum olmazsa diğer doktor bu tarihten sonra hastanede yatış gösterecek. 2-3 günde öyle bekleriz olmazsa suni sancı veririz bende gelmiş olurum ozamana zaten dedi. Yani bekleme ihtimali var dedi.
! temmuzdaki yeniayı atlatırsak 15 temmuzdaki dolunaya doğururmuyum ki. Bu arada ilk doğumumda da dolunayda doğurmuştum ben.
Kızımın kilosu için net bir şey demedi dr.um. Kafası leğenkemiğinde ve onun kafası bizin gibi sert olmadığı için kemiklerin arasında şekil değiştirdiğinden kafaçapı küçük ölçülüyor dedi. Hatta geçen haftadan bile biraz küçük değeri. Tahmini 3500gr.
yada o civardır dedi.
Boyunuda 56cm
ölçtü. Yalı kazığı kızım benim. En rahat ve doğruya en yakın sonucu bu haftalarda bacak boyu veriyormuş zaten. 1-2cm yanılma payı olabilir dedi.
Suyu azalmaya başlamış ama kızıma yetecek kadarmış. Plesantasında ciddi bir yaşlılık belirtisi yok dedi. Bu yüzden daha bekleyebilirmişiz doğumu.
Benden ve kızımdan havadisler böyle teyzeleri