2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bebek doğduğu an emzirmeden önce sade sodadan bir kaşık verdiğinde bebek gassız olurmuş

ne kadar doğrudur ki :44:

bilen varmı:26:

bana bunu 2 kızı olan bir ark. da dedi yapmış olmuş bide sut gelene kadar ac bekletme sekerli su ver sarılık olmuyor dedi:KK52:yapcam inş.

garfield arkadaşım sonuçta normal doğum mu sezeryan mı karar verebilmek için alttan muayene yapılıyormuş ya. bizimkilerden sezeryan olan da var normal olan da. dr umuz erkek ondan mı yapmıyo dersin

ben de onu düşünüodum kiii doktorum haftaya alttan muayene yapıcak :KK1: sanırım 36.haftayı bekledi..bende hiç alttan muayene olmadım da dedim doktorum erkek heralde ondan yapmadı bunca zamandır:KK1:

garfield arkadaşım sonuçta normal doğum mu sezeryan mı karar verebilmek için alttan muayene yapılıyormuş ya. bizimkilerden sezeryan olan da var normal olan da. dr umuz erkek ondan mı yapmıyo dersin

yok canım benimki bayan oda yapmadı çatı muayenesi doğumu tetiklermiş bence bu yuzden:KK71:

ya kızlar bide ben daha kızıma hiç bir almadım da hazırlamadım da bitek beşiğini aldım oda daha gelmedi hastane çantasına ve bebişe aldıklarının listesi olan varmı neler lazım oluyo ay çok cahil hissettim kendimi :KK30::KK30::26:
neler almam gerektiğinin tam listesi olsa :KK76:

ben göğüs kalkanı almadım kızlar, aventin almıstım, gittim sonra dükkanda baska birseyle değiştirdim:KK8:çok kullanabilecegim birşeymiş gibi gelmedi

ped mi kullanıcan bu sıcakda kokacak
yoksa saldım cayıra mı yapucan sutyen
takmadan:KK1:

arkadaslar geçenlerde biri gecelik pijama satan bi site eklemıstı,çok guzel şeyler vardı ,kim olduunu bile hatırlamıyorumm:KK43:( var mı hatırlayan ??

doğum için çanta hazırlayan arkadaşlar; çok üşünürmüş doğumdan sonra. kalın çoraplarınızı unutmayın sakın. hırka da alın. ne olur ne olmaz

kızlar demin son gebelik kontrolüm için sağlık ocağına gittim hem oğlumun kalbini bir dinliim diye hem de doğumdan sonra napcaz konuşmak için...öğrendiklerimi paylaşayım sizle de.... hastanede ilk doğumda topuk kanı alınıyormuş ama anne sütü alan bebekten alınması daha iyi olduğundan doğumu takip eden 4. veya 5. gün getirin bebeği dediler.. o zaman aşı kartı da verilcekmiş hem de muayenesi yapılcakmış.... senin emzirmene de bir bakarız yanlış yaptığın bişey varmı die dedi nasıl emzircemi anlattı orda maket bir bebekle... süt havuzu göğsün altındaymış elimizle göğsümüzü biraz kaldırıcakmışız bebeği çenesinden hafif bastırarak ağzını açılmasını sağlayıp tüm kahverengi alanı ağzına verecekmişiz... bebekten emerken gık gık die ses geliyosa damağı boşta demekmiş ve sadece meme ucunu çekmesi hem sağlıklı emzirme olmadığını gösterir hem de meme ucunu yara yapar dedi... emzirirken biz bebeğin üstüne eğilmicekmişiz bebeği kendimize yaslıcakmışız.... hastanede mutlaka sana gösteren biri olur zaten dedi... haa bir de bol hurma ve kayısı suyu iç dedi çok süt yapar dedi... doğum sezeryan istiyorum dedim kesinlikle epidural iste yoksa genel anestezide bebeği hemen memeye vermiyolar dedi... epiduralde hemen emzirmeye başlayabilirmişiz.. ilk gün sütün gelmeyebilir yine de emzir ki süt aksın dedi... gündüzleri 2 geceleri 3 saatte bir emzirmek gerekiyormuş... ilk ağız sütünü sağmak zorunda da kalsan mutlaka bebeğine ver dedi ilk aşısı o dedi.... elle muayene etti karnımı başı aşağıda değil bebeğin istesen de bu pozisonda normal yapamassın dedi... sırtı poposu sağımda elleri ayakları ve kafası solumdaymış...c şeklinde yatıyomuş sıpam... çok zor bir pozisyon şeçmiş kendine ufaklık dedi... ben de babası gibi kıl olcak biraz da ondandır dedim....:))) haa bir de unutuyordum 15 günlükken d vitamini ilacı almaya başlıcakmış bebeklerimiz anne sütünde d vitamini bulunmuyomuş onu dedi.... çok kat giydirme dedi sen kaç kat giyiniyorsan ona bit kat fazla giydir yeter dedi.. bir de emzirirken yeleğini çıkar çünkü o da efor sarfetcek terlemesin sıkılmasın dedi... ayyy amma yazdım insallah işinize yarar kızlar....
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

esracım geçmiş olsun ve gözün aydın tabiki allah bebişinle sağlıklı ve mutlu bir ömür nasip etsin :KK64:

esracım hoşgeldin nasılsın vaktin varsa ayrıntıları yazsana çok merak ediyorum sezeryanda 3. gün kendi işimi yapıyorum çok rahat diyordun şimdi nasılsın normal doğumun mu kolay oldu sezeryanın mı hangisi daha rahat

X