• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

selam hanımlar...sanırım (inşallahhh) ben de şubat annesi olucam....dün ilk kntrolüme gittim...son adetim 26 nisan...hesaplara göre 7 hafta 1 günlüktü ama ultrasonda 6 hafta 1 günlük çıktı....boyu da 3mm...bebişimi de gördüm..kalbini de gördüm..sorun yok dedi doktor...ama ben endişeliyim ilk hamileliğim düşükle sonuçlanmıştı....

selam hanımlar...sanırım (inşallahhh) ben de şubat annesi olucam....dün ilk kntrolüme gittim...son adetim 26 nisan...hesaplara göre 7 hafta 1 günlüktü ama ultrasonda 6 hafta 1 günlük çıktı....boyu da 3mm...bebişimi de gördüm..kalbini de gördüm..sorun yok dedi doktor...ama ben endişeliyim ilk hamileliğim düşükle sonuçlanmıştı....

maşallah canım.inş. sorunsuz bi hamişlik geçirirsin.bebişlerin kalp atışını bizde duyarız inş.

bende anlamadım daha önce hafif vardı bu kadar değildi göbeğim
şiştim iyiceee:1:
canım abimin eşi yengemde hamile onunki 3 aylık oldu benim göbeğim kadar vallahikaydirigubbakcemile3 benimki anormal biraz heralda

:)) o zaman bu şişlik senin yediklerinden kaynaklanıyor canım bak bizde bebişe kızıyoruz yeden bu kadar çabuk büyüdün diye :1::1:

arkadaşlar göbekler 4 buçuk 5 aydan önce çıkmıyo ilk aylar olan genelde şişlik oluyo bende çok beklemiştim ne zaman çıkıcak acaba diye ama tam kıvama 5 buçuk 6 da geliyo bu sıcaklarda koca göbekle dolanmak çoook zor gerçekten bugünlerin tadını çıkarın gerçi sizin kışa denk gelcek daha rahat olucaksınız :):):

Seninde çok az kalmış canım bebişinin gelişine allah bir solukta kurtarsın inş.Bende hemen göbişimin şişmesini istiyorum onu orda hissetmek çok güzel olsa gerek :))

herkese merhaba.bende de belirti adına pek birşey yok.çook acıkıyorum ve çook yiyorum.ama biraz mide yanması oluyo ve şişkinlik var.ki normalde mide sorunları olan biriyim.bide benim sat 29 nisan internete göre 6+6 olmam gerekiyo ama doktora göre 5+6 yım.doğru olan doktorun dediğidir heralde.keseyi 4+6 da gördük.kalp atışı için bir hafta sonra gideceğim.

Geç döllenmeden dolayı olabilir canım hayırlı olsun aramıza hoşgeldin.ama sen dr.dediğine kulak ver canım.Onların makinaları tam olarak herşeyi gösteriyor daha detaylı nede olsa..

Gözün aydın canım hayırlı olsun.Her zaman ultrason'a inanın derim ben :)))
Kalp atışı nasıldı bebişinin hızı yani burda bir iki arkadaş yazmıştı sende yazarmısın.dr başka ne dedi dikket etmen gereken şeyler varmış mı bu haftalarda

Alıntı:

Gözün aydın canım hayırlı olsun.Her zaman ultrason'a inanın derim ben :)))
Kalp atışı nasıldı bebişinin hızı yani burda bir iki arkadaş yazmıştı sende yazarmısın.dr başka ne dedi dikket etmen gereken şeyler varmış mı bu haftalarda

teşekkür ederim canım....
bebeğin kalp atışlarını dinletmedi..sadece görüntü olarak gösterdi....çok hızlı çarpan bi kalpti....:))) sinek kanat çırpar ya ööle bişi..

ben yurtdışında olduğum için türkiyedeki doktorumla iletişim halindeyim...ben spor yapıyordum mesela 3 ay bırakmamı söyledi...daha sonra burdaki doktora da sorarak devam edicem...sağlıksız gıdalar yememem gerektiğini söyledi..çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle yasak..çiğ yumurta da...

her gün 1 pişmiş yumurta yemek çok faydalıymış bir de...onun dışında temizlik delisi bişeyim ben..kaldırır çekerim eşyaları sürekli..onu bıraktım 1 aydır :) dinlenmeye çalışıyorum sürekli...çok endişeliyim bir de..eşim de ben de öyleyiz ilk şanssızlıktan dolayı sanırım...

pozitif düşünmek çok önemli...bütün anne adaylarına öpücüklerrr.... :))

[table="head"]:nazar:|***KK Nick***|***YAŞ***|***SAT***|***Tahmini D.T.***|***Hamiş kaldığı kilo***|***Cinsiyet***|***Bebişimizin Adı***

1| Sürmeli|23|28 Nisan ||||
2| Nesli81|23|28 Nisan |2 ŞUBAT|65 kg||
3| pamuksel|28|2 Mayıs ||||
4| violina|29|1 Mayıs |5 ŞUBAT|||
5| manikk|28|7 Mayıs |10 ŞUBAT|52 kg||
6| ceygul|27|10 Mayıs |14 ŞUBAT |55 kg||
7| kumralperi ||5 Mayıs |12 ŞUBAT |60 kg||
8| hayran|25|27 Nisan |1 ŞUBAT|||
9| ebrugül|29|6 Mayıs ||77 kg||
10| too__be|21|11 Mayıs |15 ŞUBAT|70 kg||
11| busemmm||27 Nisan ||||
12| mugmug1||14 Mayıs ||||
13| yasese||1 Mayıs |5 ŞUBAT|||
14| klik|29|30 Nisan |8 ŞUBAT|56 kg|
15| maviumutolsun|||||
16| merf||||||
17| biriciğiMS58|22||9 ŞUBAT|||
18| nisandahazan|30|28 Nisan ||||
19| CaglayanCicek|25|2 Mayıs |6 ŞUBAT|77 kg||
20| flamingo2754||26 Nisan||58 kg||
21| yesimpk35|23|26 Nisan|5 ŞUBAT |58 kg||
22| ifg1509|29| 22 Nisan | 1 ŞUBAT |69 kg|||
23| SHARK_11| 29| 11 Mayıs |15 ŞUBAT |70 kg|||
24| aysuni |27|4 Mayıs | 8 ŞUBAT|65 kg|||
25| burcu25nisan| 24| 25 Nisan |1 ŞUBAT| 58 kg||
[/table]

kızlar gelenler bilgilerini bıraksın ekleyelim büyüyelim çoğalalım artık hadiii

kızlar benide eklermisiniz.yaş 28 sat 29 nisan 10 şubat 55

amin canım ..alah hepimize sağlıklı hamilelikler sağlıklı bebekler nasip etsin.......ne zaman gideceksin canım sen doktora??

aminnnnnn inş. canım ben şimdiye kadar 2 kere doktora gittim.ilkinde keseyi göremedik çok küçük dedi.2. gittiğimde 4+ 6 da keseyi gördük.10 gün sonra gel dedi.ama ben 25 haziranda gideyim diyorum.doktor tavsiye olarak süt içmemi,cevizi,incir ,badem yememi tavsiye etti ama kavrulmuş değil.

kızlar internetteki bilgilerde 6. haftada bebek 8-10 mm olur yazıyor..bana doktor 3 mm dedi...bi terslik mi var acaba..doktor sorun yok dedi ama ne biliyim pufff...

6. GEBELıK HAFTASI (5+0, 5+6. GÜNLER)

BU HAFTA BEBEĞıNıZDE OLUŞAN DEĞıŞıKLıKLER

Bu haftanın başında sizden bebeğinize oksijen ve besin maddelerini götürecek, bebeğinizden aldığı karbondiyoksit ve artık maddelerini size geri getirecek dolaşım sistemi olan plasenta işlev göstermeye başladı.
Trofoblast hücreleri (bebeği beslemekten sorumlu hücreler) rahim içine yerleşme esnasında rahim duvarının derinliklerine kadar inerek resimde görülen villus adı verilen parmaksı çıkıntıları oluştururlar. Bu çıkıntıların arasında bebeğe ait kan dolaşımı, villuslar arasındaki alanda ise size ait dolaşım sistemi vardır ve bu iki dolaşım sistemi birbirine direkt temas etmez. Sizin dolaşım sisteminizde bulunan bağışıklık sistemi hücreleri bebeğe ait hücrelerle direkt olarak karşılaşsaydı, kendilerine yalnızca %50 benzeyen bu hücreleri yabancı olarak algılayacak ve bu hücreleri tahrip etmeye çalışacaktı. Nitekim organ nakillerinin tam olarak başarılı olamamasının en önemli nedenlerinden biri nakil edilen organın organı alan beden tarafından yabancı olduğunun anlaşılmasıyla reddedilmesi ve vücuttan atılmaya çalışılmasıdır. Kendi içinde yabancı bir dokunun büyümesine istisnai olarak yalnızca gebelik durumunda izin veren bu düzenek doğanın mucizelerinden biridir.

Resimde bebeğin sağında baş kısmından en ucuna kadar gördüğünüz kıvrımlı yapı nöral tüp adı verilen tüp şeklindeki bir boşluk ve bu boşluktan beyin ve omurilik dokusu gelişecek. Bebeğiniz bu haftalarda arka kısmı ön kısmına göre daha hızlı geliştiğinden, adeta ters bir C şeklini almış durumda.

Kalp, damarlara kanı pompalayarak dokuların kanl ihtiyacını sağlamaya hızla devam ediyor.

Son düzenleme:
Back