2011 Şubat Anneleri

canım doktorlar bu karar riskine girmiyor eğer yaerinde ben olsaydım genel anestezi ile sezeryan olu miyomumuma da bakılmasını isterdim bu durumda normal doğum macera olur biraz
bu arada 2 ceviz dişimin kovuğuna gitmez kıssss..ben 1 avuç kırılmış yiyorum hergün

hemen bakürüüümm

canım bence asıl sorun akşama doğru olması.. bana doktorum sancıların kasılmaların akşamları arttığını söylemişti. ben de sabahtan iyiyim öğlen iyiyim akşama doğru yavaşlamaya başlıyorum. eşim de nas yapıyorum zannedek diye çekiniyordum ama doktor birlikteyken bizi şaşırtıp böyle böyle söyledi iştee :)

alocum sende acıbadem maslakta dogum yapacaktın degılmı?
dogum ıcın tarıh aldınmı ?
bıızım senınle tarıhlerımız aynı gıbı belkı aynı zamanda karsılasabılırız dıye soruyorum?

gece sütü ve ceviz badem çok işe yarıyor benceee.. ben bunlara yüklenmiştim 3 haftada 900gr almış kızım.. ay ne oluyor çok olacak dedim bu sefer de hiç yemedim 2 haftada 300gr aldı :) şimdi 3100gr filan..

38. hafta

Anne daha sıkılmadın mı?
Eğer planlı sezaryen olacaksanız bu haftadan sonra herhangi bir günde güvenle doğumunuzu yapabilirsiniz. Bazı durumlarda normal doğum planlanan gebelerde doktorunuz suni sancı vererek doğumunuzu gerçekleştirebilir.

Bu haftada bebeğinizin kafa çevresi ile arın çevresi yaklaşık olarak birbirine eşittir.Yağ birikimi giderek yavaşladığından kilo alımı da yavaşlar. Aynı şekilde siz de daha az kilo almaya başlarsınız.
Yanakları ve emme kasları tamamen geliştiğinden ve bebeğiniz sürekli içinde yüzdüğü amniyon sıvısını yutar. Bu sıvı ile birlikte sinirim sisteminden, cildinden dökülen hücreler ile tyler barsak içeriğini yani dışkısını oluşturur. Bu dışkıya "mekonyum" adı verilir. Mekonyum koyu yeşil-siyah renkli bir maddedir ve bebek herhangi bir nedenle sıkıntıya girdiğinde ilk olarak kakasını yapar.

Zaman zaman bacaklarınızda elektrik çarpmasına benzer yakınmalar olabilir. Bunun nedeni bebeğiniz hareket ederken ve pelvis içinde yerleşirken rahimin etrafındaki sinirlere dokunmasıdır.
Eşiniz doğuma girmek istemiyorsa onu size eşlik etmesi için ikna etmeye çalışmalısınız. Kadınların çoğu doğum sırasında eşleri yanlarında olduğunda kendilerini çok daha rahat hissederler. Ancak eşinizi çok fazla zorlamayın belki kendisini kan tutuyordur ve bunu size söylemekten çekiniyordur. Bazı kadınlar ise eşlerinin kendilerini o halde görmesi düşüncesinden rahatsız olurlar. Eğer eşiniz doğuma katılmak istiyorsa ancak siz bundan rahatsızlık duyacaksanız eşinize durumu açıkça anlatarak size anlayış göstermesini isteyebilirsiniz. Kendi onaylamadığı halde eşi herşeye rağmen doğuma girmek isteyen kadınlara küçük bir hile önerisi. Gizlice doktoruzla konuşun ve eşinizi içeri almamasını isteyin -:)

----------------------------------

39. hafta

Tüylerim dökülüyor

Son haftaya girildiğinde oksijen ve besin maddelerini bebeğinize taşıyan göbek kordonunun uzunluğu yaklaşık 50 kalınlığı ise 1.3 santimetre civarındadır.
Bebeğinizin ağırlığı 3000 gramın üzerindedir ve rahimin büyük bir kısmını doldurmaktadır.

Bebeğinizin cildini kaplayan ve verniks adı verilen kremsi madde ortadan kaybolmaya başlar. Benzer şekilde lanugo adı verilen tüyler de büyük ölçüde dökülmüştür.
Sizden geçen antikorlar bebeğinizin doğum sonrası en az 6 ay süreyle enfeksiyonlara karşı mücadelesinde yardımcı olacaktır.

Son haftada amniyon zarı her an açılabilir ve sularınız gelebilir. Bazen bardaktan boşalırcasına hızlı ve fazla miktrada olan bu olay bazen de çok yavaş olabilir. Hatta kendinizi idrar kaçırırmış gibi hissedebilirsiniz. Miktarı ne olursa olsun sularınızın geldiğini düşünüyosanız zaman kaybetmeden doktorunuzu aramalı ya da hastaneye gitmelisiniz.

Vücudunuzun denge merkezi iyice değiştiğinden dengenizi sağlamakta güçlük yaşayabilirsiniz.Özellikle ilk bebeğinizi bekliyorsanız eşinizle bir çift olarak yaşadığınız bu son günlerin kıymetini bilin. Bundan sonraki hayatınızı bir aile olarak devam ettireceksiniz.

--------------------------------------

40. hafta

DOĞUM ZAMANI
Eğer hala daha doğum yapmadıysanız iyice sıkılmaya ve sabırsızlanmaya başladınız demektir.
Sizden salgılanan hormonların bebeğinizin dolaşımında da bulunması nedeniyle erkeklerde torbalar, kızlarda da labiumlar normalden daha büyük görünecektir. Hatta doğum sonrası memelerinden süt dahi gelebilir. Bu hem kız hem de erkek bebeklerde rastlanabilen bir durumdur ve bir kaç gün içinde kendiliğinden kaybolur.

Bu hafta size çok uzun gelebilir. Sabırlı olmaya açalışmalısınız. Siz herhangi bir ağrı hissetmeseniz bile rahim ağzınız yavaş yavaş açılmaya başlamış olabilir. Normal sancıların başlaması ile rahim ağzındaki açıklık ve incelme de artmaya başlar. Açıklık 10 santimetre olduğunda doğumun ilk evresi tamamlanmıştır. Daha sonra ikinci evre yaşanır ve bebeğiniz dünyaya ve size merhaba der. Vajinal doğumda kafa doğduktan hemen sonra doktorunuz bebeğinizin ağzını siler ve ilk ağlaması odada yankılanmaya başlar. Bu aşamada daha göbek kordonu kesilmeden bebeğinizin kucağınıza verilmesi ilk temasın daha sıcak yaşanmasını sağlar.

---------------------------------

40+ hafta

Uzatmalardayız

Bu sayfayı okuduğunuza göre hala daha doğum yapmadınız demektir. Merak etmeyin yalnız değilsiniz.

Bazı anne adayları bebeklerini beklenen doğum tarihinden önce dünyaya getirdikleri gibi bazıları da daha sonra doğururlar. Bunda beklenen doğum tarihinin hatalı hesaplanması da rol oynayabilir. Son adet kanamanızın başladığı günden eminseniz ve bebeğinizin ölçümleri de tüm gebeliğiniz boyunca bu tarih ile uyumlu olarak saptandıysa gerçekten bebeğiniz geç kalmış demektir. Unutmamanız gereken bir başka nokta da beklenen doğum tarihinin tahmini bir tarih olduğu ve özelikle ilk bebeğini bekleyen anne adaylarında doğumun gecikebileceğidir.

Bu haftadan sonra doktorunuz sizi daha sık, hatta 3 günde bir görmek isteyebilir. Her kontrolde ultrason ile bebeğinizin hareketlerini takip edip, amniyon sıvısının miktarını kontrol edecek ve daha sonra non stress test uygulayacaktır.

Genelde bebeklerde sorun yaşanmazken anne adaylarında yorgunluk ve sıkkınlık gözlenir. Çoğu anne adayı artık iyice sabırsızlanmaya başlamıştır. Hamilelik artık eğlenceli değil sıkıcıdır. Ancak unutmayın hiç kimsenin hamileliği sonsuza dek sürmez. Bu haftaya ulaştığınızda mümkün olan her zamanı dinlenerek değerlendirmeniz yararlı olacaktır.

Miad dolduktan sonra bebeğinizin amniyon sıvısı giderek azalabilir. Bu durum göbek kordonunun sıkışmasına ve bebeğe giden kan ve oksijen miktarında azalmaya neden olabileceğinden önemlidir.

Doktorunuz doppler ultrasonografi ile bebeğe giden kan akımlarında bir düşüş olup olmadığını kontrol eder. Aynı şekilde plasentada da yaşlanma belirtileri ve fonksiyon kaybı ortaya çıkabilir. Bebeğiniz artık daha fazla yağ biriktirmediğinden kilosu azalabilir. Bebek hareketerini saymayı unutmayın.

bende öle düşünüyorum kime sölesem herkesde aynı şeyi sölüo ama bakalım ctesi enine boyuna konuşcam iice inşallah doğru kararı verebilrim..

bende öle düşünüyorum kime sölesem herkesde aynı şeyi sölüo ama bakalım ctesi enine boyuna konuşcam iice inşallah doğru kararı verebilrim..

artık sezeryanlar eskısı gıbı sancılı vs olmuyormus kızlar bızımde yarın sabahtan catı muayenemız var dr eger zorlanırsın normalde catın dar fılan derse kı bana hep ole gelıyor hıc duusnmeden sezeeryan ıcın tarıh kararlastırcam bakalım mevlam neyler neylerse guzel eyler..

Allah size bize oranla daha çok yardım etsin..Bizim yükümüzün üç katı yük taşıyorsunzu..:89:Maşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşmak dileğiyle..

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..aslında hiç zorlanmadım ben..son 1 aydır ağırlaştım artık.
neyse ki az kaldı..

yarın doğuma gideceklere hayırlı doğumlar diliyorum..sağlıkla alın yavrularınızı kucağınıza inşallah

kızlar üçümüz de maslak acıbademde doğum yapıcaz ben 18 ine günümü aldım ama bebek her an gelebilir:)

ay kızlar belim kopuyo resmen...buğün cibinliğimizi diktik annemle....kesmedi bebeğimin çekmece iiçlerine kapituneden örtüler diktik....daha bide kaşındım resmen...emzirme yastığı diktik....dikişten ev çok batıyo,onu temizledim....hiç oturmadım kocam işten geldi yemek duş derken...yormuşum kendimi valla...kaç saatt,r yatıyom...tam pert olmuşum yahu....ama şu emzirme yastığı olayı pek kullanışlı olur gibi geldi....haberiniz olaaa.......linki vereyim isterseniz...kocaman oluyo...
Emzirme Yastıgı Yapımı Emzirme Yastıgı Derya Baykal | Dantel Örnekleri Örgü Modelleri

Kordon kanı bankaları aileleri kandırıyor! - Mynet Haber

kordon kanı ile ilgili bi haber.ya benim kafam iyice karıştı.ne olayı tam anlayabildim nede tam idrak edebildimm..

kızlar bende salı gunu dra sorum kordon kanını dr ben ılk oglumda aldırdım ama onların 10 yıl kullanım suresı oluyor yıllık 100 dolar oduyorum suan oglum 6 yasında ve hala kordon kanıyla ılgılı tam bır bılgı yok dedı ılk zamanlar herkes cok umıtlıydı bu kandan ama gelısmeler tahmın edıledıgı gıbı gıtmemıs ben ıkıncı cocugumda aldırmadım ama tabıkı karar senın ıstersen aldırır saklatırız dedı bende bılemedım neyapıcagımı

Son düzenleme:
kızlar üçümüz de maslak acıbademde doğum yapıcaz ben 18 ine günümü aldım ama bebek her an gelebilir:)
evet canım senın oyle bır durumun varmıs bende sımdı okudum cok gecmıs olsun bende yarın gıdıcem tarıhı konusurz sanırım benım suanda normal gorunuyor gercı sız oda olarak suıtımı sectınız normal odamı?

bebek katındaki suiti ayırdık 18-19-20 şubat olarak canım. sezeryan olacak bakalım

bebek katındaki suiti ayırdık 18-19-20 şubat olarak canım. sezeryan olacak bakalım
ben karar veremedım bır gece ıcın okadar paraya degermı dıye ama abımın esı suıtte kalmıstı dogum yaptıgında ve cok rahat ettım gelen mısafır bana degıl dıger odaya gecıyor bende rahat rahat dınlenıyordum dedı

ben de ilk doğumumu amerikanda yine suit odada yaptım. o kadar çok gelip giden oldu ama beni kimse rahatsız etmedi 5 dakika uğradılar falan. hem bebekle de herkes muhattap olmuyo o açıdan da iyi.

evet canım rahat oluyormus cok esımde aynı fıkırde ama bana cok geldı aradakı fark buarada hastanede odada dogum yaoma sansı var ama bana pek mantıklı gelmdı

imp henüz belli değil ama pt günü sezeryan olacaksa günü de belli olacak. bana ilk olarak 20si en makul gün dedi sonra baktı pazara geliyor cumadan yaparsak daha iyi yani 18i gibi olur sezeryan dedi... ama öncelikle normal için bi çatı muayenesi yaparız dedi onu da bu hafta yaomadı 6 gün sonra gel yapalım dedi yani 14üü :) pt gittiğimde belki de 18ine netleşiriz aynı ya da yakın günlerde orda karşılaşabilirizz:) ama içimden 20küsürde doğururum gibi geçiyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…