2011 Şubat Anneleri

sabah 7de alıcak kan verdım bugun ıdrar verdım tahlılerı alıcam labrotuvarda alıcaz 7de hazırlanıcaz 8:10 gece alıcakmıs amelıyata lamam yapılcakmıs bıde sonda takdırmıcam sana dedı bılmıom sasırdım bende nasıl olcak demekkı kendım kalkıp yapıcam.ama epıdurelmı spinalmi :26::26:olucam onu demedi ama muhtemelen epidurel yapıcakdır....

ben geçen hafta hemşireye sormuştum spinal oluyormuş canım epidural daha uzun dedi daha detaylı bişeymiş
biz ayrıntıları yarın konuşucaz bakalım,benden de kan alır yarın o zaman bakalım hayırlısı ikimiz içinde

ben geçen hafta hemşireye sormuştum spinal oluyormuş canım epidural daha uzun dedi daha detaylı bişeymiş
biz ayrıntıları yarın konuşucaz bakalım,benden de kan alır yarın o zaman bakalım hayırlısı ikimiz içinde

benimki spinal oldu. 2'de anestezi oldu 2:05'te kızımı çıkardılar :D... Sonrası da çok rahattı... anlattım zaten.

Selam Şubat teyzelerimiiiiiiiizzzzz :D kızım ve biz geldiiiikkkkkkk :emir_bebek:

Doğumdan sonra bi türlü uğrayamadım siteye... Şimdi kızım mışıl mışıl uyuyor bende fırsat bu fırsat sizlere yazayım dedim...

2 şubat günü gebelik kolestazından dolayı hastaneye yakın bakıma yatırıldım... hem o gün hemde 3 şubatta değerlerim hala yükseliş gösterince doktorlar suni sancı verip doğurtalım dediler.3 şubatta suni sancı için beni doğumhaneye aldılar ama ben biraz asabi bir hasta olaraktan doktorların burunlarından getirdim.Suni sancıyı kabul etmedim bana sezeryan yapın dedim ben normal doğurmak istemiyorum dedim.
Klinik şefleri ısrarlarıma karşı tamam ama o zaman 39. haftanı beklersin ve o arada bebeğin karnında ölme riski var biz sorumluluk kabul etmeyiz dediler.Bende bu sefer bu riski göze alamadım ve suni sancıyı kabul ettim.
4 şubat günü öğlen saat 2 de suni sancı verilmeye başlandı... gece saat 1:30'a kadar suni sancı verildi yani yaklaşık 12 saat. Fakat benim hiç açılmam olmadı.Bebeğim normal gelmek istemedi.Kanala girmedi.
Doktorlar 12 saat sonunda artık normal olamayacağına karar verip beni sezeryana aldılar.
5 Şubat 02:05'te kızım dünyaya geldi. Spinal anestezi ile sezeryan oldum. saat 2:30 gibi odaya çıkardılar. Ayaklarımın uyuşukluğu açılır açılmaz ayağa kalktım ve yürüdüm... Bebeğimle ilgilenebildim.
Hiç ama hiç dikiş ağrım olmadı... Hatta bir ara sezeryan olup olmadığımdan şüphe ettim :1:
Bugün 4. günümüz ve ben artık normal hayatıma dönmüş gibiyim.Bugün kızımla sokağa çıktık aile hekimimize gittik... 2. topuk kanı alındı ve 1. ay aşımızın randevusunu aldık.

Bunun dışında kızımın çok iyi emme refleksi olmasına rağmen memeyi ememiyor... Manuel pompa ile sağmaya çalışıyorum... Çok fazla süt çıkmıyor ama 1 damla bile çıksa onu bile damlatıyorum ağzına.
Aptamil 1 mama desteği veriyoruz şimdilik... Fakat bugün hemşire teyzemiz kaşıkla verim biberona alışmasın dedi...
Ayrıca sütüm için 2 gündür humana still tea içiyorum.Çok işe yaradı.Göğüslerim sütlendi... İnşallah yılmadan çabalayıp emzirmeyi de başaracağım.

ah canım mercimek fırında iyi pişmiş güzel çıkmışşş:))) böyle güzel şeyleri duymak beni çokk mutlu ediyorrr.. hepimiz inşallah doğumu rahat geçiririzz.. keşke baştan da hiç suni sancı çekmeseymişsin ama neyse o kadarla kalmışş. Allah bağışlasın güle güle büyüt kızınıı :)

slm millet.. annem geldi.. arkadaşım geldi.. nişanı duyan geldi :9: ama bende tık yok henüz.. bakalım bekliyoruz.. bugün yarın kendi gelmezse cuma yani 11.02.2011 de sezeryan oluyorum.. bebeğimde kordon dolanması olduğu için normal doğumda ısrar etmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.. bakalım allah hepimizin hakkında hayırlısını versin..

benim annem emekli hemşire.. ebe olan arkadaşıyla beraber geldi.. iç çamaşıma gelen lekeye baktı.. muayeneden gelen bişey değil bu dedi.. bu nişan dedi.. yani anlayacağınız gelen kesin nişanmış.. sümüksü pembe kırmızı kanda olabiliyormuş böyle kahverengi lekede olabiliyormuş..

Cnm ya sende anne kervanına katılıyorsun demek. Biz anne adayları olarak beklemekteyiz heyecanla :34:

Ayy cnm demek heyecan hala devam ediyor. Muayeneden olurmuymuş ki öyle. Aramızda 1 hafta var senle.

ahahah kız seninde doğurmayacağınmı tuttu.herkes debeleniyo doğurayım diye sende yok yok doğurmıcam diyosun :1:

eee yanında kimse yokmu senin.eşinde istanbuldaymış yalnızmısın :53: birilerine haber ver mutlaka pat diye suyun falan gelirse aman diyimmmm.dikkat et olurmuu aklımız sende kalmasınn

Kendimi Koydum da Senin Yerine Ne Yapardım Acaba.. Soluğu Doktorda Almışmıydım Acaba :} Aman Allahım Düşündükçe Nefesim Keisliyor..

yasminnnnn
cnm benmde muayeneden sonra kan geldi akşamında ertesi 4 gün boyuncada kahverengi lekeler benmöde adet zamanlarımda adetim öncesinde ve sonunda bu tarz lekelenmelerim olurdu bikaç gün sürünce doktora gittim muayeneden dolayı dedi yani geçti cnm 4 gün sonra sanırım sneinde muayeneden dolayı ama yinede tetikte ol banada dsemişti suyun gelirse sancın artarsa gel die ama ne gelen var ne giden o gün bugündür :) hadi hayırlısı olsun tatlım

canım dualarımız seninle hadi hayırlısı inşallahhh.. demek kahverengi leke de olabiliyor amaniinnn.. bakalım bizde nasıl olcak. ben daha az önce bebek şekelerimin siparişini verdimm pt gelecekler elime.. birden nişan gelse kaldık walla..

yasmin hadi hayırlıs bakalım
inşallah ümit ettiğin gibi olur herşey...bak beni bekle diyorum ben sanaaaa

ayva ben de o kadar çok yedim k bakalım ne olacak
bu arada ben ayva çekirdeği kremini 1haftadır sürüyorum göğüs uçlarıma

şenayım gelmiş ne güzel ya her doğuran aynı şeyi yazıyor anlaşmışcasına...Allahım bize de nasip etsin.

zeytinyağı konusunda mantara meyilli olan arkadaşlar dikkatli olsun kızlar vajinanın doğal phını bozmamak gerek yağ da bazik bir madde

ben de bir sürü yemek yaptım yarın evde haftalık temizlik var,pazar annemler geliyor zaten bir daha yemek yapamam sanırım annemler kayınvalidemler ne istiyorlarsa yapsınlar.

yarın çamaşırlarımı da yıkayayım pazartesi doğuma hazır olayım bende.

yasminkamu nereye gittin kıssssssssssssss
merak ediyorum seni nişanmı acaba keisn gelen uf bnm geçen hafta gelenlerde niaşn osaydı keşke:):) ama muayene sonrası lekelenmelerdi hihihihi
haberdar ett beni

slm bir kaç saat ayrıldım burdan ..heyecan basmış ....nişanı gelen arkadaşlarım dualarım sizinle :))
kızlar doğal yöntemler en iyisi süt için ama bira mayası tabletleri satılıyormuş onlardan alabilirsin violina özellikle senin için mama vermekten daha iyidir.Biraz araştır istersen bana ikiz annesi bir çocuk gelişimci tavsiye etmişti.kesinlikle işe yarıyormuş.ikizlerine bile sütünün yetmesini sağlamış:)

evet canım 4 dakikada bebeği çıkarmak zorundalarmış narkoz etki etmesin diye...gayecim inşallah bizimde öyle olur

hızlı olsun diye keserken 8 katı toptan kesiyorlar sanırım. hani hep denir ya sezeryanda 8 katman kesilir filan diye. sonra da sanırım teker teker yapıştırıyorlar..

hadi hayırlısı yasmincim inşallah belki sancı var sen hissetmiyorsun ...sen yine de hareketlerini iyi dinle

slm millet.. annem geldi.. arkadaşım geldi.. nişanı duyan geldi :9: ama bende tık yok henüz.. bakalım bekliyoruz.. bugün yarın kendi gelmezse cuma yani 11.02.2011 de sezeryan oluyorum.. bebeğimde kordon dolanması olduğu için normal doğumda ısrar etmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.. bakalım allah hepimizin hakkında hayırlısını versin..

benim annem emekli hemşire.. ebe olan arkadaşıyla beraber geldi.. iç çamaşıma gelen lekeye baktı.. muayeneden gelen bişey değil bu dedi.. bu nişan dedi.. yani anlayacağınız gelen kesin nişanmış.. sümüksü pembe kırmızı kanda olabiliyormuş böyle kahverengi lekede olabiliyormuş..

canım inş. saglıklı bir şekilde bebeğine kavuşursun benimde cuma kontrolüm var belki aynı gün doğururuz ben medisuda yapıcam doğumu sende orda yapıcaksın dimi yanlış hatırlamıyorum belki yanyana aynı odalarda yatarız

evet canım 4 dakikada bebeği çıkarmak zorundalarmış narkoz etki etmesin diye...gayecim inşallah bizimde öyle olur

İnşallah benimki kadar rahat bir sezeryan olur... Yani sonrası için diyorum...
Bugün görümcemin arkadaşları inanamadılar 4 gün önce sezeryan olduğuma... Nasıl böyle ayaktasın dediler.Halbuki ben anestezi açıldığından beri böyleyim...
Hiiiiiiçççç dikiş acısı,ağrısı çekmedim... Hatta eve geldiğimde bebişimin herşeyini kendim yaptım.:nazar:

umarım sizlerin sezeryanları da bu kadar kolay olur.

oohh herkes orda nişan yapıyorsunuzz:) cumaya da düğün var.. hayırlısıyla kavuşursun inşallah duru yağmuruna... 37+6 oluyor değil mi o gün. kilosu en son ne kadardı bebeğinin sorun yok değil mii:)

hızlı olsun diye keserken 8 katı toptan kesiyorlar sanırım. hani hep denir ya sezeryanda 8 katman kesilir filan diye. sonra da sanırım teker teker yapıştırıyorlar..

sanırım öyledir .geçen hafta hemşire öyle dedi.
4 dakikada bebek çıkıyor yarım saat rahim temizliği ve katların dikimi sürüyor 40 dakikada odaya çıkarıyoruz dedi

Bugün görümcemin arkadaşları inanamadılar 4 gün önce sezeryan olduğuma... Nasıl böyle ayaktasın dediler.Halbuki ben anestezi açıldığından beri böyleyim...
Hiiiiiiçççç dikiş acısı,ağrısı çekmedim... Hatta eve geldiğimde bebişimin herşeyini kendim yaptım.:nazar:

benım ark 1ay once epıdurel oldu ama bılmıorum artık sorarız pzt gunu..spinalde hosuma gıttı sız ole yazınca cok mantıklı bebege narkoz gelmemesi bıran once kavusucaz meleklerle...
gyshnky ıns bızım sezeryanlarımızda senınkı gıbı olur cunku tek korkum hemen ayaga kalkamamak ve sutumun gelmemesi bebegımı doyuramamak bakalım neler olcak..:26:

ah canım mercimek fırında iyi pişmiş güzel çıkmışşş:))) böyle güzel şeyleri duymak beni çokk mutlu ediyorrr.. hepimiz inşallah doğumu rahat geçiririzz.. keşke baştan da hiç suni sancı çekmeseymişsin ama neyse o kadarla kalmışş. Allah bağışlasın güle güle büyüt kızınıı :)

Sağol canım.İnşallah herkes rahat rahat doğurup sağlıkla kucaklar bebekleri...

yaa canım benim sezeryan dikişinde bir endişem var. olursam nolcak bilmiyorum. ben çok sık hapşıran biriyim. hele uykudan uyandım mı Allah'ın emri ilk 2 dk içinde güçlü 2 kez hapşırırım. arada da bi yerde kağı açılır aaanında hatta yani kapının açıldığını hapşırınca fark ederim. eşim bazen dur canım üflüyorum bakalım ne zaman hapşırcan filan der:))) ben de ameliyat olursam dikişlerim açılır mı diye endişe ediyorum. gerçi normal doğumda da altta dikiş oluyor, orası için de sıkıntılı.. ooff neyse inşallah hayırlısıyla sorunsuz olur tevekkül gerekiyor başka hiç bir şey değilll.....

hadi hayırlısı yasmincim inşallah belki sancı var sen hissetmiyorsun ...sen yine de hareketlerini iyi dinle

caanım adet sancısı gibi sancı giriyor arada ama öyle hastanelik bi durumum yok.. belkide ben hissetmiyorum dediğin gibi.. kızımın hareketlerine odaklıyım ama bugün oda bi nazlı :34:

yaa canım benim sezeryan dikişinde bir endişem var. olursam nolcak bilmiyorum. ben çok sık hapşıran biriyim. hele uykudan uyandım mı Allah'ın emri ilk 2 dk içinde güçlü 2 kez hapşırırım. arada da bi yerde kağı açılır aaanında hatta yani kapının açıldığını hapşırınca fark ederim. eşim bazen dur canım üflüyorum bakalım ne zaman hapşırcan filan der:))) ben de ameliyat olursam dikişlerim açılır mı diye endişe ediyorum. gerçi normal doğumda da altta dikiş oluyor, orası için de sıkıntılı.. ooff neyse inşallah hayırlısıyla sorunsuz olur tevekkül gerekiyor başka hiç bir şey değilll.....

yok canım bişey olmaz :D öyle hapşırmayla açılsa yattığın yerden nasıl kalkıcan? :1:
Kaldı ki bana süt olsun diye hemen komposto içirdiler o da bende öksürük yaptı.Dikişlere hiç bişeycik olmadı.. Bence o konuda hiç endişen olmasın.

yasmin nişanı nasıl ayırt ediyorsun? benim de dün akşam muayenem vardı, ardından yarın ve öbürgün kanaman olabilir dedi doktor. zaten parmağını gösterdi kan vardı. muayeneden itibaren kan geldi bende. hala az az geliyor, akıntının kahverengi olanı, pembemsi de olabiliyor, akıntı gibi az az geliyor. nişan dedikleri böyle çok yoğun bir şey mi? ben sanki bir seferde yoğun bir şey gelecek diye bekliyorum, doğru mu?
ufff, valla benim doğurmam lazım, doktorum önümüzdeki üç gün yok. yat dinlen doğurma ben yokken dedi :)

Back