2011 Şubat Anneleri

slm bir kaç saat ayrıldım burdan ..heyecan basmış ....nişanı gelen arkadaşlarım dualarım sizinle :))
kızlar doğal yöntemler en iyisi süt için ama bira mayası tabletleri satılıyormuş onlardan alabilirsin violina özellikle senin için mama vermekten daha iyidir.Biraz araştır istersen bana ikiz annesi bir çocuk gelişimci tavsiye etmişti.kesinlikle işe yarıyormuş.ikizlerine bile sütünün yetmesini sağlamış:)

Emziren Anne İçin İnek Sütünü Ne Bebeğe NE Anneye Önermiyor Doktorlar Bildiğim Kadarıyla Çok Gaz Yaptığı İçin.. Yanlış Bilgi Vermek İstemem Ama Daha Geçen Gün Tvde Duydum..

Kızlar herkese merhaba geldim ama sadece size haber verebilmek için ne geçmişi okuyabiliyorum nede yazmaya mecalim var.Hala kendimi toparlayamdım çoğunlukla yatıyorum sersem gibi ayağı kaltığımda baş dönmelerim henüz geçmedi epiduralin etkisi varmı bilemiyorum ama ben doğumdan sonra hemen ayaklanabilenlerden olamadım sanırım.Dikişlerimde hala ağrıyor doktor 3 tane dedi ama bilmiyorum artık.Bebişimle annem sayesinde ilgilenebiliyorum sütüm hala geliyor sayılmaz damla damla malesef mama takviyesi yapıyoruz arada oda sarılık olmasın diye bol bol dua edin benim için ayaklanayım artık ya...:(

normal doğumda epidural böyle etkiliyor mu yaaa.. çok üzüldüm hala kendine gelememiş olmana canım. Allah yardımcın olsunn. ama en azından bebeğini düşün ve canını sıkmamay çalışş..
slm kızlar.allah kısmet ederse yarın 2-3 gibi doğuma gireceğim.herkesin dualarını bekliyorum.

hayırlısıyla kolay bir doğum olurun inşallahh...
slm bir kaç saat ayrıldım burdan ..heyecan basmış ....nişanı gelen arkadaşlarım dualarım sizinle :))
kızlar doğal yöntemler en iyisi süt için ama bira mayası tabletleri satılıyormuş onlardan alabilirsin violina özellikle senin için mama vermekten daha iyidir.Biraz araştır istersen bana ikiz annesi bir çocuk gelişimci tavsiye etmişti.kesinlikle işe yarıyormuş.ikizlerine bile sütünün yetmesini sağlamış:)

bira mayası tableti mi ben bunu hiç duymamıştım nasıl bişeymiş nasıl kullanılcakmış kii..

normal doğumda epidural böyle etkiliyor mu yaaa.. çok üzüldüm hala kendine gelememiş olmana canım. Allah yardımcın olsunn. ama en azından bebeğini düşün ve canını sıkmamay çalışş..

hayırlısıyla kolay bir doğum olurun inşallahh...

bira mayası tableti mi ben bunu hiç duymamıştım nasıl bişeymiş nasıl kullanılcakmış kii..

bildiğin ilaç gibi sanırım kuru maya yutmak zor olduğundan ama süt yapıyormuş çok

peehhh bugün dışarı çıkamadımm

kargoya bakıyorum araç etrafımda yakınımda dolanıp duruyo ha geldi gelecek diyorum yine akşama kaldı bak çıksaymışım bişi olmayacakmış.neyse yarın artık.

ikinci posta çamaşırlarda bitti sanırım ses kesildi gidim onları asayım ben barii

yauu ben bu mutfağı topluyorum topluyorum yine dağılıyo.ama yediğim şeyi işte bırakıyorum geliyorum eee ağzımda boş durmuyo habire yiyorum haliyle dağılıyoo.

yaa ben de çok iştahlıyım.. her şeyden canım istiyor.. hatta şöyle birini tutsaydım yanıma da ben sadece düşüncemi söyleseydim o hemen yapıp getiriverseydi bana diyorumm. hayaller kuruyorum daha çok çeşit yediğime dairrr :))) innnşallah sütümüz olur da veririz kiloları ama doğuranlar da bu sefer sütü verdikten sonra acıktıklarını yazmışlar.. kurtuluş yok mu acaba iştahtannn..

bildiğin ilaç gibi sanırım kuru maya yutmak zor olduğundan ama süt yapıyormuş çok

hımmmm eczanelerde satılırdır o zamann de mi? geçen gün palladiumda yeni e-bebek mağazası açılmış oradaydım yeni gelen bi enerji içeceğinin tanıtımını yaptılar. aylarca müşterilerimiz bunu sorup bekliyordu sonunda türkiyeye de geldi filan diyorlardı. içince bol bol süt yapıyormuş güya. ama diğer çaylardan filan farkı dedfiklerine göre anneye enerji vermesi dinç yapmasıymışş.. kola kutusu gibi bişiydi ama adına sanına bakmadım. ben enerji veriyor dediklerinde ay o zaman o şişmanlatır da dedim ve bıraktımm :)

Emziren Anne İçin İnek Sütünü Ne Bebeğe NE Anneye Önermiyor Doktorlar Bildiğim Kadarıyla Çok Gaz Yaptığı İçin.. Yanlış Bilgi Vermek İstemem Ama Daha Geçen Gün Tvde Duydum..

bu durumda doğumdan sonra süt içmemeliyiz mi yanii.. gerçi hamilelikte ne kadar içtim ki :(

ben geldim kizlar.. dogurdum demeyi ne çok isterdimm:59:

benim kiz çooooooooookkk inatçi çikti yandim bennn:9:

bugun kontrolum vardi yine yok anam yokk ne açilma var nede duzenli sanci durumuda gayet iyi kalp atislari suyu falan.. rahat benim kiz niye çiksin ki:37:

cumaya randevu verdi yine nst+muayene yapacak:77:

cumartesi pazarda gelmezse kendiliginden pazartesi yatiracak suni sanci verecek oda fayda etmezse sezeryana alacak..

yani en geç pazartesi kizimi kucagima alacagim :66::66:

hayirlisi olsun bakalimm:16:

sürmeli ilk busemmm bebeğini doğurduğunda bakalım 2.si kim olacak demiştim.. orda senin ben ben kesin ben olurum kimseye kaptırmak istemiyorum 2.liği dediğini hatırlıyorumm:) kısmet işte bakk ama hayırlısı olsunn. belki biz de senin gibi olucazz. bana doktor sezeryan olursa 18 şubatta alırız demişti ama en sonki görüşmede hem normale yönlendirdi hem de sezeryan bile olsa 22-23üne filan attı aslında o bile birazcık canımı sıktı.. aslında en başından hiç tarih bilmesek şartlanmasak sanırım en güzeli.. canım hakkında hayırlısı olsunn...

slm kıslar nasılsınız ben cok heyecanlıyım bugun doktorumuzla gorustuk ve buyuk fınal gunumuzu aldık kızımız 14 şubatta bıze hedıye gelıcek sezeryanla sabah 7de bebegımıze kavusucaz cok heyecanlıyım sımdıden...ALLAH herkesın yardımcısı olsun darısı bekleyen herkesın basına..:9::9:

bu durumda doğumdan sonra süt içmemeliyiz mi yanii.. gerçi hamilelikte ne kadar içtim ki :(

Ben Hamileyken Bile Çok İÇemedim Reflüm Olduğu İçin Gündüz 1 Bardak İçebildim Sadece O da Aklıma Gelirse Çünkü Ben Süt Ve Yumurtadan Nefret Ederim Hiç Yiyemem Kokusuna Bile Dayanamam.. Ama Yine Doktorlarımıza Sorarız Dediğim Gibi Yanlış Bilgi Vermek İstemem Herkeste Değişiyordur Belki Sadece Tvde Doktordan Duyduğumu Söyledim ;}

slm kıslar nasılsınız ben cok heyecanlıyım bugun doktorumuzla gorustuk ve buyuk fınal gunumuzu aldık kızımız 14 şubatta bıze hedıye gelıcek sezeryanla sabah 7de bebegımıze kavusucaz cok heyecanlıyım sımdıden...ALLAH herkesın yardımcısı olsun darısı bekleyen herkesın basına..:9::9:

gözünüz aydın canımm. hayırlı olsunnn :)

Ben Hamileyken Bile Çok İÇemedim Reflüm Olduğu İçin Gündüz 1 Bardak İçebildim Sadece O da Aklıma Gelirse Çünkü Ben Süt Ve Yumurtadan Nefret Ederim Hiç Yiyemem Kokusuna Bile Dayanamam.. Ama Yine Doktorlarımıza Sorarız Dediğim Gibi Yanlış Bilgi Vermek İstemem Herkeste Değişiyordur Belki Sadece Tvde Doktordan Duyduğumu Söyledim ;}

inanılır gibi değil ama hamileliğimle birlite süt içmek bana da işkence gibi oldu. yanşi içiyorum sorun yok ama hemen ardından bi sürü su içiyorum. içiyorum içiyorum geçmiyor sanki boğazım yanıyor, kuruyor.. ayrıca da midemi bulandırıyor. malesef ceviz de süt de benim hamilelikten bana kalan unutulmaz şeyler oldular...

canım mesajımda anlatım bozukluğu olmuş ben sütü artırmak için bira mayası tabletlerinden bahsetmiştim ama yine de hiç süt içmemek olmaz diye düşünüyorum.bebeğe tabiki verilmez inek sütü dediğin gibi doktorlara sormak lazım :)

Selam Şubat teyzelerimiiiiiiiizzzzz :D kızım ve biz geldiiiikkkkkkk :emir_bebek:

Doğumdan sonra bi türlü uğrayamadım siteye... Şimdi kızım mışıl mışıl uyuyor bende fırsat bu fırsat sizlere yazayım dedim...

2 şubat günü gebelik kolestazından dolayı hastaneye yakın bakıma yatırıldım... hem o gün hemde 3 şubatta değerlerim hala yükseliş gösterince doktorlar suni sancı verip doğurtalım dediler.3 şubatta suni sancı için beni doğumhaneye aldılar ama ben biraz asabi bir hasta olaraktan doktorların burunlarından getirdim.Suni sancıyı kabul etmedim bana sezeryan yapın dedim ben normal doğurmak istemiyorum dedim.
Klinik şefleri ısrarlarıma karşı tamam ama o zaman 39. haftanı beklersin ve o arada bebeğin karnında ölme riski var biz sorumluluk kabul etmeyiz dediler.Bende bu sefer bu riski göze alamadım ve suni sancıyı kabul ettim.
4 şubat günü öğlen saat 2 de suni sancı verilmeye başlandı... gece saat 1:30'a kadar suni sancı verildi yani yaklaşık 12 saat. Fakat benim hiç açılmam olmadı.Bebeğim normal gelmek istemedi.Kanala girmedi.
Doktorlar 12 saat sonunda artık normal olamayacağına karar verip beni sezeryana aldılar.
5 Şubat 02:05'te kızım dünyaya geldi. Spinal anestezi ile sezeryan oldum. saat 2:30 gibi odaya çıkardılar. Ayaklarımın uyuşukluğu açılır açılmaz ayağa kalktım ve yürüdüm... Bebeğimle ilgilenebildim.
Hiç ama hiç dikiş ağrım olmadı... Hatta bir ara sezeryan olup olmadığımdan şüphe ettim :1:
Bugün 4. günümüz ve ben artık normal hayatıma dönmüş gibiyim.Bugün kızımla sokağa çıktık aile hekimimize gittik... 2. topuk kanı alındı ve 1. ay aşımızın randevusunu aldık.

Bunun dışında kızımın çok iyi emme refleksi olmasına rağmen memeyi ememiyor... Manuel pompa ile sağmaya çalışıyorum... Çok fazla süt çıkmıyor ama 1 damla bile çıksa onu bile damlatıyorum ağzına.
Aptamil 1 mama desteği veriyoruz şimdilik... Fakat bugün hemşire teyzemiz kaşıkla verim biberona alışmasın dedi...
Ayrıca sütüm için 2 gündür humana still tea içiyorum.Çok işe yaradı.Göğüslerim sütlendi... İnşallah yılmadan çabalayıp emzirmeyi de başaracağım.

ayyyyy....inanmıyorum ben de o gün doğum yaıyorum merveee
acaba benim saatim kaç ?yarın belli olacak

ayyyyy....inanmıyorum ben de o gün doğum yaıyorum merveee
acaba benim saatim kaç ?yarın belli olacak

AYY aynı saatde olursak goruselım muhakkak bugun nstye gırdım ogren bana yaz cnm ogun bıde kandılmıs bılıyomusun doktor oyle dedı..:9:

AYY aynı saatde olursak goruselım muhakkak bugun nstye gırdım ogren bana yaz cnm ogun bıde kandılmıs bılıyomusun doktor oyle dedı..:9:

evet biliyorum benim 3 hafta falan önce tarih alındı ama senin erken ...saatini bi öğreneyim yarın
başka bişey dedimi doktor

evet biliyorum benim 3 hafta falan önce tarih alındı ama senin erken ...saatini bi öğreneyim yarın
başka bişey dedimi doktor

sabah 7de alıcak kan verdım bugun ıdrar verdım tahlılerı alıcam labrotuvarda alıcaz 7de hazırlanıcaz 8:10 gece alıcakmıs amelıyata lamam yapılcakmıs bıde sonda takdırmıcam sana dedı bılmıom sasırdım bende nasıl olcak demekkı kendım kalkıp yapıcam.ama epıdurelmı spinalmi :26::26:olucam onu demedi ama muhtemelen epidurel yapıcakdır....

ben geldim kizlar.. dogurdum demeyi ne çok isterdimm:59:

benim kiz çooooooooookkk inatçi çikti yandim bennn:9:

bugun kontrolum vardi yine yok anam yokk ne açilma var nede duzenli sanci durumuda gayet iyi kalp atislari suyu falan.. rahat benim kiz niye çiksin ki:37:

cumaya randevu verdi yine nst+muayene yapacak:77:

cumartesi pazarda gelmezse kendiliginden pazartesi yatiracak suni sanci verecek oda fayda etmezse sezeryana alacak..

yani en geç pazartesi kizimi kucagima alacagim :66::66:

hayirlisi olsun bakalimm:16:

canım senin kızla bebim kız baya bir inatçılar benimde günüm geldi geçiyor ama ne sancı var ne başka birşey demekki baya rahatlar bizimkiler doktor amcamızda kızımız canavar gibi maşallah dedi o yüzden bekliyoruz bakalım ne zaman teşrif edecekleer

Back