valla benimde çok düüşüncelerim vardıı bissürü şey yapıcam diyodum ama şimdi hiç bişi canım çekmiyo heves çokta hal yok son aylardaki haliye-i ruhiyeme bağlı :2:
ben 9 haftalık hamileyim nurzul ve 24 saat midem bulanıyor çok zor geçiyor midem kazınıyor ekşiyor bulanıyor bende 3 4 kilo verdim inş en kısa zamanda geçer bulantılarımız arkadaşım...
ya bazen bendede başağrısı oluyo normalde pek olmazdı hamilelikten ağrıyabiliyomu insanın başı
bak bunu yapması kolay hemde çok şirin
neyse bunlara daha çookk var sağlıkla o günlere gelelim hele hepsi olur inşallah
merhaba
yanlış anlamadıysam 2011 şubat ayında anne olacakları kastediyosunuz.öyle ise bende onlardan biriyim.çok yeniyim kadınlar kulübünde.hatta ilk defa yazıyorum.ilk bebiş olacak:)
merhaba
yanlış anlamadıysam 2011 şubat ayında anne olacakları kastediyosunuz.öyle ise bende onlardan biriyim.çok yeniyim kadınlar kulübünde.hatta ilk defa yazıyorum.ilk bebiş olacak:)
kızlar maşallah örgüler kıyafetler eşyalar şekerler kurabiyeler hazırlıkları konuşmaya başlamışsınız baya baya ben girmeyeli hepsini okudum biraz zaman aldı ama :)))
hafta hafta gebelikkk
10. hafta
Cinsiyet ayrımı başladı
Fertilizasyondan 47-48 gün sonra ilk kez beyin dalgaları üretilmeye başlar.
Kafa dik durumdadır ve iç kulakda denge sağlayan kısımlar gelişir.
Dudakların gelişimi tamamlanır. Diş tomurcukları oluşmaya başlar.Gözler kapalıdır.
Gonadlar gelişir ve testis ya da over olarak farklılaşır. Testisten testosteron adı verilen erkeklik hormonu üretilmeye başlar.
Kalp gelişimini büyük ölçüde tamamlar.
Gövdenin dışında gelişmiş olan barsaklar karın boşluğu içine doğru iyice hareket ederler.Mide içinde sindirim sistemi ile salgılar üretilmektedir.
Mesane içinde idrar izlenebilir.
Diz ve ayak belirginleşir. Ayak parmakları ve tırnakları belli olur. Kaslar güç kazanmaya başlar.
Kız bebeklerde klitoris erkek bebeklerde ise penis gelişir.
Hemen hemen bütün eklemler ve kasların oluşumu tamamlandığı için bebek artık su kesesi içinde hareket etmeye başlar, ancak bu hareketler sizin hissetmeniz için yeterli değildir.
Kemikler ve kıkırdaklar güçlenmeye devam eder.
Bu dönemlerde anne adayının duygu durumunda dalgalanmalar çok sık görülür. Kendinizi zaman zaman melankolik zaman zaman da çok mutlu hissedebilirsiniz. Bu çok normal bir durumdur. hem gelişen bebeğinizin dişleri hem de kendi diş etlerinizin sağlığı için yeteri kadar flor aldığınızdan emin olmalısınız. Kan hacminiz arttığı için cildinize yakın toplardamarlarda koyulaşmalar fark edebilirsiniz. Bu durum özellikle bacaklar ve memelerde belirgindir. Kilonuz da artık artmaya başladı.Bulantı ve kusmalarınızın azalmaya başlaması bu dönemlerde beklenebilir
Yine bu haftalarda kasık ve karın ağrıları sık karşılaşılan sorunlardandır.Bu ağrıların temel nedeni rahmi yerinde tutan bağların gerilmesidir.
Bebeğinizin Büyüklüğü
Bir kuru erik kadar
Bu haftada yapılacak testler
Yok
11. hafta
Tırnaklar oluşuyor
Bu haftadan başlayarak artık içinizdeki bebeğiniz embryo olarak adlandırılmaz. O artık kocaman bir FETUS ve boyu yaklaşık 4-5 santimetre.Gebeliğin en kritik dönemi artık sona erdi. Bu haftada beyin hızla büyümesini sürdürmektedir ve fetusun boyunun yarısını kafa oluşturmaktadır. Fetusun gözleri kapalıdır ve bu göz kapaklarının altında iris tabakası olgunlaşmasına devem etmektedir. Böbreklerde idrar üretimi başladığından içinde yüzdüğü amniyon sıvısının da miktarı artmaya başlar ve bu haftada yaklaşık 50 ml olur.
Bu haftada kafa derisi içinde kıl kökleri oluşmaya başlar. Bunlar bebeğiniz doğduğundaki geçici saçları oluşturacaklardır. Ayrıca el ve ayak tırmakları da oluşmaktadır ve birkaç hafta içinde uzamaya başlayacaktır.
Bebeğiniz içinizde gerinme ve sıçrama hareketleri yapmaktadır ancak sizin bunları hissetmeniz olanaksızdır.
Sizde ise rahim bir greyfurt büyüklüğüne ulaşmıştır ancak hala daha pelvis içinde yer alır. Bulantılar azaldığından iştahda bir artış görülür. Bu dönemde prenatal testlerden bazıları yapılabilir. Doktorunuz bu konuda size yol gösterecektir. Son günlerde giderek popülerite kazanan ilk trimester tarama testleri üçlü test kadar gerçekçi sonuçlar vermektedir
bebeğinizin büyüklüğü :
bir incir kadardır büyüklüğü
yapılacak testler
11-14. haftlarda ikili test yapılır
12. hafta
Tırnaklar oluşuyor
Diş etlerinde 20 dişinde yerleri belli olmuştur. Yüz insan görünümündedir, ağız içinde ise üst damak birleşmeye başlamıştır. Yüz derisi içinde kıl kökleri belirmeye başlar. Fetusun gırtlağında ses telleri oluşumunu tamamlar ve teorik olarak fetus ses çıkartabilir.
Karın boşluğunda ise barsaklar karın içine girmiştir ve hareketleri başlamıştır. Karaciğer safra salgılamaya başlar ve salgılanan safra safra kesesinde depolanır.
Tiroid, ve pankreas gelişimini tamamlar. Pankreasdan insülin salgılanır. Kemik iliği de oldukça aktiftir ve sürekli hiç ara vermeden kan hücreleri, özellikle doğumdan sonra karşılaşacağı mikroplarla mücadele etmesini ve onları yenmesini sağlayacak akyuvarları üretmeye devam etmektedir
Her iki cinsde de dış genital organlar gelişimini tamamlamamıştır ancak kızlarda büyük ve küçük dudaklar, erkeklerde ise penis ve torbalar dikkatli gözlem ile ayırt edilebilir. Beyin tabanında bulunan ve hipofiz adı verilen kısımda hormonlar üretilmeye başlanmıştır. Bu hormonlar 20-30 yıl sonra kendi bebeğini yapmasını sağlayacak olan hormonlardır.
Ellerde ve ayaklarda tırnaklar uzamaya başlar. Sinir sitemi biraz daha olgunlaşır ve fetusda refleksler gelişir. Bu dönemde cilt oldukça hassasdır. kemiklerden bazıları sertleşmeye başlamıştır.
12. haftaya gelindiğinde uterus yukarı doğru büyümeye devam eder ve pelvis dışına çıkarak karın boşluğuna girer. Artık mesane üzerine çok fazla baskı yapmadığından sık idrar yapma isteği bir miktar azalır. Bu durum son 3 aya kadar bu şekilde devam eder. Bu haftalarda başağrısı ve başdönmesi şikayetlerine sık olarak rastlanır. Kan damarları genişlediğinden ani tansiyon düşmeleri ve bayılmalar olabilir. Yatar ya da oturur pozisyondan ayağa kalkarken ani hareket etmekten kaçınmanız iyi olacaktır.
Düşük tehlikesi çok büyük ölçüde azalmıştır. Doktorunuzun size bunu belirtmesi ile her anne adayında olduğu gibi siz de psikolojik açıdan rahatladığınızı fark edeceksiniz.
Diş etleri gebelikten olumsuz yönde etkilendiği için diş hekiminizden randevu almanızda ve muayene olmanızda büyük fayda olduğunu unutmayın. Bu haftalar diş kontrolü için oldukça uygun dönemdir.
Bebeğinizin Büyüklüğü
Büyük bir kırmızı erik kadar
Bu haftada yapılacak testler
11-14. haftlarda ikili test yapılır.
13.hafta
İlk trimester sonu
Fetus artık giderek daha fazla insana benzemektedir. Gözler kafanın yan taraflarından ortaya doğru kaymaya başlar. Kulaklar normal pozisyonuna doğru hareketlenir. Dışarıdan bakıldığında bebeğin cinsiyeti kolaylıkla saptanabilir. Ancak ultrasonografide cinsiyet tespiti için henüz erkendir.Çok nadiren ve kaliteli cihazlarla bu haftada da cinsiyet saptamak mümkün olmaktadır.Bebeğin boyu biraz daha uzar. Bu hafta ilk trimesterin son haftasıdır ve bebeğin bütün organları oluşmuştur. Bundan sonra bu organların gelişmesi ve olgunlaşması süreci başlar.
Gebeliğin erken bulguları ve yarattığı şikayetler hemen hemen hiç kalmamıştır.Bu dönemde çok fazla yorulmamak ve mümkün olduğunca dinlenmek gerekir.Rahim büyüdükçe gerilir ve etrafını çevreleyen ve kendisini yerinde tutan zarları da gerer. Bu hafif bir kasık ağrısı şeklinde algılanabilir. Round ligaman ağrısı olarak adlandırılan bu durum gelip geçicidir ve önemli değildir. Herşeyi etkileyen hormonalar ciltte de değişikliklere neden olurlar. Özellikle yüz ve boyunda lekelenmeler olabilir. Buna gebelik maskesi ya da chloasma adı verilir. Geçici bir durumdur ve doğumdan sonra düzelir. Artık karnınız büyümeye başlamıştır. Eskiden olan kıyafetler dar gelmeye başlayabilir. Gebe kıyafetleri satın almanın vakti gelmiştir.
Bebeğinizin Büyüklüğü
Bir şeftali kadar
kaynak:
yaaa cinsiyetleri ögrenmeyede az kaldı canım surda 1 ay daha en fazla sabretcez :)
1 ay dile kolay ama ben hemencik öğrenmek istiyorum artık,onun için bir sürü kıyafetler almak istiyorum,Sonra ayy acaba banamı sanamı benziycek yorumlarını yapmak istiyorum eşimle,çok hayalim var onunla ilgili bir öğrensem cinsiyetini kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?