2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bu his bu duygu hiç geçmeyecek. Aksine zaman geçtikçe artacak. Çünkü siz artık ANNESİNİZ

Son düzenleme:

Güzel sözlerin için saol canım.Ben inanıyorum ki hepimiz çok iyi birer anne olacağınız.Evet allah tüm bebişlerimize sağlık versin.

İyi geceler bu arada ben artık kaçıyorum canım eşim beni bekliyor uyumak için.

İyi geceler canım.Bende böyle beni anlayan arkadaşlarım olduğu için çok mutlu oluyorum
sizleri tanıdığım için kendimi çok şanslı sayıyorum.

İlk kullandığım oydu ama ben ondan pek birşey anlamadım.Onun için normal prima kullanıyorum.
Aradaki farkı farkedemedim ben bir türlü onun için bir dahada almadım.

günaydınnn..

kimse gelmemiş sabah ama tükanı ben açayım bariii...

sıkıntılardan bahsetmişsiniz.ben hiç yaşamadım bu tür duygular.
anne olduğumda da bir farklılık olmadı neden bilmiyorum.sadece sorumluluğumun arttığını hissediyorum
ben de mi bir tuhaflık var çözemiyorum.
hepiniz annelik çok harika bir duygu derken bende değişen bişeyy yok.kızımı tabiki çok seviyorum benim hissettiğim yalnızca sorumluluk:26:

Çağlayancım ben seni çok takdir ediyorum ve sabrına ve metanetine hayranım gerçekten daha yakından izlemiş biri olarak yaşadıklarını - ki çok azını anlayabildiğimi düşünüyorum- çok güçlü biri olduğunu düşünüyorum.Bunlarıda laf olsun diye söylemiyorum sen gerçekten harika bir anne oldun daha yolun başındasın üstelik.Seni ve Ela yı iyiki buldum ve buradaki tüm diğer arkadaşlarımı.En kısa sürede görüşmek ve uzuuun sürecek dostluklara adım atmak istiyorum.Kzılarımızı birlikte büyütücez ona göre

Günaydın melocum bende butür şeyler hissetmemiştim sadece sonsuz bi sevgi vardı içimde bide kızım beni çok yorduğu zmanlarda aman Allahım ben naptım duygusu Ama bebişimin fıtık olabilceği ihtimali ortaya çıkınca yani sağlık söz konusu olunca aynı bende alocumun durumuna döndüm.Sanki her an elimden gidivercekmiş gibi paniğe kapılmaya başladım.Umarım bu durum geçicidir.

Günaydın herkese
Gecmise çok az göz atabildim bebek bezlerinden bahsetmissiniz
Ben hala prima yeni doğan kullanıyorum kızlar
Benim oğlum 1.ay kontrolünde 4 kiloydu Bir hafta sonra 2. Ay kontrolumuz var bakalım kilo almismi
Sizinkiler kac kilo ben cokmu geç kaldım 2 numaraya gecmek için
Bacaklarına baktimda şimdi sikmiyo sanki.

Bisey dah sorayım gece bebeğinizi uyandiriyomusunuz
Oğluşum dün gece 6 saat deliksiz uyudu
bende kiyamadim
uyandırmaya uyanırsa ağlar düşüncesiyle bende uyumusum bide
Baktım hava aydınlanmış .

günaydınn kızlarr
kızım uyurken azcık geçmişi okuyayım dedim ama yoksa bulaşıkmı yıkasam karar veremedim
daha dün akşamın bulaşıkları duruyoo

bizim doktormuz artık alt açma ve besleme için bebeği uyandırmamamaı söyledi
bebek acıkınca zaten kendisi uyanırmış
uyurken alt açmayada alıştırma ilerde hep ister dedi
o ilk ayında olurmuş şeker düşmesi falan yani
onun için bende 5-6 saatte uyusa uyandırmıyorum hem sütlerde iyice birikiyor:)

Kızlar bu his bu duygu hiç geçmeyecek. Aksine zaman geçtikçe artacak. Çünkü siz artık ANNESİNİZ

Bu duyguları hepimiz yaşıyoruz kuşkusuz. İlk zamanlar bebeğimin hiç ağlamamasını isterdim hatta o ağlayınca bende ağlamamak için zor tutardım kendimi. İlk bir hafta ağlatmadan emzirdim altını uykusunda değiştirdim. Arada mızırdıyordu ama ağlama derecesine gelmeden veriyordum memeyi.İkinci haftamızda duş aldırırken baya ağladı titreyerek o kadar kötü oldum ki. Epidural sezeryan olduğum için kızımın ilk ağlamasını duymuştum o kadar güzel bir duyguydu ki onunla birlikte ben de ağlamıştım. İnsan anne olunca anlıyor. Gerçekten çok farklı ve güzel bir duyguymuş. Bu dünyada sahip olunabilecek en güzel şeylerden biri evlat bence. Rabbim herkese nasip eylesin.

Korkular bende de var. Ya bişi olursa ya yapamazsam ateşi çıkarsa diye. Öncelikle Rabbime dua ediyorum. Elimizden geldiğince yapabileceğimize inanıyorum. Şu an yalnızım annem gitti. Kendime daha da güvenmeye başladım. Allahın izniyle bebeklerimizi sevgiyle büyüteceğimize inanıyorum. Bizler daha bilinçli bireyleriz. Geçenlerde Gülben Ergenin programında konuşulmuştu. Eskiden sadece çocuklar büyütülüyormuş ama şimdi öyle değil hem yetiştiriliyor hem büyütülüyorlar dedi psikiyatri uzmanı. Gerçekten de öyle şu anda bu topikte birbirimiziden öğrendiğimiz o kadar çok şey var ki. İyki varsınız kızlar

Evet sütler birikiyo da sonra taslasip kaliyo ağrıdan uyuyamiyorum dün Gece birikmiş şimdi sizlayip duruyo göğsümün biri kipkirmizi napicam bilmiyorum

Son düzenleme:
zaten senin ilk başlarda yazdıkların ve benim hissettiklerim benziyor halecm...bilemiyorum .
günaydınn kızlarr
kızım uyurken azcık geçmişi okuyayım dedim ama yoksa bulaşıkmı yıkasam karar veremedim
daha dün akşamın bulaşıkları duruyoo

buraya bakkkkk..boşver bulaşıklarıııı

Uzman Tv deki dr "bebeğiniz bir aydan sonra deliksiz 4-5 saat uyuyabilir uykusundan uyandırmayın" demişti. Benimki de dün 09.00 gibi emmişti en son. Yatarken uyanmasın diye 12 de uyandırmadan göğsümü verdim emdi. Sabah 5 de tekrar emzirdim. Eğer aç kaldığını düşünüyorsan uyandırmadan göğsünü verebilirsin ben 5 saatten fazla uyursa bir de gece uyanmasın diye yatarken en son emdiği saatten 2-3 saat geçtiyse emziriyorum. Zaten açsa memeyi alır toksa almıyor versen de.

oğlum 18.gününde 4.100 gelmişti ondan bikaç gün sonra 2 numaraya geçtik zaten 1numarada yapamıyodu açınca üstümüze başımıza yapıyodu oğlum. bende prima nın premium care kullanıyodum ama pişik yaptı normal primaya döndük memnunum şuan.

eşim berbere gitti.kzım uyuyor
o gelsin elvine baksın bende kuaföre gideceğim
fırsat bulursam lcw ye uğrayıp emzirmek için rahat 1-2 şey alacağım.
yemeğim var zaten bugünlük.
yarınınkini de akşam ya da öğleden sonra elvin uyuyunca yaparım

dolaba köstebek pasta yapıp koydum dün,çatkapı gelenim çok oluyor benim
yanında lohusa bardaklarında vişne suyu veriyorum iyi oluyor.

aralıksız uyumaktan bahsetmişsiniz elvin de ilk kez 5 saat aralıksız uyuydu ben de ellemedim artık.

Bebisleriniz kac kilo kızlar ben hala yeni doğan kullanıyorum bugün 54. Gunümüz bir hafta sonra 2. Ayımız bitecek ama gecmi kaldım 2 numaraya gecmek için?

ben de normal prima kullanıyorum baştan beri memnunum

bende bugün itibariyle süt olsun diye yediğim tüm ıvır zıvır şeyleri bıraktım
sadece su içeceğim artık
içim dışım bitki çayı yok malt yok maya yok hoşaf yok helva vs oldu
üstüne birde 2 kilo almışım bile
Rabbim rızkı neyse onu versin yavruma
zaten mama veriyorum 90ml fazla veririm nolacak içim çok rahat artık
olmayınca olmuyor
ilkindede böyle olmuştu
yinede şükrediyorum hiç olmayanda var
ben günde sadece 2 yada 3 kez mama takviyesi yapıyorum geri kalan zamanlarda hep beni emiyor
hakkımızda hayırlısı napalım

çağlayancım seninki neden bukadar problemliydi canım
anılarını tazelemek istemem ama dikişlerden çok çektin sen yanlış hatırlamıyorsam birde manik çok yakınıyordu
normal doğumdu değilmi?
Allah sabrını veriyor bak geldi geçiyor bebeğin 2 aylık olacak ne kaldı şurda
bence bez olarak hemen 2 ye geç bizler bile 2 kullanıyoruz

bu arada hissettikleriniz gayet normal kızlarr Annelik böyle bişey işte...

Zamanların birinde genç yakışıklı bir adam kötü kalpli güzel bir kıza aşık olmuş. Gün gelmiş genç adam kötü kalpli kıza evlenme teklif etmiş.
Kız:
Kabul ederim ama bana sevgini ispatlamalısın. Demiş
Genç adam:
Nasıl? Ne yapmamı istersin?
Kız biraz düşünmüş ve sonra:
Buldum! Bana annenin kalbini getireceksin, köpeğime yedireceğim.
Genç adam şiddetle:
Hayır! Bunu yapamam der.
Kız:
Ozaman beni sevmiyorsun! Eğer beni gerçekten seviyorsan bana annenin kalbini getireceksin…
Genç adam bunun üzerine oradan ayrıldı. Günlerce düşündü taşındı. Ne yapmalı? Ne etmeli diye diye kendi kendini yedi. Bir tarafta annesi, bir tarafta sevdiği kadın. Sonunda genç annesinin kalbini çıkarmaya karar verdi. Annesini öldürdü ve Annesinin kalbini çıkarıp bir mendile koydu ve kızın evine doğru gitmek üzere evden ayrıldı. Yolda giderken birden ayağı bir taşa takıldı ve adam bir yana, annesinin kalbinin sarılı olduğu mendil bir yana uçtu. Genç adam canı yandığı için:
Ah! Anam… diye haykırdı. Bunun üzerine annesinin mendile sarılı, tozlar içinde kalmış kalbinden şöyle bir ses yükseldi:
Canım yavrum canın yandımı???

melocum senin diet nasıl gidiyor varmı bi değişiklik?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…