• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

canım salı günü kızım 4.550 grdı....2 numara huggies kullanıyorum şuan....huggies in bezleri molfixe göre daha küçük...ben artık geceleri uyandırmıyorum

bende geçen gün aldım lcw den bikaç parça emzirmek için...canım ya senin mutfakta çokk kabiliyetli olduğunu biliyoruz,okuyoruz....senden bikaç güzel tarif istesemmm misafirler için...
canım köstebek pastayı yazdım
mozaik pasta yapıyorum
ekmek makinesinde poğaça hamuru yapıp hemencecik yuvarlıyorum bir de mikrodalgada 7dk browni tarifi var onu yapıyorum
bunlardan ilgini çeken olursa yazarım

birde nur ben çocuk olduktan sonra tüm yemeklerimi düdüklüde yapmaya başladım
o zaman daha çabuk pişiyor daha iyi oluyor şimdi patates yemeği pişiyor mesela

Son düzenleme:
ayyyy...bebekler 40ından sonra değişir diyorlar doğrumu acaba

kızım önceden mızmızlanırdı..şimdi sabah 9 dan beri emip emip uyuyor :nazar: bakalım yarın nasıl olacak?

milupanın rezene çayını sütüme karıştırıp vermiştim o mu iyi geldi ki?

selam kızlar :71:
bişi sorucam size.ben rezene çayını çok seviyorum.günde 2 kocaman kupa içiyorum ama aslında canım daha fazla içmek istiyo :52: bi zararı olurmu ki acaba çok içsem ????

meme ucum yine mahvoldu,kıpkırmızı,sanki pişmiş gibi,ne yapacağımı şaşırdım,1 hafta iyiydi,bu hafta o kadar çok emdiki yine nüksetti,emiyo,memeden ayrılınca ağlıyor ve uykusu kaçıyor sizlerde de böyle mi,bu halde sağamıyorumda,çok acıyor,mamada vermek istemiyorum offffff:14:

meme ucum yine mahvoldu,kıpkırmızı,sanki pişmiş gibi,ne yapacağımı şaşırdım,1 hafta iyiydi,bu hafta o kadar çok emdiki yine nüksetti,emiyo,memeden ayrılınca ağlıyor ve uykusu kaçıyor sizlerde de böyle mi,bu halde sağamıyorumda,çok acıyor,mamada vermek istemiyorum offffff:14:

gülsuyuyla yapılan kremi denedin mi o benim göğüs ucuma iyi geliyor ara ara onunla ara ara lansinohla idare ediyorum

cnm ben de haftalardır aynı dertten muzdaribim :( melocumun dediği gülsuyunda ayva çekirdeğini bekletip o jeli sürmek rahatlatıyo.ama bunun yanında ben lansinoh,bepanten plus vs kullandım.ama bence hiçbişi aslında iyi gelmiyo bu derde.sadece rahatlatıyolar.arada azalıyo acısı arada artıyo.idare ediyorum işte.baktım ilaç gibi olanlar o kadar da işe yaramıyo.ben de artık doğal şeyler kullanıyorum.bahsettiğim gülsuyu jeli gibi. çok geçmiş olsun cnm

gülsuyuyla yapılan kremi denedin mi o benim göğüs ucuma iyi geliyor ara ara onunla ara ara lansinohla idare ediyorum

denemediğim şey kalmadı ki sürekli ilaç sürüyorum ama nedense bu hafta o kadar çok emdiki iflas etti,şimdi ememiyor yavrum,yalancı memeyide benim mememden sonra almıyor,pıt diye atıyor

cnm ben de haftalardır aynı dertten muzdaribim :( melocumun dediği gülsuyunda ayva çekirdeğini bekletip o jeli sürmek rahatlatıyo.ama bunun yanında ben lansinoh,bepanten plus vs kullandım.ama bence hiçbişi aslında iyi gelmiyo bu derde.sadece rahatlatıyolar.arada azalıyo acısı arada artıyo.idare ediyorum işte.baktım ilaç gibi olanlar o kadar da işe yaramıyo.ben de artık doğal şeyler kullanıyorum.bahsettiğim gülsuyu jeli gibi. çok geçmiş olsun cnm

teşekkür ederim sağol canım......bugün dinlendiriyorum memelerimi ve akşamda cilt doktoruna gidicem artık,ben sedef hastasıyım cildim çok hassa belki bir tedavisi vardır

denemediğim şey kalmadı ki sürekli ilaç sürüyorum ama nedense bu hafta o kadar çok emdiki iflas etti,şimdi ememiyor yavrum,yalancı memeyide benim mememden sonra almıyor,pıt diye atıyor

benimki anormal emdiği zaman gazı oluyor ne kadar çok gazı varsa o kadar huysuzlanıp emmek istiyor
önce gaz sorununu düzene koymak lazım yani

ben şöyle bi yöntem uyguluyorum işe yaradı.
akşama kadar tek göğsümü emiyor diğerine bakım yapıyorum(lansinoh ve gülsuyu)
sonra gece de diğerini dinlendirip diğerinden emziriyorum
ben rahatım çok şükür.
yalancı meme benim kızım da hiç almıyor hatta biberonu bile zorrla alıyor.

ben de 20 saatlik yola çıkıcam ama çok tedirginim senin bebişin kaç günlük ? yanına neler aldın yola çıkarken? bir de otokoltuğu kullandınmı kullandıysan hangi markaydı memnunmuydun? ayy yine çok soru sordum. emzirme konusunda da emzirme önlüğü aldım ben eşimin babası götürcek onun yanında emziremem açıpta diye.[/QUOTE

canım kızım 32 günlük..bebek taşıma çantası ile uyuttum...kol çantama bez ve unibaby ıslak mendilini aldım..1-2 kez altını değiştirdim..emziğini de aldım tabi:))))

Canim bizde aldik hatta Ben kullanmak icic sabirsizlaniyorum AMA ustunde 4 Aydan itibaren yaziyo arastirdim en erken 3. Ay basinda kullanabilirsiniz dio Ben bekliyorum bi 10 gun felan sonra baslicam arabamizda gelmedi hala enazindan bi kuafore gdebilsem kaslarimin sekli kaydi

4. ayda mümkün değil taşıyamam ben kızımı,geçen akşam deneme amaçlı kanguruyu taktım omuzlarıma falan,kızımı koydum baya ağır geldi,sırtım ağrıdı,40 günlük ama maşallah 6 kg ya yaklaştık,4. ayda hiç düşünemiyorum,hevesim kursağımda kaldı şimdi,yapacak çokda işim var dışarılarda off ya

kızlar mahrem bi soru sorcam:17:
malum bizim kırkımız çıktı....sezonu açmak lazım artık ama biz bi türlü açamıyoruz çünkü kızımızdan çekiniyoruz...ee haliyle onun olduğu yerde birlikte olmak istemiyoruz...telsiz almamıştık telsiz alıcaz kızımı kendi odasına taşıcaz yani tek çözüm yolu o gibime geldi....hepiniz telsiz aldınız mı?yada bu problemi nasıl çözdünüz...

hehheheh:) sen yinede dikkatli ol nur,bide bakmışsın kızın ayaklanmış bebeşiğinden size bakıyor,dile gelip ''çoook ayıp çook ''diyomuş,aman dikkatli ol:) :69:

fatmacım geçen hafta 1 kilo verdim 81 oldum
doğumdan 86 ile çıkmıştım

ah o kilolarrr,toplam kaç kilon gitti melocum,bende bugüne kadar tam 15 kg verdim,şuan 60 oldum,6 kg daha vermem lazım eskiye dönebilmek için ama sanki durdu kilo verimi,yediğime falan dikkat ediyorum,zaten çok yemiyorum,hamilelikteki iştahdan eser kalmadı,inşallah dönerim eski halime

kızlar lohusa döneminden sonra adet olmadann hamile kalınır mı

sen yinede işi şansa bırakma :)

günaydın kızlar şu bir haftadır kızıımın hiç keyfi yokkgaz sorunu baslı basına bir dert oldu o yetmeziş gibi kakasını yapamıyor gazı olunca sürekl aglıyor eme istemiyor biliorumm açç az emziriyorum od zorla esimde zorlama ac oluna emer diyooo napıcagımı sasırmış durmdayım psikoloim bouldu yaaa üstüm başımm bebat haldeyim bırkmıyoki giyineyimm kızımm şimdi kucagmda ax emdi uyuduu bnm gibi olan varmı meeylekavga eden bi türlü istemiyor ne yalncı meme alıyor nede biberon nede bni emiyoo

Canım benim kız da öyle. İlk başlarda anlamamıştım aç diye veriyordum memeyi. Bu sefer daha da huzursuz oluyordu. Emmesi bile farklıydı daha hızlı emiyor ve sinirleniyor sonra da ağlıyordu. Çok emdiği için de sonrasında kusuyordu. Artık 2 saat içinde meme isterse vermiyorum. Yalancı emzik almıyor demişsin ama başka marka emzikleri de dene. Benim kız da ilk başta almadı emziği öğürüyordu. Hatta birinde emzik midesini bulandırdı ve kustu. Ben kızıma 4 çeşit emzik aldım. En sonunda aventin anne göğsne yakın olan silikon emziğini aldı. Ya emzikle duruyor ya da pışş pışş sesiyle evin içinde gezdirirsem öyle duruyor. Emziği verdiğimde gazın çıkmasını da engelliyoruz o yüzden arada bir ağzından çıkarıp gazın çıkmasın için masaj yapıyorum. Geçenlerde emziği sinirli sinirli çekmeye başladı. Hemen emziği çıkartıp kızımı omzuma aldım gaaakk diye bir ses gazımızı çıkardık. Sonrasında ağladı ve bakındı ölee. Gazın derdini unutmak için emmek istiyorlar. Başka marka emzik dene ya da pışş pışş sesi, elektrik süp, aspiratör, saç kurutma makinesi sesi dinletebilirsin.
fatma çok kolay tarifini yazayım

bimden
pastaban
cici bebe
kremşanti 2 paket
komposto kasesine(köstebek şekilli kap büyükçe) sera serip kekin birini şekerli sütle ıslatıp koyuyorum
içine
2kremşantiyi 2b<rdak sütle çırpıp
cicibebeleri kırıp
fındık vs.ve damla çikolata karıştırıp
koyuyorum
en üste de kalan keki ıslatıp kapatıyorum buzdolabında bekletip
üzerine çikolatalı sos döküyorum

yapması yazmasından daha kolay oluyor.10 kişilik falanda çıkıyor canım

Tarif için tşkkürler ben de denemeyi düşünüyorum.:16:

herkese merhaba

bugün 5. gün kızım halen kakasını yapmadı:( hiç böyle olmamıştı,popoyu zeytin yağıylada uyardık ama nafile işe yaramadı,gazıda çok kötü kokuyor,sanırım yarın doktora götürücem fitil falan bişey versin rahatlasın bebek,çok ıkınıyor üstelik karnı davul gibi :(

birde ben artık miniğe zincoyu vermeyi kestim,artık eminim kızım gazını kendisi daha rahat çıkarıyor,o ilaç kızımı huzursuz ve huysuz ediyor,hiç sevmiyor onu nezaman versem avaz avaz ağlıyor,ilacı kestim patır patır dırtlıyo,rahatca uyuyabiliyor ohh

kızlar yarın 40 mız çıkıyor,ama halen koyu renk kanamam var miktarı çok az ama var,ne bu ya halen kesilmedi,tam kanama kesildi akıntım düzeliyor derken tekrardan koyu renk kanamam başladı,benimle aynı durumda olan varmı?

kızlar bi soru sorayım,şimdi benim kız yarın 40 günlük oluyor,yine 3 saatde bir uyandırıp emzirmekmi lazım,yoksa uyusun uyuyabildiği kadar diyip dokunmayayımmı,dün babamlardaydık,ben her 3 saatde bir uyandırıp emziriyordum,babam kızdı uyandırma uyusun,acıkınca kendi uyanır diye,uyuyan bebek çabuk büyürmüş uykusunu bölme dedi,siz ne diyosunuz? sarılık olma ihtimali tamamen kalktımı acaba?

bilmiyorum ki canım...herşeyin fazlası zarar derler ama:26:

doğru aslında :) saol cnm cvbn için :)

teşekkür ederim sağol canım......bugün dinlendiriyorum memelerimi ve akşamda cilt doktoruna gidicem artık,ben sedef hastasıyım cildim çok hassa belki bir tedavisi vardır

inşallah kurtulursun cnm biranönce.doktordan dönünce bizi de hbrdar et ok krem vs verirse :)

benimki anormal emdiği zaman gazı oluyor ne kadar çok gazı varsa o kadar huysuzlanıp emmek istiyor
önce gaz sorununu düzene koymak lazım yani

ben şöyle bi yöntem uyguluyorum işe yaradı.
akşama kadar tek göğsümü emiyor diğerine bakım yapıyorum(lansinoh ve gülsuyu)
sonra gece de diğerini dinlendirip diğerinden emziriyorum
ben rahatım çok şükür.
yalancı meme benim kızım da hiç almıyor hatta biberonu bile zorrla alıyor.

onu ben de yapıyorum ama bütün gün diil.bnm sağ göğsüm daha çok acıyo o yüzden sol göğsümü 2 solu 1 kez veriyorum sırayla.ama bütün gün bekletemem.çok fazla sütüm olmuyo bnm ama yine de uzun süre emzirmeyince göğüsteki o dolgunluk hissi rahatsız ediyo beni.seninki zonklamıyomu bütün gün emzirmeyince?

kızlar dışarı çıkarken aldığınız bebek bakım çantasına neler koydunuzzz...

cnm ben 4 tane bebek bezi,ıslak mendil,pişik önleyici krem,canbebe altaçma örtüsü,bi takım yedek giysi (şapkadan çoraba kadar) emzirirken kullanmak için kumaş mendil birkaç tane, önlük koydum.şimdilik aklıma gelenler bunlar

herkese merhaba

bugün 5. gün kızım halen kakasını yapmadı:( hiç böyle olmamıştı,popoyu zeytin yağıylada uyardık ama nafile işe yaramadı,gazıda çok kötü kokuyor,sanırım yarın doktora götürücem fitil falan bişey versin rahatlasın bebek,çok ıkınıyor üstelik karnı davul gibi :(

birde ben artık miniğe zincoyu vermeyi kestim,artık eminim kızım gazını kendisi daha rahat çıkarıyor,o ilaç kızımı huzursuz ve huysuz ediyor,hiç sevmiyor onu nezaman versem avaz avaz ağlıyor,ilacı kestim patır patır dırtlıyo,rahatca uyuyabiliyor ohh

kızlar yarın 40 mız çıkıyor,ama halen koyu renk kanamam var miktarı çok az ama var,ne bu ya halen kesilmedi,tam kanama kesildi akıntım düzeliyor derken tekrardan koyu renk kanamam başladı,benimle aynı durumda olan varmı?

kızlar bi soru sorayım,şimdi benim kız yarın 40 günlük oluyor,yine 3 saatde bir uyandırıp emzirmekmi lazım,yoksa uyusun uyuyabildiği kadar diyip dokunmayayımmı,dün babamlardaydık,ben her 3 saatde bir uyandırıp emziriyordum,babam kızdı uyandırma uyusun,acıkınca kendi uyanır diye,uyuyan bebek çabuk büyürmüş uykusunu bölme dedi,siz ne diyosunuz? sarılık olma ihtimali tamamen kalktımı acaba?

Cnm tabiki uyandırma 40 günden sonra deliksiz 5 saate kadar uyuyabiliryormuş. Genelde geceleri deliksiz uyuyorlar. Seninki gündüz 4+5 saat uyuyorsa uykusunda meme verebilirsin. Böylece uyandırmamış olursun.

selam kızlar

oğluşu yıkadık bugün ferahladı uyudu kalktı demin emdi bidaha uyudu

kuzenim geçen gün bizdeydi oğlum çok huysuzdu.hiç uyumadı o yıkama günü geçtimi diye sordu hakikatende gün aşırı yıkıyoruz ama bu sefer 2 gün geçmişti .bebekler yıkanma zamanı geçince huysuzlanır demişti.doğru olabilirmiki.yıkanınca rahatladı sankii.

bende bugün bi kaç parça kıyafet çıkardım hamileyken kaldırdıklarımdan.v yakalı kazaklarımı çıkardım ama onlarda hep xs biraz dar oluyo ama ayın 2 sinde 40 mevlüdü yapıcaz gidip biraz alışveriş yapmam lazım bi kaç parça kıyafet alayım

ben hamilelikten önce çok zayıftım bazı kıyafetlerim bol oluyodu dolduramıyordum onları denedim popo kalça kısımları falan iyi oldu şimdi doldurdum biraz göbekten sıkıntım var ama korseyle falan uyduruyorum biraz zaman geçince biraz daha iner diye umud ediyorum

bende oğlumu hep taşıma çantasıyla dışarı çıkarmıştım hiç oto koltuğuna oturtmadım.şimdi, çıkardım bugün deniycem yarın apartmanda gün var oraya koltuğuyla götürücem aşıya gidicez çarşamba orayada falan artık oto koltuğunu kullanayım diyorum inşallah oturur.

taşıma çantasına ne koyuyosunuz diye sormuşsunıuz ben bir kaç tane bez yedek kıyafet ıslak mendil ince battaniye koyuyorum.daha doktor harici hiç çıkmadığımız için pekde bilmiyorum bakalım bir iki çıkmada daha tecrübe kazanırız

benimde kanamam bitti gibi ama arada lekelenmeler oluyor.doktora gitmedim daha 2 ay sonra gel demişti bana.
kocişlerle muhabbetler yavaş yavaş başlıyor sanırım :37: bizde daha öyle bi durum yokk hem daha kırkımız çıkmadı hem annem burda.zaten ne olduysa bana pek aklımada gelmiyo.kociştende herhangi bir talep yok.sarılmaya bile korkuyo dikişim falan acır diye.
hem işime geliyo hemde korkuyorum acaba uzaklaşıyomuyuız diye..zaten rüyalarımda saçma sapan şeyler görüyorum eşimle ilgili.psikopata bağladım bi gün rüyamda uyku sersemi adamı boğuverecem diye korkuyorum.etkisinde kalıyorum rüyalarımın bide sürekli kafamda bu var galiba aramızdaki ilişki değiştimi acaba falan diye düşünmekten aklıma başka başka şeyler geliyo.adam dizimin dibinden ayrılmıyo halbukiii.gözü oğlundan başka bişi görmüyo ama işte insanız aklımıza gelebiliyor

ayy bu arada kızlar ge.en ilk kez evde emzirme önlüğünü deneyeyim dedimm

oğlumu aldım önlüğü taktım benimki emmedi korktu galibaa :37: öylee bakındı sonra huysuzlandııı..garipsedi heraldee..neyse arada yine deniycem evdeyken alıştırayım bariiii

Back