2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba...benim kızımın kırkı çarşamba günü çıkıcak...göğsündeki yara için lanoise adlı göğüs kremini öneririm.bende çok zorlandım.sol göğsümün ucu hafiften koptu.sütün çok gelsin istiyorsan rezene çayı,soğan yada bulgur öneririm.ayrıca bahsettiğim kremi sürünce silmene gerek yok...

Kızlar rezene çayından bahsediyorsunuz ya hep süt arttırması için
ben humana içiyorum birde fatmanın dediği maltana almıştım.Tahin helvası yiyorum annem haftada bir bulgur pilavı yapıyor yiyorum ama bu rezene çayından ve diğer bitki çaylarından günde kaç bardak içiyorsunuz ben humanayı 3-4 bardak arası içiyorum.bir maltana içiyorum 2lt'ye yakında su içmeye çalışıyorum.
Sizler nasıl yapıyorsunuz bu süt arttırmada bitki çaylarını

Birde bebek bezi olarak ben prima 1 numara kullanıyordum ama artık 2'ye geçmem gerekecek sanırım kızımı sıkıyor gibi bez.Sizler geçtiniz mi 2 numaraya yoksa daha erken mi geçmek için bir türlü karar veremedim.
1 numara 2-5kg arası yazıyor 2 numarada 3-6 kg arası yazıyor kararsız kaldım.

Biz 2 numaray geçtik 3-4 gün önce artık sıkıyor gerçekten 1 numara bi paket prima aldım bi paket huggies pişik olcak gibi olurda huggies bağlıyorum normalde prima kullanıyorum o daha yumuşak.Bu arada kipada 92 li 2 numara primalar 19.90 haberin olsun.

çaglayan bende rezene dogadan form ve rezene tohumu kımyon tohumu kaynatıp içiom fatmanın tarıfını, helva yıyom suuda ıçmeye çalışıom, ben hep prımanın 2 numarasını kullanıom memmunumda gec bence eger sorun olursa 1 numarayı yenıden alırsın ben sızıntı yaşamıom.. bıde benım kız çok gazlı sureklı aglıo ve pış pışla sallamyla susuo bıde elektırık süpurgesı sesıyle susuo netten bu seslerı açıom hoporlerde ıyıce acıom sesı anca susuo.. sureklı memede olmak ıstıo bu doymadıgı anlamına mı gelıo yoksa gaz sancısındanmı saldırıo anlamadım mama verdım almıo sevmedımı ne

çağlayancım ben de 2 numaraya geçtim canım

bende 1 paket 1 numara kullandım şimdi 2 numarayı bitirmek üzereyim bu bittikten sonra 3 alacağım 2 bile sıkıyor şimdiden
bol almak daha iyi sıkıca bağlarsınız sızdırmaz çozuk rahat uyur dar bezde çocukta rahatsız olur bacakları kızarır sıkar

Biz Carrefourdan almıştık. Orda 22 falandı. Bizde 2 numaraya geçtik. 92li aldık Birde hediye gelmişti 72li yeter heralde Sonra 3 geçeriz.

Canım kırkımız çıktı demişsin de. Bizim dr 3 ay yasak dedi bize.

kızlar birlikte olmakla ilgili konuşmuşsunuz bebeklerden çekiniyormuşsunuz valla ben bişi söliyimmi yaklaşık bi senedir yani 10 ay oldu biz birllikte olmadık yasaktı şimdi ben o kadar utanıyorumki eşimden sanki bu çocuk nasıl olduysa artıkP

Biz 3 numaraya geçtik

Alemsin Fatma

Tutulmaz mı? Hem de nasıl?

Sırf bu yüzden gitmiyorum ben de. Biraz daha büyüsün öyle gideriz...

yaaa arkadaşlar bu akşam buraya uzunca bişiler yazmak istiyorum.
acaba bunalımda mıyım prikologluk durumum mu var bilmiyorum.
benim gibi olanlar mutlaka vardır içimizde başka..

içimde bi kıpırtı bi pırpırlık sürekli var. hiç geçmiyor. doğumdan beri böyle, ilk hafta hat safhadaydı, biraz azaldı ama yine de beni rahatsız ediyor...
biraz önce odada kızım uyuyordu yarım saat önce uyutmuştum sonra hafif ağlama sesi geldi, yanına gittim acaba kucağıma mı alsam derken yanına eğilip canım kızım, kızım benim diyerek başını sıvazladım 2dk öylece yanında durunca tekrar uykuya daldı..
sonra ben de tekrar salona geldim. sonra içimde çok daha fazla pırpırpırlık başladı. hiç geçmiyor zaten..
diyeceksiniz ki o da ne? yaaa kızım o kadar bakıma muhtaç ki, yani hepimizinki öyle, bi elimle sıvazlamam bile bazen ona yetiyor yani ona bile muhtaç, belki korktu yanında olmamızı istedi. tüm bunları düşündükçe öyle büyük bir sorumluluk ki bu kaldıramamaktan korkuyorum...
yani kaldırırız tabi ki ama beni bu durum çoook yıpratacak. benim annem de biz çocuklarına aşırı düşkündür ve ileri yaşlarında panik atak rahatsızlığı peydah oldu. şimdi kendimden de korkuyorum.
hiç bir şeye konsantre olamıyorum haalaa..
tvde uzunca bişi izleyemiyorum. bi cd takıp film izleyemiyorum..
hep kısa süreli işte internette bişiler yapıp gidiyorum..
aslında bana kalsa kızımın yanından hiç ayrılmiicam nerdeyse.
hep ona bakıcam.. ama eşim de artık yeter hayata dön diyor :)
hamileyken bunun böyle olacağını düşünemiyordum. ne zaman doğarken sesini duydum sanki tam o anda içimde başladı huzursuzluk..
ööff neyse inşallahh normale dönerimmm...

ne demek istediğini gayet iyi anladım

bendede var buna benzer durumlar.oğlumu uyutuyorum yatağına koyuyorum odaya dönüyorum ama sesi çıksın çıkmasın sürekli gidip kontrol ediyorum.misafir oluyor onlarla otururken lafının ortasında kalkıyorum oğlumu kontrol ediyorum.heran gözümün önünde olsun istiyorum.
bazende korkuyorum ya yetemezsem ya bişi olurda müdahale edemezsem ihtiyacı olduğunda yanında olamazsam diye.sonrada bakıyorum olay çığrından çıkacak paronayaklık durumuna yakın bir çizgide gidiyorum hemen durr diyorum kendime.bak oğlum büyüyooo seviyoruz onu sevgimizi hissediyor herşey yolunda diyorum kendime.
çok üstünde durma kendini hasta gibi hissedersin.bu düşüncelerin aşıırısı hastalık derecesine varııyor.ama anormalde değil çoğumuz hissediyor ve düşünüyoruz bunlara benzer şeyler

huggies'i hiç denemedim primalar bittikten sonra bende bir paket alıp deniyim.Gerçi ben çok memnunum primadan pişik olduğunda kızıma ben chicco'nun pişik kremini kullanmıştım çok iyi geldi.

Cevap için saol canım.Mama almadıysa karnı doyuyor demek ki ne güzel keşke benim sütümde yetsede kızım mamayı reddetse ne kadar mutlu olurum anlatamam.

çağlayancım ben de 2 numaraya geçtim canım

Biz 3 numaraya geçtik

cevaplar için saol'un kızlar.İyiki varsınız hepiniz.

bende huggys aldım ama ben beğenmedimm.kağıt gibi sert geldi bana prima çok daha yumuşak.daha yeni açmamıza rağmen 1 pakette prima aldık yine

bizde 2 numaraya geçtik.1 yeni doğanlar sıkıyor

ben de çaylardan humananınkini içtim bitti hatta şimdi her sabah 1 çay bardağı içiyordum günde 1-2 kupada rezene çayıı aktardan aldım rezeneyi demliyorum bazen içine kimyonda atıyorum ama kimyonun tadını hiiçç sevmiyorummm zorla içiyorum onu
marul da süt yapıo aklında olsun salata ye bol bol ( bknz: inekler )

Sizin yazdıklarınızı okuyunca kendimin yalnız olmadığını anladım. Doğumdan sonra kızımı hiç görmedim ben biliyorsunuz.Bebeğimin ilk ağlayışlarını bile duymadım,hep sordum doğumdan sonra ama kimse birşey söylemedi sadece iyi dediler geçiştirdiler,o an benle uğraşmaktan kızımı unutmuşlardı.
Sonrada zaten odaya çıktığımda 1-2 dk yanımda tuttular bir daha hiç yüzünü görmedim dokunamadım bile 13 gün sonra dokunabildim kızıma o zamanda çok az bir süre alabildim kucağıma dikiş yerlerim yüzünden oturamıyordum çünkü çok fazla.Sargılarım alınmamıştıda üsttelik.
Sonra evimize geldik kızımı alıp ama ben gene ona yeteri kadar ilgi gösteremiyordum sadece emzirebiliyordum.maması annem yada eşim veriyordu hep.
Şu anda kötü günlerimi çok şükür geride bıraktım kızımla daha fazla ilgileniyorum ama hep yanımda olsun kucağımda olsun istiyorum.Geçirdiği rahatsızlıktan dolayı sürekli nefesini dinliyorum acaba iyimi nefes alıyormu,renginde bir değişiklik varmı.Sıkıntısı varmı diye sürekli takip ediyorum.
Bir an onu yalnız bıraktığımda yada ağladığında içim parçalanıyor.
Bu akşam emzirdim,mamasını verdim kucağımda uyuyor öyle güzel uyuyorki anlatamam.Arada gözlerini açıyor bana bakıp gülümsüyor sonra gene kapıyor bu akşam onu ilk defa bu kadar mutlu ve içimde huzur dolu bir hisle yatırdım.
O gülüşlerinden o kadar mesut oldum ki anlatamam.Bazı şeyleri yapamadığım için kendime çok kızıyordum ama şimdi kendimi toparladıkça kızımla daha çok vakit geçiriyorum onunla ilgileniyorum konuşuyorum oda bunu hissediyor ve bana karşılığını veriyor artık yavaş yavaş.
ilk zamanlardaki korkularımı kızım büyüdükçe içimden atmaya başladım.
Allahım onu bana benide ona ve eşime bağışladıya artık üsttesinden gelemeyeceğim birşey yokmuş gibi geliyor.
Allahım bütün bebeklerimize sağlık ve uzun ömürler versin inş.

İlk defa içimi bu kadar açık ve net döktüm kusura bakmayın kızlar biraz uzun yazdım ama konuştukça kendimi daha iyi hissettim.Bazı konuları eşime söyleyemiyorum daha fazla üzülmesin diye ama siz beni çok iyi anlıyorsunuz.Sanırım 9 ay boyunca süren beraberliğimizden ve aynı şeyleri az çok yaşadığımızdan birbirimizi daha iyi anlıyoruz.

Ben bezde numara konusunda geç kaldım galiba hepiniz numaraları büyütmüşsünüz bir tek ben mi kaldım kızçeme 1 numara kullanan :26:
bu kimyonu kimle konuşsam söylüyor içemiyorsan yemeklere kat diyorlar bundan sonra bende deniyim bakıyım nasıl olacak inş. iyi gelir denemedik şey kalmadı zaten.
Marulda akşamları salata yapıp yiyordum öğlen öğünlerimide salata yiyerek geçiriyim bundan sonra kızıma yarasında ne olursa yemeğe razıyım kereviz hariç

zor ve sıkıntılı zamanlar geçirdin.ama çok şükür hepsi geçtii.senki hamilelik döneminde kızınla konuştun sevdin ilgilendin.daha ozamandan ne kadar iyi bir anne olduğunu gösterdin.kızın çok şanslı kendini yok yere kötü hissetme bence.ayrı kaldığınız zamanlar geçmişte kaldı artık hep berabersiniz.Allah bebeklerimize sağlık versinnn.

dillerim lal ve çağlayan çiçek çok teşekkürler..:)
yatmadan önce en azından benimle aynı hisleri paylaşanların olduğunu görmek güzell..
ben de anlatınca rahatladım..
zaten şimdi kızımın yanına gidiyorum odamıza.
Rabbim hepimizin evlatlarını korusunnnnn..
iyi gecelerrrrr...

bu arada ben premium care kullanıyorum.
çok daha yumuşak ve tam olarak idrarı ve dışkıyı içine hapsedebiliyor.
en başta normal ultra prima almıştım daha sonra onu alınca farkı anladım.. premium care ile hiç kızım pişik olmadı çok şükür.. maşallahh diyimm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…