• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bu his bu duygu hiç geçmeyecek. Aksine zaman geçtikçe artacak. Çünkü siz artık ANNESİNİZ :1::66:

Son düzenleme:
zor ve sıkıntılı zamanlar geçirdin.ama çok şükür hepsi geçtii.senki hamilelik döneminde kızınla konuştun sevdin ilgilendin.daha ozamandan ne kadar iyi bir anne olduğunu gösterdin.kızın çok şanslı kendini yok yere kötü hissetme bence.ayrı kaldığınız zamanlar geçmişte kaldı artık hep berabersiniz.Allah bebeklerimize sağlık versinnn.

Güzel sözlerin için saol canım.Ben inanıyorum ki hepimiz çok iyi birer anne olacağınız.Evet allah tüm bebişlerimize sağlık versin.

İyi geceler bu arada ben artık kaçıyorum canım eşim beni bekliyor uyumak için.

dillerim lal ve çağlayan çiçek çok teşekkürler..:)
yatmadan önce en azından benimle aynı hisleri paylaşanların olduğunu görmek güzell..
ben de anlatınca rahatladım..
zaten şimdi kızımın yanına gidiyorum odamıza.
Rabbim hepimizin evlatlarını korusunnnnn..
iyi gecelerrrrr...

İyi geceler canım.Bende böyle beni anlayan arkadaşlarım olduğu için çok mutlu oluyorum
sizleri tanıdığım için kendimi çok şanslı sayıyorum.

bu arada ben premium care kullanıyorum.
çok daha yumuşak ve tam olarak idrarı ve dışkıyı içine hapsedebiliyor.
en başta normal ultra prima almıştım daha sonra onu alınca farkı anladım.. premium care ile hiç kızım pişik olmadı çok şükür.. maşallahh diyimm:)

İlk kullandığım oydu ama ben ondan pek birşey anlamadım.Onun için normal prima kullanıyorum.
Aradaki farkı farkedemedim ben bir türlü onun için bir dahada almadım.

günaydınnn..

kimse gelmemiş sabah ama tükanı ben açayım bariii...

sıkıntılardan bahsetmişsiniz.ben hiç yaşamadım bu tür duygular.
anne olduğumda da bir farklılık olmadı neden bilmiyorum.sadece sorumluluğumun arttığını hissediyorum
ben de mi bir tuhaflık var çözemiyorum.
hepiniz annelik çok harika bir duygu derken bende değişen bişeyy yok.kızımı tabiki çok seviyorum benim hissettiğim yalnızca sorumluluk:26:

Sizin yazdıklarınızı okuyunca kendimin yalnız olmadığını anladım. Doğumdan sonra kızımı hiç görmedim ben biliyorsunuz.Bebeğimin ilk ağlayışlarını bile duymadım,hep sordum doğumdan sonra ama kimse birşey söylemedi sadece iyi dediler geçiştirdiler,o an benle uğraşmaktan kızımı unutmuşlardı.
Sonrada zaten odaya çıktığımda 1-2 dk yanımda tuttular bir daha hiç yüzünü görmedim dokunamadım bile 13 gün sonra dokunabildim kızıma o zamanda çok az bir süre alabildim kucağıma dikiş yerlerim yüzünden oturamıyordum çünkü çok fazla.Sargılarım alınmamıştıda üsttelik.
Sonra evimize geldik kızımı alıp ama ben gene ona yeteri kadar ilgi gösteremiyordum sadece emzirebiliyordum.maması annem yada eşim veriyordu hep.
Şu anda kötü günlerimi çok şükür geride bıraktım kızımla daha fazla ilgileniyorum ama hep yanımda olsun kucağımda olsun istiyorum.Geçirdiği rahatsızlıktan dolayı sürekli nefesini dinliyorum acaba iyimi nefes alıyormu,renginde bir değişiklik varmı.Sıkıntısı varmı diye sürekli takip ediyorum.
Bir an onu yalnız bıraktığımda yada ağladığında içim parçalanıyor.
Bu akşam emzirdim,mamasını verdim kucağımda uyuyor öyle güzel uyuyorki anlatamam.Arada gözlerini açıyor bana bakıp gülümsüyor sonra gene kapıyor bu akşam onu ilk defa bu kadar mutlu ve içimde huzur dolu bir hisle yatırdım.
O gülüşlerinden o kadar mesut oldum ki anlatamam.Bazı şeyleri yapamadığım için kendime çok kızıyordum ama şimdi kendimi toparladıkça kızımla daha çok vakit geçiriyorum onunla ilgileniyorum konuşuyorum oda bunu hissediyor ve bana karşılığını veriyor artık yavaş yavaş.
ilk zamanlardaki korkularımı kızım büyüdükçe içimden atmaya başladım.
Allahım onu bana benide ona ve eşime bağışladıya artık üsttesinden gelemeyeceğim birşey yokmuş gibi geliyor.
Allahım bütün bebeklerimize sağlık ve uzun ömürler versin inş.

İlk defa içimi bu kadar açık ve net döktüm kusura bakmayın kızlar biraz uzun yazdım ama konuştukça kendimi daha iyi hissettim.Bazı konuları eşime söyleyemiyorum daha fazla üzülmesin diye ama siz beni çok iyi anlıyorsunuz.Sanırım 9 ay boyunca süren beraberliğimizden ve aynı şeyleri az çok yaşadığımızdan birbirimizi daha iyi anlıyoruz.

Çağlayancım ben seni çok takdir ediyorum ve sabrına ve metanetine hayranım gerçekten daha yakından izlemiş biri olarak yaşadıklarını - ki çok azını anlayabildiğimi düşünüyorum- çok güçlü biri olduğunu düşünüyorum.Bunlarıda laf olsun diye söylemiyorum sen gerçekten harika bir anne oldun daha yolun başındasın üstelik.Seni ve Ela yı iyiki buldum ve buradaki tüm diğer arkadaşlarımı.En kısa sürede görüşmek ve uzuuun sürecek dostluklara adım atmak istiyorum.Kzılarımızı birlikte büyütücez ona göre :41:

günaydınnn..

kimse gelmemiş sabah ama tükanı ben açayım bariii...

sıkıntılardan bahsetmişsiniz.ben hiç yaşamadım bu tür duygular.
anne olduğumda da bir farklılık olmadı neden bilmiyorum.sadece sorumluluğumun arttığını hissediyorum
ben de mi bir tuhaflık var çözemiyorum.
hepiniz annelik çok harika bir duygu derken bende değişen bişeyy yok.kızımı tabiki çok seviyorum benim hissettiğim yalnızca sorumluluk:26:

Günaydın melocum bende butür şeyler hissetmemiştim sadece sonsuz bi sevgi vardı içimde bide kızım beni çok yorduğu zmanlarda aman Allahım ben naptım duygusu :53: Ama bebişimin fıtık olabilceği ihtimali ortaya çıkınca yani sağlık söz konusu olunca aynı bende alocumun durumuna döndüm.Sanki her an elimden gidivercekmiş gibi paniğe kapılmaya başladım.Umarım bu durum geçicidir.:43:

Günaydın herkese
Gecmise çok az göz atabildim bebek bezlerinden bahsetmissiniz
Ben hala prima yeni doğan kullanıyorum kızlar
Benim oğlum 1.ay kontrolünde 4 kiloydu Bir hafta sonra 2. Ay kontrolumuz var bakalım kilo almismi
Sizinkiler kac kilo ben cokmu geç kaldım 2 numaraya gecmek için
Bacaklarına baktimda şimdi sikmiyo sanki.

Bisey dah sorayım gece bebeğinizi uyandiriyomusunuz
Oğluşum dün gece 6 saat deliksiz uyudu :nazar:
bende kiyamadim
uyandırmaya uyanırsa ağlar düşüncesiyle bende uyumusum bide
Baktım hava aydınlanmış .

günaydınn kızlarr
kızım uyurken azcık geçmişi okuyayım dedim ama yoksa bulaşıkmı yıkasam karar veremedim
daha dün akşamın bulaşıkları duruyoo:30::30::30:

Günaydın herkese
Benim oğlum 1.ay kontrolünde 4 kiloydu Bir hafta sonra 2. Ay kontrolumuz var bakalım kilo almismi

bende kiyamadim

bizim doktormuz artık alt açma ve besleme için bebeği uyandırmamamaı söyledi
bebek acıkınca zaten kendisi uyanırmış
uyurken alt açmayada alıştırma ilerde hep ister dedi
o ilk ayında olurmuş şeker düşmesi falan yani
onun için bende 5-6 saatte uyusa uyandırmıyorum hem sütlerde iyice birikiyor:)

yaaa arkadaşlar bu akşam buraya uzunca bişiler yazmak istiyorum.
acaba bunalımda mıyım prikologluk durumum mu var bilmiyorum.
benim gibi olanlar mutlaka vardır içimizde başka..

içimde bi kıpırtı bi pırpırlık sürekli var. hiç geçmiyor. doğumdan beri böyle, ilk hafta hat safhadaydı, biraz azaldı ama yine de beni rahatsız ediyor...
biraz önce odada kızım uyuyordu yarım saat önce uyutmuştum sonra hafif ağlama sesi geldi, yanına gittim acaba kucağıma mı alsam derken yanına eğilip canım kızım, kızım benim diyerek başını sıvazladım 2dk öylece yanında durunca tekrar uykuya daldı..
sonra ben de tekrar salona geldim. sonra içimde çok daha fazla pırpırpırlık başladı. hiç geçmiyor zaten..
diyeceksiniz ki o da ne? yaaa kızım o kadar bakıma muhtaç ki, yani hepimizinki öyle, bi elimle sıvazlamam bile bazen ona yetiyor yani ona bile muhtaç, belki korktu yanında olmamızı istedi. tüm bunları düşündükçe öyle büyük bir sorumluluk ki bu kaldıramamaktan korkuyorum...
yani kaldırırız tabi ki ama beni bu durum çoook yıpratacak. benim annem de biz çocuklarına aşırı düşkündür ve ileri yaşlarında panik atak rahatsızlığı peydah oldu. şimdi kendimden de korkuyorum.
hiç bir şeye konsantre olamıyorum haalaa..
tvde uzunca bişi izleyemiyorum. bi cd takıp film izleyemiyorum..
hep kısa süreli işte internette bişiler yapıp gidiyorum..
aslında bana kalsa kızımın yanından hiç ayrılmiicam nerdeyse.
hep ona bakıcam.. ama eşim de artık yeter hayata dön diyor :)
hamileyken bunun böyle olacağını düşünemiyordum. ne zaman doğarken sesini duydum sanki tam o anda içimde başladı huzursuzluk..
ööff neyse inşallahh normale dönerimmm...

ne demek istediğini gayet iyi anladım

bendede var buna benzer durumlar.oğlumu uyutuyorum yatağına koyuyorum odaya dönüyorum ama sesi çıksın çıkmasın sürekli gidip kontrol ediyorum.misafir oluyor onlarla otururken lafının ortasında kalkıyorum oğlumu kontrol ediyorum.heran gözümün önünde olsun istiyorum.
bazende korkuyorum ya yetemezsem ya bişi olurda müdahale edemezsem ihtiyacı olduğunda yanında olamazsam diye.sonrada bakıyorum olay çığrından çıkacak paronayaklık durumuna yakın bir çizgide gidiyorum hemen durr diyorum kendime.bak oğlum büyüyooo seviyoruz onu sevgimizi hissediyor herşey yolunda diyorum kendime.
çok üstünde durma kendini hasta gibi hissedersin.bu düşüncelerin aşıırısı hastalık derecesine varııyor.ama anormalde değil çoğumuz hissediyor ve düşünüyoruz bunlara benzer şeyler

Sizin yazdıklarınızı okuyunca kendimin yalnız olmadığını anladım. Doğumdan sonra kızımı hiç görmedim ben biliyorsunuz.Bebeğimin ilk ağlayışlarını bile duymadım,hep sordum doğumdan sonra ama kimse birşey söylemedi sadece iyi dediler geçiştirdiler,o an benle uğraşmaktan kızımı unutmuşlardı.
Sonrada zaten odaya çıktığımda 1-2 dk yanımda tuttular bir daha hiç yüzünü görmedim dokunamadım bile 13 gün sonra dokunabildim kızıma o zamanda çok az bir süre alabildim kucağıma dikiş yerlerim yüzünden oturamıyordum çünkü çok fazla.Sargılarım alınmamıştıda üsttelik.
Sonra evimize geldik kızımı alıp ama ben gene ona yeteri kadar ilgi gösteremiyordum sadece emzirebiliyordum.maması annem yada eşim veriyordu hep.
Şu anda kötü günlerimi çok şükür geride bıraktım kızımla daha fazla ilgileniyorum ama hep yanımda olsun kucağımda olsun istiyorum.Geçirdiği rahatsızlıktan dolayı sürekli nefesini dinliyorum acaba iyimi nefes alıyormu,renginde bir değişiklik varmı.Sıkıntısı varmı diye sürekli takip ediyorum.
Bir an onu yalnız bıraktığımda yada ağladığında içim parçalanıyor.
Bu akşam emzirdim,mamasını verdim kucağımda uyuyor öyle güzel uyuyorki anlatamam.Arada gözlerini açıyor bana bakıp gülümsüyor sonra gene kapıyor bu akşam onu ilk defa bu kadar mutlu ve içimde huzur dolu bir hisle yatırdım.
O gülüşlerinden o kadar mesut oldum ki anlatamam.Bazı şeyleri yapamadığım için kendime çok kızıyordum ama şimdi kendimi toparladıkça kızımla daha çok vakit geçiriyorum onunla ilgileniyorum konuşuyorum oda bunu hissediyor ve bana karşılığını veriyor artık yavaş yavaş.
ilk zamanlardaki korkularımı kızım büyüdükçe içimden atmaya başladım.
Allahım onu bana benide ona ve eşime bağışladıya artık üsttesinden gelemeyeceğim birşey yokmuş gibi geliyor.
Allahım bütün bebeklerimize sağlık ve uzun ömürler versin inş.

İlk defa içimi bu kadar açık ve net döktüm kusura bakmayın kızlar biraz uzun yazdım ama konuştukça kendimi daha iyi hissettim.Bazı konuları eşime söyleyemiyorum daha fazla üzülmesin diye ama siz beni çok iyi anlıyorsunuz.Sanırım 9 ay boyunca süren beraberliğimizden ve aynı şeyleri az çok yaşadığımızdan birbirimizi daha iyi anlıyoruz.

Kızlar bu his bu duygu hiç geçmeyecek. Aksine zaman geçtikçe artacak. Çünkü siz artık ANNESİNİZ :1::66:

Bu duyguları hepimiz yaşıyoruz kuşkusuz. İlk zamanlar bebeğimin hiç ağlamamasını isterdim hatta o ağlayınca bende ağlamamak için zor tutardım kendimi. İlk bir hafta ağlatmadan emzirdim altını uykusunda değiştirdim. Arada mızırdıyordu ama ağlama derecesine gelmeden veriyordum memeyi.İkinci haftamızda duş aldırırken baya ağladı titreyerek o kadar kötü oldum ki. Epidural sezeryan olduğum için kızımın ilk ağlamasını duymuştum o kadar güzel bir duyguydu ki onunla birlikte ben de ağlamıştım. :14: İnsan anne olunca anlıyor. Gerçekten çok farklı ve güzel bir duyguymuş. Bu dünyada sahip olunabilecek en güzel şeylerden biri evlat bence. Rabbim herkese nasip eylesin.

Korkular bende de var. Ya bişi olursa ya yapamazsam ateşi çıkarsa diye. Öncelikle Rabbime dua ediyorum. Elimizden geldiğince yapabileceğimize inanıyorum. Şu an yalnızım annem gitti. Kendime daha da güvenmeye başladım. Allahın izniyle bebeklerimizi sevgiyle büyüteceğimize inanıyorum. Bizler daha bilinçli bireyleriz. Geçenlerde Gülben Ergenin programında konuşulmuştu. Eskiden sadece çocuklar büyütülüyormuş ama şimdi öyle değil hem yetiştiriliyor hem büyütülüyorlar dedi psikiyatri uzmanı. Gerçekten de öyle şu anda bu topikte birbirimiziden öğrendiğimiz o kadar çok şey var ki. İyki varsınız kızlar :21:

bizim doktormuz artık alt açma ve besleme için bebeği uyandırmamamaı söyledi
bebek acıkınca zaten kendisi uyanırmış
uyurken alt açmayada alıştırma ilerde hep ister dedi
o ilk ayında olurmuş şeker düşmesi falan yani
onun için bende 5-6 saatte uyusa uyandırmıyorum hem sütlerde iyice birikiyor:)

Evet sütler birikiyo da sonra taslasip kaliyo ağrıdan uyuyamiyorum dün Gece birikmiş şimdi sizlayip duruyo göğsümün biri kipkirmizi napicam bilmiyorum

Son düzenleme:
Günaydın melocum bende butür şeyler hissetmemiştim sadece sonsuz bi sevgi vardı içimde bide kızım beni çok yorduğu zmanlarda aman Allahım ben naptım duygusu :53: Ama bebişimin fıtık olabilceği ihtimali ortaya çıkınca yani sağlık söz konusu olunca aynı bende alocumun durumuna döndüm.Sanki her an elimden gidivercekmiş gibi paniğe kapılmaya başladım.Umarım bu durum geçicidir.:43:
zaten senin ilk başlarda yazdıkların ve benim hissettiklerim benziyor halecm...bilemiyorum .
günaydınn kızlarr
kızım uyurken azcık geçmişi okuyayım dedim ama yoksa bulaşıkmı yıkasam karar veremedim
daha dün akşamın bulaşıkları duruyoo:30::30::30:

buraya bakkkkk..boşver bulaşıklarıııı:4::4:

Günaydın herkese

bende kiyamadim

Uzman Tv deki dr "bebeğiniz bir aydan sonra deliksiz 4-5 saat uyuyabilir uykusundan uyandırmayın" demişti. Benimki de dün 09.00 gibi emmişti en son. Yatarken uyanmasın diye 12 de uyandırmadan göğsümü verdim emdi. Sabah 5 de tekrar emzirdim. Eğer aç kaldığını düşünüyorsan uyandırmadan göğsünü verebilirsin ben 5 saatten fazla uyursa bir de gece uyanmasın diye yatarken en son emdiği saatten 2-3 saat geçtiyse emziriyorum. Zaten açsa memeyi alır toksa almıyor versen de.

Günaydın herkese

bende kiyamadim

oğlum 18.gününde 4.100 gelmişti ondan bikaç gün sonra 2 numaraya geçtik zaten 1numarada yapamıyodu açınca üstümüze başımıza yapıyodu oğlum. bende prima nın premium care kullanıyodum ama pişik yaptı normal primaya döndük memnunum şuan.

eşim berbere gitti.kzım uyuyor
o gelsin elvine baksın bende kuaföre gideceğim
fırsat bulursam lcw ye uğrayıp emzirmek için rahat 1-2 şey alacağım.
yemeğim var zaten bugünlük.
yarınınkini de akşam ya da öğleden sonra elvin uyuyunca yaparım

dolaba köstebek pasta yapıp koydum dün,çatkapı gelenim çok oluyor benim
yanında lohusa bardaklarında vişne suyu veriyorum iyi oluyor.

aralıksız uyumaktan bahsetmişsiniz elvin de ilk kez 5 saat aralıksız uyuydu ben de ellemedim artık.

Bebisleriniz kac kilo kızlar ben hala yeni doğan kullanıyorum bugün 54. Gunümüz bir hafta sonra 2. Ayımız bitecek ama gecmi kaldım 2 numaraya gecmek için?

oğlum 18.gününde 4.100 gelmişti ondan bikaç gün sonra 2 numaraya geçtik zaten 1numarada yapamıyodu açınca üstümüze başımıza yapıyodu oğlum. bende prima nın premium care kullanıyodum ama pişik yaptı normal primaya döndük memnunum şuan.

ben de normal prima kullanıyorum baştan beri memnunum

bende bugün itibariyle süt olsun diye yediğim tüm ıvır zıvır şeyleri bıraktım
sadece su içeceğim artık
içim dışım bitki çayı yok malt yok maya yok hoşaf yok helva vs oldu
üstüne birde 2 kilo almışım bile
Rabbim rızkı neyse onu versin yavruma
zaten mama veriyorum 90ml fazla veririm nolacak içim çok rahat artık
olmayınca olmuyor
ilkindede böyle olmuştu
yinede şükrediyorum hiç olmayanda var
ben günde sadece 2 yada 3 kez mama takviyesi yapıyorum geri kalan zamanlarda hep beni emiyor
hakkımızda hayırlısı napalım

çağlayancım seninki neden bukadar problemliydi canım
anılarını tazelemek istemem ama dikişlerden çok çektin sen yanlış hatırlamıyorsam birde manik çok yakınıyordu:(
normal doğumdu değilmi?
Allah sabrını veriyor bak geldi geçiyor bebeğin 2 aylık olacak ne kaldı şurda
bence bez olarak hemen 2 ye geç bizler bile 2 kullanıyoruz

bu arada hissettikleriniz gayet normal kızlarr Annelik böyle bişey işte...

Zamanların birinde genç yakışıklı bir adam kötü kalpli güzel bir kıza aşık olmuş. Gün gelmiş genç adam kötü kalpli kıza evlenme teklif etmiş.
Kız:
Kabul ederim ama bana sevgini ispatlamalısın. Demiş
Genç adam:
Nasıl? Ne yapmamı istersin?
Kız biraz düşünmüş ve sonra:
Buldum! Bana annenin kalbini getireceksin, köpeğime yedireceğim.
Genç adam şiddetle:
Hayır! Bunu yapamam der.
Kız:
Ozaman beni sevmiyorsun! Eğer beni gerçekten seviyorsan bana annenin kalbini getireceksin…
Genç adam bunun üzerine oradan ayrıldı. Günlerce düşündü taşındı. Ne yapmalı? Ne etmeli diye diye kendi kendini yedi. Bir tarafta annesi, bir tarafta sevdiği kadın. Sonunda genç annesinin kalbini çıkarmaya karar verdi. Annesini öldürdü ve Annesinin kalbini çıkarıp bir mendile koydu ve kızın evine doğru gitmek üzere evden ayrıldı. Yolda giderken birden ayağı bir taşa takıldı ve adam bir yana, annesinin kalbinin sarılı olduğu mendil bir yana uçtu. Genç adam canı yandığı için:
Ah! Anam… diye haykırdı. Bunun üzerine annesinin mendile sarılı, tozlar içinde kalmış kalbinden şöyle bir ses yükseldi:
Canım yavrum canın yandımı???

melocum senin diet nasıl gidiyor varmı bi değişiklik?

Son düzenleme:
Back