• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar geçmişi henüz okumadım önce bir merhaba demek istedimm

dün oğlum hiç uyumadı.öğlen 12 de bi uyandıı gece 10 a kadar ağladı sızlandı emdi emdi emdi

ee tabi yarım saatte bir emince akşama süt bittiii.bi bırakmadıki 1-2 saat süt dolsunn.ama fırsat vermedi süt bitti.tabi çekio çekio gelmeyince iyice sinirleniyo ağlıyooo.açlıktan uyuyamıyoo mahvolduuumm.artık akşama sızdı resmen yorgun düştü.dayanamadım baktım olack gibi değill mama yapttım biberona.verdik bi emdi bi emdi kıyamamm 40 ml içtii uyudu kaldıı.10 da bi uyuduuu gece 3te ben uyandımm göğüslerim süt dolmuş nihayettt.uyandırdım emzirdim hatta uyanmadı uykusunda emdii.bezini değiştim uyudu bende uyudum 5te 6 ya doğru göğüslerimin zonklamasına uyandımm sütler akmışş sütyenim hep ıslanmış meteyi uyandırdım emzirdimmm.

şimdi uyuyo yine dünün acısını çıkarıyoruz.memleketten arkadaşlarım geldii.çok sevindim.biraz hasret giderdik.yolladım onları alışverişe gezmeye gittiler.grup olarak bi ben eksiğim aralarında.çok özendim özledim onlarla gezmeyii.ben onlara özeniyorum onlar bana :34:

selam kızlar geçmişi henüz okumadım önce bir merhaba demek istedimm

dün oğlum hiç uyumadı.öğlen 12 de bi uyandıı gece 10 a kadar ağladı sızlandı emdi emdi emdi

ee tabi yarım saatte bir emince akşama süt bittiii.bi bırakmadıki 1-2 saat süt dolsunn.ama fırsat vermedi süt bitti.tabi çekio çekio gelmeyince iyice sinirleniyo ağlıyooo.açlıktan uyuyamıyoo mahvolduuumm.artık akşama sızdı resmen yorgun düştü.dayanamadım baktım olack gibi değill mama yapttım biberona.verdik bi emdi bi emdi kıyamamm 40 ml içtii uyudu kaldıı.10 da bi uyuduuu gece 3te ben uyandımm göğüslerim süt dolmuş nihayettt.uyandırdım emzirdim hatta uyanmadı uykusunda emdii.bezini değiştim uyudu bende uyudum 5te 6 ya doğru göğüslerimin zonklamasına uyandımm sütler akmışş sütyenim hep ıslanmış meteyi uyandırdım emzirdimmm.

şimdi uyuyo yine dünün acısını çıkarıyoruz.memleketten arkadaşlarım geldii.çok sevindim.biraz hasret giderdik.yolladım onları alışverişe gezmeye gittiler.grup olarak bi ben eksiğim aralarında.çok özendim özledim onlarla gezmeyii.ben onlara özeniyorum onlar bana :34:

arkadaşım benim de geçende emdi emdi hiç süt kalmadı yumuşacık dedim göğüslerim ve durmayınca da gece mama yapıp verdik 60cc yaptım 50 kadarını içti bi uyudu uyanmak bilmedi:)) bence mamalara kesinn sakinleştirici koyuyorlar. bir de doktor söylemişti anne sütü kadar hazmı kolay değil hazır mamaların içince daha uzun uyur demişti.

kızlar siz kanguru aldınızmı ve kullanıyormusunuz?

ben aldım kullanabilirmiyim artık,kızımın 40 ı çıkınca kullanıcam,herhangi bir zararı olmaz dimi bacaklarına falan,ne zaman kullanmak gerekiyor acaba,hiç bi fikrim yok,bebessinin bembe grri olanını aldım

203- Bebesi Narin Kanguru
bendede var kuzenim verdi ama daha çok küçükler içine koymak için kafalarını bile doğru drüst tutamıyolar yoruluyolar.bencede 4. ayında falan kullan.kemikleri falan bi kuvvetlensin kucakta bile cıva gibi kayıyolar

ama yaaa şimdi geldi aklıma eve gelen hemşire bize avm lere gitmeyin demişti..
çok salgın var en çok virüsler de avm lerde oluyor binlerce insan girip çıkıyor oraya demişti :((
çıkın sitede gezdirin demiştiiiiiii güneşli havada.

biz hastane dışında hiç çıkmadık evden.bugün bi gidelim bi market yapalım diyodum avm de.bak sen öyle dedin içime kurt düştü.ama oğlanda doğru dürüst çıkmadı dışarı bağışıklık sistemi gelişsin biraz insan içine çıksın hassas olmasın istiyorum.amaann çokta pimpirik olmamak lazım yaa.bizim doktorda 40 ını falan beklemeyin çıkın dolaşın güzel havalarda demişti ama ankaradada hava bi güzel olmadıki kar yağdı yağmur yağdı derken mahsur kaldık evdee

ya kızlar ben kızıma d vitaminini bazen vermeyi unutuyorum kuzum okadar çok ilaç içiyoki o bazzen arada kaynıyo bişi olurmu

sanmıyorum canım bişey olacağını ama sen yinede unutmamaya çalış,bizim çocuk doktorumuz bazen bu ilaçları vermeyi unutabilirsin,uykusuzluktan yorgunluktan ama o zxamanda kendini suçlu hissetme olabilir bazen demişti.adam hem çocuk doktoru hem piskologtu mübarek.

ayy sormayın yaa bende 2 kere unuttum vermeyii.neyse bişi olmaz demiş doktor.benimkide 3 damla demişti bazen elinden kaçar 4 olur bazen akmaz 2 olur takılma önemli değil demişti.gözümün önünde duruyo ilaç unutmayayım diye ama huysuz olduğu günler bende huzursuz oluyorum ozamanlar unutuyorumm aklıma geldiğinde uyuyo oluyo uyanınca da ben unutuyorumm

arkadaşım benim de geçende emdi emdi hiç süt kalmadı yumuşacık dedim göğüslerim ve durmayınca da gece mama yapıp verdik 60cc yaptım 50 kadarını içti bi uyudu uyanmak bilmedi:)) bence mamalara kesinn sakinleştirici koyuyorlar. bir de doktor söylemişti anne sütü kadar hazmı kolay değil hazır mamaların içince daha uzun uyur demişti.

benimkide dün biberonun hepsini içmedi zaten.doyunca bıraktı.mama verme taraftarı değilim ama böyle olunca mecbur kaldımm.gece yatarken çok dua ettim rabbim oğlumun rıskını ver süt olsun diyee.korktum bitecek diye.Çok şükür gece dolmuş da taşmış sütler.ama mamamız evde duruyo her ihtimale karşı

bende aptamil almıştım 1 ay doluyor salı günü topu topu 3 kere verdim ama süresi doldu üzülüyorumda ama atıcam mecbur bugün marketten yine ne olur ne olmaz alıcam bi mama bu sefer sma markaydı galiba yanlış hatırlamıyosam ondan alayım dşyorum.

benimkide dün biberonun hepsini içmedi zaten.doyunca bıraktı.mama verme taraftarı değilim ama böyle olunca mecbur kaldımm.gece yatarken çok dua ettim rabbim oğlumun rıskını ver süt olsun diyee.korktum bitecek diye.Çok şükür gece dolmuş da taşmış sütler.ama mamamız evde duruyo her ihtimale karşı

bende aptamil almıştım 1 ay doluyor salı günü topu topu 3 kere verdim ama süresi doldu üzülüyorumda ama atıcam mecbur bugün marketten yine ne olur ne olmaz alıcam bi mama bu sefer sma markaydı galiba yanlış hatırlamıyosam ondan alayım dşyorum.

yaaa ben de yeni öğrendim hiç okumamıştım yazılarını filan eşim söyledi 1 aydan fazla kullanılmıyormuş diye. bizim de geliyor ayı ve ben de 3 kere mi ne kullandım şimdiye dek. keşke azcıkları satılsa mamaların. ya da yakınımda benim durumumda biri olsa da bölüşsek:) öğrendiğimde way dedim özellikle öyle yazıyorlardır 1 ay süresi var diye mecbur alsın millet işte :) milupanın maması benimki belki ben de farklı alırım bir dahakine..

ben milupanın süt yapan çayını da almıştım çok beğendim ve bitirdim. bitmesine yakın internetten humana still tea yi de sipariş ettim geldi. burda herkes onun çok iyi olduğunu yazıyordu..
2 gündür onu açtım içiyorum ama hiçççç beğenmedim. tatlı bi kere..
ben hiç tatlı bişi içemem milupanınki resmen bitki çayıydı bitki tadı vardı. humana lezzo gibi bişi :P
sanırım yine milupadan alıcam humana da ziyan zebil olcak :)

herkese merhaba...
dün geceki uzun yolculuktan sonra nihayet memlekete geldim..çok şükür korktuğum gibi zor geçmedi..16 saatlik bir yolculuktu..kızım emdi ve uyudu..yaramazlık yapmadı..emzirmek biraz sıkıntı oldu..birileri görecek endişesi vardı..birde pozisyon almk zordu..dönüşte kırkı çıkmış olacak..inşallah huyu değişmez de yine yol boyu uyur..

ben de 20 saatlik yola çıkıcam ama çok tedirginim senin bebişin kaç günlük ? yanına neler aldın yola çıkarken? bir de otokoltuğu kullandınmı kullandıysan hangi markaydı memnunmuydun? ayy yine çok soru sordum. emzirme konusunda da emzirme önlüğü aldım ben eşimin babası götürcek onun yanında emziremem açıpta diye.

slm kızlar nasılsınız....bikaç gündür uğrayamadık annemler geldi...bugün sabah döndülerr malum yarın okul var....çok özlemişler torunlarını birisi bıraktı birisi kaptı:9:dedesi bem dayanamıcam öyle seneye ankaraya tayin isteyelim bari diyo:32:
annemler burdayken alışverişe çıktım...annem pardesü falan aldı 40 hediyesiymiş:34:....ayaklarım büyümüşş galiba....ayakkabı aldım
sonra hurçları açıp kıyafetlerime baktım üst almamm lazım...önden açılabilennnn bi de göğüslerden olmadı tuniklerim:5:
acilen kilo vermemm lazım diyetisyene gitmeyi düşünüyorumm aranızda giden yada düşünenn var mı?

ben gitmeyi düşünüyodum ama sütün azalır dedi herkes şimdi diyet yapma sadece dikkat et dediler ben de öyle yapıyorum haziran gibi başlıcam diyetisyene. o zamana kadar da hamurişi tatlı vs. dikkat edicem. nette bi diyet gördüm emziren anne diyeti ama ben o yemekleri hazırlayana kadar... şimdi çocukla ilgilenmekten yemek yiyemiyorum ki nasıl hazırlıyım yani...

ben milupanın süt yapan çayını da almıştım çok beğendim ve bitirdim. bitmesine yakın internetten humana still tea yi de sipariş ettim geldi. burda herkes onun çok iyi olduğunu yazıyordu..
2 gündür onu açtım içiyorum ama hiçççç beğenmedim. tatlı bi kere..
ben hiç tatlı bişi içemem milupanınki resmen bitki çayıydı bitki tadı vardı. humana lezzo gibi bişi :P
sanırım yine milupadan alıcam humana da ziyan zebil olcak :)

ben de milupanınkini içiyorum humanayı hiç içemedim içindeki çemen otu mahvetti kokusu çok berbat...zaten çemeni hiç sevmem yani kaldı öyle.

ben gitmeyi düşünüyodum ama sütün azalır dedi herkes şimdi diyet yapma sadece dikkat et dediler ben de öyle yapıyorum haziran gibi başlıcam diyetisyene. o zamana kadar da hamurişi tatlı vs. dikkat edicem. nette bi diyet gördüm emziren anne diyeti ama ben o yemekleri hazırlayana kadar... şimdi çocukla ilgilenmekten yemek yiyemiyorum ki nasıl hazırlıyım yani...

canım benim doğum doktorum önerdi diyetisyeni...hem sütümü arttırcak hemde kilo vermemi sağlıycak diyet hazırlıyormuş diyetisyenler bu dönemde...

kızlar mahrem bi soru sorcam:17:
malum bizim kırkımız çıktı....sezonu açmak lazım artık ama biz bi türlü açamıyoruz çünkü kızımızdan çekiniyoruz...ee haliyle onun olduğu yerde birlikte olmak istemiyoruz...telsiz almamıştık telsiz alıcaz kızımı kendi odasına taşıcaz yani tek çözüm yolu o gibime geldi....hepiniz telsiz aldınız mı?yada bu problemi nasıl çözdünüz...

oğlumun burnu tıkalı ses geliyo nefes alırken. daha önce 2-3kez burun aspiratörüyle temizledim tabi içine biraz sokarak temizledim yoksa olmuyodu. ama temizlerken sonuçta burna hava veriyo biraz. sonradan kullanma kılavuzunu okudum burna kesinlikle sokulmamalıdır diyo o kadar suçluluk hissettimki anlatamam. şimdi de temizleyemiyorum kaldı öyle... eczanede deniz tuzu satılıyormuş ama oğlum 23 günlük şimdi olur mu bilmiyorum. kullanan var mı deniz tuzu?

oğlumun burnu tıkalı ses geliyo nefes alırken. daha önce 2-3kez burun aspiratörüyle temizledim tabi içine biraz sokarak temizledim yoksa olmuyodu. ama temizlerken sonuçta burna hava veriyo biraz. sonradan kullanma kılavuzunu okudum burna kesinlikle sokulmamalıdır diyo o kadar suçluluk hissettimki anlatamam. şimdi de temizleyemiyorum kaldı öyle... eczanede deniz tuzu satılıyormuş ama oğlum 23 günlük şimdi olur mu bilmiyorum. kullanan var mı deniz tuzu?

canım eczaneden serumfizyolojik al ondan damlat...ben kullanmıştım kızımda küçükkende onun bi zararı olmuyo diye biliyorum...ben burun aspiratörlerinin çok sağlıklı olmadığını duymuştum o yüzden hep s.fizyolojik kullandım...günde

canım bebeklerin uyku düzenini disiplinini 3 aylıkken kurmak lazımmış. ben çok takılmıyorum. kucağımda uyutuyorum çoğu zaman. bazen de çok baygın uyudu uyiicak gibiyse yatırıyorum yatağına orda kendi uyuyor. internette okumuştum ilk 3 ay güven duygusunun gelişmesi için uyuması amaçlı çocuğu tek başına bırakmamak lazımmışş..
ama 2 gecedir bişiy deniyorum
normalde odasında tv gündüz sürekli açık ve biz normal sesle konuşuyoruz o uyurken ya da uyanıkkenn
ama gece tv yi kapatıyorum. ve uykudan uyanırken daha mıkırdanırken ağlamasına fırsat vermeden alıp hemen emziriyorum o esnada hemen uykuya geri dönüyor hiç pışpışlamadan geri yatağına yatırıyorum. bu arada hiç konuşmuyorumm.. ama sabah olunca konuşuyorum. nese biraz karışık anlattım galiba. daha kesin olmamakla birlikte şu anda bunlar deneme aşamasında bende:))

haa bir de bişi duydum inanamadım ama denedim birazcık inandım :)
bebeği emzirirken konuşmayın gaz olur dediler. ne alaka ben konuşuyorum kızımın ağsına hava mı kaçacak dedim ama denedim. gerçekten de gazsız uyuyor konuşmayınca..l
belki de sebep biz konuşunca çocuğun duraksayıp dinlemesi ve bu arada kendi ağzına hava kaçırmasıdırr..

harikasın canım ya kesinlikle doğru bu konuşma meselesi.ben geceleri konuşmuyorum kızımla.geceleri uyumak istemese bile gazı olmuyor bakınıyor sadece birileri geldiğinde daha çok gazı oluyordu şimdi çözdüm ....uyku düzeni ile ilgili şimdi n eyapsak boş zaten çocuğun gazı varken uyumuyor ki ....içim rahatladı şimdi..zaten can çekişiyor birde kurallara göre hareket etmeye çalışmak zor oluyor...

canım eczaneden serumfizyolojik al ondan damlat...ben kullanmıştım kızımda küçükkende onun bi zararı olmuyo diye biliyorum...ben burun aspiratörlerinin çok sağlıklı olmadığını duymuştum o yüzden hep s.fizyolojik kullandım...günde

tamam canım teşekkürler...

kızlar bu arada bebek bakım kitabı almak istiyorum öneriniz var mı ?malum evdeyiz netten bari isteyelim.ya da eşime söyleyim alsın :))

kızlar bu arada bebek bakım kitabı almak istiyorum öneriniz var mı ?malum evdeyiz netten bari isteyelim.ya da eşime söyleyim alsın :))

Bilinçli bebek diye bi kitap almıştım ben hamileyken. bebeklerin niye ağladığı nasıl davranılması gerektiği gibi bebeklerin psikolojisiyle ilgili bi kitap. uyutma vs. yöntemleri falan da var. ben beğendim her eve lazım bi kitap bence. birde bebek bakımı ile ilgili ' bebek bakım sorunlarına mucize çözümler'diye bi kitap var baya kalın bi kitap henüz hepsini okumadım zamnı geldikçe kılavuz gibi açar bakarım diye düşündüm o kitapta bebek bakımı ile ilgili hemen hemen her şey var. onuda tavsiye ederim. yazarı kim dersen şuan annemlerin evinde kalıyorum kitap evimde ondan bilemiyorum.
'bilinçli bebek'in yazarı Aletha J. Solter.

[BSelam kızlar uzun zamandır giremiyorum maalesef özledim buraya yazmayı öpüyorum hepinizi:21:[/B]

slm kızlar nasılsınız....bikaç gündür uğrayamadık annemler geldi...bugün sabah döndülerr malum yarın okul var....çok özlemişler torunlarını birisi bıraktı birisi kaptı:9:dedesi bem dayanamıcam öyle seneye ankaraya tayin isteyelim bari diyo:32:
annemler burdayken alışverişe çıktım...annem pardesü falan aldı 40 hediyesiymiş:34:....ayaklarım büyümüşş galiba....ayakkabı aldım
sonra hurçları açıp kıyafetlerime baktım üst almamm lazım...önden açılabilennnn bi de göğüslerden olmadı tuniklerim:5:
acilen kilo vermemm lazım diyetisyene gitmeyi düşünüyorumm aranızda giden yada düşünenn var mı?

diyetisyene gitmeyi bende düşünüyorum canım.Ay sonunda dr.gidince sorunca bakıyım önerecek mi.
kızımla daha iyi ilgilenebilmek için şu üzerimdeki yüklerden kurtulmak gerek diye düşünüyorum.

trayc hogg'un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler diye kitabını aldım.
Geçen hafta sipariş etmiştim.içindeki bilgiler hoşuma gitti ama çok kalın bir kitap oku oku bitmiyor birde sindirerek okumak lazım bu kitabı sanırım.
Çünkü benim kafam çok karıştı okurken

nurcum bebek anlamaz sizin yaptıklarınızı merak etme:1:
istersen bebefon alabilirsin ama daha çok küçük odasına 6. aydan itibaren al bence
eskiden bebefonmu varmış herkes aynı odada yatarmış:60::60:
bende ilk kızımda utanırdım ya görürse ya aniden uyanırsa ya hissederse diye hatta bazen bi bakardım gözler faltaşı olmuş oan bize bakıyo gibi gelirdi
şimdi sezon açmamıza daha çok var 27 gün kadar ama o iş zamanı odasında uyutup sonra yine yanımıza almayı düşünüyorum ben
ay çok açık oldu buda ya:17:

nurcum bebek anlamaz sizin yaptıklarınızı merak etme:1:
istersen bebefon alabilirsin ama daha çok küçük odasına 6. aydan itibaren al bence
eskiden bebefonmu varmış herkes aynı odada yatarmış:60::60:
bende ilk kızımda utanırdım ya görürse ya aniden uyanırsa ya hissederse diye hatta bazen bi bakardım gözler faltaşı olmuş oan bize bakıyo gibi gelirdi
şimdi sezon açmamıza daha çok var 27 gün kadar ama o iş zamanı odasında uyutup sonra yine yanımıza almayı düşünüyorum ben
ay çok açık oldu buda ya:17:

canım bende resmen utanıyorum kızçemden....bakalım napıcaz...:37:

Back