yazdıklarıma kimse cevap vermiyor amabir şey daha soracağım.. karşı komşum eldivenleri çıkar dokunsun herşeye daha ii gelişir kasları demişti bende çıkardım ama şimdi de parmağını emiyor ne yapmalıyım acaba eldivenleri geri mi taksam
hiç denemedim aklımda bulunsunelektrik süpürgesini çalıştırmayı denedinmi
sabah ben o şekilde uyuttum tabi biraz elektrik parası yüklü gelecek onu göze alacaksın:)
sağol canım uygunmuş baya fiyatı gecen gün 30tl falan yazmışlardı o sandım ben:44:
kimyonu yemeklere bolll atıyorum ama bebeğe verildiğini hiç duymamıştım saol canım....suyla mı veriyorsunuz...gazı olduğu için okadar huzursuz sanırım canım..gazı olan bebeğin emme güdüsü artar demişti hemşire..ağızdan gazını çıkarmak için uğraş biraz (zaten uğraşıyorsunda ) yani olmazsa kimyon ver 15 -20 dakika sonra kakayla çıkarıyor.sallama felan fayda etmiyor bizde yani...
bende bu paketi bitirince yine molfixe döncem galiba...canım ben huggies kullandım sızıntı yapıyodu dediğin gibi ama pişiğimz olmadı şimdi molfix 2 ye geçtik ondan memnunum şuan canım benim kız da bazen ööle huysuzluk yapıyo özellikle işim varsa yani hadi uyusunda işim yapıım yada biraz uyuyayım dersem hemen açıyo gözleri fatmanında dediği gibi süpürge yada aspiratörü dene benimki seviyo aspiratörü sakinleyp uyuyo
kızlar bişi sorcam yine benim kız eldiven şapka durdurmuyo nası beceriyosa dakkasında çıkarıyo düşürüyo kundaklıyorum hoop eller çıkmış eller havaya yapıyoneyse ben vazgectim artık eldiven giydirmiyom ama elleri hep soğuk oluyo bi el üşümesinden hasta olmaz dimi yani :44:
saol canım kızıma hiç bişi kullanmadım kendim rezene içiyorum sadece...aklımda olsun bunlar...bugün elvin de1 aylık oldu (ezginazla birlikte fns93)
sabah sağlık ocağına aşıya gittik.
hava harikaydı ..kızım da arabayı pek sevdi zaten eve gitmek istemedik.
e bebek mağazasına gittik ordan emzirme önlüğü aldım fatmacım sen de görmüştüm.dünkü misafir konvoyunda çok ihtiyacım oldu bir de senin dediğin biberondan aldım anticolik yazıyor
ordan çıktık
babaanneye sürpriz yaoalım dedik.onlarda evde yokmuş.o zaman yemeğe gidelim dedik.kızım da uyumuştu.uzun zamandır ilk kez yemeğe çıktık güzeldi.
NUR
gaz için bana sab simplex ve wind salbe krem iyi geldi 1-2 gündür rahatım canım
SEDA
benim eşimde öyleydi ilk zamanlar şimdi düzeldi şükür yok sa hiç çekilmiyorlar pin pin
canım benim kızımda dün öyleydi...bugün doktora sordum gelişiminde bi problem yoksa normal dedi...sürekli olmadığı müddetçe...kızlar dün sabah 1 kez, öğlen 1 kez, bugün de öğlen 1 kez oğlum fıskırta fıskırta kustu. ama öyle böyle değil ikimizde de üst baş yataklar falan kirlendi. çok hızlı emiyor, ardından boğulur gibi ses çıkarıp kusuyor. böyle birşey yaşayan var mı? çok korktuk. acaba hızlı emdiği için mi oluyor yoksa başka bişey mi? her zaman bu şekilde kıtlıktan çıkmış gibi emiyor aslında ama bu iki gündür boğuluyor emerken. durdurup emmeyi çekiyorum bu sefer de sinir olup ağlıyor
ay ben 3 defa yıkıyorum resmen sonra makinayaaaa atıyorumCanım kusma konusunda bişey diyemiycem ama benm bebekte emerken boğulcak gibi oluyodu çareyi silikon göğüs ucu kullanmakta buldum.İlk başta onunla veriyorum sonra süt azalınca normal veriyorum.
Merakla bekliyorum canım.
Ben medikalciden aldım doğum sonrası korse diye ORSA mıydı neydi adı ama pek memnun olduğumu söyleyemeyeceğim.Çok uzun göğüs altımdan belimin altı kısmına kadar geliyor ve cırt cırtlı.Cırtları açılmıyor ama takarken zorlanıyorum.Birde dışarda kıyafet altına giyilebilcek bişey değil gibi.
Canım kutunun üzerinde açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketilmesi önerilmektedir yazıyor oda serin yerde muhafaza edildiğinde.Bizim ev kaloriferli olduğundan ben 3 haftası dolunca atmıştım kalanı.
Ben elde sabunla yıkıyorum biraz çitileip sadece bulaşık olan yerini sonra kalorifere seriyorum kuruyor sonrada hooop bebeğin kirli torbasına...
benim eşimde çok güzel ilgileniyo maşallahben mutfagı topluyodum yemek sonrası zeynep de yatıyodu ama mızırdanıyodu salona bi geldim eşim yok yatak odasına gittim eşim yatakta kızıda yanına yatırmış uyutuyoo ayyy çok hoşuma gitti yaaa
ay çok sinir oldum yaa takma canımm kendi seviyesizliğini göstermiş....ayy kızım uyudu bende yatacağım dün geceden beri belki toplamda 3 saat anca uyumuşumdur
demin çok moralim bozuldu ya
bir arkadas aradı biraz önce bebek görmeye gelecekmiş vs konusurken falan telefonda sütümü sordu bende yine çok az yine mama takviyesi yapıyorum dedim
salak şey ne dedi bana yaa
o cüsseden nasıl süt çıkmıyor hayret dedi
şişmanımya ben aklı sıra laf çarptırıyor ne alakası varsa yani sütle kilonun
bende aşırı derecede bozuldum ama sütün kiloyla alakası yokki dr lar bile söylüyor dedim ama telefonu kapatınca hüngür hüngür ağladım ya akşam akşam moralimi sıfır yaptı kadın
neden insanların hassas oldugu konularla dalga geçilirki ya
ben kimseyi kıramam kimsenin kötüde olsa huyuna suyuna tipine laf etmem aksine yok öyle değil vs diye moral veririm ama gel görki başkaları böyle olmuyor
benim fıstıkta bi sağ bi sol yatıyo...doktor bugün uyardı arada düzde yatırın yanına destek koyun dedi...selam kkızlar bugün hiç gelemedim
kuzenim geldi öğlen oturduk sohbet yemek falan sonra kayınvalidenm geldi giremedim
metehanda parça parça uyudu.şimdide yatağına koydum mızıradı emziği verdim ağzına uyudu.yoruldum sırtım falan ağrıdı
yaa benim oğlan hiç kafasını düz tutmuyoı yatarken yani ya sağa yada sola çeviriyo.kafası uzun olacak.düz yatırıyorum hemen çeviriyo.gerçi ben emzirdikten sonra uyuduğu için bilerek yan yatırdım hep oda alıştı galiba şimdi düz yatmıyo.kafası uzun olacak diye korkuyorum
kayracım giydinmi pekii.ben dün giydim.bugün hiç giymedim karambole gitti.
sabah aç karnına tartıldım bu arada 49 kilo geldim demin tartıldım 51 di 2 kilomu yemişim ben yani şimdi gün içinde
canım pişik konusunda benimde çok bilgim yok ama benim kızımında poposu kızarık...doktorum bugün problem yapıcak bişi yok dedi...yazdıklarıma kimse cevap vermiyor amabir şey daha soracağım.. karşı komşum eldivenleri çıkar dokunsun herşeye daha ii gelişir kasları demişti bende çıkardım ama şimdi de parmağını emiyor ne yapmalıyım acaba eldivenleri geri mi taksam
canım zeytinyağının içine bi kaç damla limonn sıkk daha iyi gelir ben öyle yapmıştım...Slm kızlar alıntı yapmadım
Göğüs yaralarından bahsetmissiniz benimkilerde yarık yarık valla oluyorum emzirene kadar.kullanmadığım krem kalmadı yaaaa
En son zeytinyağı denedim o acılarımı dindirdi yaralar tam geçmedi ama acı gercekten hafifledi tavsiye ederim zeytinyağı sürüp strec filmle kapatıyorum arada havalandiriyorum tabiii.iyi şimdilik...
gereksiz insanları boşver güzelim yaa..bizde de tam tersi canım yaa bezine leke değse bağırıyor çığlık çığlığa çişi ayrı beze kakayı ayrı beze yapıyor hanımefendi temiz bez olacak ...banyodan hiç çıkmasa ses etmeyecek anlaşılan.. bizden fazla bez harcayan varmıdır şüpheliyim :)))aldıklarını güle güle giysin bu arada :)))hayırlı geceler taze anneler
kızım bugün bayağı uyudu,bu şu demek oluyor gece hapı yuttum,birazdan hortlar böcüğüm
dün eşimle kızımızı alıp alışverişe gittik,civile..kızıma kanguru,ve bir sürü çok hoş elbise tulum pijama takımları falan aldım,kızımın eşyalarını yerleştirecek yer bulamıyorum artık,önceden aldıklarım ve bu yeni aldıklarım her yeri doldurdu sanırım abarttım alış veriş işini,galiba bitane şifonyer alıcam,benim çekmeceleri rehin aldı kızımın cicileri
geçen bi akraba grubunu ağırladım,bebek görmeye gelmişler,çok saçma sapan bi gündü,sürekli dalga geçip durdular,alaycı gülüşler,garip mimikler,konuşan yüz ifadeleri falan delirdim resmen,hele bi tanesi kendi kızının giyinmediği büyük beden alt üst pijamasını almış hediye olarak getirmiş,hediye paketine gelişi güzel atıvermiş,bide ne görim üst kısmında leke vardı ve tiftiklenmişti,kullanılmışşş,okadar sinir oldumki,sanki benim kızım milletin getireceği çapula muhtaç,çok ayıp,gözümün önünden kaybolsun diye fırlattım attımm,valla ben görünce utandım ama o getirdiği hediyesine hiç utanmamış olacakki alıp getirmiş.bazı insanlar çok geniş oluyor.
diğer hanımda alel acele 20 tl para sıkıştırdı elime,okadar utandımki anlatamam,kendimi çok tuhaf hissettim,çok şükür birşeye ihtiyacım yok ne benim ne kızımın,ama herşeyinde bir adabı var,bu şekilde bebekmi görülür
daha çok şey varda amann aptallar aklıma geldikçe moralim bozuluyor neyse.
yahu benim kızım yıkanmayı sevmiyor,avaz avaz ağlıyor,üzerinin değişmesini hiç sevmiyor,feryat figan bir ağlaması var,çığlık çığlığa,altını değişmeyi sevmiyor,yani aslında demek istiyorki,anne bırak beni bu pislik içinde boğulayım tövbe yaa,ne yapıcam ne edicem bilmiyorum,resmen savaşıyorum kızımla,yokmu bunları sevdirmenin bir yoluuuuu? çıldırıcam artık,birde bir kaç gündür gündüzleri uyumuyor,akşama kadar bizimle beraber oturuyor yaa:))) ne yapacağımı şaşırdım,birtek bugün iyi uyudu,ama eminim bu seferde gece sapıtacak
yazdıklarıma kimse cevap vermiyor amabir şey daha soracağım.. karşı komşum eldivenleri çıkar dokunsun herşeye daha ii gelişir kasları demişti bende çıkardım ama şimdi de parmağını emiyor ne yapmalıyım acaba eldivenleri geri mi taksam
e benim kızım 9 şubatta doğdu 9 mart yazmışlardı aşı tarihine.ki biz 10 ununda gittik yaptılar ama??
Slm kızlar alıntı yapmadım
Göğüs yaralarından bahsetmissiniz benimkilerde yarık yarık valla oluyorum emzirene kadar.kullanmadığım krem kalmadı yaaaa
En son zeytinyağı denedim o acılarımı dindirdi yaralar tam geçmedi ama acı gercekten hafifledi tavsiye ederim zeytinyağı sürüp strec filmle kapatıyorum arada havalandiriyorum tabiii.iyi şimdilik...
ya kizlar ben arada kizimi yüz üstü koyuyodum dünde öyle yaptim 2 dk mutfaga gittim agladi diye geri döndüm bi baktim ters dönmüs yüzüstü yatan kiz sirtüstü duruyodu... erken diil mi ya bu kiz nasil döndü öyle????
Günaydın kızlar moralim çooook bozuk.Hamilelikte tek bi çatlağım bile yoktu ama az önce karnımda küçük mor çatlağa benzer bi çizgimsi şey fark ettimÇatlak kremime tekrar başladım siz de var mı böyle bi durum? Napıcam ben yaaa Daha çatlar mıyım devamı gelir mi acaba?:2:
ya kizlar ben arada kizimi yüz üstü koyuyodum dünde öyle yaptim 2 dk mutfaga gittim agladi diye geri döndüm bi baktim ters dönmüs yüzüstü yatan kiz sirtüstü duruyodu... erken diil mi ya bu kiz nasil döndü öyle????
hayırlı geceler taze anneler
kızım bugün bayağı uyudu,bu şu demek oluyor gece hapı yuttum,birazdan hortlar böcüğüm
dün eşimle kızımızı alıp alışverişe gittik,civile..kızıma kanguru,ve bir sürü çok hoş elbise tulum pijama takımları falan aldım,kızımın eşyalarını yerleştirecek yer bulamıyorum artık,önceden aldıklarım ve bu yeni aldıklarım her yeri doldurdu sanırım abarttım alış veriş işini,galiba bitane şifonyer alıcam,benim çekmeceleri rehin aldı kızımın cicileri
geçen bi akraba grubunu ağırladım,bebek görmeye gelmişler,çok saçma sapan bi gündü,sürekli dalga geçip durdular,alaycı gülüşler,garip mimikler,konuşan yüz ifadeleri falan delirdim resmen,hele bi tanesi kendi kızının giyinmediği büyük beden alt üst pijamasını almış hediye olarak getirmiş,hediye paketine gelişi güzel atıvermiş,bide ne görim üst kısmında leke vardı ve tiftiklenmişti,kullanılmışşş,okadar sinir oldumki,sanki benim kızım milletin getireceği çapula muhtaç,çok ayıp,gözümün önünden kaybolsun diye fırlattım attımm,valla ben görünce utandım ama o getirdiği hediyesine hiç utanmamış olacakki alıp getirmiş.bazı insanlar çok geniş oluyor.
diğer hanımda alel acele 20 tl para sıkıştırdı elime,okadar utandımki anlatamam,kendimi çok tuhaf hissettim,çok şükür birşeye ihtiyacım yok ne benim ne kızımın,ama herşeyinde bir adabı var,bu şekilde bebekmi görülür
daha çok şey varda amann aptallar aklıma geldikçe moralim bozuluyor neyse.
yahu benim kızım yıkanmayı sevmiyor,avaz avaz ağlıyor,üzerinin değişmesini hiç sevmiyor,feryat figan bir ağlaması var,çığlık çığlığa,altını değişmeyi sevmiyor,yani aslında demek istiyorki,anne bırak beni bu pislik içinde boğulayım tövbe yaa,ne yapıcam ne edicem bilmiyorum,resmen savaşıyorum kızımla,yokmu bunları sevdirmenin bir yoluuuuu? çıldırıcam artık,birde bir kaç gündür gündüzleri uyumuyor,akşama kadar bizimle beraber oturuyor yaa:))) ne yapacağımı şaşırdım,birtek bugün iyi uyudu,ama eminim bu seferde gece sapıtacak
maşallah cnm güzel bişiy bence benim oğlanı ters koyuyorum kafayı havaya dikip bize bakıyo sanki bi derdi var onu söyliycek konuşacak gibibirde göğsümün üstünde uyuya kaldı arada kafamı aşağı eyip bakıyorumki nefes alıyomu ,,bir baktım uyuyo 2 baktım uyuyo 3.baktım oda cam gibi açmış gözlerini bana bakıyo çok korktum tırstım çaktırmadan nenniye devam ettim
canım seni çok ii anlıyorum..bende göğsümün yaralarından çok çekiyorum..ama canım acısada emzirmeye devam ediyorum..günler geçiyor ama benimki iileşmiyor..göğüs kalkanı ii ise bende hemen alayım..inşallah ii gelir
Slm kızlar alıntı yapmadım
bu bebiklerin hepsi ayrı alem zaten,çok fenalar valla
bu arada benim kızımın alnını sivilceler bastı,bir sürü başında ve alnında burnunun kenarlarında,neden oluyor bu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?