2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

yazdıklarıma kimse cevap vermiyor ama bir şey daha soracağım.. karşı komşum eldivenleri çıkar dokunsun herşeye daha ii gelişir kasları demişti bende çıkardım ama şimdi de parmağını emiyor ne yapmalıyım acaba eldivenleri geri mi taksam

Slm kızlar alıntı yapmadım
Göğüs yaralarından bahsetmissiniz benimkilerde yarık yarık valla oluyorum emzirene kadar.kullanmadığım krem kalmadı yaaaa
En son zeytinyağı denedim o acılarımı dindirdi yaralar tam geçmedi ama acı gercekten hafifledi tavsiye ederim zeytinyağı sürüp strec filmle kapatıyorum arada havalandiriyorum tabiii.iyi şimdilik...

Canım emzik ver bence.emme gereksinimi duyuyo bebekler elini yada parmağını emecegine emziği emsin.bende eldivenleri çıkaramıyorum yüzünü gözünü ciziyo ya tırnaklarını da kestim torpuledm ama yine yüzü çizik dolu bide kanatiyo.
Benimkide emzik olmadığında elini ağzına goturuyo hemen emzik veriyorum

hiç denemedim aklımda bulunsun
kimyonu yemeklere bolll atıyorum ama bebeğe verildiğini hiç duymamıştım saol canım....suyla mı veriyorsunuz...
bende bu paketi bitirince yine molfixe döncem galiba...
saol canım kızıma hiç bişi kullanmadım kendim rezene içiyorum sadece...aklımda olsun bunlar...
canım benim kızımda dün öyleydi...bugün doktora sordum gelişiminde bi problem yoksa normal dedi...sürekli olmadığı müddetçe...
ay ben 3 defa yıkıyorum resmen sonra makinayaaaa atıyorum
ben mutfagı topluyodum yemek sonrası zeynep de yatıyodu ama mızırdanıyodu salona bi geldim eşim yok yatak odasına gittim eşim yatakta kızıda yanına yatırmış uyutuyoo ayyy çok hoşuma gitti yaaa
benim eşimde çok güzel ilgileniyo maşallahonları öyle görünce dünyalar benim oluyo
ay çok sinir oldum yaa takma canımm kendi seviyesizliğini göstermiş....
benim fıstıkta bi sağ bi sol yatıyo...doktor bugün uyardı arada düzde yatırın yanına destek koyun dedi...
canım pişik konusunda benimde çok bilgim yok ama benim kızımında poposu kızarık...doktorum bugün problem yapıcak bişi yok dedi...
canım zeytinyağının içine bi kaç damla limonn sıkk daha iyi gelir ben öyle yapmıştım...

bugün kırkımızı uçurduk...
benim kontrolüm vardı...dikişlerimm baya düzelmiş rahim küçülmüşşş bi sıkıntı yokmuş...alttan muayene olmadım ben istemedim...
korunma konusunda konuştuk....
öyle çok güzel bi muayene oldu sanki arkadaşımla muhabbete gitmiş gibiydim...sanırım doktorumu özleyeceğim
sonra kızımızın doktoruna çıktık 4.550 gr olmuşş herşeyi iyi güzel dedi...
bana balık yağı kapsülü kullan dedi...
öyle işte sonra avm ye gittik gezdik tozduk...kendime bi kaç parça üst aldım önden açılabilen kolay emzirebileceğim...bi de pijama takımı aldım malumm bizim fıstık sayesinde üst baş dayanmıyo ne ona ne bize....

nur kimyonu kendimde içiyorum bir iki kaşık bebeğe de veriyorum.rahatlatıyor ama dün gece aynı senin anlattığın gibi oldu bizdede emmek istedi durdu..gazını çıkardıkça ağladı hem alttan üstten çıakrdı ama çok fazla vardı sanırım ...dün salata ve ksırda soğanı fazla yemiştimondan oldu sanırım.bir iki tane de turşu yemiiştim mahvetti bizi (

hayırlı geceler taze anneler

kızım bugün bayağı uyudu,bu şu demek oluyor gece hapı yuttum,birazdan hortlar böcüğüm

dün eşimle kızımızı alıp alışverişe gittik,civile..kızıma kanguru,ve bir sürü çok hoş elbise tulum pijama takımları falan aldım,kızımın eşyalarını yerleştirecek yer bulamıyorum artık,önceden aldıklarım ve bu yeni aldıklarım her yeri doldurdu sanırım abarttım alış veriş işini,galiba bitane şifonyer alıcam,benim çekmeceleri rehin aldı kızımın cicileri

geçen bi akraba grubunu ağırladım,bebek görmeye gelmişler,çok saçma sapan bi gündü,sürekli dalga geçip durdular,alaycı gülüşler,garip mimikler,konuşan yüz ifadeleri falan delirdim resmen,hele bi tanesi kendi kızının giyinmediği büyük beden alt üst pijamasını almış hediye olarak getirmiş,hediye paketine gelişi güzel atıvermiş,bide ne görim üst kısmında leke vardı ve tiftiklenmişti,kullanılmışşş,okadar sinir oldumki,sanki benim kızım milletin getireceği çapula muhtaç,çok ayıp,gözümün önünden kaybolsun diye fırlattım attımm,valla ben görünce utandım ama o getirdiği hediyesine hiç utanmamış olacakki alıp getirmiş.bazı insanlar çok geniş oluyor.

diğer hanımda alel acele 20 tl para sıkıştırdı elime,okadar utandımki anlatamam,kendimi çok tuhaf hissettim,çok şükür birşeye ihtiyacım yok ne benim ne kızımın,ama herşeyinde bir adabı var,bu şekilde bebekmi görülür

daha çok şey varda amann aptallar aklıma geldikçe moralim bozuluyor neyse.

yahu benim kızım yıkanmayı sevmiyor,avaz avaz ağlıyor,üzerinin değişmesini hiç sevmiyor,feryat figan bir ağlaması var,çığlık çığlığa,altını değişmeyi sevmiyor,yani aslında demek istiyorki,anne bırak beni bu pislik içinde boğulayım tövbe yaa,ne yapıcam ne edicem bilmiyorum,resmen savaşıyorum kızımla,yokmu bunları sevdirmenin bir yoluuuuu? çıldırıcam artık,birde bir kaç gündür gündüzleri uyumuyor,akşama kadar bizimle beraber oturuyor yaa:))) ne yapacağımı şaşırdım,birtek bugün iyi uyudu,ama eminim bu seferde gece sapıtacak

gereksiz insanları boşver güzelim yaa..bizde de tam tersi canım yaa bezine leke değse bağırıyor çığlık çığlığa çişi ayrı beze kakayı ayrı beze yapıyor hanımefendi temiz bez olacak ...banyodan hiç çıkmasa ses etmeyecek anlaşılan.. bizden fazla bez harcayan varmıdır şüpheliyim :)))aldıklarını güle güle giysin bu arada :)))

bu bebiklerin hepsi ayrı alem zaten,çok fenalar valla

bu arada benim kızımın alnını sivilceler bastı,bir sürü başında ve alnında burnunun kenarlarında,neden oluyor bu ya

bizdede var yanaklarında özellikle bir kaçgündür başladıbir kaç arkadaşta bahsetmişti sanırım artık sütlerimiz kıvamını buluyor (bulsun artık yaa (yağlanıyor o da sivilce yapıyor..yani öyle yorumlar okumuştum diye hatırlıyorum..

benimki tek elini emse hemen çıkartırım bi zararı olmaz emmenin herhalde. yüzünü o kısa tırnaklarıyla 2 dakikada parçalıyo cesaret edemiyorum fazla bekletmeden hemen takıyorum eldivnleri mecburen

ya kizlar ben arada kizimi yüz üstü koyuyodum dünde öyle yaptim 2 dk mutfaga gittim agladi diye geri döndüm bi baktim ters dönmüs yüzüstü yatan kiz sirtüstü duruyodu... erken diil mi ya bu kiz nasil döndü öyle????

herkese günaydıın hazır daha kızım uyanmamışken bi size bakiim dedim
bizim kız 1 haftadır 5 buçukta uyanır olduu uyumaya da niyeti yok gibi aman bööle alışırsa napcaz biz 7 de zor uyuttum şimdi de mızırdanıyo uyancak gibi

e benim kızım 9 şubatta doğdu 9 mart yazmışlardı aşı tarihine.ki biz 10 ununda gittik yaptılar ama??

bişi olmazmış canım burda da yaptıranlar olmuş ben hatırlatmıştım şubat 28 çekio die hemşirede 30 gün sonraya gün vermişti

canım emzik verebilirsin yada sürekli çıkartma konuşurken çıkar elini tut sana dokunsun sonra giydirirsin sana diyom ama benim ki hiiiç giymiyo zar zor giydiriyorum saniyesinde çıkarıyo nası başarıyosa sürekli tırnak kesiyoz artık

bana da ii gelmişti

ayy canım o akrobasileri benim kız da yapıyo çok hareketli yaa benim kıpırdağım dönüyo arada üstünü açıyo altını çıkarıyo tepine tepine 1 kez de bezini çıkarmıştı dediğin gibi erken ama benim çok nadir oluyo dönmeleri aman dikkatli ol da düşebileceği yerlere koyma canım

bu arada mapuci o hediye işlerine uyuz oldum hiç getirmesinler daha ii biz sanki hediye bekliyoz onlardan bizde de komik bişi oldu gelen hediyelerin içinden hediye değiştirme kartı çıkıyo ama 1 -2 sene öncesine ait aman siz dikkat edin gelen hediyeleri başkasına götürcekseniz ayıp olmasın ben kontrol edip ayırdım hep

Günaydın kızlar moralim çooook bozuk.Hamilelikte tek bi çatlağım bile yoktu ama az önce karnımda küçük mor çatlağa benzer bi çizgimsi şey fark ettimÇatlak kremime tekrar başladım siz de var mı böyle bi durum? Napıcam ben yaaa Daha çatlar mıyım devamı gelir mi acaba?:2:

nekadar şanslısın benimde 9.aya kadar birşey yoktu 9.ayda dünya haritasına döndüm artık buyuk çatlklardan bahsettiğin küçük çizgileri göremiyorum bile.herkez bişiy yok diye diye nazara geldim

maşallah cnm güzel bişiy bence benim oğlanı ters koyuyorum kafayı havaya dikip bize bakıyo sanki bi derdi var onu söyliycek konuşacak gibibirde göğsümün üstünde uyuya kaldı arada kafamı aşağı eyip bakıyorumki nefes alıyomu ,,bir baktım uyuyo 2 baktım uyuyo 3.baktım oda cam gibi açmış gözlerini bana bakıyo çok korktum tırstım çaktırmadan nenniye devam ettim

Çok ayıpladım gerçekten. İnsan giyilmişi hediye getirir mi? Bir de her gelen bir akıl veriyor çok sinir oluyoruM. Eşim de bilgi veriyor diyor. Doğrudur ama her gelen farklı farklı kulaktan dolma eski bilgilerini sunuyor. Gerçek olan bilgiyi vermiyor ki. Hııı deyip geçiyorum valla. Yoksa muhabbet bayacak.

Geçen yakın akrabam bebek görmeye geldi. Genelde her geldiklerinde yemekli gelirler. Ben de lohusadayım sonuçta yemekle uğraşacak halimiz yok. Pasta börek çörek var yeterli dedim. Yeni doğum yapmış birinin evine yemekli gelecek halleri yok ya dedim. Ama malesef yemekli gelmişler. Pide aldırdım hemen. Hepsini sildiler süpürdüler. Çok sinir oldum. Ben sezeryandan çıkalı daha 2-3 olmuşken insan yemekli mi gelir. Annem babam var diye onlara mı güvendiler. Annem bebeğe mi baksın bana mı misafire yemek mi yapsın.
İnsanlarımız bazen çok anlayışsız gerçekten.
Benimki de yıkanmayı sevmiyor sanmıştım. Meğer karnı acıkmış ona bağırıyormuş. Bende bundan sonra karnını biraz doyurup ondan sonra duş aldırıyorum. Bezini de değiştirirken eşim konuşuyor oyalıyor. Kıyafetini de konuşarak giydiriyoruz. Arada bi kkucağa alıyoruz susuyor. Sonra tekrar giydirmeye devam ediyoruz. Hatta bazen kucakta giydirdiğimizde oluyor. Titreyerek ağlıyor dayanamıyorum.

yaa o korkma tırsma bende de oluyo uyuyo sanıyorum bi bakmışım gözler kocaman açık fıldır fıldır ödüm kopuyo niyeyse saçma ama oluo işte

slm kızlar

kızlar tşk ederim cvplarınız için.dün eşim doktorun verdiği garmastan kremi almaya eczaneye gitmiş.o krem yokmuş ama başka bi krem önermiş eczacı.kendisi de kullanmış bu kremi.baba regenerator diye bi krem.aslında cildi yenileştiren bi krem.yaralarda falan kullanılıyomuş.eczacıyla ben de görüştüm sonra.kendisi de sezeryan bölgesinde bile kullanmış.nerdeyse yok gibi şu anda izi dedi.tamamen bitkisel oldugunu soyledi.15 ml bişi ama fiyatı 60 tl neyse aldık ama ucretı odemedık once doktora gosterelım dedık.dun cocuk doktorumuza gosterdım.içeriğine baktı.kullanabilirsin bebege bi zararı olmaz dedi.aslında bana çok pahalı geldıgı ıcın kullanmayacaktım ama eşim de ısrar etti.dun aksamdan beri surdum birkaç kez.galiba iyi geldi bana.eskisi kadar acımıyo gibi :) ama erken konusmamak lazım tabi.bi gün iyiyse bi bun acıdan cıldırabılıyorum benm goguslar dengesiz :)))
bu arada ebebek magazasından chıcco nun gögüs koruyucusunu aldım ama kullanamadım.kızlar gülmeyin ama onu taktım ama bebegı o şekilde emzirmekten korktum bben yaa çıkardım ağlaya ağlaya emzirdim off dun akşam cok kotuydum zaten.agladım durdum goguslerim duzelmıcek ben hıc gule oynaya kzımı seve seve emzıremıcem dıye eşim saolsun destek oldu çok moral vermeye çalıştı ama butun akşam agladım yaa

bu bebiklerin hepsi ayrı alem zaten,çok fenalar valla

bu arada benim kızımın alnını sivilceler bastı,bir sürü başında ve alnında burnunun kenarlarında,neden oluyor bu ya

yaa o sivilcelerden bizde de booolca var malesef o da ayrı bi ağlama sebebim zaten.çok uzuluyorum yaaa.bi de goren aaaa nolmuş bu bebegın yuzune o sıvılceler ne demezmı gırtlaklayasım gelyı.salak ınsanlar o bebek bnm tabıkı ıyı olsun bı sıkıntısı olmasın ısterım.elimden gelenı yapıyorum 2-3 gunde yıkıyorum.hergun gunde bırkac kez pamugu ıslatım yuzunu sılıyorum. ama yok geçmıyolar napıımm dun doktor bı krem verdı.ama antıbıyotık bu krem oyle bolbol kullanma çok fazla olan bolgelere kullan dedı.bı de bana sut urunlerı,kızartma,cips,çikolata vs yeme dedi.diyete girdim anlıycanız.inş işe yarar da bırakırlar yakamızı o pis sivilceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…