selam anneciklerr nasılsınız kuzucuklarda inşallah iyidir gazsız,sancısız bol uykulu olsunlar inşallah
biz iyiyiz dün çok yogunduk giremedim
bugün 2. aşımızı olduk hepatit şimdi geldik
kuzucum 900gr almış 4050gr olmuş
boyu 53cm kafa ölcüsü36cm minişimin:)
dün tırnağını keserken etinide kesmişim bağıra bağıra öldü yavrucak kanadı bide küçücük parmağı bende üzüldüm ya mikrop kaparsa diye
şimdi uyurken azcık temizlik yapacağım
bir iki sayfa okudum sonra yine okuyup cevaplarım
şimdilik öptümmm
bu arada
bana patavatsız arkadaşımdan dolayı destek veren herkese çoookkk teşekkürler
bazı sözlerinizi not aldım bebek geldiğinde aynen kadının yanında söyleyeceğim
mesela diyeceğimki ay bazıları kiloluların sütü neden olmuyor diyor
nasıl her kafadaki beyin çok çalışmıyorsa büyük cüsselilerdede süt olamayabilirmiş ayy unutmadan yazayım
vazelin sürmemi tavsiye eden arkadaş Allah razı olsun senden tam 24 saatte geçirdi hemde derisi kalkmıştı artık o derece kötüydü sağolasın canımmm kızlar ben mamayı başından beri suyu kaynatıp sıcakken mamayı içine atıp çalkalayıp sonra soğutuyorum soğuk suyun altında biberonda ama herkes başka türlü yapıyormuş benimki yanlış mı nasıl yapayım sizce ? soğukken mama eriyormu ?
ben önceden kaynatıyorum bolca (günlük ne kadar kullanacaksam)
sonra lazım oldugunda 60ml ısıtıp mamayı karıştırıp veriyorum canım
günaydın kızlar..uyutmadı kızım uykusuzum...neyse gemişi okumadan size 4 gün önce denediğim sütü 2 kat artıran lohusa şerbetinin tarifini vereyim..gidin alın malzemeleri...halamlar bunu kış çayı olarak içerler..deli gibi süt arttırır dediler hakikaten gögüslerim taş gibi süt doldu
alın ve için
2-3 kabuk tarçın
2-3 kök zencefil
30 tane kadar tane karabiber
20-30 tane karanfil
sabun kadar lohusa şekeri
bunları düdüklüde yarım saat pişirin sıcak sıcak biraz şeker ilavesiyle sabah akşam 1er bardak için
inşallah sizede faydası olur...içtikten sonraki görüşlerinizide yazında paylaşalım kızlar... neyse ben birazcık geçmiş okuyayım
inşallah işimize yarar canım yarın malzemeleri aldırıyorum,
ama bu lohusa şekeri nasıl bişey özel birşekermi
aktarda olur sanırım
güzelim sen boşver o salakları...patavatsız insanlar...benim bi arkadaşta çarşıda gördü dün beni daha doğurmadım sandı saolsun
saçını başını yolcaktım valla... sinir oldum...neyse sen benim tarifini verdiğim çayı bi denesene...kaloriside yok hem..inşaaallah fayda görürsün...emzirerek kilo vermek daha kolaymış hem...en azından ben öyle umuyor:2:um:26:
seninki benimkinden betermiş
amaaan patavatsızlar işte
aldı tarifi inşallah işime yarar canıım
canım bosver takma kimseyi ben kilolu hamile kaldım kızım erken dogdu erken dogmasına ragmen kilosu iyiydi 3 kilo 100grm dogdu ama bazı patavatsızlar su vücuttan cıkardıgın cocuga bak küçücük dedi ama kıskanclıklarından yapıyorlar en zayıf yanını bulup ordan saldırmaya calısıyrlar cünkü beni eleştirebilecekleri baska nokto ya seninde öyledir takma kulagını tıka herkese
ayyy hepsi birbirinden patavatsız bunların ya
bencede kıskanıyorlarda yapıyorlar
kızlar biz de aşıdan geldik biraz önce.30 gün olmadı tam olarak ama yaptılar aşımızı :18: ayy ben korktum şimdi yaa Allah korusun inş bişi olmaz bebişime.off ya nasıl bişidir bu biri öyle yapıyo biri böyle.bidahaki ayın 15.de gelin demişlerdi ondan gittik bizde olduk aşımızı.akşamüstü doktora götürücez kızmı.çocuk doktoruna sorarım bi sakıncası varmıdır diye.melocum sana da hbr veririm.inş bi sorun olmaz.hoş artık iş işten geçti ama... ayy ne salak insanlar var yaaa.lohusa kadına söylediği şeye bak yaa boşverrrr fatma takma kafana... hangi marka kullanıyodun cnm? ben de alıcam da silikon uç tarif için tşk cnm.ben de tam bunu paylaşacaktım.biz gelen konuklara ikram ediyoruz zaten lohusa şerbetini ama sütü arttırdığını geçen gün arkadasm soyledi.3 aylık bebişi var onunda emziriyo bebişini.geçen gün bana geldi şerbet ikram ettik.gece sütü çok bollaşmış.hiç böyle olmamıştı dedi.bilginize :))) cnm ilk kontrolümüzde ebe bana ilk ayda 800 gr alması lazım.daha fazla da alabilir ama 800 gr dan az olursa anne sütü yetmiyo demektir demişti.1.200 gayet iyi cnm maşallah
banada ilk ay normalde 500-1000gr arası almalı dedi hemşiremiz bugün
şerbeti yapacagı inşallah işe yarar canım
aşı konusunuda takmayın bence 1 - 2 günden bişey olmaz
biz kızımın verem aşısını yaptırmamışız 6 ay sonra yapılmıştı:26:
kızlar bu arada çoğunuzun göğüs uçları hala acıyormuş
ben çok çektim eylülümde iyi bilirim çoook kanla karışık süt içti kızım
Allah hapinizin yardımcısı olsun Hadi inşallah Fatmacım azimle elimden geleni yapıyorum bende . ara ara umutsuzluğa düşsemde sağdım 5-10 cc lik sütleri dolaba koyarken çok utansam da ...İnşallah inşallah bizde bebeklerimizi doyurabiliriz. kuzenimin eşi 2 ay sonra sütü tam verimli geldiğini söylüyor ona bile razıyım
süt kanallarını açıcı ve süt artırıcı aldığım yeni tüyo
daha şimdi yapabildim baklalım işe yarayacakmı?
bir miktar kuru börülceyi suda haşlayıp suyunun buharıyla göğüslerine buğu yapıyorsun
istersen tanelerinide yemek yapıp yiyebilirsin canım milupanın rezene çayını kullanan arkadaşlar benimki almanyadan geldi gelinimiz getirmiş üstü almanca ben bilmiyorum tabi
kapağına 200ml için yarım çay kaşığı yazmış
sizde öylemi veriyorsunuz ben 50ml yapıp çay kaşığımnın ucuyla atıyorum içine Canım göğüs yarası için Kantaron yağı ve steril novuksol pomad ı bir dene derim.Yaraları iyileştirici özelliği varmış kantoran yağının. Ben de yara olmadı Allaha çok şükür. Arkadaşımda olmuştu o yüzden olmasın diye kantaron yağı, lansinoh ve steril novuksol pomad kullandım. Birde doğuma gitmeden önce soğan sürdüm göğüslerime ve duş aldım. Hangisinin faydası oldu bilmiyorum. Rabbim şifalar versin en kısa zamanda iyileşmen ve bebişini keyifle emzirmen dileğiyle..
bende göğüslerime soğan sürdüm bu sefer ondanmı yara olmadı yoksa 7.aydan beri vazelin sürüyordum ondanmı bilmem
slm kızlar nasılsınız
dün 40ımız çıktı bizimde önce banyomuzu yaptık sonrada 3 kapı gezmeye gittik
bugünde anakucağımız geldi annem ben ve kardeşim attık kızımı anakucağına avm ye gittik birer kahve içtik acık mağza baktık geldik ohhh kızımda msiler gibi uyudu ama am nin emzirme odası buzhane gibiydi kızlar şikayet etcem valla kızım acık mırıldanınca gittik 2 çekti hemen bıraktı toparlandık kaçtık valla hemen eve geldik sonra allahtan evimize çok yakındı
gözdecim kırkınız hayırlı olsun
Maşşallah subhanallah canım. Ay ne olur sende bize dua et bize de öyle olsun . Bizim de kırkımız bu hafta çıkacak ve ben milimlik süt sağmaktan çok çok üzülüyorum içimden kendini mama fikrine alıştır diyorum gözlerim sürekli yaşlı içime atıp duruyorum.Benim damla damla geliyor bir türlü açılmadı kanallar senin de öylemiydi ? Maşşallah tekrar sana
bende dün gece 20ml sağıp dolaba koydum bu sabah verdim o bile mutlu etti beni
bol bol süt olacak inanıyorum ben buna
selam arkadaşlar
Bugün 40. gün kontrolümüz vardı kadın doğumda sezeryanda kontrol alttan yapılmıyo biliyodum ama süpriz oldu çok tedirgin oldum Allahımm çok acı çektim yaaa
((
pap smear testi yapacaklar sana ozaman rahim ağzı kanseri için 40 yaşından önce yaptırmasanızda olur yada 3-5 yılda 1 yaptırın
sen normal doğummuydun sezeryanmı
beni bidaha çağırmadı dr şimdi şüphelendim niyeki işi bitti tabi para kapısı kapandı
yazdıklarıma kimse cevap vermiyor ama
bir şey daha soracağım.. karşı komşum eldivenleri çıkar dokunsun herşeye daha ii gelişir kasları demişti bende çıkardım ama şimdi de parmağını emiyor ne yapmalıyım acaba eldivenleri geri mi taksam
parmağını emmesi normal canım hatta bazı bebekler battaniye ucu eldiven vs emerler
emme refleksinden dolayı
emzik vermeyi denesene
sedacım tam 1 ay sonra yapılıyor ilk aşısı bugün kırkımızı uçurduk...
benim kontrolüm vardı...dikişlerimm baya düzelmiş rahim küçülmüşşş bi sıkıntı yokmuş...alttan muayene olmadım ben istemedim...
korunma konusunda konuştuk....
öyle çok güzel bi muayene oldu sanki arkadaşımla muhabbete gitmiş gibiydim...sanırım doktorumu özleyeceğim
sonra kızımızın doktoruna çıktık 4.550 gr olmuşş herşeyi iyi güzel dedi...
bana balık yağı kapsülü kullan dedi...
öyle işte sonra avm ye gittik gezdik tozduk...kendime bi kaç parça üst aldım önden açılabilen kolay emzirebileceğim...bi de pijama takımı aldım malumm bizim fıstık sayesinde üst baş dayanmıyo ne ona ne bize....
nurcum kırkınız hayırlı olsun
hayırlı geceler taze anneler
kızım bugün bayağı uyudu,bu şu demek oluyor gece hapı yuttum,birazdan hortlar böcüğüm
dün eşimle kızımızı alıp alışverişe gittik,civile..kızıma kanguru,ve bir sürü çok hoş elbise tulum pijama takımları falan aldım,kızımın eşyalarını yerleştirecek yer bulamıyorum artık,önceden aldıklarım ve bu yeni aldıklarım her yeri doldurdu sanırım abarttım alış veriş işini,galiba bitane şifonyer alıcam,benim çekmeceleri rehin aldı kızımın cicileri
geçen bi akraba grubunu ağırladım,bebek görmeye gelmişler,çok saçma sapan bi gündü,sürekli dalga geçip durdular,alaycı gülüşler,garip mimikler,konuşan yüz ifadeleri falan delirdim resmen,hele bi tanesi kendi kızının giyinmediği büyük beden alt üst pijamasını almış hediye olarak getirmiş,hediye paketine gelişi güzel atıvermiş,bide ne görim üst kısmında leke vardı ve tiftiklenmişti,kullanılmışşş,okadar sinir oldumki,sanki benim kızım milletin getireceği çapula muhtaç,çok ayıp,gözümün önünden kaybolsun diye fırlattım attımm,valla ben görünce utandım ama o getirdiği hediyesine hiç utanmamış olacakki alıp getirmiş.bazı insanlar çok geniş oluyor.
diğer hanımda alel acele 20 tl para sıkıştırdı elime,okadar utandımki anlatamam,kendimi çok tuhaf hissettim,çok şükür birşeye ihtiyacım yok ne benim ne kızımın,ama herşeyinde bir adabı var,bu şekilde bebekmi görülür
daha çok şey varda amann aptallar aklıma geldikçe moralim bozuluyor neyse.
yahu benim kızım yıkanmayı sevmiyor,avaz avaz ağlıyor,üzerinin değişmesini hiç sevmiyor,feryat figan bir ağlaması var,çığlık çığlığa,altını değişmeyi sevmiyor,yani aslında demek istiyorki,anne bırak beni bu pislik içinde boğulayım tövbe yaa,ne yapıcam ne edicem bilmiyorum,resmen savaşıyorum kızımla,yokmu bunları sevdirmenin bir yoluuuuu? çıldırıcam artık,birde bir kaç gündür gündüzleri uyumuyor,akşama kadar bizimle beraber oturuyor yaa:))) ne yapacağımı şaşırdım,birtek bugün iyi uyudu,ama eminim bu seferde gece sapıtacak
ayyy kıl oldum sana gelenlere
kullanılmış hediyede ilk kez duydum vallahi
hayır bende ablamın çocuklarının gelinin bebeğinin küçülenlerini vs alıp giydiriyorum kızlara o bişey değil ama hediye olunca iş değişiyor tabi
güle güle giysin bu arada cicilerini
ya kizlar ben arada kizimi yüz üstü koyuyodum dünde öyle yaptim 2 dk mutfaga gittim agladi diye geri döndüm bi baktim ters dönmüs yüzüstü yatan kiz sirtüstü duruyodu... erken diil mi ya bu kiz nasil döndü öyle????
ay maşallahhhh canım
burdan başka yerde söyleme nazar değmesin
erken hareketlenmiş seninki bakmışsın 8. ayda yürümüş
Çok ayıpladım gerçekten. İnsan giyilmişi hediye getirir mi? Bir de her gelen bir akıl veriyor çok sinir oluyoruM. Eşim de bilgi veriyor diyor. Doğrudur ama her gelen farklı farklı kulaktan dolma eski bilgilerini sunuyor. Gerçek olan bilgiyi vermiyor ki. Hııı deyip geçiyorum valla. Yoksa muhabbet bayacak.
Geçen yakın akrabam bebek görmeye geldi. Genelde her geldiklerinde yemekli gelirler. Ben de lohusadayım sonuçta yemekle uğraşacak halimiz yok. Pasta börek çörek var yeterli dedim. Yeni doğum yapmış birinin evine yemekli gelecek halleri yok ya dedim. Ama malesef yemekli gelmişler. Pide aldırdım hemen. Hepsini sildiler süpürdüler. Çok sinir oldum. Ben sezeryandan çıkalı daha 2-3 olmuşken insan yemekli mi gelir. Annem babam var diye onlara mı güvendiler. Annem bebeğe mi baksın bana mı misafire yemek mi yapsın.
İnsanlarımız bazen çok anlayışsız gerçekten.
Benimki de yıkanmayı sevmiyor sanmıştım. Meğer karnı acıkmış ona bağırıyormuş. Bende bundan sonra karnını biraz doyurup ondan sonra duş aldırıyorum. Bezini de değiştirirken eşim konuşuyor oyalıyor. Kıyafetini de konuşarak giydiriyoruz. Arada bi kkucağa alıyoruz susuyor. Sonra tekrar giydirmeye devam ediyoruz. Hatta bazen kucakta giydirdiğimizde oluyor. Titreyerek ağlıyor dayanamıyorum.
ay ne düşüncesiz insanlar varya
vallahi bişey vermiceksin aslında töbe töbeee
madem yemekli gelceksin ya söyle yada yanında bişeyler yap getir
bu arada kızlar sorması ayıp olmasında bişi sorcam.ameliyat sonrası malum bölgenin epilasyonu konusunda napıyosunuz.sezeryandan önce yaptırmıştım ehh 1 ay oldu nerdeyse ağdaya gidebilirmiyim bilmiyorum hala sanki hafif hafif acıyo gibi.ama doktorada gidilecek napsamki siz napıosunuz.
jilet maalesef
oğlumun kurbanı kesildi bugün sağolsun babaannesi kestirdi kurban kanını da sürdürdük alnına..
hava da çok güzeldi valla annem bi de markete mi götürsek oğlumuzu diyor :}
şaka maka 1,5 ay sonra 1. evlilik yıldönümüzü kutlıcaz naıl geçti 1 sene anlamadım zaten kocama soruyorum nasıl bilirdiniz HAMİLE diyo :}
bugün bir de arabamız oldu şükürler olsun hayal ettiğimiz arabayı aldık bugün oğlum kısmetiyle geldi valla aylardır istediğimiz arabayı alamıcaz diyorduk ama bi anda oğlumun bereketiyle oldu işte şuan otoparkta yatıyor ama yazın hakkında geliriz biz oğlumla arabanın inşallah :}
gözünüz aydın canım hem kurban için hem araba için
Allah kabul etsin
slm hanımlar geçmişi okudum ama alıntı yapamıyorum allah hepınıze yardımcı olsun....benımde en buyuk sorunum gaz
gece uyku haram sabaha kadar çok yorgunum yaww...şu kımyonu nasıl kullanıyosunuz bebekte akşam olmadan yapıyımda yavrum acıdan kıvranmasın artıuk yardım...
1 çay kaşığı rezene ile 1 çay kaşığı kimyonu yarım çay bardağı suda 2 dk kaynat 3 çay kaşığı falan ver gerisinide sen iç
merhaba hanımlar çok moralim bozuk çok yorgunum ve sanırım dahada çok yorulucaz dün emiri çapa tıp fakültesine götürdük kakasını yapamadığı için oraya gitmemizi söylemişti doktor neyse sabahın köründe gidip hastane kapanınca çıktık oğlumun canını çok acıttılar akşama kadar her girdiğimiz odada ağlamaktan kaskatı oldu bide üstüne 8 tüp kan aldılar zaten en beteri buydu bizim için o ağladıkça bende ağladım yavrumun canını çok acıttılar emmerken bile gözünden yaşlar geliyordu dün bi tane kanın sonucu çıktı dr emiri sarı gördü sarılık testi istedi allahtan iy çıktı değeri 2 çıktı oda anne sütü sarılığıymış olurmuş dedi ama protein eksikliği çıktı sütümden protein yueterli miktarda geçmiyomuş çocukta kilo alma da bi sıkıntı yaratmazmış ama önlem almassak bazı sorunlar teşkil eder dedi bi mama yazdı protein takviyesiymiş özel bi mama dedi onu anne sütüyle günde 2 öğün başlıyacaz diğer zamanlar normal emziricem bütün tahliller cuma günü çıkıyor hepsine bakıp öyle başlıyacakmışız mamaya dua edin diğerleri temiz çıksın kızlar gece çok huysuzdu canı acıyoordu ağlamıyordu ama inliyordu kendini sıkıp gece 3den beri şiimdi uyudu çok zordu benim için oğlumu o şekilde görmek allah beterinden saklasın bu arada kızlar sütümüzde protein az olabilirmiş bu yüzden protein zengini yiyecekler tüketmek lazımmış bebek daha rahat alsın diye çünkü bunu anlamak zormuş bebek kilo filan alıyormuş bi sorun gözükmüyormuş sadece bebekten alınan kanda anlaşılıyoormuş
geçmiş olsun canım
inşallah diğer tahlilleri normal çıkar
daha nıce senelere ınşallah arabanızda hayırşı olsun...bazı bebekler hakkaten kısmetlerıylke gelırlermiş bızımde bebek uğurlu geldı ev aldık :)
çok gecmişolsun ıyı düşün ıyı olsun cnm...herşey onlar için ınşllah tum tahlıllerı temız çıkar...guzel haberlerını beklıyoruz...
maşallah
hayırlı olsun eviniz gülw güle oturun
Kızlar çok endişeliyim bebeğimin kakasında 2 kez sümüksü ince çizgi şeklinde kan geldi ve bebeğim kakasını 3-4 gündür yeşil yapıyor bugün doktora gidicez ama sizede bi sormak istedim.Böylşe bişey yaşayan varmı aranızda.Lütfen bilen cevap versin
panik yoook canım
çok ıkındığı için olabilir
benimkide yeşilimsi yapıyor bu aralar
dr sana en doğrusunu söyler zaten