2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

yazdığın ıyı olmuş bılgılerın ıcın tşk ederız....benımkı 118 reklamından başka tvye hıc bakmazzzz.....şu tariflerınıde acıkca yzarsan cok sevınırım......
canım ben bebe bskuvısını evde pekez cevız ve tam bugday unuyla yapıyorum ve saf tereyagı koyuyorum zeka gelısımı ıcın onemlı hemde dogal ıcıme sındıre sındıre yedırıyorm

bende ilk evde yaptım canım dediğin gibi yumurta ve yogrtta koymuştum ama hiç kullanmadım biz yedik hep tabii sen bilirsin ekmek daha kolay ugraşma die söylemiştim ayrıca kahv ceviz pekmez tereyg koyabilirsin
nasıl yapıyosunuz bızede anlatın...benımkı sevıyo bebe bisküvisini o olmadan mama falanda ıcmıyo....
benımkıde cok güleç bı kadın gelıp yanıma sunu demezmı hıc bukadar gulen erkek bebek görmemiştim....bende oyledır bana cekmışdedım
biz de emeklemiyoruz,desteksiz oturamıyoruz,dişimiz de yok
ama bu ara mızmızlıkta üstümüze yok
aynen oyle tembel tembel gezıyolar ustunede mızmızzzzz
kızlar bebişleriniz emekliyomu bizimkinde daha tık yok...emekleme pozisyonuna geliyo ama bacakları atamıyo daha.. sonrada sinirlenip bağırıyo:):)
benımkıde emeklemıyo emekleyemeyınce ağlamaya mızmızlanmaya başlıyo sevmıyor sanırım yüz üstü dönmeyı...

tşkler cnm parçalamak içimden geldı ama cocuklarıma acıdım naparlardı bensız..emziği neden bıraktı yaaa bu cocuklarda ıyıce değişti herbırı ayrı bı alemde bu dişler tum duzenlerı bozdu...huysuzlanmasalar barı.....gecici bir dönem olur ınşallah...

canım ben sabahları 80 ml kadar devam sütünün içine 1 çay kaşiığı labne,1 çay kaşığı ceviz ve yine 1 çay kaşığı kadar pekmez,küçük sayılabilecek 1 dilim kepek ekmeğinin içini doğruyorum.1 gün labne verirsem diğer gün yumurta sarısının 1/4 ini veriyorum.

gunaydinnn

biz bugun erkenciyiz hanfendiyi emziriyim diye yatagindan aldiydim uyandi kendim ettim kendim buldum

buda bizim kahvaltimiz:

1 yumurta sarisi (tam)

kibrit kutusundan kucuk beyaz peynir

2 mama kasigi 8 tahilli balli

2 bebek biskuvisi

1 tatli kasigi pekmez

az birsey ekmek ve birazda sicak su

curk curk yutuyor masallah bu arada benim kizim devam sutunu icmiyor

Son düzenleme:
Allah kavuştursun
bu aralar bütün bebişlerin tek ortak noktası huysuzlukları galiba yaa oooofffff oooooooffffff

Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn arkadaşlar.
Benim oğluşta çok huysuz ah bu dişler çıkamadı gittiler

Bu arada çoklu cvp verme nasıl oluyordu baktım ama unutmuşum.

İlerde beslenme açısından sorun yaşamamak için farklı tadları şimdiden ver derim cnm.

Urasta emeklemiyor elinden tutarsan birkaç adım atıyor

Kilo alımı az olan bir çocuk için bu liste bana yetersiz geldi cnm.
Benim oğluşumda kilo konusunda yavaş ilerleyenlerden biliyorsun bunlkardan çok daha fazla yiyor.

Biz ceviz vermeye yeni başladık,cevizi rondoda çekip küçük bir mama kavanozuna doldurdum.Sabahları kahvaltı mamasının içine ekliyoruz.

Oyyy maşallah kuzuya boyuda kg sada iyi.
Verdiğin bilgiler içinde teşekkürler birbirimizden çok şey öğreniyoruz.
Balık yağı konusunda hiçbir bilgim yok.
Urasa iki kez balık yedirdik sevdi.
Ben de bu ayki dr kontrolunde balık yağını bir sorayım.

günaydın bayanlarr

canım kepek ekmegi yiyebiliyor mu yani sindirebiliyorlar mı druna sormusmuydun ben tam bugday veriyorum

hüzünciçegi

Bebe Bisküvisi

2 yemek kaşığı irmik
100 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı
1 yemek kasgı yogurt
pekmez
yarım çay kaşığı tarçın
aldıgı kadar tam bugday unu

kızlar yaa tarif ve menuleri bi topicde toplasak arada kaynıyo bazıları

mkt allah kavuştursun cnmm....
kızlar kahvaltı tarifi ıstıyorum sızden....

Biz iki yöntemle kahvaltı maması hazırlıyoruz.Annem baktığı için oğluma biz diyorum çünkü bazen annem bazende işe yetişme sıkıntım yoksa ben hazırlıyorum mamayı.

1-2 saat önce hazırladığımız Uras ın içmediği devam sütü varsa onu kullanıyoruz.Genelde 60 cc oluyor.İçine 1 tatlı kaşığı labne ,1 tatlı kaşığı kadar dövülmüş ceviz ,1 çay kaşığı saf zeytinyağı,1 tatlı kaşığı kadar pekmez,pekmez koymazsak 5-6 bebe bisküvisi,içine biraz kaşık maması kaşık maması koymayınca çok duru oluyor o yüzden ekliyoruz.

Ya da,
Hazır kahvaltı mamasının içine peynir-pekmez-ceviz-yağ koyup veriyoruz.Mamada peynir ve pekmez varsa eklemiyoruz.

bende ıkı tarıf var bırı ırmıklı dıgerı ırmıksız donusumlu olarak yapıyorum
1.
7 kasık bugday unu
4 kasık ırmık
100 gr tereyagı
4 yemek kasıgı pekmez
ıstege gore az mıktarda tarcın konulabılır
hamuru 1 cm kalınlıgında acıp sekıllendırıp dusuk ısıda pısırılmesı lazım en fazla 150 derece
2.tarıf
10 tepeleme yemek kaşığı bugday unu
1 ç.brd. pekmez
1 yumurta yumurtanın beyazı alerji yapacağından 2 yumurta sarısı koyalım, ben sarılar beyazından iyice arınsın diye elimle ayırırken aynı zamanda patlatmamaya dikkat ederek suyun altına tutuyorum iyice beyazı gidiyor
100 gr tereyağ
vanilya
yıne 1 cm acıp sekıllendırıyoruz ve dusuk derecede pısırıyoruz

ayrıca ırmıklı bebek corbası tarıfıde aldım bu ay onuda paylasayım
1 patates
yesıl sogan
1 kasık ırmık
1 kasık sızma zeytnyagı
1 yemk kasıgı kıyma
butun malzemelerı 1 bardak su ıle pısırıp daha sonra sulandırmak ıcın ıstege gore devam sutu koyup verıyoruz
:1bebeıslerımıze afıyet olsun

cnm yazını okuyunca fikir oldu bende başlığı açtım zaten bu konuda muzdaribim inşallah hepimizin işine yarar ve severek yerler ben napıcamı şaşırıyorum artık elimde kitapta var tarifler herşeyi deniyorum ama malesef yemiyo bi düzene girse şu yeme işi nie böyle yapıyo diş diyoruz ortada diş yok sabah herşey boşa gidiyo yumurta pekmez peynir vs. hem ayrı denedim hem karıştırıp ama yok yemiyuooo

teşekkürler cnm

canım bence de ver tahıllı meyvalı ek gıdalardan.hatta köfte yapıp yediren arkadaşlar var.bu tarz şeylerde verebilirisn.
beblacın yulaflı tahıllısını aldım bakalım annem bugun verecek kıymayı yeni eklemeye başlıycam çorbasına, balığada bu hafta sonu ilk siftahımızı yapalım dioruz :) geçen gun haşlanmış tavuk yapmış annem bizim için ondan koparıp minik minik verdim yedi paşam
ben rondada cevizi çektim sonrada küçük mama kavanozuna koydum her gun meyve püresinin içine silikon kaşığıyla bir kaşık ekliyorum .
İlerde beslenme açısından sorun yaşamamak için farklı tadları şimdiden ver derim cnm.
vermeye çalışıyorum canım tadları bilsin diye ayrı ayrı veriorum kahvalıtısı bile

kılzar ben beceremiyomuyum çok üzülüyorum ay ağlıcam nerdeyse şaşırdım napıcamı yemiyo yemiyo yemiyo sadece emmek istiyo ama hiç vitamin almaıyo başka şeylerden de
sizlerin yazılarını okuyunca nasıl özeniyorum herşeyi yapasım geliyo bi anda ama yapıp yemeyince geriliyorum ben gerildikçe o yemiyo ama yaşayan bilir ianın sıkıntı yapmamak çok zorr ağzını açınca ve yutunca dünyalar benm oluyo

canım hıc canını sıkma cocuk fızyolojısı allah tarafından cok duzenlı olarak yaratılmıs cocugu zorlama zorladıgın an o otomatık olarak savunma mekanızması gelıstıryor bızde cok yemıyoruz bakıyorum ıstemıyor hıc zorlamıyorum sonra oynuyor gelıyor bır kasık daha oyle yıyor ayrıca cocuklarda yemek duzenı olusturmak ıcın kahvaltı yaprken onun da mamasını yap yanında dursun gelınce yedır yemek saatlerının farkında olsun bu gelecek ıcınde onemlı son olarak adem gunes bu yeme bozuklukları hakkında cok guzel yazılar yazıyor ıstersen ondan da okuyabılırsın allah kolaylık versın

evt cnm yapmiim diyorum ama olmuyo elimde olmadan çok zülüyorum Rabbim sağlık sıhat versin en önemlisi o tabi ama istiyorumki herşeyden vitamin alsın en azından kahvaltısını biraz yesin ama hiç yemiyo.akşam yemekelrine falan oturtuyorum kucağıma sofrada ama verdiğim şeylerden de almıyo bekletiyo ağzında sonra çıkarıyo vitamin şurubunu vermiyorum bikaç gündür dahada kötü sanki yemesi en iisi tekrar veriyim ondan sizin kullandığınız vitamin varmı cnm çok saol cevabın için buarada aminn cnm tüm bebişler yesin yesin sağlıkla büyüsünler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…