2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bebişleriniz emekliyomu bizimkinde daha tık yok...emekleme pozisyonuna geliyo ama bacakları atamıyo daha.. sonrada sinirlenip bağırıyo:):)

2 aydır emekliyoruz ama her çocuk farklı canım yegenim emeklemeden 11.5 aylıkken yürümüştü

bu arada kızlar zeynep 7.400 gr siz 8.5 a zayıf mı diyosunuz bence hiç üzmeyin kendinizi boşa nerde hareket orda bereket hareketli çocuk sizi yorsa da ii olur,herşeyi yiyosa sorun yok bence

Allah kavuştursun
bu aralar bütün bebişlerin tek ortak noktası huysuzlukları galiba yaa oooofffff oooooooffffff

cnm kesinlikle haklısın yeterki sağlıklı olsunlar bnm kuzumda 2 haftadır emekliyo:)şimdide tutunup ayağa kalkamya başladı park yatağında uyanmış kenara tutunup aşağı sarkmış zor yetiştim valla ödüm koptu gelişimleri zekaları maaşallh hepsine kiloda alırlar zaten bu hareketlikle ukadarı da ii:):)

buarada Allah kavuştursun cnm

Son düzenleme:

benım oglusta 7800gr canım ben cok uzuluyorum sn ne guzel kabullenmıssın
benım oglum da cok hareketlı zayıf dıye sanırım bızımkı ayaga kalkıyor emeklemeyı gecelı cok oldu

Allah kavuştursun
bu aralar bütün bebişlerin tek ortak noktası huysuzlukları galiba yaa oooofffff oooooooffffff

bıızmkıdeee cookkk huysuz bu aralar

imp bnmkide ayaklandı cnm ama çok tehlikeli oluyo her gördüğü yere tutunup kalkıyo en çokta yatağında yapıyo bunu bide eğiliyo bugün zor yetiştim yüreğim ağzıma geldi

ayaklı tulumlardan al derim. bende hem 9 aylık hem 12 aylık tulum var benim oğluşda ustunu ortmemi asla sevmiyor hemen tekmelerle ustunu açıyor gece sık kontrol edemiorum bende bunun için tulumunu giydirmeye başlamayı duşunuorum kalın battaniyeye geçtim dun ama nafile gece bi kalktım yine ustunden atmış:)
400-500 cc miiiii çok değilmi benimkide seviyor ama o kadarda içmior ben kaşıkla veriyorum alıştırma bardağıda aldım ama az içip ağzında gezdiriyor onu:))
kızlar bebişleriniz emekliyomu bizimkinde daha tık yok...emekleme pozisyonuna geliyo ama bacakları atamıyo daha.. sonrada sinirlenip bağırıyo:):)
benimkide emeklemio poposunu havaya dikio ellerinin uzerinde duruyo ama emekleme henuz yok ilerlio ama normal emekleme gibi değil:))dişimizde yok

kızlar benim oğlum şu şekilde beslenio
sabah ilk once emio sonra sut sağıp bırakıorum onu içio (2gune bir yumurta sarısı peynir)sonra meyve puresi içine az ceviz sonra yoğurt az pekmezle sonra çorba içio sonra emzirmeye devam nasıl sizce farklı şeyler denemelimiyim mesela muhallebi hiç vermedim şu hazır su ile hazırlanan tahıllılardan versemmi bilemiorum prinç unu felan...

saolun kızlar 1 hafta çabucak geçer inş
impcim bizim 4.ayda kilo almamız azaldı test tahlil felan derken hiç bişi çıkmadı bizde üzdük kendimizi boşuna artık takmayalım dedik ama şimdi maşallahı var ayda 500 gr alıyo
zeynep çok hareketli artık elinden tutunca gayet düzgün adımını atıyo hatta yanında biri varsa emeklemek istemiyo hanfendi gelip elimizden tutuyo kaldırıp yürütcekmişiz
nurberra canım yatagını hemen aşagı al 2 ay önce zeynep sarkıp düştü parkyataktan

merhaba arkadaşlar.cevaplarınız için teşekkür ederiz.bizim buralar hep yağmurlu ve soğuk geceleri de soğuk oluyor.tulum alsam onda da çok terliycek çünkü çok terleyen bi çocuk.bakalım penye tulumlarla falan idare edicez heralde.

emir'de emeklemiyor.geri geri sürünerek ilerliyor.:)bazen emekleme pozisyonuna geliyor beceremiyor sinirlenip pat diye bırakıyor ellerinisonrada ağlıyor
emeklese de biraz ferahlasam diyorum ama o zamanda peşinde koşmaktan yorulacağız heralde:))

canım bence de ver tahıllı meyvalı ek gıdalardan.hatta köfte yapıp yediren arkadaşlar var.bu tarz şeylerde verebilirisn.

slm kızlar dün melisi diyetisyene götürdüm örnek yemek listesi hazırladı doğumdan beri kilo alımı az ne aşırı iştahsız yemek yemeği sevmiyo ama doktorun verdiği listede bana biraz az geldi sizlede paylaşmak istedim

sabah:1/4 yumurta sarısı
1 dilim beyaz peynir
1 dilim ekmek (50 gr.)

ara öğün:1 küçük elma yada şeftali

öğle ve akşam:1 kase çorba (içinde 10 gr kıyma,tavuk yada balık)
1/2 ince dilim ekmek
1/2 kase yoğurt (100 ml)
ara öğün:1 su bardağı meyve

gece: 90cc mama

gün boyunca aralarda eline havuç salatalık gibi şeylerde vermem gerekiyo tabiki

dillerim_lal
ne edeysun? sesin çıkmayi?paşamız nasıl?

kız benimmi sesim çıkmiii :)) çenem düşecek konuşmaktan
ama işte bi burda bi içerde azcık iş azlaf biraz tv derken zaman geçiyo

banada artık yumurta sarısını tama çıkar dedi.siz yenimi başlıyosunuz.

liste için sağol bu aarada gerçi miktarlara çok sadık kalamıyoruz yedikleri kadar artıkın

akşam ben yemek veriyorum 7de sonra yatarken 180 cclik mama sordum çokmu yediriyorum diyee yok dedi gayet normal dedi bana :))

ohh çok şükür şeker paremi uyuttum. benle inat ediyo yaa uyumamak için.. en sonunda bünyesi daha fazla uyanık kalmaya dayanamdı yavrumun uyudu..bende rahatladım azcık..şöyle biraz yazılanları okudum.. emeklemeyle ilgili baya yazmışsınız tşkler...bazısı emekliyo bazısı emeklemiyo bizimki gibi...her bebek ayrı ayrı die boşuna demiyolar..ya birde bişey sorcam bebişlerinize cewiz veriyomusunuz?
araştırdım azcık 7 aydan sonra başlayın dio doktorlar.cewiz veriyosanız kahvaltıdamı yoksa ara öğün olarakmı ne ile karıştırarak veriyosunuz bilgi verirseniz sewinirim..

Selam arkadaslar
Bugun doktora gıttık elhamdulıllah sıkıntı yok boyu 71 kılosu 9 
Ayakkabı konusunu sordum en saglıklısı cıplak ayak dedı ortepedık ılk adım ayakkabısına gerek yok dedı bızımdı sıralamaya basladı da o yuzden gerek dıye dusunmustum yanılmısım
Artık 8.aya merdıven dayadık o yuzden ek gıde olayı bıraz daha serberst olsun dedı gun asrı yumurta verebırlısn dedı
Kahvaltıda bebe bıskuvısı evde yapıyorum ben hala cunku hazırlarda kanserojen olabılır hala tartısılıyor dedı doktor tuzu alınmıs peynır yumurta sarısı artık tam verılecek dedı
Ara ogun havuc suyu yada meyve
Oglen yayla sehrıye tavuk yada sebze corbası
Ara ogun yogurt ıkındı gıbı ve aksam yatmadan 2 once sekersız oekmezle yapılan muhallelebı
Benım kızım hıc bır sekılde yoğurt yemıyor bın turlu denedım peynır yıyorsa sıkıntı olmaz dedı cok zorlamamak lazmmıs
Emeklemesı onemlıymıs kucuk devınım hareletlerı acısından cunku parmakları falan daha ıyı gelısır dedı
Psıkolojık acıdan sosyallesmeye basladı engelleme dedı cekmeceler dagıtsın ona zarar vermedıgı surece mudahale yok tek basına odadan cıksın hemen pesınden gıtme dedı tv de 2 yasına kadar kesınlıkle yasak!!
Su gecenlerde konustugumuz konuyu yanı “su”olayını sordum ıctıgı kadar ver oyle ıcmesı gerekn bu kadar dıye bırdey yok dedı zaten ıhtıyacı olursa ıcer dedı bu kadar ayrıcaa 2 3 gune gelır dıs dedıı cok sevındım sukurrr
Ayrıca aranızda balık yagı veren varmı ben sormayı unuttumda

zeynebi uyuttum çayımı aldım geçtim pc başına tv de bişi yok

günaşırı kahvaltısına havanda dövdüğüm yarım ceviz veriyorum canım

eslemmerve maşallah diyim canım bebe bisküvisi yerine tam bugday ekmegi versen ben hiç bisküvi kullanmıyorum. ben artık tuzsuz yagsız salçasız herşeyi yediriyorum canım balık yagını sormuştum ben druma üzerlerinde 6 ay yazıyo çünkü o da 8 ay bittikten sonra demişti ben verdim ilk balıgmı haftasonu babası norveç somonu almış verdim sevdi yavru kuzum

canım ben bebe bskuvısını evde pekez cevız ve tam bugday unuyla yapıyorum ve saf tereyagı koyuyorum zeka gelısımı ıcın onemlı hemde dogal ıcıme sındıre sındıre yedırıyorm

canım ben bebe bskuvısını evde pekez cevız ve tam bugday unuyla yapıyorum ve saf tereyagı koyuyorum zeka gelısımı ıcın onemlı hemde dogal ıcıme sındıre sındıre yedırıyorm

bende ilk evde yaptım canım dediğin gibi yumurta ve yogrtta koymuştum ama hiç kullanmadım biz yedik hep tabii sen bilirsin ekmek daha kolay ugraşma die söylemiştim ayrıca kahv ceviz pekmez tereyg koyabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…