• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

mutluson geçmiş olsun canım hem bebegine hem de sana 6. hastalık sık duydugum bi hastalık çok şükür atlatmışınız
canım annen isteyerk bakıyosa alışır merak etme ama annen zorlanıyosa bakıcıya devam etseniz biraz bide annene bırakınca çok büyük yanlışları olmadıgı sürece karışma derim ben

sedacım wala her kıyafette indirim yoktu erkeklerinkine de bakmadım bakmış olsaydım atlantise gelin derim ammaaa siz yine de gelin batıkentte sonrada bana çaya ugrayın ne dersin?

mısracım senin paşa zor bi çocukmuş napcaksın annesi sabretceksin artık bnce kilosu gayet ii sağlıklı olsun gerisi boş canım

saolasın cnm cvbın için inş bebekler hastalanmadan atlatırız kışı,, tabiki istio bakmayı sevio ama ev işi hastası resmen her yer düzenli olcak.. dağınıklığı sevmio sanırım alışcak birde ayaklansın o zaman napcak küçük cadıyla:1:baktık olmadı bakıcıyla devam ederiz tabikine 2 haftada halledilecek değilya..

merhaba kızlarr:))
oğlum ikinci uykusundan kalktı.malum7 de uyandı.
o uyurken bende işlerimi halletim şimdi yapıştı bana onunla uğraşıyorum.
su ve suluktan bahsemişsiniz.
suyu çok az içiyor benim oğlan.anne sütü aldığı için heralde..
sulukta almadım.dr browns un küçük biberonu var onunla veriyorum.ıhlamur yapınca da onunla veriyorum.
bizim başka sıkıntımız var.
uyurken üstünü açıpta uyuyor.gündüz sık sık bakıyorumda gece öyle olmuyor.
ne yapıcaz bilmiyorum.
sizin bıdıklarda öyle mi?
tulum alayım diyorum ama sıkılır ondan da heralde.

saolasın cnm cvbın için inş bebekler hastalanmadan atlatırız kışı,, tabiki istio bakmayı sevio ama ev işi hastası resmen her yer düzenli olcak.. dağınıklığı sevmio sanırım alışcak birde ayaklansın o zaman napcak küçük cadıyla:1:baktık olmadı bakıcıyla devam ederiz tabikine 2 haftada halledilecek değilya..

canım annem çok sosyaldir kurslar kermesler dernekler ev gezmeleri felan ama 2 senedir abimin ogluna bakıyor arada sızlanır beni eve tıktılar die ama çok da sever o yaşta koşar onunla oynar bildiğimden aorum yaptım yani annen alışır inş

sulukta almadım.dr browns un küçük biberonu var onunla veriyorum.ıhlamur yapınca da onunla veriyorum.
ne yapıcaz bilmiyorum.

canım torba tulumlar (uyku tulumu) ii olmuyormuş biz almadık normal ayaklı tulum aldım içi peluş ama onu daha soguklarda kullancam şimdi penye tulumla yatırıp üstünü örtmeye çalışıyorum ee gece 10 kez kalkınca pek de açık kalmıyo üstü :52:

herkeşlere günaydın kızlar geceleri sadece emmek için uyanırdı oğlum ama 3 gecedir haşatımız çıkıyo yarım saatte bir mızırdanarak kalktı resmen meme veriyorum az bişi çekiyo bırakıyo sürekli bi huzursuzluk var gece sizinde böyle oldumu yaa haklbuki çok güzel uyurdu:(

ewet tatlım aynı sorunları bizde yaşıyoruz yat kalk uyku nedir bilmez oldum..önceden gece bi yatardı sabah 10 gibi kalkardı ne güzeldi... ben diş çıkaracak oyüzden böyle yapıyo die düşünürum .. yani diş huysuzlukları yapıyo sanırım..eminim senin oğluşununda bu yüzdendir uyanması...

Arkadaşlar birşey soracağım;
Bebişlerinize günde ortalama kaç cc su veriyorsunuz?
Şimdi internette bir yazı okudum biraz korktum çünkü oradaki bilgilere göre oğluşum çokkk az su içiyor:((

Benim paşa günde 400-500 cc kadar su içiyor hem de bayıla bayıla. Ama ben anne sütü veremiyorum maalesef sütüm bittiği için. 5. ayımızda katı gıdaya başladık ve o zamandan beri suyu oldukça iyi içiyor

ne yapıcaz bilmiyorum.

aynı tatlım benim kızımda ikinci uykusundan kalktı..oyuncaklarıyla oynuyo şuan..uyurken üstünü açma problemi bizimkindede var gece bi bakıyorum sanki hiç üstünü örtmemişim gibi üstünde bişey yok..tulum almayı bende düşünüyorum. istanbulda oturuyorum gece okadr soğuk olmuyo tulum giydirmek için şuan erken..terletip hasta etmeyelim bebişlerimizi... havalar biraz daha soğusun öle alayım diyorum ben...

Benim paşa günde 400-500 cc kadar su içiyor hem de bayıla bayıla. Ama ben anne sütü veremiyorum maalesef sütüm bittiği için. 5. ayımızda katı gıdaya başladık ve o zamandan beri suyu oldukça iyi içiyor

maaşallah diyelim ozamn paşaya.. benim kızım biraz örnek alsın senin paşadan.. hiç su içmiyo zorla veriyorum suyunu.neler denedim neler hiç sorma..yeni yeni biberonu tutup az bişey içmeye başladı çok şükür..

400-500 cc:53::53::53::52::52::52:
çok değilmi ki o kadar suyun da fazlası idrar yoluyla vücuttaki mineralleri mi ne işte bişeyi atıyomuş tam hatırlayamıyorum
ben su verdikçe bizim kız suyu çiğniyo yüzünü ekşitiyo:37:
günde 30 taş çatlasın 40-50 cc ancak içiyo çok mu az yaa:14:

ewet tatlım aynı sorunları bizde yaşıyoruz yat kalk uyku nedir bilmez oldum..önceden gece bi yatardı sabah 10 gibi kalkardı ne güzeldi... ben diş çıkaracak oyüzden böyle yapıyo die düşünürum .. yani diş huysuzlukları yapıyo sanırım..eminim senin oğluşununda bu yüzdendir uyanması...

Aynı sorunu yaklaşık 1 aydır bizde de var kızlar. Oglumun alttan 1 dişi patladı, ust damağı da bembeyaz, dişler dişetinin içinde görünüyor.. Çocuk ağlayarak uyanıyor uykularından. Sıfır uyku ile ise geliyorum valla.. Geceleri çok fazla dönüyor ve yatağında her dönüşünde uyanıyor diye yanımda yatırıyordum. Baktım olmayacak çok araştırdım nette, montessori felsefesi ile tanıştım. Çift kişilik yer yatağı aldım oğluma rahat rahat döne döne uyusun diye ama şimdi ben de yanında yer yatagında yatıyorum, bir işe yaramadı yani. Bir de yer yatağı olduğundan daha soguk oluyor gibi sanki.. Yine eski yatagını kuracagız galiba. Icinizde var mı yer yatagı kullanan?

kızlar bebişleriniz emekliyomu bizimkinde daha tık yok...emekleme pozisyonuna geliyo ama bacakları atamıyo daha.. sonrada sinirlenip bağırıyo:):)

kızlar bebişleriniz emekliyomu bizimkinde daha tık yok...emekleme pozisyonuna geliyo ama bacakları atamıyo daha.. sonrada sinirlenip bağırıyo:):)

biz de emeklemiyoruz,desteksiz oturamıyoruz,dişimiz de yok:5:
ama bu ara mızmızlıkta üstümüze yok:27:

400-500 cc:53::53::53::52::52::52:
çok değilmi ki o kadar suyun da fazlası idrar yoluyla vücuttaki mineralleri mi ne işte bişeyi atıyomuş tam hatırlayamıyorum
ben su verdikçe bizim kız suyu çiğniyo yüzünü ekşitiyo:37:
günde 30 taş çatlasın 40-50 cc ancak içiyo çok mu az yaa:14:

anne sütü yok, mama da 100 cc kadar kahvaltısında vermeye çalışıyoruz, mamayı da istemiyor, sıvıya ihtiyac duyuyor heralde, kilosu gecen ay 10kg dı, umarım dedigin gibi mineraller atılmıyordur vucuttan, bu ay testleri yapılacak, o zaman ortaya cıkar mineral eksikligi varsa..

Bizde de henuz emekleme yok canım. Ama elinden tuttugumuzda kosuyor evin icinde. Yurutecinde de yuruyor baya. Heralde emeklemeden yuruyecek diyorum ben. Babamız cok erken yurumus ben de hic emeklememisim, genetik olsa gerek

Günaydın arkadaşlar

Benim oğluşum aylardır hiç emmiyor üstüne üstlük çok az su içiyor.
Dr a sordum isabet olmuş çok su içseydi iyi kilo almazdı dedi ama benim i,çim pek rahat değil.Not:Benim oğluşumun kg problemi var

cnm bence kiloyu takmayani bende bi ara takıyodum ama işte yetrki yesin sağlığı ii olsun bnm oğlumda 8.5 kg buarada yani ayına göre düşük değiller ama kiloluda değiller doktor tam ortada demişti ne zayıf ne kilolu yani bizimkilerde böle olcak demekki bende istiyorum şöle topiş topiş olsun ama bu hareketlilik ve bukadar az yemeyle zor o biraz ne yapsam beğenmiyo hep ağzında tutuyo inanki gün içinde denemediğim çeşit kalmıyo hangisini severde yer die bakıyorum sürekli ama yok cnm yemeyen çocuk çokkk zor cidden yeterki iştahı düzelsin diyorum ben kilo olmasada napalım eğer bi yöntem bulur sevdiği bi tarif bulursan nolur banada yaz cnm olurmu bizim oğlanlar aynı gidiyo:)

cnm bence kiloyu takmayani bende bi ara takıyodum ama işte yetrki yesin sağlığı ii olsun bnm oğlumda 8.5 kg buarada yani ayına göre düşük değiller ama kiloluda değiller doktor tam ortada demişti ne zayıf ne kilolu yani bizimkilerde böle olcak demekki bende istiyorum şöle topiş topiş olsun ama bu hareketlilik ve bukadar az yemeyle zor o biraz ne yapsam beğenmiyo hep ağzında tutuyo inanki gün içinde denemediğim çeşit kalmıyo hangisini severde yer die bakıyorum sürekli ama yok cnm yemeyen çocuk çokkk zor cidden yeterki iştahı düzelsin diyorum ben kilo olmasada napalım eğer bi yöntem bulur sevdiği bi tarif bulursan nolur banada yaz cnm olurmu bizim oğlanlar aynı gidiyo:)

Canım benim oğluş ek gıdaları yiyor tabi baby tv açıksa.En çok sevdiği kabak-fasülye-tarhana çorbası-yayla çorbası.Çorbalarına tavuk-tavuk suyu veya et suyu koyuyoruz.Sebzeleri genelde havuç-patates-soğanla pişirip rondodan geçiriyoruz.
Akşam öğünü için hazır gece mamaları dışında dönüşümlü olarak muhallebi yapıyorum içine biraz meyve püresi koyuyorum çok seviyor.
Muhallebiyi suyla hazırlıyorum geçen gün Pınar ın ilk adım sütünü görüp aldım onunla pişirdim sevmedi.Bir de bu sütle annem iki kez yoğurt mayaladı tutmadı bilgilerinize.

KG konusunda bu ay ilk kez tanıştığımız dr muz,daha önceki kilolarına bakınca çok iyi toparlanmış artık korkmayın dedi.

Son düzenleme:
ne yapıcaz bilmiyorum.

Canım ben Antalya dayım, oğluş dün geceye değin halen kısa kollu badyle yatıyordu annem dün uzun kollu giydirdi sinir oldu.Birde üzerini örtsek çıldıracak herhalde

Bizdede tık yok.Ellerinde tutup ayaklarını öne attırmaya çalışıyorum ama iki adım atıp gülüyor.Benim oğluş zaten mütamadiyen gülüyor o kadar uykusuz gezmesine rağmen çok şaşırıyorum valla

Bizdede tık yok.Ellerinde tutup ayaklarını öne attırmaya çalışıyorum ama iki adım atıp gülüyor.Benim oğluş zaten mütamadiyen gülüyor o kadar uykusuz gezmesine rağmen çok şaşırıyorum valla

Canım benim oğluş ek gıdaları yiyor tabi baby tv açıksa.En çok sevdiği kabak-fasülye-tarhana çorbası-yayla çorbası.Çorbalarına tavuk-tavuk suyu veya et suyu koyuyoruz.Sebzeleri genelde havuç-patates-soğanla pişirip rondodan geçiriyoruz.
Akşam öğünü için hazır gece mamaları dışında dönüşümlü olarak muhallebi yapıyorum içine biraz meyve püresi koyuyorum çok seviyor.
Muhallebiyi suyla hazırlıyorum geçen gün Pınar ın ilk adım sütünü görüp aldım onunla pişirdim sevmedi.Bir de bu sütle annem iki kez yoğurt mayaladı tutmadı bilgilerinize.

KG konusunda bu ay ilk kez tanıştığımız dr muz,daha önceki kilolarına bakınca çok iyi toparlanmış artık korkmayın dedi.
evt cnm 8.5 kg güzel yani dediğim gibi ne zayıf ne kilolu
bizimkide öyle severek yese varyaa ohh ne güzel cnm yaa benden mutlusu olmaz bak şimdi muz püresi yaptım yok yemiyo boşa gitti hep böyle yapıyo napıcam bilmiyorum yaa ne zman düzelcek bu çocuğun yemesi bi severek yese :(:(çok canım sıkılıyo bu duruma bide çok hareketli emekliyo heryere gidiyo yatağında ayağa kalkıyo öğklen uykusundan kallkmış zor yetiştim eğilmiş aşağıya iice ödüm koptu napıcam bilmiyorum

slm bayanlar eşimi yolcu ettim 1 hafta yok :5:

kipada bebek kıyafetlerinde %50 indirim varmış dün gittik kızıma pantolon hırka bide şişme yeleklerden aldık kzıım arabasında uyudu güzelce bizde gezdik tozduk evimize geldik :8: kızım uyandı emzirince uyur normalde ama babasını gördü ben emzirirken uyur mu :53: bizim de işimiz var acele ediyorum saat zaten 22.30 olmuş yatagına yatırıyorum pışpışlıyorum sallıyorum yok ağlıyo ama nasıl uykusu var yanii o arada da eşim sürekli odaya girip gürültü yapıyo bana bişiler soruyo felan uyur mu öyle çocuk :47: :41: 1.5 saat uyutmaya çalıştım bu arada bende hastayım halim yok zeynep sürekli kucagımda sinir oldum koydum oturma odasına döktüm önüne oyuncakları :55: eşim de gelmiş nie uyutmuyon çocugu dio :37: :36: ben başladım ağlamya ama nasıl aglıyorum krize girdim resmen yarım saat agladım heralde :14: o sürede de zeynep mutlu mutlu oynuyo neyse ben sakinleşince kzımda geldi bana sırnaşmaya başladı emzirdim onu yatagına koydum bende yattım yatagıma masal anlatark şarkı söyleyerek hem o uyumuş hem de ben sabah bi uyandım 6.30 deliksiz uyumak ne kadar da güzel bişimiş ööle 2 aydır şaftım kaymıştı zırtpırt uyanmaktan :37: (hep geç mi yatırsam ne :27: )

eşim de gayet normal davranıyo nie agladın felan yok bende gider ayak bozmayım die ses çıkarmamıştım zaten eşimi ugurlarken kapıdan dedi " babamı arıycam gelsin alsın seni dünkü halini gördüm ya ne söylesen dinlemem, yardımcı olurlar sende dinlenirsin biraz" dedi :50: eşim benim sık göreve gider ve ben özgür kız olmaya alıştıgımdan hep yalnız kalırım ama şimdi gıkım çıkmadı :78: hiç istemiyorum yanımda biri olsun iş güç yapmadan tembellik yapmak istiyorum :68:

veee hastayım bogazlarım agrıyo zencefilli bal yapım da yiyim barii bide göz kapagım şişmiş kızlar yaa neden ki? arpacık hiç görmedim nete baktım ama benzemiyo bu : şiş ve hafif kırmızı,uç felan yok sızı batma da yok gripten olurmuş ne dersiniz?

canım aynı biz kızım dogdugundan beri gece sadece 1 kez uyanırdı şimdi 8-10 kez uyanıyod işten diyolar :50:
Cnım çok geçmiş olsun sana...

kipadaki bebek kıyafetlerini beğeniyorum ben,du bende bakayım kuzuya kalın bişiler...bende senin gibi dün gece çıldırdım uyumadı prenses...artık tamam ceren uyumuyorum bende bak kalktım rahatla diye kıza çıkışınca eş
m kalktı napıyosun sen çocuk üzülür nebiçim konuşuyosun diyor,,ya havleeeee demiyoki bu kadın helak oluyor yarında işe gidecek, tek yaptıkları şey eleştri!!

Back