• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydın kızlar
benım oglum uyurken ustunu cok acıyor uyku tulumu almayı dusundum ama yuz ustu uyuyor ve cok donuyor onunla rahat edebılırmı acab auyku tulumu alanlar ne kulllanıyorsunuz?
ben mothercareda walk and sleeper dıye bı urun gordum bırd ıkeada varmıs sız ınceledınızmı bu urunlerı?:emir_bebek:

evt cnm yapmiim diyorum ama olmuyo elimde olmadan çok zülüyorum Rabbim sağlık sıhat versin en önemlisi o tabi ama istiyorumki herşeyden vitamin alsın en azından kahvaltısını biraz yesin ama hiç yemiyo.akşam yemekelrine falan oturtuyorum kucağıma sofrada ama verdiğim şeylerden de almıyo bekletiyo ağzında sonra çıkarıyo vitamin şurubunu vermiyorum bikaç gündür dahada kötü sanki yemesi en iisi tekrar veriyim ondan sizin kullandığınız vitamin varmı cnm çok saol cevabın için buarada aminn cnm tüm bebişler yesin yesin sağlıkla büyüsünler

canım ben hep yazıyorum benım oglumda zayıf ve ıstahsız bır bebek kılosu 7800 suan snınkı en azından anne sutu ıcıyor bızde oda yok emmedı benıde kuruttu ben dunden berı zınco c ye basladım bı kac vıtamın daha denedım ılk bas ıyı glıyor ama rutıne dnunce eskı halını alıyorlar bakalım bu nasıl gelecek

evt cnm yapmiim diyorum ama olmuyo elimde olmadan çok zülüyorum Rabbim sağlık sıhat versin en önemlisi o tabi ama istiyorumki herşeyden vitamin alsın en azından kahvaltısını biraz yesin ama hiç yemiyo.akşam yemekelrine falan oturtuyorum kucağıma sofrada ama verdiğim şeylerden de almıyo bekletiyo ağzında sonra çıkarıyo vitamin şurubunu vermiyorum bikaç gündür dahada kötü sanki yemesi en iisi tekrar veriyim ondan sizin kullandığınız vitamin varmı cnm çok saol cevabın için buarada aminn cnm tüm bebişler yesin yesin sağlıkla büyüsünler

balık yağı ıceren vıtemın surupları var bılmıyorum ısım vermek uygun mu dun doktora sormayı unuttum aslında bende vermek ıstıyorum hem beyıne faydası var dıl gelısımı beden gelısımı acısındanda faydalı ama doktora sormadan vermek ıstemıyorum bızımkıde cok emıyor ama benım avantajım var haftanım bazı gunlerı yarım gun okula gıdıyorum ve evde sut bırakmıyorum mecburen yemk zorunda kalıyor:1:

herkese günaydın annişler umarım huzurlu uykulu bol yemeli bir gün olur!kızlar bşey sorucam bebişleri nasıl besliyosuuz yani mama sandalyesinde mi oturarak mı yatarak mı?benimoğlum mama sandalyesine oturuyo amaçok alıştığı söylenemz mama sandalyesinin 3 aşaması olsa da sırt kısmı için dimdik oturuyo arkasına yaslanmıyo yarısı ağzına yarısı dışarı gidiyo yediklerinin çok zor oluyo yani be de alışamadım işin kolayına kaçıp ana kucağına oturtup orda yediriyorum hemen arkasına yaslanıveriyo bir de dün çorba yaparken haşladığım sebzelerden elimle verdim ezerek yedi ama elimle verip yediği şey muhtemelen kaşıkla verdiğimden daha az ama çorba hline getirince içmedi offf yaaa!br de ufacık ekmek içi koparıp verdim onu çok seviyo minik minik ama yararı olur mu ki tam türk erkeği olucak anlaşılan ekmekçi!bir de bakıcıya bşlayan arkadaşlar var mı? ben işe başlamak istiyorum 2.dönem ama hem çalışıp hem çocuk ev işi nasıl olucak acaba?

gunaydın kızlar
benım oglum uyurken ustunu cok acıyor uyku tulumu almayı dusundum ama yuz ustu uyuyor ve cok donuyor onunla rahat edebılırmı acab auyku tulumu alanlar ne kulllanıyorsunuz?
ben mothercareda walk and sleeper dıye bı urun gordum bırd ıkeada varmıs sız ınceledınızmı bu urunlerı?:emir_bebek:

cnm bnm oğlumda çok açıyo üstünü ve sürekli kalkıyorum ama üşütmesinden korkuyom bende düşündüm uyku tulumunu ama dediğin gibi yüzüstü çok yatıyo onla rahat edemezki bide çokk dönüyo resmen tur atıyo yatağın içinde zaten gece uykularımızda kaç gündür yok gibi sürekli uyanık ve mızırdar halde gözelr kapalı mız mızz Allahım hayırlıyla şu diş falan bi çıksada rahatlasalar
ben almıcam cnm uyku tulumu üzeri içinde bi çare bulucaz bakalım yorgan örtmeye başlayınca ağır gelir dönemez belki:)

herkese günaydın annişler umarım huzurlu uykulu bol yemeli bir gün olur!kızlar bşey sorucam bebişleri nasıl besliyosuuz yani mama sandalyesinde mi oturarak mı yatarak mı?benimoğlum mama sandalyesine oturuyo amaçok alıştığı söylenemz mama sandalyesinin 3 aşaması olsa da sırt kısmı için dimdik oturuyo arkasına yaslanmıyo yarısı ağzına yarısı dışarı gidiyo yediklerinin çok zor oluyo yani be de alışamadım işin kolayına kaçıp ana kucağına oturtup orda yediriyorum hemen arkasına yaslanıveriyo bir de dün çorba yaparken haşladığım sebzelerden elimle verdim ezerek yedi ama elimle verip yediği şey muhtemelen kaşıkla verdiğimden daha az ama çorba hline getirince içmedi offf yaaa!br de ufacık ekmek içi koparıp verdim onu çok seviyo minik minik ama yararı olur mu ki tam türk erkeği olucak anlaşılan ekmekçi!bir de bakıcıya bşlayan arkadaşlar var mı? ben işe başlamak istiyorum 2.dönem ama hem çalışıp hem çocuk ev işi nasıl olucak acaba?

Biz genelde yatırarak besliyoruz canım. Babyfirst tv acıp karsısına yastık koyuyoruz, yatırıyoruz, hem tv izleyip hem yemek yiyor. Ara sıra mama sandalyesini de kullanıyoruz ama onda baya zorlanıyoruz yedirirken. Ayrıca oglumu yedirtikten sonra yurutecine koyuyorum ve biz de aksam yemegini yerken geliyor yanımıza yurutecinde, yedigimiz yemegin suyuna ekmek icini bandırıp veriyorum agzına, bayılıyor afacan :)

Ben oglum 5,5 aylıkken basladım ise. 2 ayda 3 bakıcı değistirdik, bakıcı gercekten problem, cocugun alısması cok onemli ama zırt pırt bakıcı degisince cocuk da yabancılıyor dogal olarak.. Allahtan annem yakın oturuyor ve hic bos bırakmıyor kadınları. Ayrıca kamera da dosettim eve, ben de isyerinden surekli kontrol ediyorum.

selam kızlar ben geldim
dün akşam 8 buçukta yattı oğlum emerek zaten 7de yemek yemişti..aa bu arada 4. denememde tarhana yedi sonunda amaaa nasıl onun için özel olarak yaptığıımız acısız tuzsuz tarhanayı yemedi bizim tuzlu naneli baharatlıyı yedi hemde koca bi kaseeee :)) napim onu sevdi yesin varsınnn..neyse işte yattı 8:30da 10da uyandı mama yedi bidaha uyudu 1 de uyandı uyutmaya çalıştım 2 oldu saat baktım uyuyamıyo mama yiyeli 4 saat oldu biraz daha mama yaptım (süt doyurmuyo artık galiba) uyudu onu yiyince hemen 5 te bidaha kalktı falan filan işte sabah ettik :) olsun razıyım ben böyle uyusunda

sabahta kahvaltımızı ettik o etti daha doğrusu sonra yıkadım ve uyuttumm

Selam arkadaslar
Bugun doktora gıttık elhamdulıllah sıkıntı yok boyu 71 kılosu 9 
Ayakkabı konusunu sordum en saglıklısı cıplak ayak dedı ortepedık ılk adım ayakkabısına gerek yok dedı bızımdı sıralamaya basladı da o yuzden gerek dıye dusunmustum yanılmısım
Artık 8.aya merdıven dayadık o yuzden ek gıde olayı bıraz daha serberst olsun dedı gun asrı yumurta verebırlısn dedı
Kahvaltıda bebe bıskuvısı evde yapıyorum ben hala cunku hazırlarda kanserojen olabılır hala tartısılıyor dedı doktor tuzu alınmıs peynır yumurta sarısı artık tam verılecek dedı
Ara ogun havuc suyu yada meyve
Oglen yayla sehrıye tavuk yada sebze corbası
Ara ogun yogurt ıkındı gıbı ve aksam yatmadan 2 once sekersız oekmezle yapılan muhallelebı
Benım kızım hıc bır sekılde yoğurt yemıyor bın turlu denedım peynır yıyorsa sıkıntı olmaz dedı cok zorlamamak lazmmıs
Emeklemesı onemlıymıs kucuk devınım hareletlerı acısından cunku parmakları falan daha ıyı gelısır dedı
Psıkolojık acıdan sosyallesmeye basladı engelleme dedı cekmeceler dagıtsın ona zarar vermedıgı surece mudahale yok tek basına odadan cıksın hemen pesınden gıtme dedı tv de 2 yasına kadar kesınlıkle yasak!!
Su gecenlerde konustugumuz konuyu yanı “su”olayını sordum ıctıgı kadar ver oyle ıcmesı gerekn bu kadar dıye bırdey yok dedı zaten ıhtıyacı olursa ıcer dedı bu kadar ayrıcaa 2 3 gune gelır dıs dedıı cok sevındım sukurrr
Ayrıca aranızda balık yagı veren varmı ben sormayı unuttumda:1:

maşallahh kuzunaa çok sevindim
ayy o ayakkabı konusuna bende takığım giydiremiyorum yaaa ayaklarını çok çırpıştırıyooo çıkarıyo falann bide sıkıntı basıyo iyi bunu duyduğum iyi oldu bende kalın yünlü çorap almıştım dışarı çıkarken giydirmek için
tv bizde seyretmiyoruz hususi gündüzleri açmıyorum bi tek akşamları biz seyrederken açık oluyo ama çok bakmıyo öyle reklam çıkınca ilgisini çeken bişi olursa bakıyo sonra dönüyo oynuyo falan
ben hiç bisküvi yapmadım yaaaa

gunaydın kızlar

bu saatten sonra zor gibi yaaa anca tulum olursa yatarlar torba gibi olanlarda sanmam bendede var ama dediğin gibi yüz üstü dönüyooo

bende kahvaltıda bisküvileri bi gün meyveyle ıslıyorum şeftali elma gibi bi gün devam sütü bi gün ballı irmikli kahvaltı mamasıyla 4*5 tane
labne peynir
4/3 yumurta sarısı
meyveyle ıslamamışsan meyve püresi
hergün olmamak şartıyla pekmezle karıştırdığım ceviz içi

bugün oğluma tavuklu şehriye çorbası yaptım

tavuk budunu soğan patates ve havuçla pişirdim

zeytinyağını tencereye koydum un kavurdum üstüne biraz tavuk suyu ve birazda normal su koydum tavuklarla haşladığım sebzeleri :(evde havuç patates soğan vardı varsa kereviz maydonoz falanda olur) havuçla patatesi aldım ezdim çorbaya kattım su kaynayınca tel şehriye attım tavukları didikledim küçük küçük doğradım onlarıda kattım azcık nane azcık kekik koydum tat versin diye az minikte bi tuz attım oh şifaaa olsunnn

Biz genelde yatırarak besliyoruz canım. Babyfirst tv acıp karsısına yastık koyuyoruz, yatırıyoruz, hem tv izleyip hem yemek yiyor. Ara sıra mama sandalyesini de kullanıyoruz ama onda baya zorlanıyoruz yedirirken. Ayrıca oglumu yedirtikten sonra yurutecine koyuyorum ve biz de aksam yemegini yerken geliyor yanımıza yurutecinde, yedigimiz yemegin suyuna ekmek icini bandırıp veriyorum agzına, bayılıyor afacan :)

Ben oglum 5,5 aylıkken basladım ise. 2 ayda 3 bakıcı değistirdik, bakıcı gercekten problem, cocugun alısması cok onemli ama zırt pırt bakıcı degisince cocuk da yabancılıyor dogal olarak.. Allahtan annem yakın oturuyor ve hic bos bırakmıyor kadınları. Ayrıca kamera da dosettim eve, ben de isyerinden surekli kontrol ediyorum.

canım yatarak besleme sakıncalı geniz etine neden olabiliyo ayrıca tv karşısındada eğer olabiliyosa besleme

ne güzel mama sandalyeniz varmış onda yedir.

biz başka odada hep aynı yerde masa başında salonda mama sandalyesinde yiyoruz önünede değişik değişik oyuncaklar koyuyorum ki sıkılmasın diyee

kız benimmi sesim çıkmiii :)) çenem düşecek konuşmaktan
ama işte bi burda bi içerde azcık iş azlaf biraz tv derken zaman geçiyo

banada artık yumurta sarısını tama çıkar dedi.siz yenimi başlıyosunuz.

liste için sağol bu aarada gerçi miktarlara çok sadık kalamıyoruz yedikleri kadar artıkın

akşam ben yemek veriyorum 7de sonra yatarken 180 cclik mama sordum çokmu yediriyorum diyee yok dedi gayet normal dedi bana :))

walla bence yiyosa ne verirseniz kadır bizim ki yemiyo sıpa
Kilo alımı az olan bir çocuk için bu liste bana yetersiz geldi cnm.
Benim oğluşumda kilo konusunda yavaş ilerleyenlerden biliyorsun bunlkardan çok daha fazla yiyor.

doktor ne yediğini ne yemediğini sordu ona göre hazırladı listeyi 10 gün sonra duruma göre tekrar liste yapıcak ama zaten benim kuşum malesef görünüş olarak 3 4 aylık gibi kaldıki bunları bile yemiyo napcam bilmiyorum

selam kızlar ben mart annesiyim aslında fakat bizim topikte kimsecikler yok sorunum şu oğlumun alt iki dişi çıktı ve tüm gücüyle ısırıyor emerken yaklaşık 20 gündür böyleyiz bir ara unuttu gibi oldu uyumaya yakın sakinken flaln emzirerek atlattığımı sanmıştım fakat biraz önce kanatıncaya kadar sıktı zor kurtardım kendimi kızıyorum anlamıyor ki daha 7. ayımız bile bitmedi meme koruyucu ile de emmiyor emzik biberon bile almadı varsa yoksa emmek istiyor tok olsa bile meme ona oyuncak oluyor. ne yapabilrim kanattığı yeri bantlasam bir yerde okudum ya bantı koparır ya da nefes borusuna kaçarsa diye korkuyorum szi bir adım daha öndesinizz var mı fikirleriniz....

selam kızlar ben mart annesiyim aslında fakat bizim topikte kimsecikler yok sorunum şu oğlumun alt iki dişi çıktı ve tüm gücüyle ısırıyor emerken yaklaşık 20 gündür böyleyiz bir ara unuttu gibi oldu uyumaya yakın sakinken flaln emzirerek atlattığımı sanmıştım fakat biraz önce kanatıncaya kadar sıktı zor kurtardım kendimi kızıyorum anlamıyor ki daha 7. ayımız bile bitmedi meme koruyucu ile de emmiyor emzik biberon bile almadı varsa yoksa emmek istiyor tok olsa bile meme ona oyuncak oluyor. ne yapabilrim kanattığı yeri bantlasam bir yerde okudum ya bantı koparır ya da nefes borusuna kaçarsa diye korkuyorum szi bir adım daha öndesinizz var mı fikirleriniz....

:( benimkide 1 kere ısırıp kanatmıştı dişleri daha çıkmamıştı artık yapmıyo çok şükür ama ben bişli yapmadım özel olarak

ısırınca bağırıp tepki verme bence oyun sanıp hoşuna gider.ne bilim ısırınca burnunu sık kız çnkü artık herşeyi anlıyorlar

gunaydın kızlar

canım arkadaşlarım kullanıyorlar çok memnunlar ben henüz kullanmadım ama arkadaşım kızımada almış chicco dan deneyim söylerim...

Bebeklerini sallayarak uyutan ve sallarken kolları veya ayakları kopan annelere sesleniyorum. Hamak aldık ve dün akşam denedik. Sonuç 5 dk içinde mışıl mışıl uykulara dalan meleğim :)) Bu sabah ve öğle uykusunda da denendi hamak ve başarılı oldu. Şiddetle tavsiye ediyorum..

Bebeklerini sallayarak uyutan ve sallarken kolları veya ayakları kopan annelere sesleniyorum. Hamak aldık ve dün akşam denedik. Sonuç 5 dk içinde mışıl mışıl uykulara dalan meleğim :)) Bu sabah ve öğle uykusunda da denendi hamak ve başarılı oldu. Şiddetle tavsiye ediyorum..

merhaba
o tarif ettiğiniz kişilerden biride benim. ama o kadar eziyete rağmen yinede uyumuyor kızım.sizin aldığınız hamak nasıl birşey tarif edermisiniz.nerden ve kaça aldınız?biz lullababy aldık ama uyumadı onda geri verdik:14:

Back