2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

çiçekçiçek ne güzel konuşuyosun. bu sabah kendimi banyoya kapatıp hıçkıra hıçkıra ağladım. artık dayanamıycağımı düşündüm. 3 gündür sürekli ağlıyo oğlum ve ben ne yapıcağımı bilmiyorum.

çok ihtiyacım var böyle bi şeye. biran önce zayıflamak istiyorum ama sütüm azalır diye diyet falan yapamıyorum havalar ısınsa hergün yürüyüş spor vs yapıcam zaten de bi bakıyım şu ürüne.

cicekcicek çok pozitifsin ve bana da yansıyo gerçekten destek oluyosun bu sıkıntılı günleri atlatmak için teşekkürler.

sağolasın canım numarasını verebilirsen sevinirim.. bugüne dek ben çoook personel aldım işyerlerimize:) defalarca kariyer nete ulusal gazetelere ilanlar verdim görüşmeler yaptım. ama söz konusu kendi kızım olunca nasıl personel beğenirim bilmiyorummm:) ilk tecrübe olacakkk.. inşallahh güzel insanlarla karşılaşırızz...

sana fisherprice titreşimli anakucağı öneriim benim oğlum da çok ağlıyodu hatta ben de kendimi tuvalete kapatıp ağlıyodum. boşuna ağlamışım:)

bi bak güzelim ben kullanıyorum sütüm azalmadı doktoruma sordum kullanabilirsin zararı yok dedi.

inşallah canım böyle şeyler şans biraz da umarım ilk seferde iyisine denk gelirsin. ama bulduğun kişi kesin anne olsun. anne olanlar daha iyi sabah kartını buliim atıcam mesaj canım

üüfff nasıl karışıyorlar yok sütün yok gelmiyor diye nasıl denir yaaaaaa...
ne düşüncesiz insanlar var..sinir oluyorum.
asla böyle şeylere maruz kalmak istemedim ben.
hastanede de yanımda eşim kaldı mis gibi:) zaten hemşireler bakıyorlar bebeğimize. kendim de iyidim Allah'a şükür bakıma ihtiyacım olmadı. 2. günü kalkıp tek başıma banyomu bile yaptım hastanede. eşimle gül gibi geçindik ziyaretçilerimizi ağırladık:) sonra da çıktık geldik işte :))

cicekcicek çok pozitifsin ve bana da yansıyo gerçekten destek oluyosun bu sıkıntılı günleri atlatmak için teşekkürler.
pozitiflik değil de yaşanmışlık ve tecrübe diyelim canım. ben de 2 sene önce sizin gibi hissediyordum ama şimdi olacakları ve aşamaları biliyorum. Her geçen gün benim yetiştirdiğim bir eser büyüyecek. Ve ben her geçen gün ona bakıp gururlanıyor olacağım. tabii kendimi de ihmal etmeden:)

ufacık kızım uyandı benimmmm:)
saçaklı anneleeerrr veee bakımlı anneleeeerrr herkese iyi geceleeerrr:)))

selam kızlarrr ben geldim acayip uykusuzummm, bunalımdayım, gece saat 3 olmadan uyumuyor benim oğlan sabah altıda geri kalkıyo emzirip yine yatırıyorum bir saat sonra yine kalkıyo sonrada cin gibi bakıyo gündüzde sürekli uyuyoo bende gündüz uyuyamıyorum artık konuşurken saçmalamaya başladım uykusuzluktan annemin gitmesinede bir hafta kaldı çok kaygılıyım ne yapacağım annem olmadan diye kaynana gelecek annem gidince 20 gün kalacak ama hanımım doğumdan sonra ilk gün yanımda kaldı ne bi çocuğun altını değiştirdi ne bi gazını çıkardı nede bana yardımcı oldu devirdi yattı sabaha kadar uyudu, sonra bide küsüp surat yapıp evine gitti. şimdi kara kara düşünüyorum ne yapacağım nasıl dayanacağım diye sıkıntıdan sütüm azaldı iki gündür geceleri doymuyo yavrum mama veriyorum doktor kaşıkla verin diyo ama bas bas bağırıyo çocuk bilemiyoki kaşıkla yemeyi biberon alacağım ama hangisini alayım bilemedim anne memesi gibi olanları varmış ayy pek cahilim bu konuda yardımcı olun lütfennn!!!!

kızlar bu arada almadıysanız kesinlikle önereceğim iki malzeme var biri yan yatış yastığı (boğulacak diye korkmadan yatırıyorum çocuğu yanlardanda sabitliyorum dönme ihtimali kalmıyo ) bide şu canbebenin alt açma bezleri varya acayip işime yarıyo. o bezlerin sayesinde kanepeyi bir çok kez kirlenmekten kurtardık tavsiye ederim yani...

ben hiç bişi kullanmıyorum demir şuruplarımın da yarısnı içtim sadece berbat bi tat

ayy bişi sorcm kızlar,biraz özel oluck ama..
kırkı çıkanlar yatak odalarında durumlar nasıl?
ben normal doğumdan snra biraz korkuyorm da dikişlere bişi olrmu acırmı vs die..:26:

burcuu hatırlatma maalesef 5 gün kaldı 40 a

walla çiçekçiçek yaşam koçu gibi yazmışsın canım çok saol pozitifliğin için

kızlar pazara havalar ısınıyomuş hadi inş
yaa eşim ben hamileyken sanki o hamileydi şimdi de sanki ben deil o lohusa erkenden uyuyo gece de kalkmıyo zaten hiç işlerimede yardım etmiyo :84:

canım sıkma canını dicem ama seninkinin aynısından bende var bari ev işlerini ona bırak sen bebişle ilgilenirsin. canım biberon kesinlikle antikolik olsun gaz yapmasın yani bide damla akışlı olsun dr browns ın var

aynennn,banada uyku yarıyor,uyku süt yapıyor,şu sıralar kesik kesikde olsa uyuyabiliyorum,nerde o eski günler

sorma sedacım,3 kıyafetim var bebeği rahat emzirebildiğim,önden düğmeli falanda değil sadece yakaları geniş,memeyi hooooppp yakadan sarkıtıyorum bu 3 kıyafetin içinde ölecem neredeyse,yıkayıp yıkayıp giyiyorum,dışarı çıkma şansımda yok,ah bir ısınsa havalar yaaa,bu arada ben 15 kg vermişim,5 kg kaldı yinede eski kıyafetlerimin içine giremiyorum,sadece 3,4 kg memelerde maşallah:)

bende bu mama takıntısını anlayabilmiş değilim,millet iyice tırlattı,bebek mama yemesinde ölsünmü Allah korusun ya,süt azsa azdır,gelmiyosa gelmiyodur,insanın elinde olan bişeymiki bu,keyfindenmi emzirmiyosun yani,hem mamaya zehir muamelesi yapmak ne saçma bişeydir yahu,sezaryen doğum içinde yüz buruşturan tipler vardırya,yani bu tipler her yerde karşımıza çıkabilirler,salla gitsin hiç takma apatman teyzelerini.

bugün ne tuhaf bi gündü

çok komik olacak ama ben günleri hep birbirine karıştırdım,11 mart yani bugün kızımın aşısı vardı,ben bugünü 10 mart sanıyordum,saat 3 gibi tv izlerken tarihi gördüm bi baktım anaaaammm bugün ayın 11 iymiş,aşı bugün,apar topar eşimi aradım,çalıştığı için oda abilerimi aramış,sağolsun abilerim arabayla gelip aldılar beni,tabi nasıl giyindim nasıl ettim bende anlamadım,bir yandan kızım ağlıyor susturmaya çalışıyorum,bir yandan üzerimi değişiyorum,bir yandan kızımı hazırlıyorum,offf stresliydii

neyse oldu aşısını,ilkden ağladı,iğne bacakdan çıktıkdan sonra sustu,sonrasında anneme gittim,çok sevindi özlemiş torununu hırpalaya hırpalaya sevdi

kızım 5 kg 100 gram olmuş,1 ayda 1 kg almış.

canım nuby kullanıyorum ben anne memesi gibi olanından silikon ve geniş uçlu ucu memeye benziyo zaten dokusu da benziyo

kızlar noluyo size yaaa çıkın şu depresyondan Allah Allah yaa kaynanan gelsin sen iş buyur ona anne ben bebekle ilgileniyorum bi pilav yapıversene falan evin tüm işini yaptır çaktırmadan. Ayrıca altını mı değiştirmedi bebeğin ay anne ben çok sıkıştım şunun altını değiştiriver lütfen de. bi kez deiştirdimi arkası gelir. hatta ay ben bi duş aliim de gir banyoya 40 dakika çıkma keyfine bak. o ilgilenmeyi öğrensin oturmasın öyle. Sen yönet durumu kimsenin yapmasını bekleme.

Ayrıca gece uyumuyo yazmışsın benden sana tavsiye bebeğin akşamüstü uyandığında ne yap ne et uyutma onu oynat konuş yap bişeyler sonra saat 9-10 olunca ona güzel bir banyo yaptır. banyodan sonra hafif bi masaj sonra da emzir yatır. bu dediklerimi 2 gün üstüste yaparsan bebeğin ters uyku döngüsünü normale döndürürsün emin ol gece mışıl mışıl uyur.

Anlatiim durumumu ben ilk doğumumdan önce gayet sosyal bi insandım hem eşimin işlerine yardım ediyordum hatta 8 aylık hamile halimle gezip tozuyodum. ama ne zaman ki oğlum doğdu. O zaman annem dahil hiç yardımcı olanım olmadı ne yazık ki ben ki yeni doğmuş bebek elime sürmüşlüğüm yokken kaldım mı oğlumla başbaşa aynen sizin gibi ağladım zırladım noldu kendime ettim. Çünkü siz de göreceksiniz bebek dediğiniz biraz da doğaçlama büyüyormuş. Sizin içgüdünüzle büyüyecek. Hepimiz bilgili insanlarız açıp okuyun bebeğinizin yarı doktoru siz olun. Bir bebeğin neye ihtiyacı olduğunu en iyi annesi bilir. Yalnız bebeğin ve annenin birbirini tanıma aşamasında anne panik olmazsa bu durum az sıyrıkla atlatılıyor(test edildi onaylandı).

Son düzenleme:

maşallh canım kızına walla bende de gün kavramı yok oldu bugun ha cumaymış ha çarşamba bişi farketmiyo sadece havalr ısınsın

kızlar ben çıkıyorum iyi bakın kendinize ve herşeyin düzene gireceğini düşünerek moralinizi düzeltin tekrar söylüyorum ben yaşadım sizinle aynı şeyleri. Boşuna üzülmeyin valla girip okuyup üzülüyorum artık ya. İyi geceler hepinize...

bebekler geceyi gündüzü ayırt edemiyor diyoruz,sayelerinde bizde ayın kaçında olduğumuzu şaşırdık:)

beni şu sıralar en çok strese sokan şey kırk kuranı,bebeği görmeye sadece kendi ailem geldi,akraba eş dost gelmediler lohusa ve dikişli olduğum için zahmet vermeyelim diye,o gelmeyenlerin hepsi kurana gelecek,çok işim var çooook,olsunda biran önce çıksın aradan rahatlim

uyumuyor uyumuyorr uyumuyorrr

kaç saattir cin gibi bakıyoo arada bi çığlıkkkk kıpkırmızı oluyoo.memede uyuyo gazını çıkarıp yatırayım diyorum uyanıyo cin gibi bakıyooo.bu esnada zaman geçiyo ee altına yapmış oluyo bezini açıyım derken iyice uyanıyoo

neyse annem kucağında uyuttu nihayet yatağa koyduk şimdilik uyanmadı hemen bende yatayım ne kadar uyursam kardırrr.

depresyon bunalım muha bet güzel aslında söyleyecek çok şey var ama zaman yok şimdi biraz uyudum uyudum

görüşürüz kızlar kendinize iyi bakınn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…