• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

fatmacım benim de eşimin hesabına yattı

ayy sağol canım eşime söyliyeyimde hemen götürsün belgeleri okuluna

sevim eşime tlf açtım hemen alacak sağol paylaştığın için

hangi ilaç melom?

onu okudum ama bu 100 ml hepsi çocuğa verilmez herhalde yaaa..çok fazla
doktor tavsiyesiyle kullanan var mı ki?

aynen zaten gaz ilaçlarına servet ödedik ne alırsan 30 tl :1:

100ml yazıyor ama ben 50ml ye yarım çay kaşığı koyup
bebişe 3 çay kaşığı verip gerisini ben içiyorum

kızlar ben dışarda emzirme önlüğü kullanıyorum

aynen yaaa..ben de banyodan banyoya ...

bu serum fizyolojik burna mı damlatılıyo

bende sadece banyoda tarayanlardanım:1:

evet burna canım ama devlet ödemiyooo:47:

apt.dan komşular geldi dua ettim bebişim uyanmasın diye. paşa oğlum benim uyudu mışıl mışıl ay bu çocuk kıskanç yaptı beni ya, kimse ellesin mıncıklasın istemiyorum. ben rahat bi insandım halbuki huy değştirdim bu lohusalıkta

slm kızlar hepinizi çookkk özledik ay fırsat bulupta giremiyorum aklım hep sizde kızım sağ olsun hep emmek istiyor tam onu uyutuyorum hadi gireyim diyorum birileri geliyor gelen gidende hiç bitmedi.Kızlar size birşey sorucam benim sütüm yeterli olmuyor galiba emziriyorum tam uyudu diyorum yatırıyorum kızım 10 dk sürmüyor uyanıyor ağlıyor hırsla memeye saldırıyor artık göğüslerim acımaya başlıyor mama yapıp veriyorum 60 ml o zaman duruluyor ya uyuyor ya bakınıyor mama vermek istemiyorum ama mecburum galiba sizlerde aynı sorunu yaşaıyormusunuz ne yapıcamı şaşırıyorum bazen.

alm güzel anneleri ve onların çooooookkkkk datlu bebişleri
biz dün gece yine nöbetteydik kusmamız azdı ama ağzına geliyodu sanırım kızımın o da rahatsız ediyo sanırım kıpır kıpır oluyo sonra biraz huysuzlanıp uyanıyodu
zaten 12-4 arası çok huysuzdu uykusu dağıldı diye sanırım çünkü gazı yoktu altı temizdi karnıda toktu ama sürekli ağladı hatta ağlamak diil resmen kızmış gibi bağrıyodu
şimdi uyuyo ama birazdan uyanır sanırım bende uyumak istiyorum artık valla istanbula geldiğimizden beri feleğim şaştı saolsun annem gecehiç yalnız bırakmıyoda arada o oyalıyo ben uyuyorum kadıncağızda tam toparlanamamış hala ama oda bana kıyamıyo
haftasonu için kardeşim annemle babama ağvada tatil ayarlamış ama annem gitmiycem diye tutturdu şimdi bu kız napcak geceleri diyo benim için zorla yollıycaz artık azcık dinlensin kadıncağız
sanki eve dönünce kızım eski düzenine dönücekniş gibi geliyo inş ööle olur 10 gün daha burdayız ama

sizler nasılsınız bu arada kızlar genelde sorunlar aynı sanırım
dün benimde göğüsümden süt akıyodu kızımda daha yeni emip uyumuştu ziyan olmasın diye en azından bi kısmını sağıp dolaba koyayım dedim dün gece acıkınca annem beni uyandırmamak için onu vermiiş ama biberonu tutmamış bizim zilli normalde sağıp ilaç veriyodum biberonla sonra mecbur beni uyandırdı annem cok cok emdi hanfendi beni plastik sevmiyo sanırım bu bebişler emzik de tutmuyo zaten benim kız

:39:
apt.dan komşular geldi dua ettim bebişim uyanmasın diye. paşa oğlum benim uyudu mışıl mışıl ay bu çocuk kıskanç yaptı beni ya, kimse ellesin mıncıklasın istemiyorum. ben rahat bi insandım halbuki huy değştirdim bu lohusalıkta

AY Şenaycım bazen bende öyle yapıyorum Annelik iç güdülerimiz sanırım :))) paylaşmak zor geliyor

slm kızlar hepinizi çookkk özledik ay fırsat bulupta giremiyorum aklım hep sizde kızım sağ olsun hep emmek istiyor tam onu uyutuyorum hadi gireyim diyorum birileri geliyor gelen gidende hiç bitmedi.Kızlar size birşey sorucam benim sütüm yeterli olmuyor galiba emziriyorum tam uyudu diyorum yatırıyorum kızım 10 dk sürmüyor uyanıyor ağlıyor hırsla memeye saldırıyor artık göğüslerim acımaya başlıyor mama yapıp veriyorum 60 ml o zaman duruluyor ya uyuyor ya bakınıyor mama vermek istemiyorum ama mecburum galiba sizlerde aynı sorunu yaşaıyormusunuz ne yapıcamı şaşırıyorum bazen.

aynı durum bizdede var canım
ben veriyorum günde 2 kez falan 60 lık mama

aynen yaaa..ben de banyodan banyoya ...

bu serum fizyolojik burna mı damlatılıyo

evet canım burna damlatılıyo nefes açması için yada burun kuruluguna yaralara felan ama ben okyanus suyu aldım o da aynı

kızımın göbeği düşmedi 23 günlük olduk normalmi kızlar?

canım bizim 26.gün düştü 30 una kadar normal diolar ben 5 dr a götürdüm neden düşmedi die kanama yada sarı akıntı yoksa normal diyip gönderiyolar aman sakın yıkamayım falan deme 15den sonra yıkadık valla 2 güne 1

tekrar merhaba saçaklı, sütleri akmışş, bakımsız, saç baş dağınık annişlerrr:))
sürekli açık duruyor bilgisayarım salonda ama ben kızımın yanından ayrılıp da gelemiyorum bilg başına:)
orda izliyorum tv yi filan..
sizlere böyle sesleneyim de gaza gelin istedim artık ben gelmek istiyorum sahiden de..
7 kilo vermişim sadece daha üztümde kalan 8 kilom var inşallahh veririzzz..

bişi sorucam sezaryen olanlaraaaa
benim gobeğimde gobek deliimin olduğu hizaya kadar neredeyse hissizlik var.
sizde de var mı

ay kızım ağladı

canım bende senin gibi yapıyorum önce emziriyorum ardından 90ml mama veriyorum günde 7 yada 8 defa ama endişeliyim doktor anne sütü ile mamayı aynı öğünde verme dedi nedenini bilmiyorum ama benim oğlan anne sütünden sonra mama almazsa kesinlikle doymyor ve ağlıyor sende durum nasıl acele cevap yazarmısın çok sevinirim

canım kusura bakma geç gördüm msjını ben önce emziriyorum 5 er dakika her bir göğsümü anca emiyor sonra sağıyorum 30 cc anca çıkıyor sonrada 60 lık bazen de 90 lık mama veriyorum.ben elimden geleni yapıyorum göğüslerim yara içinde pompanın göğse gelen kısmı bile yamuk bir hal aldı.hala neden mama veriyorsun diyenlere sinir oluyorum o yüzden elimden gelse bende rahat rahat emzirip mamayla uğraşmam.sen de takma ne yapalm tek mama yiyen bizim bebeişler değil ya

sürekli açık duruyor bilgisayarım salonda ama ben kızımın yanından ayrılıp da gelemiyorum bilg başına:)
sizlere böyle sesleneyim de gaza gelin istedim artık ben gelmek istiyorum sahiden de..

sizde de var mı

ay kızım ağladı

maalesef va ve daha uzun bir süre devam edecekmiş.hatta bazı arkadaşlarım ki uzun yıllar olmuş bizimki kısmen de olsa var dediler

sizde de var mı

ay kızım ağladı
evet canım bende de var o hissislik ..yani şimdi daha bariz hissetmeye başladım önceden daha mı geneldi bilmiyoprum ama ..

meraba kızlar gecmısı okuyamadım ama gece esım ve oglum uyuyunca okucam..

bugün oğluma ıkıncı defa mevlut yaptık:)) bırını benım evımde yapmıstık bırınıde bugun annemın evınde yaptık..annem çok özenıyordu bıde orda yapmak ıstedı..neyse orda mevlut bıttıkten sonra oglum aglamaya basladı bırtaz emzırdım ama tabı aglamaya devam edınce mama verdım.orda yıne buyuklerden bırı kızım daha kuçucuk bu mama nıye verıyorsun dıyo bende yetmıyo dedım ıcım parcalanarak.olsun sen sık sık emzır dedı yeter o falan yıne bılındık cumleler ...o kadar uzuldumkı yıne...o yuzden kalabalık ortama gırmek ıstemıyorum ya anlatamama kızlar hatta evden cıkmak yorum yapaıcak bırısının gelmesını bıle ıstemıyorum evıme..napıcam ben ya...hamıleleık donemı boyunca hep sut gelıcek ve emıcek dıye dusundum hatta boyle bır sorun yasıycam aklımdan bıle gecmemıstı..sımdıyse sureklı acaba yetıyomu mamayı bıraktırsam yetermı ..hadı bugun mama vermıyım deyıp sonra dayanamayıp vermekle gunlerım gecıyo..ınanaın aglıyorum.artık dayanamıyorum ben ya.. o kadar ıcıme dert oldukı..sınırlerım bosalıyooo o lafı her duydugumda ...ben sankı keyfımden mı verıyorum ..offf offf..ıyıkı buraya yazmaya basladım yoksa kafayı yıyıcem..artık kımseye de sormak ıstemıyorum bu konuda bısıler..çünkü kime sorsam benım yetıyordu dıyoo o zman daha da kotu oluyorum.eltım zaten..benım hıc ole olmadı dıyo her defasında delırıyorum...bırazdan esım gelıcek ağladıgımı anlarsa kızar yıne olsun napalım dıyo.üzülme takma kafana dıyo ama olmuyo ıste..sureklı beynımı kemırıyo bu dusunce..ammada uzun yazdım gıdıp yuzumu yıkayım...eşim birazdan gelir...gece yazarım yıne kızlar ıyı aksamlar...

sizde de var mı

ay kızım ağladı

bende de var canım

bugün oğluma ıkıncı defa mevlut yaptık:)) bırını benım evımde yapmıstık bırınıde bugun annemın evınde yaptık..annem çok özenıyordu bıde orda yapmak ıstedı..neyse orda mevlut bıttıkten sonra oglum aglamaya basladı bırtaz emzırdım ama tabı aglamaya devam edınce mama verdım.orda yıne buyuklerden bırı kızım daha kuçucuk bu mama nıye verıyorsun dıyo bende yetmıyo dedım ıcım parcalanarak.olsun sen sık sık emzır dedı yeter o falan yıne bılındık cumleler ...o kadar uzuldumkı yıne...o yuzden kalabalık ortama gırmek ıstemıyorum ya anlatamama kızlar hatta evden cıkmak yorum yapaıcak bırısının gelmesını bıle ıstemıyorum evıme..napıcam ben ya...hamıleleık donemı boyunca hep sut gelıcek ve emıcek dıye dusundum hatta boyle bır sorun yasıycam aklımdan bıle gecmemıstı..sımdıyse sureklı acaba yetıyomu mamayı bıraktırsam yetermı ..hadı bugun mama vermıyım deyıp sonra dayanamayıp vermekle gunlerım gecıyo..ınanaın aglıyorum.artık dayanamıyorum ben ya.. o kadar ıcıme dert oldukı..sınırlerım bosalıyooo o lafı her duydugumda ...ben sankı keyfımden mı verıyorum ..offf offf..ıyıkı buraya yazmaya basladım yoksa kafayı yıyıcem..artık kımseye de sormak ıstemıyorum bu konuda bısıler..çünkü kime sorsam benım yetıyordu dıyoo o zman daha da kotu oluyorum.eltım zaten..benım hıc ole olmadı dıyo her defasında delırıyorum...bırazdan esım gelıcek ağladıgımı anlarsa kızar yıne olsun napalım dıyo.üzülme takma kafana dıyo ama olmuyo ıste..sureklı beynımı kemırıyo bu dusunce..ammada uzun yazdım gıdıp yuzumu yıkayım...eşim birazdan gelir...gece yazarım yıne kızlar ıyı aksamlar...

allah kabul etsin canım mevlüdünüzü.
sen takma kimseyi, herkes ahkam kesmeyi biliyor
zaten kimse benim sütüm yoktu yetmedi demiyor ne hikmetse
sen yaşadığını biliyorsun
boş ver heee de geç
önemli olan senin ve bebişinin mutluluğu
mama verince doyup rahat huzurlu oluyorsa bırak öyle olsun

Son düzenleme:
slm kızlar bişi sorcam....ben doğumdan sonra sadece elevit kullanmıştım...doktorum o bittikten sonra ferro sanol a başla demişti... 3 gündür falan f.sanol içiyorum ama acaip kabızlık problemi hasıl oldu....yaşayan var mı?çarşamba günü 40mız çıkıyo içmesem olur mu ki

Cnm bnm 2. ay cok gec gibi geldi bana. Bence baska doktorlarada danismalisin. Cunki kalca cikiginin tedavisi icin en uygun zaman ilk 3 ay denildi bize. Ne kadar erken farkedilirse o kadar iyiymis. Insallah hic bir bebisimizde cikmaz kalca cikigi. Zarar verecegim korkusuna bezini degistiremez oldum. Allah kimseye yasatmasin. Neyse bunada sükür. Göremeyebilirdi, duyamayabilirdi.. Gecici birsey Allah'in izniyle ..

Bak pimpiriklendim şimdi neyse kırkınız çıkınca kontrole gelin demişti doktorumuz o zmana yaptıralım bari peki neden o zman ısrarla 2. ayın sonunda diyorlarki ya offf... Çok geçmiş olsun bebeğine canımerken teşhis çok önemli gerçektende.Okuyunca çok canım sıkıldı bak

arkadaşlar bu rezene kimyon karışımnı günde kaç kez verebiliriz hani bi arkadaş vermişti tarifi yarım çay bardağı suda kaynatıp 3 çay kaşığı veriyoduk ya günde kaç kez verebiliriz acaba?

Ay sinir oluyorum şu insanlara ya sanane kardeşim sanane..Hem bu mantıkla düşünecek olursak hiç sütü olmayan anneler atsınlar kendilerini köprüden aşağı ne alaka yani.Mama ile beslenen bebeklerin diğerlerinden nesi eksik allahaşkına.Kimse anne sütünün yararını görmezden gelmiyor ama yok ilerde hastalık riski olur yok dayanıksız olur hepsi hikaye.Ben bu tür serzenişte bulunanlara hemen soruyorum cep teli kullanıyormuyuz evet.Bebek yanımızdaykende tel ile konuşuyomuyuz evet.Eee mama bunlardan dahamı zararlı boşversenize ya.Banada bi arkadaş gelmişti bebek ziyaretine küçük kızı yüzünden bebeğim uyanmıştı ve uyuyamıyodu.Kızı bebeğe bişeyler fırlattığı için! Bende ana kucağına aldım sallıyorum.Bana demezmi ay sallamaya mı alıştırıyon çok çekersin. O an ona senin salak kızın olmasa sallamama gerek kalmayacaktı demeyi çok isterdim ama diyemedim.Onun yerine "ben çok mazoşitim böyle sallayarak kendime eziyet çektirmeyi seviyorum " dedim.Anlayana tabi.Farkındamısınız kızlar etrafımızda boğazlanacısa çok insan var.Boşver canım sen onları.Süleyman Demirelin tabiriyle "sütümüz vadıda biz mi vermedik" :19:

slm kızlar bişi sorcam....ben doğumdan sonra sadece elevit kullanmıştım...doktorum o bittikten sonra ferro sanol a başla demişti... 3 gündür falan f.sanol içiyorum ama acaip kabızlık problemi hasıl oldu....yaşayan var mı?çarşamba günü 40mız çıkıyo içmesem olur mu ki

Canım o ilaç bendede kabızlık yapmıştı doktoruma söylemiştim başka bi ilaçla değiştirmişri.

selam kızlar bugün oğlum uyurken banyo yaptım nihayet sözde saçlarımı düzleştirip makyaj yapıcaktım ama sadece kurutabildim oğlum uyandı emzir pışpışla derken gerisi kaldı yine taktım lastiği topladım alelade napimmm.

ya ben ne zaman banyo yapsam bu oğlan çok huysuzlanıyo annem üşüyosun sırtını falan üşütüyosun oda sancılanıyo diyo.öff uyumadı kaç saat mızırdandı durdu.sıcak su torbası yaptık sırtına falan koyduk.kucakta uyudu sıcak su torbasıyla yatapını yorganını ısıttım öyle koydum durdu.bakalım sırtıma ekstra yelek falan giydim napimm

yaa banada doktor mutlaka iç diyo ama bendede aynı sorunu yapıo hatta afedersin b.tuvaletimin rengi yeşil koyu yeşil falan oluyo.bende şu sıralar zorlanırken dikişlerim acıyo diye içmiyorum
aslında ne vitamin ne demir ilacını içmiyorum.doktor duysa yine fırça yerim öfff içesim gelmiyo aslında içsem iyi olacak.süt içinde işe yarar vücut direnci için falan

arkadaşlar bu rezene kimyon karışımnı günde kaç kez verebiliriz hani bi arkadaş vermişti tarifi yarım çay bardağı suda kaynatıp 3 çay kaşığı veriyoduk ya günde kaç kez verebiliriz acaba?

kaçtır sorucam unutuyorum mesajı görünce aklıma geldi

ben bu karışımı yani rezene ve kimyonu demleyip kendim içiyorum bebeğe vermedim sütümden geçer diye düşünüyorum etkisi olurmuki sanki içince daha rahat gaz çıkarıyo gibi

Ay sinir oluyorum şu insanlara ya sanane kardeşim sanane..Hem bu mantıkla düşünecek olursak hiç sütü olmayan anneler atsınlar kendilerini köprüden aşağı ne alaka yani.Mama ile beslenen bebeklerin diğerlerinden nesi eksik allahaşkına.Kimse anne sütünün yararını görmezden gelmiyor ama yok ilerde hastalık riski olur yok dayanıksız olur hepsi hikaye.Ben bu tür serzenişte bulunanlara hemen soruyorum cep teli kullanıyormuyuz evet.Bebek yanımızdaykende tel ile konuşuyomuyuz evet.Eee mama bunlardan dahamı zararlı boşversenize ya.Banada bi arkadaş gelmişti bebek ziyaretine küçük kızı yüzünden bebeğim uyanmıştı ve uyuyamıyodu.Kızı bebeğe bişeyler fırlattığı için! Bende ana kucağına aldım sallıyorum.Bana demezmi ay sallamaya mı alıştırıyon çok çekersin. O an ona senin salak kızın olmasa sallamama gerek kalmayacaktı demeyi çok isterdim ama diyemedim.Onun yerine "ben çok mazoşitim böyle sallayarak kendime eziyet çektirmeyi seviyorum " dedim.Anlayana tabi.Farkındamısınız kızlar etrafımızda boğazlanacısa çok insan var.Boşver canım sen onları.Süleyman Demirelin tabiriyle "sütümüz vadıda biz mi vermedik" :19:

Canım o ilaç bendede kabızlık yapmıştı doktoruma söylemiştim başka bi ilaçla değiştirmişri.

doğru dedin valla bebekleri büyüyüp kendni kurtarmış olanlar yaşadıklarını çoktann unutuyolar halbuki onlar neler yaptı kimbilir.bebeklerin bir kuralı yok durmuyosa herşeyi yapıo insan büyük konuşmamak lazım.asla bunu yapmam demiyorum mecbur kalınca öyule bi yapıosunkii.

selam kızlar bugün oğlum uyurken banyo yaptım nihayet sözde saçlarımı düzleştirip makyaj yapıcaktım ama sadece kurutabildim oğlum uyandı emzir pışpışla derken gerisi kaldı yine taktım lastiği topladım alelade napimmm.

ya ben ne zaman banyo yapsam bu oğlan çok huysuzlanıyo annem üşüyosun sırtını falan üşütüyosun oda sancılanıyo diyo.öff uyumadı kaç saat mızırdandı durdu.sıcak su torbası yaptık sırtına falan koyduk.kucakta uyudu sıcak su torbasıyla yatapını yorganını ısıttım öyle koydum durdu.bakalım sırtıma ekstra yelek falan giydim napimm

yaa banada doktor mutlaka iç diyo ama bendede aynı sorunu yapıo hatta afedersin b.tuvaletimin rengi yeşil koyu yeşil falan oluyo.bende şu sıralar zorlanırken dikişlerim acıyo diye içmiyorum
aslında ne vitamin ne demir ilacını içmiyorum.doktor duysa yine fırça yerim öfff içesim gelmiyo aslında içsem iyi olacak.süt içinde işe yarar vücut direnci için falan

kaçtır sorucam unutuyorum mesajı görünce aklıma geldi

ben bu karışımı yani rezene ve kimyonu demleyip kendim içiyorum bebeğe vermedim sütümden geçer diye düşünüyorum etkisi olurmuki sanki içince daha rahat gaz çıkarıyo gibi

baya sıkıntı oldu bende çıkamıyorum resmen tuvalete ve 4 gün sonra kırkım çıkıyo zaten gidicem doktora 4 günde bişi olmaz herhalde...sizden güç aldım bende içmicemm
sedacım rezeneyi bende hep kendim içtim kızıma hiç vermedim gerçekten faydası oluyo

Back