2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar nasılsnz?
pöfff ebn yorgn ve keyfszm bgn,psikolojik oldum ya,kimse beni sallamıyo,beni önemsemio gbi gelio,sanki doğurdm herkesin benle işi btti gbi hssediiorm
haksz da diilim gerçi lohusa halimde bile annem ve babamla küsüm,çok anlayışszlar,herkes kendni düşünyo.
hem bin tane saçma sapan laf ediolar hemde hiççbişi olmamş gbi çat kapı evime geliolar,dahası biz bebek için geldk sadece fln diolar.
snra kocam da onlar yüzünden bana laf sokuyo,trip atıo vs vs
BANA NE BÜTÜN BUNLARDAN YAAA,RAHAT BIRAKSNLAR BENİİİ,TOPU TOPU 3 HAFTA ÖNCE DOĞUM YAPTM BEN,BIKTIM İNSANLARIN SAÇMALIKLARINDAN ARTIK YETEEEERRR

ayy bişi sorcm kızlar,biraz özel oluck ama..
kırkı çıkanlar yatak odalarında durumlar nasıl?
ben normal doğumdan snra biraz korkuyorm da dikişlere bişi olrmu acırmı vs die..:26:

2 yaşında bir oğlum var doğumdan hemen sonra hastalandığım için sütüm çok azalmıştı ve ben de mama ağırlıklı ama azıcık süt gelse de 5 aya kadar emzirerek büyüttüm ondan sonra kendi memeyi istemedi. neyse oğlum 5 aylıkken desteksiz oturabiliyordu 10 aylıkken yürüdü hatta koşuyordu. şuan 23 aylık şakır şakır konuşuyo hatta yorum yapıyo herşeye. 24 lü puzzle yapabiliyor sadece bizi seyrederek play station u düğmesinden açıp film koyuyo bana kumandayı getiriyo anne üçgen e bas sincaplı filmi aç diyo. doktorumuz bile ileri zekalı olduğunu bunu değerlendirmemiz gerektiğini söylüyor. Mama olayına kafayı takma al sana mamayla büyümüş çocuk.

Şimdi kızım doğdu da 21 günlük sütütm var bu kez sadece emziriryorum. oğlumdan üstün mü olacak? hiç sanmam.

Son düzenleme:
ayy bişi sorcm kızlar,biraz özel oluck ama..
kırkı çıkanlar yatak odalarında durumlar nasıl?
ben normal doğumdan snra biraz korkuyorm da dikişlere bişi olrmu acırmı vs die..:26:
canım dikişler acımaz da ilk ilişki azıcık ağrılı olabiliyo ne yazık ki ama korkunun ecele faydası yok 2. 3. de azalıyo sonra normale dönüyo:)

ben de biraz bunalımdayım..
çok sıkıldım sanki bir daha eskisi gibi hiççç olamiicaz diye karamsar düşüncelere sürüklendim.
kızımın yanından ayrılamaz oldum
onu yalnız odada bırakıp salona gelsem haksızlık ediyor gibiyim..
bugünden itibaren yalnızım evde.
ama zaten biri de olsun istemiyorum 16 gündür hep birilerinin oluşundan da sıkıldım
eski özgürlüğüme kavuşmak istiyordum zaten
ooff anlatmıyorum aslında hislerimi
kızımın huyu değişcek mi bize neler yaşatacak çok ağlarsa naaparım filan bi sürü olası şeylerle canımı sıkıyorum
bırak aslında düşünme de mi?
başa gelen geldiğinde çekilir.
ama yoookkk ben sürekli bunalıma girmek için karamsar düşünce arıyorum..
sanki bi de yaz gelsin istiyorum
ümidim yazda ne olacaksa
o zaman sanki büyiicek bilinçli gülücek
incez kızımla havuza komşular kucağımda görcek
gitcez oraya buraya çocuk üşümiicek endişesiz olcaz vs vs
gerçi o zaman da sivrisinek derdi başlar
ooff neyse

ben de doğumdan 3 gün sonra 2-3 gün emziremedim.. çok yara oldu göğüslerim ve delikleri kapandı.
bu arada ben hiç emziremiicem sandım bir daha.. mama aldık verdik filan sürekli gözümde yaş vardı. nolcak böyle en çok istediim şeyi yapamıyorum emziremiyorum hazır mama vercez ne kötü filan diye karalar bağlamıştım.
ve o günlerde ööğrendim ki daha önce hiç konusu geçmemişşşş
eşim de 1 gün bile meme emmemişşş sırf hazır mama ile büyümüş
almanya doğumlu orda zaten o dönemde çok önemsenmiyormuş alman mamaları çok iyi diye biliniyormuş filan filann
aman bunu öğrendiimde bi içim rahatlamıştı kiii
eşim de sonuçta zeki birisiiii :) maşallahı da vardır öyle kolay hastalanmaz..
yani anne sütü mama çok takılmamak lazım sahiden de...

yani öyle dövünecek bi olay değil. ek gıdalara geçildiğinde balığını etini sebzesini meyvesini herşeyini adam gibi yedirirseniz canavar gibi olur alimallah hepsi:)

kızlar bu arada benim ikinci çocuğum araları 2 yaş ama ben bile olumsuz değilim sizin kadar niye depresyona giriyorsunuz ki. 40 ından sonra sihirli değnek değip de çocuk değişmiyo çocuk yavaş yavaş değişiyo ve düzenini anneyle beraber belirliyo. ama şunu önerebilirim haftada 1 akşam anneanne babaanne ya da herhangi güvenilir birine bebeğinizi teslim edin eşinizle 2-3 saat bi yemek yiyin dışarda. arada da kuaföre gidin bi kaçamak olsun size. bu lohusa sendromunun en büyük ilacı. eve hapsolur hastalıklı şekilde çocuk nolucak diye düşünürseniz hem çocuk sizin stresinizi hisseder daha huysuzlaşır hem kendinizi artı eşinizi yıpratırsınız haberiniz olsun.

işte sorun yakınımda henüz bırakabileceğim birinin olmaması..
yani annemler ve kardeşim var ama izmitteler
istanbulda k.validem var can atıyor ona bırakalım hatta alsın burdan evine götürsün getirmesin filan diye ama ben ona bırakmayı hiç istemiyorum
muhteşem iyi birisi ama bana göre çok düşüncesiz ve saff:)
elleri buz gibi oluyor hiç düşünmeden alıyor çocuğu altını açıyor çocuk irkiliyor olsun bişi olmaz alışsın diyor benim içim gidiyor.. sonra alıp diğer torununun kucağına veriyor 8 yaşındaki:) olsun bişi olmaz o seviyor diyor.
dışarıdan yeni satın aldığımız kıyafetleri ben yıkamadan giydirmedim deyince yadırgıyor. yeni alındı zaten temizmiş.
tüm bunları görünce ben daha da korkuyorum ona bırakmaya.. anlayışlar farklı yaniiii...
ama zamanla ben de alışır mıyım ben de öyle gamsız olur muyum bilmiyorummmm:)

benim eşimi de k.validem mamayla büyütmüş ama iş bana gelince değişti hastanede ilk 2 gün kafayı yicektim nerdeyse sürekli sütün gelmiyo sütün yok senin vs.diye diye stresten sütüm gelmedi gece hastanede başımda kaldı horul horul uyudu bakmadı bile... çocuğu emzirdim biraz kucağımda dursun istedim ne de olsa ilk günler anne kokusu alsın diye yok yatıralım diye her seferinde aldı bebeğimi benden. saygısızlık yapmamak için sustum eşim gelince hepsini söyledim tek tek ve eşim hakettiği sözleri söyledi bende rahatladım biraz yani... ayy ne doluymuşum meğer

konu çocuğumuz olunca çok hassas oluyoruz yaaaa. gözümüze batacak çok şey oluyor. normalde anlaşabildiğim kişilerle bile ters düşmekten korkar oldum. fazla üzerine titriyoruz herhalde.. ooof inşallah normale dönerizzzz :)

sezeryanda da mı ağrılı oluyo acaba? eşim sabırsızlıkla bekliyoda 40ın çıkmasını...

evet canım benim 2 doğumum da sezeryan ne yazık ki sezeryanda da ağrı oluyor yani acı kaçınılmaz

benim kayınvalide de aynı ama kendinize vakit ayrmazsanız hiç bu psikolojiden kurtulamazsınız. artı eşinizle ilişkiniz için de şart. daha bebişler çok küçük en azından 2 aylık olduğunda inşallah emanet edecek birini bulabilirisiniz. ben yardımcı tutmak zorunda kaldım 2 çocuk olduğu için o yüzden daha rahatım şuan.

bebek bakımı kolaylaşacak gün geçtikçe acıkma süreleri uzayacak kendi kendini oyalamayı öğrenecek çok keyifli oyunlar oynayacak aguuuu diyecek size bakıp. zaten yaz geliyo bebişinizi alır heryere gidersiniz ay korkmayın kızlar yaaa o kadar zor geçseydi biz deli miyiz ikinciyi yapalım :) meraklanmayın herşey rayına oturacak herkes rolüne alışacak siz yeter ki kendinize güvenin ve yardım almaktan çekinmeyin.

ben de yardımcı tutmak istiyorum. bağdat caddesinde özok diye bir danışmanlık firması varmış. herkes çok memnunmuş ordan gelenlerden. malesef tanıdık güvenilir birini bulamam istanbulda. şimdiden bu firmaları araştırıyorum burayı önerdiler. bakalım inşallah hayırlısıyla birini buluruz. genelde bebekler için genç ablalar gönderiyorlamışşş..

kek yapmıştım babası öğretmiş gelmiş yanıma annemm eline sağlık diyoooo:) düşünün işte bugünler gelecek depresyon falan hikayeymiş diyeceksiniz o zaman:)

çoooookkk sağolasın ağzın bal yesinnnn:))
walla bana çok destek oluyor bu sözler. çokkkkkk teşekkürler.. kesinlikle dediğin gibi olacakk inşallah her şey.
ben hep ilk aylardaki inanılmaz bulantılarımı düşünüyorum. başımı kaldırmadan yatıyordumm:)
en sıkıldığım bunaldığım günleri o günlerle kıyaslıyorum rahatlıyorum yine o günleri düşüneyim en iyisi:))

ben de göztepe taraflarında inka insan kaynakları diye bi danışmanık bürosundan buldum 29 yaşında daha önce 2 çocuğa bakmış Türkiyede. doğumdan 2 hafta önce aldım oğluma alıştı hem de bi tanıdımış olduk kendisini. şimdi bebişe falan da yardımı çok oluyo çok düzenli ve titiz herşey iyi gidiyo beni referans gösterirsen yardımcı olurlar istersen numarasını falan verebilriim özelden.

Son düzenleme:

aynen öyle hayatım unutma sen iyi ol ki bebek de iyi olsun. bu arada size birşey tavsiye edeyim mustela nın doğumdan sonra emzirenlerin kullanabildiği bir gıda takviyesi var içeriğiyle hem sıkılaşmaya yardımcı oluyo hem de zayıflamaya. ben zayıflamaya etkisini henüz göremedim ama cildim çok düzeldi ve sıkılaştığımı hissediyorum bi araştırın isterseniz içeriği çok güzel.

selam kızlar zor günlerimiz geride kalıyor günden güne şükürler olsun ağzını açıp gülüo benim oğlum gece uykularıda azda olsa iyi oldu siz ne alemdesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…