bana da doktorum birini 7.aya bırakalım dedi önce sonra hadi yapalım hepsini dedi ve yaptı
ateş düşürücü verdim hemen sonra
akşam da fitil at dedi ateş falan olmadı çok şükür hepsine yarasın aşıları hastalık kaza bela uzak olsun hepsinden inşallaahhh
ek gıdaya yeni başlayanlara kolay gelsin
yedi yemedi gözlemleri
doydu doymadı
kirlenen kıyafetler
uyduruk şarkılar
yedi yemedi
çıkmayan lekeler
kaka az çok yaptı yapmadı
il başta bocalama oluyo ama zamanla düzene giriyo
herkese iyi geceleerrr
günaydın kızlar biz geldikkk
göbişimizi doyurduk hmmmmmmm
Benim kuzum 3.ayda (emziğe alıştırmam neticesinde!) emmeyi bıraktı, ara ara alıyor ara ara almıyordu 1-2haftadır ağzına bile sürmez oldu.Ben vazgeçmeden annesütü vermeye devam ediyorum.mama vermedim hiç.Hiç durmadan süt sağıyorum ama yetmiyorum artık.hiç su bile vermemişim şimdiye kadar, zaten 5buçuk aylık olduk, yavaş yavaş bikaç kaşık su vermeye başladım enazından.Merak ettiğim 5 aylık bebeğin günlük alması gereken süt miktarı, bilen var mı? aptamil mamanın üzerinde 1000ml diyor enaz o da.ama benim maximum 500-belki bi ihtimal 600ml.benm gibi sağarak verenler varsa ya da mama verenler nekadar veriyorlar günlük? Bir de bungıldağımız için küçülmüş dedi doktoruumuz ama kafa çapı büyümesi iyiymiş şükürki. O da canımı sıkıyor.ha bir de 2 günde günde 1-2kaşık yoğurt veriorum
Merhaba kızlar
bizde dün aşılarımızı olduk ve çok ateşlendik halende devam ediyor 3 kez calpol verdim ılık duş aldırdım
sabaha kadar oturduk valla bi atlatsaydık ayrıca bize de 4 adet aşı yapıldı...
Benim kuzum 3.ayda (emziğe alıştırmam neticesinde!) emmeyi bıraktı, ara ara alıyor ara ara almıyordu 1-2haftadır ağzına bile sürmez oldu.Ben vazgeçmeden annesütü vermeye devam ediyorum.mama vermedim hiç.Hiç durmadan süt sağıyorum ama yetmiyorum artık.hiç su bile vermemişim şimdiye kadar, zaten 5buçuk aylık olduk, yavaş yavaş bikaç kaşık su vermeye başladım enazından.Merak ettiğim 5 aylık bebeğin günlük alması gereken süt miktarı, bilen var mı? aptamil mamanın üzerinde 1000ml diyor enaz o da.ama benim maximum 500-belki bi ihtimal 600ml.benm gibi sağarak verenler varsa ya da mama verenler nekadar veriyorlar günlük? Bir de bungıldağımız için küçülmüş dedi doktoruumuz ama kafa çapı büyümesi iyiymiş şükürki. O da canımı sıkıyor.ha bir de 2 günde günde 1-2kaşık yoğurt veriorum
selam kızlar epeydir giremedim bebişler ve sizler nasılsınız:26:
bişi sorucam yaa oruç tutuyo musunuz tutan varsa süt durumu nasıl
azalıyo mu
ben tutmuyorum zaten sütüm az bi de hep gider diye korkuyorum:18:
geçen gün temizliğe dalıp yemek yemeyi unutmuşum
akşam olunca kızım emmek istiyo fakat ağlıyodu bi baktım ki sütüm yok
ancak o zaman farkettim.yavrum benim nasıl vicdan azabı çektim anlatamam
insan yemek yemeyi unutur mu yaa
selam kızlar epeydir giremedim bebişler ve sizler nasılsınız:26:
bişi sorucam yaa oruç tutuyo musunuz tutan varsa süt durumu nasıl
azalıyo mu
ben tutmuyorum zaten sütüm az bi de hep gider diye korkuyorum:18:
geçen gün temizliğe dalıp yemek yemeyi unutmuşum
akşam olunca kızım emmek istiyo fakat ağlıyodu bi baktım ki sütüm yok
ancak o zaman farkettim.yavrum benim nasıl vicdan azabı çektim anlatamam
insan yemek yemeyi unutur mu yaa
canım benim oğlum da 2.ayından beri sadece uyku sersemiyken emiyo.. tam 4.5 aydır süt sağıyorum bir ay el pompasıyla uğraştım artık eşim halime acımıştı geliyo süt sağıyorum gidiyo süt sağıyorum sonra elektrikli aldık da rahatladım bu çabalarım olmasaydı çoktan sütüm de kesilmişti pes etme devam et ben yaşına kadar uğraşcam süt alması için... ama ben de 500ml ancak sağıyorum geceki emdikleri hariç... hatta dün anne sütünden sütlaç bile yaptım:))ama benim sütüm yağsız olduğundan süt bi yanda prinç bi yandaydı yine de yedirdim:)) gündüz öğünlerde ek gıda veriyorum aralarda süt resmen boş zamanlarında ne yaparsın die sorsalar süt sağarım cevabını veriorum... bu arada kızlar oğlum 70cm ve 8100gr sizce nasıl..
Super masallah ! Bi uzun boylu oglan daha. Gayet guzel olculeriniz canim.
Super masallah ! Bi uzun boylu oglan daha. Gayet guzel olculeriniz canim.
Kizlar kontrolde dr umuz 9. Aya kadar kuru bakliyat verme dedi. Ama mercimek haric, onu verebiliyorum. Tarhana corbasi da serbest.
8. Aya kdr da balik yok.
Sabahlari da aksamdan suya konulup tuzu alinmis beyaz peynir ya da labne. Azdan coga dogru iyi haslanmis yumurta sarisi, bayat ekmek ici ve tum bunlari islatmak icin ihlamur.
Her gun yeni bi gida ver. Bi gunde iki ya da daha fazla yeni gida verme dedi.
Sebze corbasina alisinca kiyma ekle, ona da alisinca tiftilmis tavuga gec dedi.
Yogurdu da corbanin yaninda birlikte ver dedi.
Bilginize...
ay bilgilerin için sağol canım peki oğlana ek gıda +vermeye başladın mı başladıysan ilk ne +vericeksin onu da yaz canım biz de 2 haftaya kalmaz ek gıdaya geçicez galiba..
Basladim tabiii
Ilk meyve suyu verdim ona alisinca meyve puresi verdim. Kabizlik ya da ishal olmasin diye her zaman kayisi+muz ya da kayisi+seftali verdim.
Sonra sebzeye ilk havuc ve pirincle basladim. Buna bi gun sonra patates bi gun sonra kabak ekledim vs derken her gun bi sebzesi yeni olacak sekilde ikili uclu karisimlar yaptim. Hepsinde de icine pirinc ve zeytinyagi koydum. Sizma zeytinyagi ama. Sebzeye gectigimin ikinci gunu yogurt verdim.
Sebzeden 4 gun sonrq kahvalti ekledim ogun olarak. Kiymayi da 5. Gunde ekledim sebzelere.
Sebzeleri de once blendirdan sonra da suzguden gecirdim canim.
Opuyorum kuzunuuuuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?