• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

herkese selamlar uzun zamandır g,remiyorum tatildeyim hala umarım tüm annişler ve kuzular iyidir... ben pek iyi değiklim şu ek gıda olayına taktım kafayı çorbalardır yoğurtlardır bizim 15.inde kontrolümüz ve aşımız var 6. ay doluyo dr bana meyve suyu püresi vermeye başla gece de muhallebi türü verebilirsin demişti geçen ay bu ay çorbalar falan girince ben çok sıkıntı yapıyoyorum bir de doktorlarınız herhangi bir beslenme listesi ya da programı verdi mi size ? ya ben herşeyi tarifle yaparım gğ-ünlük hayatımda da dr vermezse ben stres oluyorum yaaaa.. @enobo yine süper bi şekilde geçmişsin ek gıdaya bravo tariflerini bekliyorum Noyanı da çokk öpüyorum:) ha bir de yoğurt mayalama da pastorize yoğurt kullanıyosunuz di mi? ayy bir de mama sandalyesi alan var mı? varsa ne tür bişey önerirsiniz???

canım sen neden bu kadar stres yaptın ek gıdayı sakin :42:zaten yiyecegi seyler belli mama,yogurt,corba,sut,meyve bunları evir ceviruydur uydur yap.zaten en ii yardımcın bebisin o herseyi sana ifade ediyor.canını sıkma.telas yaprıkca daha uzulursun.ben sutum azaldıgı için 4.ayda basladım.simdi simdi duzene girdi sayılır .bide bana bi arkadasım söylemişti cok dogru bence bebegin yeni dogan degil o sandıgından daha da kuvvetli demişti.gercekten de öyle artık yarım yasımıza girdik..tedirgin olma az az hergün bişi dene..zevk almaya calıs ozaman sıkıntı olmuyor..
sütü pastorizeden yapıyorum keçi sütünden.mayası pasttörize yogurt tabi.
mama sandalyesi chicco dan aldım.cok güzel ve rahat,bebek oturamazsa diye iyice yatıyor onceden almadıgıma cok pişman oldum.3 4 yatıs pozisyonu ve yüksekligide ayarlanıyor.tavsiye ederim.:32:

slm bayanlar herkes iidir umarım

geçmiş olsun canım bizde bugun olduk 3 bacak 1 agızdan zaten dişten dolayı ateşimiz vardı hafif
37.6 olunca calpol verdim ii şükür gece çıkmaz inş

canım gece yada uyrken emzirmeyi denedin mi alır belki bizdede ööle bi durum olmuştu atlattık çok şükür
ne kadar zorlandıgını biliyorum
milupanın yada bebelac ın ücretsiz danışma hatları var arayıp sorabilirsin bence sütünün yetip yetmediğini :44:

geçmiş olsun canım zeynep beyza yı öp benim için:))

sadece iyi geceler yazıcam
çok yorgunum 2 gündür reflüsü azdı kusmuyo ama mız mız diş şikayeti de var çok ama ortalıkta diş falan yok
çok yorgunum çooooooookkkk niye bunların enerjisi hiç azalmıyo acaba????????
ben de mi onun yediklerinden yesem napsam???????

sadece iyi geceler yazıcam
çok yorgunum 2 gündür reflüsü azdı kusmuyo ama mız mız diş şikayeti de var çok ama ortalıkta diş falan yok
çok yorgunum çooooooookkkk niye bunların enerjisi hiç azalmıyo acaba????????
ben de mi onun yediklerinden yesem napsam???????

Al bizdende okadar ya valla otomatige baglandim,yarin ne olcak biliyorum.6aydir ayni seyleri yapiyorum ve artik inanilmaz yoruldum.ki ben annemle beraberim 6 aydir.ona ragmen pestil oluyorum annemde ayni tabi.sabah 6,5 da kalkiyor gece 11 e kadar ya belki 2 belki 3 saat uyuyo gun icinde,oda yani toplamda bir seferde degil..tatliliklari olmasa cekilmez valla..ama soyle bi ayaklarimi uzatip cay icmek istiyorum yavf:)

selam kızlarrr...kızım bugün altıncı ayını doldurdu çok şükür yeni yeni destekli oturmaya başladı.yürüteçe koymak istiyorum ama cesaret edemiyorum daha erken mi acaba .? bebeği yürüteçle tanışan var mı ?

ben daha kullanmıyorum yürütec çok erken diye düşünüyorum ilerdede kullanırmıyım emin diilim kullanırsamda kısa süre oturturum heralde 15 dk falan gibi.zaten benim oğlan daha oturamıyo küttt diye öne düşüyo

Saol canim valla mamadan keci sutunden inek sutunden denemedigim kakmadi.sinir oldum.bide dedigin gibi yapiyim...

Mayasini soguk atarsan tutmaz yogurt. Bi de sutu kaynattigin kapta yapma. Yeni bi kaba koy. Mayasini fazla kacirirsan da eksi olur. Sut Cok sicakken mayalarsan da uzerinde su olur, onu da buzdolabina koymadan once uzerine kalin pecete ya da temiz bi kucuk havlu vs serip oyle dolaba at tum suyunu ceker.
Bizim ineklerimiz vardi da. Ananemle dedemin yani. Cocuklugumdan beri yogurt yaparim ben o yuzden.

mamadan zaten sulu oluyo kıvamı enobo çok güzel anlatmış zaten bide yoğurdu sıcak yada ılık su dolu bi kabın içine oturtunca tutmaması gibi bişi olmuyo ozaman tututo

slm kızlar nasılsınız uzun zaman oldu kk ya girmeyeli bebişler nasıl

gözdeeemmm selam

selam kızlar :5: 3 hafta önceki aylık kontolümüzde meyve püresi ve yoğurda başla demişti doktorumuz 3 hafta böyle gelmeden bir hafta önce de sebze çorbasına başla dedi 1 hafta sebze çorbası ver dedi. Bugün sebze çorbası vereyim dedim yok istemiyo yemiyo minişim:( meyve püresi bi kaseyi şapur şupur yiyodu yemedi yaa napıcam. sizler sebze çorbası başladınız mı yedimi bebişleriniz???:93:

bizim doktor ek gıdaya başlatmadı bu ay kontrole gitmedik bu ay konuşacaktık

ama ben yavaştan başladım.kafama göre veriyom hem alışsın hemde alerji falan varmı bakalım diye

meyveleri güzel yiyo sebze çorbasınıda yiyo ama bayıla bayıla diil.kabak yemiyo 2 sefer kabaklı çorba yaptım işte birinde fasülye patates kabak pirinç havuç kırmızı biber vardı yemedi birinde kabak havuç pirinç patates vardı yemedi bugün kabak koymadım kırmızı biber patates pirinç havuç irmik yapmtım onu yedi sanırım kabak sevmiyo.
yemeyince ısrar etmiyorum soğumasın yemekten diye
yemezse içine mama yada cici bebe koyun diyolar aama ben daha dktrla konuşmadım

mama sandalyesinin kodu varsa yazarmısın bende düşünüyorum bu ara almayı

bende geçen aldım baby max marka kraftın yan ürünüymüş
az yer kaplıyo sırtı ayarlanabiliyo yatık duruma geliyo boyu ayarlanabiliyo alçaltıp yükseltiliyo çift tepsili yıkanabilir kumaş altında sepeti var tekerlekli falan 110 a aldımben.memnunum

herkese selamlar uzun zamandır g,remiyorum tatildeyim hala umarım tüm annişler ve kuzular iyidir... ben pek iyi değiklim şu ek gıda olayına taktım kafayı çorbalardır yoğurtlardır bizim 15.inde kontrolümüz ve aşımız var 6. ay doluyo dr bana meyve suyu püresi vermeye başla gece de muhallebi türü verebilirsin demişti geçen ay bu ay çorbalar falan girince ben çok sıkıntı yapıyoyorum bir de doktorlarınız herhangi bir beslenme listesi ya da programı verdi mi size ? ya ben herşeyi tarifle yaparım gğ-ünlük hayatımda da dr vermezse ben stres oluyorum yaaaa.. @enobo yine süper bi şekilde geçmişsin ek gıdaya bravo tariflerini bekliyorum Noyanı da çokk öpüyorum:) ha bir de yoğurt mayalama da pastorize yoğurt kullanıyosunuz di mi? ayy bir de mama sandalyesi alan var mı? varsa ne tür bişey önerirsiniz???

Evet canim pastorizeden.
Hic kasma kendini arkadasim. Kolay ek gida olayi. Tavsiyem daha bisi vermeden once bikac kez limon yalat. Eksiye tepkisi gelissin ve alissin. Bikac gun sonra gec sonra da ek gidaya. Bi psikolog soylemisti bunu. Ben oyle yaptim ama karni tokken yap bunu canim.
Ay basit hep onlarin yemekleri. Mesela; havuc al soy yarisini dogra at bi kucuk kaba, uzerine cok doldurmadan bi tatli kasigi pirinc koy, uzerine bi cay kasigi sizma zeytin yagi ve bi bardak kadar hazir su koy. Agzi kapali bicimde yuksek ateste kaynat 10-15 dk. Yumusayinca alirsin. Suyunu atma. Birlikte rondoya at, ordan da tel suzguden gecir. Ver kuzuna. Ardina da bol bol.
Yemedigi an birak, sonra denersin yine.
Iste bu sekilde yap her seyi ve yanina ertesi gun baska bi sebze ekle. Havuc tatli oldugu icin basta iyi oluyo onu temel sebze yap. Yanina bi dilim kabak ekle mesela, patates ekle. Bu tarifle karisimlar hazirla. Hep bi sebzen yeni olsun. Havuc domates maydanoz pirinc de guzel oluyo. Tarif hep bu canim yukardaki gibil sebzeler artinca suyu da artir koydugun. Degisik tarifleri vericem tabii ilerde ama simdilik bu ikili uclu kombinlerle gidiyorum ve pirinci kirik pirinc olarak mutlaka kullaniyorum canim.
Ben de senin noyan inini kocaman opuyorum kasma.
Istersen noyan a her gun verdigimi yazarim buraya sana da tavsiye menu gibi olur. Ama ilk bikac gun yukarda dedigim gibi yapabilirsin canim.

Evet canim pastorizeden.
Hic kasma kendini arkadasim. Kolay ek gida olayi. Tavsiyem daha bisi vermeden once bikac kez limon yalat. Eksiye tepkisi gelissin ve alissin. Bikac gun sonra gec sonra da ek gidaya. Bi psikolog soylemisti bunu. Ben oyle yaptim ama karni tokken yap bunu canim.
Ay basit hep onlarin yemekleri. Mesela; havuc al soy yarisini dogra at bi kucuk kaba, uzerine cok doldurmadan bi tatli kasigi pirinc koy, uzerine bi cay kasigi sizma zeytin yagi ve bi bardak kadar hazir su koy. Agzi kapali bicimde yuksek ateste kaynat 10-15 dk. Yumusayinca alirsin. Suyunu atma. Birlikte rondoya at, ordan da tel suzguden gecir. Ver kuzuna. Ardina da bol bol.
Yemedigi an birak, sonra denersin yine.
Iste bu sekilde yap her seyi ve yanina ertesi gun baska bi sebze ekle. Havuc tatli oldugu icin basta iyi oluyo onu temel sebze yap. Yanina bi dilim kabak ekle mesela, patates ekle. Bu tarifle karisimlar hazirla. Hep bi sebzen yeni olsun. Havuc domates maydanoz pirinc de guzel oluyo. Tarif hep bu canim yukardaki gibil sebzeler artinca suyu da artir koydugun. Degisik tarifleri vericem tabii ilerde ama simdilik bu ikili uclu kombinlerle gidiyorum ve pirinci kirik pirinc olarak mutlaka kullaniyorum canim.
Ben de senin noyan inini kocaman opuyorum kasma.
Istersen noyan a her gun verdigimi yazarim buraya sana da tavsiye menu gibi olur. Ama ilk bikac gun yukarda dedigim gibi yapabilirsin canim.

canım bende duydumki rondodan geçirmemek gerekiyomuş çatalla ezin diyolar çiğnemeyi öğrenebilsin diye bi de yüksek ateş iyi değilmiş kısık ateşte pişirmek gerekiyomuş sebzeleri. duyuduklarım bunlar

bende geçen aldım baby max marka kraftın yan ürünüymüş
az yer kaplıyo sırtı ayarlanabiliyo yatık duruma geliyo boyu ayarlanabiliyo alçaltıp yükseltiliyo çift tepsili yıkanabilir kumaş altında sepeti var tekerlekli falan 110 a aldımben.memnunum

baby max ürünleri guzel oluyor beşiğimiz ordan almştı kızkardeşim. bende bakayım alıcm bu ara bizimle otursun masada.hangi modeli cnm senin. baya uygun fiyatı falan özellikleride guzele benziyor

6 ay asısını olanlar ne gibi sorunlarla karşılaştı ? daha önceki aşılarda hiçbi yan etki görmedm ateş bile olmadı.
yogurt olayını yapamıyorum ben ya olmuyor sanki.mayalamak için hangi yogurdu tercih ediyorsunuz. ne kdr süte ne kdr yogurt. meyve yediremiyrum ben ya. siz neler veriyorsunuz

Son düzenleme:
canım benim oğlum da 2.ayından beri sadece uyku sersemiyken emiyo.. tam 4.5 aydır süt sağıyorum bir ay el pompasıyla uğraştım artık eşim halime acımıştı geliyo süt sağıyorum gidiyo süt sağıyorum sonra elektrikli aldık da rahatladım bu çabalarım olmasaydı çoktan sütüm de kesilmişti pes etme devam et ben yaşına kadar uğraşcam süt alması için... ama ben de 500ml ancak sağıyorum geceki emdikleri hariç... hatta dün anne sütünden sütlaç bile yaptım:))ama benim sütüm yağsız olduğundan süt bi yanda prinç bi yandaydı yine de yedirdim:)) gündüz öğünlerde ek gıda veriyorum aralarda süt resmen boş zamanlarında ne yaparsın die sorsalar süt sağarım cevabını veriorum... bu arada kızlar oğlum 70cm ve 8100gr sizce nasıl..

tatlım, benimki geceleri de emmiyor, ilk bıraktığında geceleri emiyordu hiçdeğilse onu da bıraktı sonra.Şuan hiç emmiyor ve ben hiçemmediği için nekadar sağsam da sütümün kesilmesinden korkuyorum.Diş de çıkartıyoruz sanırım buara,zorla ağzına veriyorum bazen memei 1-2 emsin enazından diye, parçalarcasına bi ısırışı var kaşındığı için, ona bile dayanıyorum yeterki arada 1-2sn emsin diye ama maalesef emmiyor hiçbişrkilde.Önceden ememden inmezdi kuzum, çok dsa sütüm vardı, sağarak sütleri yedeklemiştim buzluğum domuştu, hani 6.aydan sonra azalır filan devam sütü kullanmak zorunda kalmayım diye.Bitti bile o sütler filan ve malesef kilomuz çokgüzeldi ama artık değil, kilo almadığımız gibi vermişiz bir de.

sıcaklar diş ek gıda hepsi bir araya geldi bebekler bi tuhaflaştı bi gün iyiyseler diğer gün çıldırıyolar ne derdi var tamda anlaşılmıyo yoruldumm

bugün öğlen mete halının üstünde kendi kendine güzel güzel oynuyodu du çorbasını şurda yedireyimd edim bir kaşık iki kaşık derken elini kaşığa bi vurdu çorba direk gözünde :( allahtan gözünü kapatmış sildim yıkadım falan içerde bi parça irmik kalmış :D oda kendiliğinden çıktı zaten

aldım mama sandalyesine ordada yedirdim biraz sonra mızdı kafasını falan çevirdi doydu heralde bende zorlamadım

yarım saat falan keyfi yerindeydi tabi uykusu geldi uyuyamadı karnıda tok emmiyoda ağlıyo mızıklıyo baktım olacak gibi diil kaptım dışarı çıktık sokakta komşunun çocukları oynuyodu onları görünce sevindi biraz onlarla oynadı sevdiler falan ordan karşı komşuya geçtim o sevdi biraz ordada iyiydi güldü sonra mızıklamaya başladı uyku bastırdı eve geldim emmedi tabi karnı tok ağlıyo ayağımda sallayayım dedim durmadı

kucağımda ağzında emzik ayakta dolana dolana uyuttum ay buda yeni çıktı yaa offf az yoruluyorum ya bide ayakta kucakta sallamak çıktı

neyse uyudu bende bi yemek yapayım bari çok uyumaz gibi ortalıkta dandiniii zatenn

mrblar eylülde bakıcımız olcak bebeğim 3.5 aylık olduğunda.
ben yarım gün çalşcam.sizce bakıcı bebeğin pasif olduğu daha çok uyuduğu zamanda mı gelmeli yoksa aktif uyanık oyun zamanında mı.
uyanık olduğu zamanlar benim gibi ilgilenmeyeceği kesin.
bir de bakıcıdan neler beklemeliyiz onunla neler konuşmalı neler istemeliyim.

Guzuuummmmm onu da inceledim markette. Hic dogal bi urun diil. Bi suru katki maddesi var ve neredeyse 1 ay raf omru var. Bu bile coook koruyucu icerdiginin kaniti tek basina. Bu yuzden verme zorda olmadikca.
Gunluk sutten sen mayala canim??

Doğru söylüyosun canım,bu ay kontrole gittiğimizde doktorumuz ilk yoğurdu,ilk ayakkabısı ,ilk vs denilen seylerin hepsi reklam dedi.evde kendin mayala yoğurdu illakı günlük olacak die birşey yok mayala 3 gün boyunca yesin dedi.zaten plastik ile gıdanın yanyana olmasının zararlı oldugunu biliyorum içim rahat değildi ama mecbur kalmıstım da vermiştim artıkın vermicem:)

benim kızımda şubat 2 doğumlu:)bu ara ek gıda sıkıntısı çekiyorum biraz fazla evhamlıyım sanırım:)yoğurt yapıyprum ama devam sutuyle seftali suyu da veriyiorum bide salatalık veriyorum dişini kaşısın diye başka birsey vermiyorum baktım herkes baya veriyor ben mi geç kaldım acaba endişelendim kızım 8 kilo 69 cm normalmi:)

benim kızımda şubat 2 doğumlu:)bu ara ek gıda sıkıntısı çekiyorum biraz fazla evhamlıyım sanırım:)yoğurt yapıyprum ama devam sutuyle seftali suyu da veriyiorum bide salatalık veriyorum dişini kaşısın diye başka birsey vermiyorum baktım herkes baya veriyor ben mi geç kaldım acaba endişelendim kızım 8 kilo 69 cm normalmi:)

Hosgeldin bende arada bir ugruyorum foruma benim kizimda 4 subatta dogdu kilosu7.5 hic kilosunu düsünme bence saglikli olsunda bebisler buarada nasil devam sütüyle yogurdu yapiyorsun

Back