• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

canım bende duydumki rondodan geçirmemek gerekiyomuş çatalla ezin diyolar çiğnemeyi öğrenebilsin diye bi de yüksek ateş iyi değilmiş kısık ateşte pişirmek gerekiyomuş sebzeleri. duyuduklarım bunlar

Ben bikac ayri kaynaktan okudum bi de doktordan oyle duymustum. Yuksek ateste olacak diye.
Rondodan gecirince kucuk parcali oluyo, suzguden gecirince purelesiyo. Ama ilk zamanlarda pure gibi olmasi sart bogazina takiliyo cunku.
Tabii siz bilirsiniz ben sadece soran arkadasimiza yaptigimi yazdim :61:

benim kızımda şubat 2 doğumlu:)bu ara ek gıda sıkıntısı çekiyorum biraz fazla evhamlıyım sanırım:)yoğurt yapıyprum ama devam sutuyle seftali suyu da veriyiorum bide salatalık veriyorum dişini kaşısın diye başka birsey vermiyorum baktım herkes baya veriyor ben mi geç kaldım acaba endişelendim kızım 8 kilo 69 cm normalmi:)

Hosgeldin. Evet gayet normal bence endise etme,

bana doktor tavsiye etmişti normal süte oranla daha fazla demir ve vitamin içeridği için:)30 ml suya bir ölçek devam sütü koyup bir çay kaşığı yoğurt ile mayalıyorum normalden biraz daha sıvı oluyor ama tadı yoğurt gibi yedirmeside rahat:)siz ek gidalara başladınız mı:)

benim kızımda şubat 2 doğumlu:)bu ara ek gıda sıkıntısı çekiyorum biraz fazla evhamlıyım sanırım:)yoğurt yapıyprum ama devam sutuyle seftali suyu da veriyiorum bide salatalık veriyorum dişini kaşısın diye başka birsey vermiyorum baktım herkes baya veriyor ben mi geç kaldım acaba endişelendim kızım 8 kilo 69 cm normalmi:)
bebişin ve sen aramızaa hoşgeldınız.

Ben bikac ayri kaynaktan okudum bi de doktordan oyle duymustum. Yuksek ateste olacak diye.
Rondodan gecirince kucuk parcali oluyo, suzguden gecirince purelesiyo. Ama ilk zamanlarda pure gibi olmasi sart bogazina takiliyo cunku.
Tabii siz bilirsiniz ben sadece soran arkadasimiza yaptigimi yazdim :61:

bizim doktorumuzda biraz pütürlü olsun dedi:44:

kızlar bebişlerimiz artık hareketlenmeye başladı gündüzleri gözümüzün önündelerde geceleri de yerinde durmuyo bu fıstıklar.benim kız gece 5.30 da uyanmıs emekler pozisyona gecmiş beni izliyo:1: şimdiye kadar hep sırt üstü yatırıyordum ben öyle yatırıyorumda artık kendisi bütün vucudunu yana cevirerek yada yüz üstü pozisyona getirerek uyuyo bide güzel kafasını bi saga bi sola ceviriyo ki anlatamam cok tatlı uyuyoda korkuyorum geceyle agzı burnu kapanacak die devamlı gözüm üzerinde:32:

selam kızlar
ek gıda, diş, sıcaklar vs. vs ama büyüdükçe daha tatlı oluyorlar herşeye seve seve katlanıyoruz artık.

Benim kuzum 3.ayda (emziğe alıştırmam neticesinde!) emmeyi bıraktı, ara ara alıyor ara ara almıyordu 1-2haftadır ağzına bile sürmez oldu.Ben vazgeçmeden annesütü vermeye devam ediyorum.mama vermedim hiç.Hiç durmadan süt sağıyorum ama yetmiyorum artık.hiç su bile vermemişim şimdiye kadar, zaten 5buçuk aylık olduk, yavaş yavaş bikaç kaşık su vermeye başladım enazından.Merak ettiğim 5 aylık bebeğin günlük alması gereken süt miktarı, bilen var mı? aptamil mamanın üzerinde 1000ml diyor enaz o da.ama benim maximum 500-belki bi ihtimal 600ml.benm gibi sağarak verenler varsa ya da mama verenler nekadar veriyorlar günlük? Bir de bungıldağımız için küçülmüş dedi doktoruumuz ama kafa çapı büyümesi iyiymiş şükürki. O da canımı sıkıyor.ha bir de 2 günde günde 1-2kaşık yoğurt veriorum

mama ve anne sütü bir değil mama 1000ml olabilir ama o kadar anne sütü çıkacağını sanmam. sürekli sağarak zaten elinden geleni yapmışsın, 6. aydan sonra anne sütünün besleyiciliği azalıyor ek gıdalarla eksiğini tamamlar bebişin. ben kahvaltıya başladım, ara öğünde meyve püresi öğlen sebze çorbası öğleden sonra ara olarak yoğurt ve akşam kaşık maması veriyorum aralarda da emiyor. ek gıdaya başla bence tatlara alışması açısından.

selam kızlar epeydir giremedim bebişler ve sizler nasılsınız:26:
bişi sorucam yaa oruç tutuyo musunuz tutan varsa süt durumu nasıl
azalıyo mu
ben tutmuyorum zaten sütüm az bi de hep gider diye korkuyorum:18:
geçen gün temizliğe dalıp yemek yemeyi unutmuşum:53:
akşam olunca kızım emmek istiyo fakat ağlıyodu bi baktım ki sütüm yok
ancak o zaman farkettim.yavrum benim nasıl vicdan azabı çektim anlatamam:59:
insan yemek yemeyi unutur mu yaa:37:

öğün atlayınca bile sütüm azalıyor o yüzden tutmuyorum.

herkese selamlar uzun zamandır g,remiyorum tatildeyim hala umarım tüm annişler ve kuzular iyidir... ben pek iyi değiklim şu ek gıda olayına taktım kafayı çorbalardır yoğurtlardır bizim 15.inde kontrolümüz ve aşımız var 6. ay doluyo dr bana meyve suyu püresi vermeye başla gece de muhallebi türü verebilirsin demişti geçen ay bu ay çorbalar falan girince ben çok sıkıntı yapıyoyorum bir de doktorlarınız herhangi bir beslenme listesi ya da programı verdi mi size ? ya ben herşeyi tarifle yaparım gğ-ünlük hayatımda da dr vermezse ben stres oluyorum yaaaa.. @enobo yine süper bi şekilde geçmişsin ek gıdaya bravo tariflerini bekliyorum Noyanı da çokk öpüyorum:) ha bir de yoğurt mayalama da pastorize yoğurt kullanıyosunuz di mi? ayy bir de mama sandalyesi alan var mı? varsa ne tür bişey önerirsiniz???

chicco polly aldım çok memnunum

Kizlar bu arada doktora sordum, aGzi acilmis bi calpol un omru 3 aymis. Actiktan 3 ay sonra atmak gerekiyomus. BilgInize.
hadi ya hiç bilmiyordum:( sağol paylaşım için.

kızlar bu kaşık mamasını vermelimiyiz yoksa vermemelimiyiz?sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz 2 doktorda farklı şeyler söyledi aklım karıstı:44:elimde olsa su doktorları aynı çatı altında toplayıpbazı konularda hem fikir olmalarını sağlıcam:47:

selam kızlar epeydir giremedim bebişler ve sizler nasılsınız:26:
bişi sorucam yaa oruç tutuyo musunuz tutan varsa süt durumu nasıl
azalıyo mu
ben tutmuyorum zaten sütüm az bi de hep gider diye korkuyorum:18:
geçen gün temizliğe dalıp yemek yemeyi unutmuşum:53:
akşam olunca kızım emmek istiyo fakat ağlıyodu bi baktım ki sütüm yok
ancak o zaman farkettim.yavrum benim nasıl vicdan azabı çektim anlatamam:59:
insan yemek yemeyi unutur mu yaa:37:
bende oruç tutuyorum allaha sukur azalmada yok sutumde ender saraçın kıtabında okumustum ıftarda ve sahurda bır tane maden suyu ıcıyorum hem sutu artırıyormus hemde kalıtesını yukseltıyormus:)

kızlar bu kaşık mamasını vermelimiyiz yoksa vermemelimiyiz?sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz 2 doktorda farklı şeyler söyledi aklım karıstı:44:elimde olsa su doktorları aynı çatı altında toplayıpbazı konularda hem fikir olmalarını sağlıcam:47:
benım doktorumda dısardan alınan hersey zararlı ve tıcarı kaygı ıle uretılıyor dıyo ben bebe bıskuvısını bıle evde yapıyorum:)

benım doktorumda dısardan alınan hersey zararlı ve tıcarı kaygı ıle uretılıyor dıyo ben bebe bıskuvısını bıle evde yapıyorum:)

memlekette gittiğim doktor(güvenerek) da aynısını söyledi zararlı ve reklam amaclı dediakat izmir deki doktorum yedirebilirsin dedi.hatta bi arkadasım kızını hocaya götürüyor onada yemesi gerektiğini söylemiş bana geldi sen bebeğine kaşık maması vermiyormususn 4-36 ay arası kullanılacakmıs bu deyince ben kendimi suclu hissettm

kızlar ikili test yaptıran varmı aranızda ense kalınlığı kaç çıkması lazım

1.1,1.2,1.3.... bunlar ideali aslında ama ölçümden ölçüme fark ediyor.İdeal lafı yanlış oldu aslında, şöyle söyleyim 2.5'i geçmedikçe sorun yok, ama nekadar da olsa 2 ve üzeri yüksek kaçıyor biraz, daha altı olması lazım.Benim de 2 çıkmıştı mesela,başka doktora gittim tedirgin olup,1.8çıktı. ikisi de 2.5dan sonrası tehlikeli dediler.Çok şükür bir sıkıntı da olmadı.

bana doktor tavsiye etmişti normal süte oranla daha fazla demir ve vitamin içeridği için:)30 ml suya bir ölçek devam sütü koyup bir çay kaşığı yoğurt ile mayalıyorum normalden biraz daha sıvı oluyor ama tadı yoğurt gibi yedirmeside rahat:)siz ek gidalara başladınız mı:)

Evet biz basladik. Normal sutten yogurt yapiyoruz biz. Ama dedigini doktora sorup sutun icine ilave olarak kullanabilirim belki. Ikisini karistirinca daha guzel olur gibi dimi ?

kızlar bebişlerimiz artık hareketlenmeye başladı gündüzleri gözümüzün önündelerde geceleri de yerinde durmuyo bu fıstıklar.benim kız gece 5.30 da uyanmıs emekler pozisyona gecmiş beni izliyo:1: şimdiye kadar hep sırt üstü yatırıyordum ben öyle yatırıyorumda artık kendisi bütün vucudunu yana cevirerek yada yüz üstü pozisyona getirerek uyuyo bide güzel kafasını bi saga bi sola ceviriyo ki anlatamam cok tatlı uyuyoda korkuyorum geceyle agzı burnu kapanacak die devamlı gözüm üzerinde:32:

Masallah ona. Benim oglan daha geriden geliyo bu gelisim konusunda soylemistim. Hala sirt ustu yatiyo, nasi koyuyosam oyle kalkiyo. Dayisi gibi tembel ve geveze olacak belli :27:

kızlar bu kaşık mamasını vermelimiyiz yoksa vermemelimiyiz?sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz 2 doktorda farklı şeyler söyledi aklım karıstı:44:elimde olsa su doktorları aynı çatı
altında toplayıpbazı konularda hem fikir olmalarını sağlıcam:47:

Canim evde dogalini yapma imkanin varsa sebze, mercimek, kiyma vs kullanarak neden disardan koruyucu yuklu olanini alasin ki ? O evde ya da gun icinde vakti olmayan kisi ya da durumlar icin lazim olan bi sey. Zorda kalmadikca basvurma sakin arkadasim. Icindekiler kismini okuman bile kendince yararli mi zararli mi yoksa notr mu olduguna karar verebilirsin.

kızlar ikili test yaptıran varmı aranızda ense kalınlığı kaç çıkması
lazım

Sanirom hepimiz yaptirmisizdir ama 1 sene olmustur herhalde. Yanlis baslikta yaziyo olmayasiniz ? 2012 subat anneleri kismi sizi daha dogru ve es zamanli olarak aydinlatir diye dusunuyorum.
Saglikla ve hayirlisiyla bebeginizi kucaginiza almaniz temennisiyle...

Mrb arkadaşlar
Ben dr un öneirsiyle 2 aydır kaşık maması yediriyorum.
Kavonazda meyve sebze püreleride alıyorum ayrıca evdede yapıp veriyor annem oğluşum hepsini güzelce yiyor maşallah
Sütaş ın bebek yoğurdunada bayılıyor evde yaptığımızı bu denli iştahla yememişti

Back