suyu ısıtıp içinde başka bi kapta sütü ısıttım o da 30 derece besin değerleri ölmez şimdi mayaladım bakalım tutacak mı normal sütü mayalarım taş gibi tutar anne sütü aynı mı bakalım akşama söylerim ne olduğunu..:26:
daha sonra evet dediğin gibi normal yoğurt verebiliriz ama ben 6.ayda ilk allıştırmalarda anne sütünün yoğurdunu versek diyorum.hazır gıdaya karşıyım da ondan böyle deneysel çalışmalar yapıyorum.
Ahaha max dondurma vermiyoruz ki hazir gida olsun
Alemsin. En nihayetinde sut yogurt verdigimiz.
ay dondurma dedin de geçen gün dondurma yiyodum oğluşum nasıl bakıyo resmen yalanıyo memenin ucuna azıcık sürdüm dondurmayı sonra emzirdim ay bi emiyo ki görsen annesi gibi dondurma canavarı olcak galiba..
Heheh :)) masallah ona. Benimki de taze sogan canavari bi de limon. Suruyorum agzina limonu eksiliginden dans ediyo ama sonra yine istiyo. Sogani da seve seve agzine sokuyo :)))
Ek gidaya basliyorum ben de artik 2-3 gunumuz kaldi. Simdilik sadece tuzsuz yagsiz baharatsiz seylerden suruyorum agzina. Havuc fln veriyorum eline. Meyvelerden tattiriyorum.
ay canım benim ekşi ekşi hosuna gidiyo demek:)herkes eline ekmek falan veriyomus yalayıp duruyolarmıs ben cesaret edemiyorum korkuyorum boğazına kacacak die.file aldım içine meyve koyuyorum onuda beğenmedi benim guzumm almıyo agxına.aksamları yatmadan bu kasık maması dedikleri muhallebiler var ya onlardan veriyorum gündüzde şu demir ilacını karıstırmak için meyve suyu,öğleden sonraları da yoğurt veriyorum acaba sebze corbalarına başlamak gerekir mi bilmiyorum.bide sana bu reklamlarda cıkan sütaş ın baby mix yoğurdu var ya soracaktım katkı maddesi yok diyo ama sence vermelimiyiz.normalde evde mayalıyorum ama bu aralar tayin nedeniyle 10 güne bir seyahat halindeyiz gittigimiz yerlerde yoğurt mayalayamıyrz gecen markette gördüm aldım ama içimede sinmiyo aslında
kızlar ya bebeğim kusmaya başladı dun sbh kustu. dun 3 kere kustu. bu sbhda kustu gene acaba üşüttümü ya. yemekden sona kusuyor ama:18::18:
meryem_ 15A
4 ay önce
benim oglum yakinda bir yasini dolduracak. hala agirlikli olarak anne sutuyle besleniyor. doktorumuzn bize soyledigine gore eger anne sutu 6. aya kadar yeterli gelmisse (hani az sut olmasi, sutun besleyici olmamasi - ki sadece bir kiside duydum boyle bir sey- vb. durumlar soz konusu degilse) .bir yasina kadar bebege verilen ek gida sadece tad ve doku hislerini gelistirmek icin gerekli..
ben de bundan yola cikarak emzirme sayisini azaltmadan aralarda farkli gidalar vermeye calistim. sonuc olarak gunde iki kereden daha fazla yemek yemek istemedi oglum, ustelik yedigi miktar da oyle fazla olmadi. 6. aydan 11. ayin su son gunlerine kadar bu duzende beslendi ve gelisimi oldukca iyi durumda..
bebek buyudukce cok daha kiymetli oluyor anne sutu. dis cikariyor, ishal oluyor, atesleniyor, huysuzlaniyor, dertleniyor, uykusuz kaliyor, yalniz hissediyor, mama hazirlayacak vakit/firsat/ortam yok .vs.; boyle durumlarda tekrar tekrar emzirebildigim icin cok sansli oldugumuzu dusunuyorum. son olarak.nurturia'daki arkadaslarin tecrubelerinden ogrendigime gore ek gida agirlikli beslenen yavrularda anne sutune karsi ilgisizlik artiyor. eger anne sutunu erken biraktirmak gibi bir niyetin yoksa (ki ne kadar cok emerse o kadar iyi) ek gidaya yuklenmemeyi tavsiye ederim..
saglicakla :)
(aintidir)
tm bi fiyaskooyla karşılaştım.süt biraz koyulaşmış o kadar yoğurt olamamış demekki usulüne uygun yapmadım tutmadı.kaynatılıp soğuması gerekirdi ki o da sütün bütün özelliğini kaybettirir.anne sütünden yoğurt olmuyomuş biz de normal yoğurt yediririz
kızlar hepinizin ramazan ayı mubarek olsun bugün çok kötü bişey oldu kızım sandalyenin üstündeki pusetten düştü((( okadar korktumki anlatamam çok kötü bi durum hemen doktora götürdük kusma oldumu diye sordu yok dedim röntgen çekildi allaha binlerce şükür bişey olmadı çoook dikkat edin kızlar öyle üzüldüm ağladımki ömrümden ömür gitti resmen Allahım onları korusun
kızlar hepinizin ramazan ayı mubarek olsun bugün çok kötü bişey oldu kızım sandalyenin üstündeki pusetten düştü((( okadar korktumki anlatamam çok kötü bi durum hemen doktora götürdük kusma oldumu diye sordu yok dedim röntgen çekildi allaha binlerce şükür bişey olmadı çoook dikkat edin kızlar öyle üzüldüm ağladımki ömrümden ömür gitti resmen Allahım onları korusun
sorma benımde oglum dun aynı seılde kustu klıma var ya ordn usudu yada sebze puresı verdım hıppın ılk defa o dokundu
ayyy canım benim kıyamam ben ona bununla gelmiş gecmiş olsun . benim kızımda pusetin kenarlarından tutup kalkıp oturur pozisyona geçiyor çok dikkatli olmak gerekiyor:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?