meryem_ 15A
4 ay önce
benim oglum yakinda bir yasini dolduracak. hala agirlikli olarak anne sutuyle besleniyor. doktorumuzn bize soyledigine gore eger anne sutu 6. aya kadar yeterli gelmisse (hani az sut olmasi, sutun besleyici olmamasi - ki sadece bir kiside duydum boyle bir sey- vb. durumlar soz konusu degilse) .bir yasina kadar bebege verilen ek gida sadece tad ve doku hislerini gelistirmek icin gerekli..
ben de bundan yola cikarak emzirme sayisini azaltmadan aralarda farkli gidalar vermeye calistim. sonuc olarak gunde iki kereden daha fazla yemek yemek istemedi oglum, ustelik yedigi miktar da oyle fazla olmadi. 6. aydan 11. ayin su son gunlerine kadar bu duzende beslendi ve gelisimi oldukca iyi durumda..
bebek buyudukce cok daha kiymetli oluyor anne sutu. dis cikariyor, ishal oluyor, atesleniyor, huysuzlaniyor, dertleniyor, uykusuz kaliyor, yalniz hissediyor, mama hazirlayacak vakit/firsat/ortam yok .vs.; boyle durumlarda tekrar tekrar emzirebildigim icin cok sansli oldugumuzu dusunuyorum. son olarak.nurturia'daki arkadaslarin tecrubelerinden ogrendigime gore ek gida agirlikli beslenen yavrularda anne sutune karsi ilgisizlik artiyor. eger anne sutunu erken biraktirmak gibi bir niyetin yoksa (ki ne kadar cok emerse o kadar iyi) ek gidaya yuklenmemeyi tavsiye ederim..
saglicakla :)
(aintidir)