• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlarr :71:

dün hem gündüz hem akşam misafirlerim vardı ee haliyle buraya bakamadım.almış yürümüş sayfalar maşallah :nazar: :37: biraz okuyayım dedim ama bitmedi malesef.herkes iyidir umarım.oyun halısından bahsetmişsiniz arkadaşımda tiny love var.çok memnun.kızının çok ilgisini çekiyomuş.ben de almayı düşünüyorum ama azıcık tuzlu 150 tl civarı.sizler ne kadar aldınız ?

işte bende o yüzden güvenemiyorum:50:. benim ilk kızım şimdi 13 yaşında bir doktorun yanlış teşhisi yüzünden 20 günlüktü 4 gün yoğun bakımda kaldı ölümden döndü yavrum. yahu 2,5 aylık oldu yavrum ama huzursuz mutsuz sürekli ağlamaklı birşeyi varki böyle.

çok mutsuzum aynı benimki de öyle çok nadir mutlu hep ağlıyor kolik- gaz ama ne oluyor anlamıyorum

mete beyi emzirdim uyuttumm.yemeğimi yaptım ortalığı süpürdümm bide banyo yapiimm ozamana kadar metehanda uyanır güne giderizzz

ya kızlar bu benim oğlum koltukta yatıyoo mesela etrafa bakınıyoo konuşuyoo sesler çıkarıyo kendi kendine gülüyo falan ama beni görmüyoo ben ilgilenmiyorum benimde hoşuma gidiyo yanına gidiyorum acık oynayayımm diyee beni görünce mızıklıyooo ağlıyoo çırpınıyo falan kucağıma alıyorum susuyoo

ya bu çocuk beni gördüğüne memnun olmuyomuıuuu yoksaaa işin üçkağıdını öğrendide kucağıma alayım diyeee numaramı yapıoo anlamadımmm.

hele annemin sesini acayip tanıyoo onu duyunca susuyoo bakınıyo etrafa arıyo falan.annem bu hafta sonu gidecek napıcam o gidince hiç bilmiyorum vallaa

2 gün değil haftalar oldu sanki foruma girmeyelei annem soruyor arkadaşların ne yapıyor diye :)))parça parça yazabiliyorum gelen giden oluyor..

Uçakla geldim konyaya yetişemiyordum az daha son anda yetiştim trafikten..işlemnler kapanmıştı bağajımı almadılar .kızıma ek bilet aldım kemer veriyorlar kendine bağülıyorsun...kapılardan koşa koşa geçtim görevliler kızımı tuttular .bir yandan da herkes seviyor çatlıyorum kıskançlıktan..birazda hoşuma gidiyor..kapıya geldik uçak için sıra var kızım başladı bağırmaya süt sağabilmiştim allahtan bütün gün uğraştım 90 ml bu arada :(( onu verdim bize öncelik verdiler..indik koştur koştur servis otogar yeniden otobüs.hepsi son anda nefes nefese .indik babamın arabası .kızımı paket gibi taşıdım kucağımda.otobüsebindik muavin şapur şupur öpmez mi ne yapacağımı şaşırdım .bir şey de diyemedim ..biletim yok telefonla yer ayırtmışım beni bekleyin felan adamlar anlayış gösterdi ..

Neyse buraya da gfeldik herkes kızımı seviyor ama korkuyorum enfeksiyon alırsa diye köyden felan da gelenler oluyor.kimseye de birşey diyemiyorum
bu arada eşim eşyaşları otobüse vermişti bizim burda indirmemişler dolandı 2 gün izmir ısparta felan korktum kaybolacak diye :)

mete beyi emzirdim uyuttumm.yemeğimi yaptım ortalığı süpürdümm bide banyo yapiimm ozamana kadar metehanda uyanır güne giderizzz

ya kızlar bu benim oğlum koltukta yatıyoo mesela etrafa bakınıyoo konuşuyoo sesler çıkarıyo kendi kendine gülüyo falan ama beni görmüyoo ben ilgilenmiyorum benimde hoşuma gidiyo yanına gidiyorum acık oynayayımm diyee beni görünce mızıklıyooo ağlıyoo çırpınıyo falan kucağıma alıyorum susuyoo

ya bu çocuk beni gördüğüne memnun olmuyomuıuuu yoksaaa işin üçkağıdını öğrendide kucağıma alayım diyeee numaramı yapıoo anlamadımmm.

hele annemin sesini acayip tanıyoo onu duyunca susuyoo bakınıyo etrafa arıyo falan.annem bu hafta sonu gidecek napıcam o gidince hiç bilmiyorum vallaa

ayy aynı benimkini anlattın sanki yatırıyorum etrafa bakınıyor hareketler ediyor beni görünce uzaktan da görse dudak büküyor ağlamaya başlıyor üçkağıtçı yaa :}

ayy aynı benimkini anlattın sanki yatırıyorum etrafa bakınıyor hareketler ediyor beni görünce uzaktan da görse dudak büküyor ağlamaya başlıyor üçkağıtçı yaa :}

üzüleyimm sevineyimmi bilemedim.bi diyorumbu beni görünce içleniyo ağladığına göre iyi bişi hissetmiyo diyorum bide ayy beni görüncee hemen kucağıma gelmek istiyor beni çok seviyoo yanımda olmak istiyo diyorum :37:

sevil bende seni merak ediyordum nerelerdesin

canım en önce senin mesajına cevap yazmıştım gönderememişim .teşekkürler ilgin için ne durumdasınız değişik bir şeyler varmı herkes iyidir inşallah .masalları yakaladım hemen :)) açığımı kapatmalıyım..ben bir de hergün mutlaka takip ediyordum çok eksiklik hissettim aklım burda kaldı ...

2 gün değil haftalar oldu sanki foruma girmeyelei annem soruyor arkadaşların ne yapıyor diye :)))parça parça yazabiliyorum gelen giden oluyor..

Uçakla geldim konyaya yetişemiyordum az daha son anda yetiştim trafikten..işlemnler kapanmıştı bağajımı almadılar .kızıma ek bilet aldım kemer veriyorlar kendine bağülıyorsun...kapılardan koşa koşa geçtim görevliler kızımı tuttular .bir yandan da herkes seviyor çatlıyorum kıskançlıktan..birazda hoşuma gidiyor..kapıya geldik uçak için sıra var kızım başladı bağırmaya süt sağabilmiştim allahtan bütün gün uğraştım 90 ml bu arada :(( onu verdim bize öncelik verdiler..indik koştur koştur servis otogar yeniden otobüs.hepsi son anda nefes nefese .indik babamın arabası .kızımı paket gibi taşıdım kucağımda.otobüsebindik muavin şapur şupur öpmez mi ne yapacağımı şaşırdım .bir şey de diyemedim ..biletim yok telefonla yer ayırtmışım beni bekleyin felan adamlar anlayış gösterdi ..

Neyse buraya da gfeldik herkes kızımı seviyor ama korkuyorum enfeksiyon alırsa diye köyden felan da gelenler oluyor.kimseye de birşey diyemiyorum
bu arada eşim eşyaşları otobüse vermişti bizim burda indirmemişler dolandı 2 gün izmir ısparta felan korktum kaybolacak diye :)

ayyy valla daha sen anlatırken ben panikledim yoruldum vallaa.maşallah iyi gidebilmişsinn.

yaa benimde oğlumu başkaları sevince mutlu oluyorum gurur duyuyorum falan ama bi yandanda içim gidiyooo tedirgin oluyorum.ama insan bişide diyemiyoki görmemişin oğlu olmuş hesabıı derler diyeee.ama gönlünü ferah tutacaksın birazdaaa bişi olmaz diye düşünmek lazımm.

melocum ben aynen dediğini oğluma yaptım yoğunbakımdan çıkarttıkları gün tıktım ağzına allahtan ilk emziği tuttu ki düşürdüğünde palyaço gibi kıpkırmızı oluyo suratı :emir_bebek:

çok büyük rahatlıkmı bebeğin emzik alması yani ne gibi rahatlığını gördünüz ağlamayıp uslu uslu duruyormu cidden merakediyorum ne gibi avantajı var kızlar?

ohhhh maşallah valla ben çocuğu alıp tek başıma markete bile çıkamıyorum gerçi havalar soğuk diye ama 2 aylık olduk hala sadece ikimiz çıkmadık hiç dışarı maşallah size:nazar:

ayyy valla daha sen anlatırken ben panikledim yoruldum vallaa.maşallah iyi gidebilmişsinn.

Yaa benimde oğlumu başkaları sevince mutlu oluyorum gurur duyuyorum falan ama bi yandanda içim gidiyooo tedirgin oluyorum.ama insan bişide diyemiyoki görmemişin oğlu olmuş hesabıı derler diyeee.ama gönlünü ferah tutacaksın birazdaaa bişi olmaz diye düşünmek lazımm.
aynene canım büyük amacalar büyük dedeler bi şey diyuemeiyorsun hiç m
i bebek görmedik diyecekler..
ohhhh maşallah valla ben çocuğu alıp tek başıma markete bile çıkamıyorum gerçi havalar soğuk diye ama 2 aylık olduk hala sadece ikimiz çıkmadık hiç dışarı maşallah size:nazar:
nasıl cesaret ettim bende bilmiyorum .görmelisin ama nasıl kucağıma basıyorum .eve geldiğimde kollarım titriyordu..:))

selam kızlar nasılsınız?
3 gundur coook yorgunum bu kız benı cook yoruyorrrrrr......
pazar gununden bu gune kadar gunduzlerı hıc uyumadı allahtan gunduzlerı....tam uyku duzenı yerıne oturdu dedım demez olaydım basıma neler geldı....pazar gunu annemlerdedydık kızımı bıraktık oraya esımle bıraz dolastık...pazartesı oldu nıyetım evı toparlamak bıraz ama ne mumkun....benım hanım uyumdadı hıc deırcektım nerdeyse hanı uyumasın ama yatmıyor da aglıyor sureklı hanı bıryerı agrımıyor gazı yok sadece uykusu var ama ısrarla uyumamaya dırenıyor......
kucagıma alıyorum susuyor etrafa bakıyor ama yoruluyorum evı turlamaktan....aglamasa sorun yok....neyse dun de aynı uyumadı tabı evı de pıslık goturuyor bu arada ne yemek var ortada ne temızlık.....corba koyayım ocaga dedım bu seferde düdüklü sagolsun fosur fosur etrafı batırdı korktum patlıcak sandım nasıl kostum mutfaga kapattım hatırlamıyorum o panıkle.....tabı bu arada bızım hanım yıne mız mız ne kol ne ayaka ne sınır ne de bas kaldı...aksam oldu ıyı kotu hazılradıgım yemegı yedık esımle yıkayalım dedık hanımı yıkadık yıne uyumuyor yaaaaaaa artık sonlarımı yasıyorum sandım.....:2:
neysekı babası kucagına aldı uykusuzluktan kızaran gozlerı sonunda kapandı.....yazık esımde fılm almıs ızleyelım dedı ne mumkun bende ızleyecek hal...koltuga oturdum ıececeklerımızı cerezlerımızı de hazırlamıs....ama ben bıtık durumdayım......sen gıt yat dedı uzuldum elımde degıl perısan oldum yorgunlugu gectım basım felaket agrıyor neyse gıttım uyudum kendıme gelmısım gece kalktıgımda....
suan uyyor bugun bıraz daha ıyı gıbı fırsattan ıstıfade evı supurdum toz aldım.....bıraz dınelneyım dıye actım kızlarda nevar neyok dye.....
bu arada EVRIDIKI cok ayıp olmus yaptıkları ya uzuldum emegıne yazık....PARADISE bende narın programda yıkıyorum elbıselerımızı sen sormustun yanılmıyorsam canım....
babys hosgeldın konyaya......masallah sıze.....

çok büyük rahatlıkmı bebeğin emzik alması yani ne gibi rahatlığını gördünüz ağlamayıp uslu uslu duruyormu cidden merakediyorum ne gibi avantajı var kızlar?

bencede çok çok büyük rahatlık

bikere bebeğin sakinleşmesini sağlıyor
uykuya dalmasınsa yardımcı oluyor
annenin memesini gereksiz ve uzun süre emmeyi engelliyor
emme içgüdüsünü tatmin ediyor emme alışkanlığı kazandıırıyor
parmağını battaniyeyi kıyafetlerini emmesine engel oluyor(her bebekte emme isteği vardır ya anne memesini emecek sürekli yada bulduğu herhangi bir şeyi bunu engelleyemezsiniz)

ben bebek dergisi almıştım bakın orda ne yazıyor

emziğin avantajları
mızmız bebeği sakinleştiriyor bazı bebekler ağızlarında birşey emdiklerinde mutlu olurlar

geçici avunma sağlar acıktığında mamasını hazırlamanız için yada emzirecek yer bulmakj için birkaç dakika kazanırsınız
bebeğin uykuya dalmasına yardımcı olur
ani bebek ölümleri riskini azaltmaya yardımcı olur.araştırmacılar uyurken emzik kullanmı ile ani bebek ölüm riskinin azalması arasında bir ilişki tesbit ettiler

emzikler her an hazırdır emzik kullanmak istemeyince atabilirsiniz eğer bebeğinizin parmaklarını emme alışkanlığı kazanırsa bunubıraktıormak çok zor olur

doğumdan sonra bebek beslenmesinde anne sütünün ne kadar önemli olduğu bilinen bir gerçektir
bebeğin anne sütünü emmesi hem doğal beslenmesini sağlamakta hemde emme güdüsünü gidermektedir
anne sütü emmeyen bebeklerin parmak emme gibi kötü alışkanlıklara yöneldiği gözlemlenmektedir
çünkü bebekler için emmek rahatlamanın ve güven duymanın yoludur
emzik kullanımı ve kısa anne sütü verme süresi arasında bağlantı olduğu bilinmektedir.yapılan çeşitli araştırmalarda bebeklerin uyaklaşık olarak %85 inin biirinci aydan başlayarak emzik kullandığı görülür.anne sütünü kısa süre alan bebeklerde emzik kullanma sıklığının daha fazla olduğu saptanmıştır

kaynak . baby&you dergisi nisan sayısı

Back
X