• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar sinirden catlıyorum burayı okurken saat 10bucukta kapı caldı baktım kayınvalidem gelmiş sasırdım habersiz olunca buyur dedim surat 5 karıs montunu ver anne dedim yok gidecem dbens enle konusmaya geldim dedi buyur konusalım dedim basladı içindekileri dökmeye meger kavga etmeye gelmiş cocuga neden onun ismini koymamısız herkes soruyormus bu cvp veremiyormus onun ismini koysak ne olurmus sanki ben gelin gibi degilmişim bende dedim daha nasıl gelin gibi olayım sen beni evlendigimin ertesi günü evinden kapından kovdum ben hiçbirsey demedim agzımı acıp hala her hafta sana gelirim saygıda kusur etmem şimdiye kadar naptım sana dedim allah var bir lafın bir saygısızlıgın olmadı ama isim bu benim adım konsa ne olacaktı diyor birde gecen geldiklerinde asagı kapıya(apartman kapısından bahsediyor ev kapısından gecirmiştim) gecirmeye gitmemişim cocuk vardı anne nasıl ineyim dedim alıp kucagıma inebilirmişim dedim gece saat 12 di anne gittiginizde sogukta nasıl indireyim dedimbende büyüttüm cocuk gecirebilirdin diyor hala isminin konmadıgına kızmıs ne diyecegini sastı kalktı gitti sonra off patlayacagım sinirden

kızlar buarada ılk reglımı oldum ama cok oluyor anlamadım sızde yogun gelıyormuydu?bır anormallık yoktur degılmı?ped yetıstıremıyorum nerdeyse......

kızlar sinirden catlıyorum burayı okurken saat 10bucukta kapı caldı baktım kayınvalidem gelmiş sasırdım habersiz olunca buyur dedim surat 5 karıs montunu ver anne dedim yok gidecem dbens enle konusmaya geldim dedi buyur konusalım dedim basladı içindekileri dökmeye meger kavga etmeye gelmiş cocuga neden onun ismini koymamısız herkes soruyormus bu cvp veremiyormus onun ismini koysak ne olurmus sanki ben gelin gibi degilmişim bende dedim daha nasıl gelin gibi olayım sen beni evlendigimin ertesi günü evinden kapından kovdum ben hiçbirsey demedim agzımı acıp hala her hafta sana gelirim saygıda kusur etmem şimdiye kadar naptım sana dedim allah var bir lafın bir saygısızlıgın olmadı ama isim bu benim adım konsa ne olacaktı diyor birde gecen geldiklerinde asagı kapıya(apartman kapısından bahsediyor ev kapısından gecirmiştim) gecirmeye gitmemişim cocuk vardı anne nasıl ineyim dedim alıp kucagıma inebilirmişim dedim gece saat 12 di anne gittiginizde sogukta nasıl indireyim dedimbende büyüttüm cocuk gecirebilirdin diyor hala isminin konmadıgına kızmıs ne diyecegini sastı kalktı gitti sonra off patlayacagım sinirden

canım bosver yaaaaaaa bu kadnları anlamak zorrrrrrrrrrr.....konyanın yerlısımı kayınvalıden?onların ısteklerı bıtmez canımmmm bosverrrrrrrrrrrr sınırlenmene degmez...herseyı bızden beklerler zaten kendlerı sankı cok ıyıler sankı el ustunde tutarlar bızı......koymussun ismı iş bıtmıssss daha neyı uzatıyor kı takma kafana sakınlesmeye calıs.....sakınlesemıyorsan gel ben senı sakınlestıreyım:)10 dk aramız

ne güzel sakin sakin cevap vermişsin öyle yaa ayy okurken ben delirdim.. Aman Salla Yaaa Takma..

adı ne merak ettim ..farketmez gerçide hiç sallama en azından zorla koydurtmamışlar :)) o sırada kavga etseydi daha zordu şimdi dışardan gaz veriyorlar anlaşılan....
selam kızlar nasılsınız?
3 gundur coook yorgunum bu kız benı cook yoruyorrrrrr......
Pazar gununden bu gune kadar gunduzlerı hıc uyumadı allahtan gunduzlerı....tam uyku duzenı yerıne oturdu dedım demez olaydım basıma neler geldı....pazar gunu annemlerdedydık kızımı bıraktık oraya esımle bıraz dolastık...pazartesı oldu nıyetım evı toparlamak bıraz ama ne mumkun....benım hanım uyumdadı hıc deırcektım nerdeyse hanı uyumasın ama yatmıyor da aglıyor sureklı hanı bıryerı agrımıyor gazı yok sadece uykusu var ama ısrarla uyumamaya dırenıyor......
Kucagıma alıyorum susuyor etrafa bakıyor ama yoruluyorum evı turlamaktan....aglamasa sorun yok....neyse dun de aynı uyumadı tabı evı de pıslık goturuyor bu arada ne yemek var ortada ne temızlık.....corba koyayım ocaga dedım bu seferde düdüklü sagolsun fosur fosur etrafı batırdı korktum patlıcak sandım nasıl kostum mutfaga kapattım hatırlamıyorum o panıkle.....tabı bu arada bızım hanım yıne mız mız ne kol ne ayaka ne sınır ne de bas kaldı...aksam oldu ıyı kotu hazılradıgım yemegı yedık esımle yıkayalım dedık hanımı yıkadık yıne uyumuyor yaaaaaaa artık sonlarımı yasıyorum sandım.....:2:
Neysekı babası kucagına aldı uykusuzluktan kızaran gozlerı sonunda kapandı.....yazık esımde fılm almıs ızleyelım dedı ne mumkun bende ızleyecek hal...koltuga oturdum ıececeklerımızı cerezlerımızı de hazırlamıs....ama ben bıtık durumdayım......sen gıt yat dedı uzuldum elımde degıl perısan oldum yorgunlugu gectım basım felaket agrıyor neyse gıttım uyudum kendıme gelmısım gece kalktıgımda....
Suan uyyor bugun bıraz daha ıyı gıbı fırsattan ıstıfade evı supurdum toz aldım.....bıraz dınelneyım dıye actım kızlarda nevar neyok dye.....
Bu arada evrıdıkı cok ayıp olmus yaptıkları ya uzuldum emegıne yazık....paradıse bende narın programda yıkıyorum elbıselerımızı sen sormustun yanılmıyorsam canım....
Babys hosgeldın konyaya......masallah sıze.....

büyüyor güzelim kızın.büyüme atağı diyorlar arada olurmuş böyle bizde atlattık 3 gece gözümüz açık sabahaladık :(( hoşbulduk canım bu arada :))

adı ne merak ettim ..farketmez gerçide hiç sallama en azından zorla koydurtmamışlar :)) o sırada kavga etseydi daha zordu şimdi dışardan gaz veriyorlar anlaşılan....

büyüyor güzelim kızın.büyüme atağı diyorlar arada olurmuş böyle bizde atlattık 3 gece gözümüz açık sabahaladık :(( hoşbulduk canım bu arada :))

evet artık hergecen gun farklı bır bebegım oldugunu goruyorum.....sankı bır tane degıl hanımdan bıkac tane:)huy degısklıgı naz hersey varrrr....annesıne cekmıs galıba:)

Anaa kadına bak. Ayy çok kızdım bazen ne kadar da anlayışsız oluyorlar. Gerçi anlayışlı oldukları zamanlarda çok az :1: Demek apartman kapısına kadar uğpurlayacakmışsın haa. Bak sen şuna ben de çocuk büyüttüm demiş ya. Aradaki fark burda işte o sadece büyütmüş Saldım çayıra mevlam kayıra. Soğuktan etkileneceğini düşündüğü yok sadece kendini düşünüyor. Bencillik değilde ne şimdi bu. Merak ettim kayınvaliden çocuklarına kayınvalidenin ya da dedesinin ismini mi vermiş. Hem 9 ay karnında taşıyan sensin isminin ne olacağına eşinle sen karar vereceksin. Bizimki isim konusuna karışsaydı sen kendin koydun mu ki ben koyayım diyecektim. Ondan ses çıkaramadı. Ama koymayacağımı biliyor.

Bu arada kızlar size bişi danışcam. Ben evleneli 3 yıl olacak. Düğünde 10 altın istemiştim. O zamanlar altın bu kadar pahalı deildi tabi. Şimdi 5 altın o zamanın 10 altınına eşit. Daha önce ev alacağız oğluma deyince ben altın istememiştim. O da altın istemesi en doğal hakkı demiş. Evi de oğluna yapmayınca 10 tane istedim. Kayınvalidem o kadar takamayız demişti. Ben de en doğal hakkı dşiyodu noldu dedim. O inatlaştı ben de inatlaştım. 10dan aşağı olacaksa kalsın bu iş dedim. Kızı isterken farklı söze gelişnce farklı. Sonra tamam düğünden sonra verelim dediler. 6 tane altın taktı bana. Geri kalanı da vermedi. Doğumdan önce gittim istedim. Ne altını demez mi? Ayy delircem. Tabii alan almış başından savmış. Köprüden geçti gelin. Ben de güzelce söledim. Borcumuz var vs. Doğum yakın. Çocuk bi doğsun bizimde borçlarımız var dedi geçiştirdi.Evine mobilya aldı. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara. Tekrar istemeyi düşünüyorum. Aklıma geldikçe sinir oluyorum. Eşim haklısn diyor. Bu arada ev alacaklar. Kendilerine gelince var bize gelince yok. Sizce ne yapayım? Ücretsiz izin alacağım bu paraya da ihtiyacım var.

kızlar buarada ılk reglımı oldum ama cok oluyor anlamadım sızde yogun gelıyormuydu?bır anormallık yoktur degılmı?ped yetıstıremıyorum nerdeyse......
İlk 2 gün çok gelmişti benimde sonra sonra azaldı gitti.

bencede çok çok büyük rahatlık

bikere bebeğin sakinleşmesini sağlıyor
uykuya dalmasınsa yardımcı oluyor
annenin memesini gereksiz ve uzun süre emmeyi engelliyor
emme içgüdüsünü tatmin ediyor emme alışkanlığı kazandıırıyor
parmağını battaniyeyi kıyafetlerini emmesine engel oluyor(her bebekte emme isteği vardır ya anne memesini emecek sürekli yada bulduğu herhangi bir şeyi bunu engelleyemezsiniz)

ben bebek dergisi almıştım bakın orda ne yazıyor

emziğin avantajları
mızmız bebeği sakinleştiriyor bazı bebekler ağızlarında birşey emdiklerinde mutlu olurlar

geçici avunma sağlar acıktığında mamasını hazırlamanız için yada emzirecek yer bulmakj için birkaç dakika kazanırsınız
bebeğin uykuya dalmasına yardımcı olur
ani bebek ölümleri riskini azaltmaya yardımcı olur.araştırmacılar uyurken emzik kullanmı ile ani bebek ölüm riskinin azalması arasında bir ilişki tesbit ettiler

emzikler her an hazırdır emzik kullanmak istemeyince atabilirsiniz eğer bebeğinizin parmaklarını emme alışkanlığı kazanırsa bunubıraktıormak çok zor olur

doğumdan sonra bebek beslenmesinde anne sütünün ne kadar önemli olduğu bilinen bir gerçektir
bebeğin anne sütünü emmesi hem doğal beslenmesini sağlamakta hemde emme güdüsünü gidermektedir
anne sütü emmeyen bebeklerin parmak emme gibi kötü alışkanlıklara yöneldiği gözlemlenmektedir
çünkü bebekler için emmek rahatlamanın ve güven duymanın yoludur
emzik kullanımı ve kısa anne sütü verme süresi arasında bağlantı olduğu bilinmektedir.yapılan çeşitli araştırmalarda bebeklerin uyaklaşık olarak %85 inin biirinci aydan başlayarak emzik kullandığı görülür.anne sütünü kısa süre alan bebeklerde emzik kullanma sıklığının daha fazla olduğu saptanmıştır

kaynak . baby&you dergisi nisan sayısı
Ne kadarda doğru

melocum kusura bakma güzelim ya emreyle otur kalk derken yeni gördüm msjını site
Bebek, Bebekler, Bebek Gelişimi, Gebelik, Hamile, Kadın, Doğum, Bebeğim, Bebek Resimleri, Doğum Bebek Oyunları, Hamilelikte, Gebe
uyu yavrum bizim favorimiz

Kızlarrrrr çıldırıcam yaaaaa. avazım çıktıgı kadar bagırmak istiyorum. :47:

Bizimkiler aradılar şimdi cuma günü gelecegiz dediler. neymiş efendim para daha herkesten tam olarak toplanmamış!!!

Halbuki ben bütün hazırlıgımı yapmıştım. :47: Şimdi söyleyin ben ne yapayım :47: Hepsini çöpe dökecem vallahi!!!

Offfffffffffffff :47:

ben bile kızdım şimdi, niye kendi aralarında tam gün ayarlamadan sana söylüyorlar, yazık iki çocukla uğraş bir de hazırlık yap. sen de bozulmayanları önlerine koyar afiyet olsun dersin napalım

Kızlar Bebişlerin Kıyafetlerini Kaç Derecede Yıkıyorsunuz?

ben 30 derecede hassas programda yıkıyorum. çişli kakalı olanları önceden elde durulayıp öyle yıkıyorum.

2 gün değil haftalar oldu sanki foruma girmeyelei annem soruyor arkadaşların ne yapıyor diye :)))parça parça yazabiliyorum gelen giden oluyor..

Uçakla geldim konyaya yetişemiyordum az daha son anda yetiştim trafikten..işlemnler kapanmıştı bağajımı almadılar .kızıma ek bilet aldım kemer veriyorlar kendine bağülıyorsun...kapılardan koşa koşa geçtim görevliler kızımı tuttular .bir yandan da herkes seviyor çatlıyorum kıskançlıktan..birazda hoşuma gidiyor..kapıya geldik uçak için sıra var kızım başladı bağırmaya süt sağabilmiştim allahtan bütün gün uğraştım 90 ml bu arada :(( onu verdim bize öncelik verdiler..indik koştur koştur servis otogar yeniden otobüs.hepsi son anda nefes nefese .indik babamın arabası .kızımı paket gibi taşıdım kucağımda.otobüsebindik muavin şapur şupur öpmez mi ne yapacağımı şaşırdım .bir şey de diyemedim ..biletim yok telefonla yer ayırtmışım beni bekleyin felan adamlar anlayış gösterdi ..

Neyse buraya da gfeldik herkes kızımı seviyor ama korkuyorum enfeksiyon alırsa diye köyden felan da gelenler oluyor.kimseye de birşey diyemiyorum
bu arada eşim eşyaşları otobüse vermişti bizim burda indirmemişler dolandı 2 gün izmir ısparta felan korktum kaybolacak diye :)

hoşgeldin canım, epey maceralı olmuş gidişin;)) malesef kimseye bir şey denmiyor, bağışıklığı gelişir bebişinin daha iyi mikroba da ihtiyaçları var çocukların diyip kendimizi avutalım

şenay beyaz kısmını haşlayıp bolll derotu soğan zeytinyağı ve limon bu kadar .haşlama suyunada tarhana çorbası yaptım

şimdi koydum canım akşamlık olacak benimkisi artık

kaç ay oldu doğum yapalı yeni mi dellenmiş anlamadım, ayıp ya. isim meselesi zaten çok saçma da bu gecenin köründe çocukla çıkmadın diye tavır almış ya o zaten ne kadar babanne olduğunu gösteriyor, el kadar bebğin dışarda işi ne o saatte.

ayy kızlar iş yerinde sütüm artsın diye bir sürü marul yedimm 1 lt meyve suyunu içtim sıra sütüme geldii dktorumuz bol sıvı al dedi yanlız sütün kalitesini artırmak için 1 lt meyve suyu ve süt içmemem geretiğini söyledi başladım bakalımm işe yarıcak mı?

canım bosver yaaaaaaa bu kadnları anlamak zorrrrrrrrrrr.....konyanın yerlısımı kayınvalıden?onların ısteklerı bıtmez canımmmm bosverrrrrrrrrrrr sınırlenmene degmez...herseyı bızden beklerler zaten kendlerı sankı cok ıyıler sankı el ustunde tutarlar bızı......koymussun ismı iş bıtmıssss daha neyı uzatıyor kı takma kafana sakınlesmeye calıs.....sakınlesemıyorsan gel ben senı sakınlestıreyım:)10 dk aramız

ne güzel sakin sakin cevap vermişsin öyle yaa ayy okurken ben delirdim.. Aman Salla Yaaa Takma..

Hamileyken eşimi doldurmaya calısdılar adımı koyun diye eşimde adın güzel degil dedisusmuslardı tekrar basladı şimdi:47:konyanın yerlisi ne yazık:)adı saziye.valla bende hayret ettim kendime nasıl cvp verebildim diye şimdiye kadar ben hep aglayıp sustum bugun böyle oldu iyide oldu

ayy ben kaçırdım o tarifi yaaa hangi sayfadaydı kim vermiştiiii bende istiyommm

cnm o tarifi ben vermiştim.çok tuttu valla ben de çok sevindirik oluyorum beğenenleri okuyunca :29:

EVRİDİKİ inanmıyorum yaaa :53: demek ertelediler.ayy yazık yaa onca uğraştın.ama ben dedim sana o kadar çeşit yapma diye :37: bak hepimiz aynı şehirde olsaydık hiçbi lokma ziyan olmazdı siler süpürürdük biz :56: neyse boşver olan olmuş kılzara katılıyorum ben de aynı hazırlıkla çık.daha da yorma kendini :34:

Kızlar hiçkimse cvp yazmamış. Fikrinizi bekliyorum.

Bu arada kızlar size bişi danışcam. Ben evleneli 3 yıl olacak. Düğünde 10 altın istemiştim. O zamanlar altın bu kadar pahalı deildi tabi. Şimdi 5 altın o zamanın 10 altınına eşit. Daha önce ev alacağız oğluma deyince ben altın istememiştim. O da altın istemesi en doğal hakkı demiş. Evi de oğluna yapmayınca 10 tane istedim. Kayınvalidem o kadar takamayız demişti. Ben de en doğal hakkı dşiyodu noldu dedim. O inatlaştı ben de inatlaştım. 10dan aşağı olacaksa kalsın bu iş dedim. Kızı isterken farklı söze gelişnce farklı. Sonra tamam düğünden sonra verelim dediler. 6 tane altın taktı bana. Geri kalanı da vermedi. Doğumdan önce gittim istedim. Ne altını demez mi? Ayy delircem. Tabii alan almış başından savmış. Köprüden geçti gelin. Ben de güzelce söledim. Borcumuz var vs. doğum yakın. Çocuk bi doğsun bizimde borçlarımız var dedi geçiştirdi.Evine mobilya aldı. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara. Tekrar istemeyi düşünüyorum. Aklıma geldikçe sinir oluyorum. Eşim haklısn diyor. Bu arada ev alacaklar. Kendilerine gelince var bize gelince yok. Sizce ne yapayım? Ücretsiz izin alacağım bu paraya da ihtiyacım var.

ayy kızlar iş yerinde sütüm artsın diye bir sürü marul yedimm 1 lt meyve suyunu içtim sıra sütüme geldii dktorumuz bol sıvı al dedi yanlız sütün kalitesini artırmak için 1 lt meyve suyu ve süt içmemem geretiğini söyledi başladım bakalımm işe yarıcak mı?

süt emziren annelerin çok içmemesi gerektiğini duymuştum da meyve suyu içme mi dedi iç mi dedi doktor canım?

Son düzenleme:
vallahi çok sabırlısın canım.ben olsam bununiçin geldiysen güle güle derdim kovardım ben böyle yaparsam benim gelinimde beni kovsun
cnm o tarifi ben vermiştim.çok tuttu valla ben de çok sevindirik oluyorum beğenenleri okuyunca :29:

EVRİDİKİ inanmıyorum yaaa :53: demek ertelediler.ayy yazık yaa onca uğraştın.ama ben dedim sana o kadar çeşit yapma diye :37: bak hepimiz aynı şehirde olsaydık hiçbi lokma ziyan olmazdı siler süpürürdük biz :56: neyse boşver olan olmuş kılzara katılıyorum ben de aynı hazırlıkla çık.daha da yorma kendini :34:
ayyyyy...julyetcim ne tutmak hemde eşim aradı cuma akşamı okuldan arkadaşları gelecekmiş eşli,gelsinler dedim nasılsa kremşantili kurabiye var bir tuzlu bir de salata taammmm

Bu arada kızlar size bişi danışcam. Ben evleneli 3 yıl olacak. Düğünde 10 altın istemiştim. O zamanlar altın bu kadar pahalı deildi tabi. Şimdi 5 altın o zamanın 10 altınına eşit. Daha önce ev alacağız oğluma deyince ben altın istememiştim. O da altın istemesi en doğal hakkı demiş. Evi de oğluna yapmayınca 10 tane istedim. Kayınvalidem o kadar takamayız demişti. Ben de en doğal hakkı dşiyodu noldu dedim. O inatlaştı ben de inatlaştım. 10dan aşağı olacaksa kalsın bu iş dedim. Kızı isterken farklı söze gelişnce farklı. Sonra tamam düğünden sonra verelim dediler. 6 tane altın taktı bana. Geri kalanı da vermedi. Doğumdan önce gittim istedim. Ne altını demez mi? Ayy delircem. Tabii alan almış başından savmış. Köprüden geçti gelin. Ben de güzelce söledim. Borcumuz var vs. Doğum yakın. Çocuk bi doğsun bizimde borçlarımız var dedi geçiştirdi.Evine mobilya aldı. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara. Tekrar istemeyi düşünüyorum. Aklıma geldikçe sinir oluyorum. Eşim haklısn diyor. Bu arada ev alacaklar. Kendilerine gelince var bize gelince yok. Sizce ne yapayım? Ücretsiz izin alacağım bu paraya da ihtiyacım var.
İlk 2 gün çok gelmişti benimde sonra sonra azaldı gitti.
Ne kadarda doğru
ece bizde altın istenmez herkes haline göre takar, hoş bizimkiler haline rağmen bişi takmadı o yüzden bilemedim ne denir

yok canım bıızmkı 2 ay 20 gunluk....
benim teori tutmadı o zaman 3.ay a girince geçer :)))

[sıze="2"][/sıze]

kızlar hiçkimse cvp yazmamış. Fikrinizi bekliyorum.

Bu arada kızlar size bişi danışcam. Ben evleneli 3 yıl olacak. Düğünde 10 altın istemiştim. O zamanlar altın bu kadar pahalı deildi tabi. şimdi 5 altın o zamanın 10 altınına eşit. Daha önce ev alacağız oğluma deyince ben altın istememiştim. O da altın istemesi en doğal hakkı demiş. Evi de oğluna yapmayınca 10 tane istedim. Kayınvalidem o kadar takamayız demişti. Ben de en doğal hakkı dşiyodu noldu dedim. O inatlaştı ben de inatlaştım. 10dan aşağı olacaksa kalsın bu iş dedim. Kızı isterken farklı söze gelişnce farklı. Sonra tamam düğünden sonra verelim dediler. 6 tane altın taktı bana. Geri kalanı da vermedi. Doğumdan önce gittim istedim. Ne altını demez mi? Ayy delircem. Tabii alan almış başından savmış. Köprüden geçti gelin. Ben de güzelce söledim. Borcumuz var vs. Doğum yakın. çocuk bi doğsun bizimde borçlarımız var dedi geçiştirdi.evine mobilya aldı. Isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara. Tekrar istemeyi düşünüyorum. Aklıma geldikçe sinir oluyorum. Eşim haklısn diyor. Bu arada ev alacaklar. Kendilerine gelince var bize gelince yok. Sizce ne yapayım? ücretsiz izin alacağım bu paraya da ihtiyacım var.
canım benim altınlarımı düğün gecesi elimden geri aldıkları için yorum yapamayacam sana kimse geri ödemekten de bahsetmedi maalesef :((üstelik düğünümüzü de onlar yapmadı ..

Back
X