• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

oyun halısını kaça aldın diyen arkadaşlar özelcanbebe nin internet sitesinden 150 tl ye aldım.

birde 2.ay aşılarını 60 gün olunca mı yaptırıyoruz yani biraz geçse bi sorun olur mu burada aşıları ptsi yapıyolarmış bizim 60. gün çarşamba oluyo biraz geç yaptırsak sorun olur mu acaba?

zaten aylak kaldıgım bır gun 1torba bakkal emzıgı alıp dogumhanenın onune durup cıkan bebegın agzına sokacagım analaro zorluk cekmesın ya da benım gıbı bastan vermıcem deyıp pısman olmasın

oyun halısını kaça aldın diyen arkadaşlar özelcanbebe nin internet sitesinden 150 tl ye aldım.

birde 2.ay aşılarını 60 gün olunca mı yaptırıyoruz yani biraz geçse bi sorun olur mu burada aşıları ptsi yapıyolarmış bizim 60. gün çarşamba oluyo biraz geç yaptırsak sorun olur mu acaba?

aynen canım elvın 14 subat dogumlu ama asıları carsamba actıkları ıcın 20sınde vurulacagız asımızı

selamun aleyküm bacılarrrr :97:

nasılsınız bakayımm.akşam yöneticimiz ve eşi bebek görmeye geldiler.sağolsunlar çok severim ikisinide onlarda bizi seviyorlar sağolsunlar biraz muhabbet çay çorba derken akşamı ettikk.

oğluşumda bizimle oturdu biraz laf dinledi :27::emir_bebek: sonra kaka yaptıı bi açtık sırtından çıkmış yıkadık annemle poposunuu sonrada emzirdim ana kucağında iki salladık uyudu.koyduk yerine şimdi

fatmacımm bebeğin düşmüş geçmiş olsunn.yaa bende her kucağıma alırken düşünüyorumm ya düşerse diyee hele geceleri çok korkuyorum.ama çocuk bu düşe kalka büyüyecekk Rabbim korusun geçmiş olsunn

carsamba gunu asımız vurulacaktı saglık calısanları grev yapacakmıs esım okudu az once
ama bı kısı buluruz herhalde ası yaptıracak
ay şansa bak nasıl denk gelmiş, inş. bulursun güzelim

canım 60 gün olmalı en az, erken yapmıyorlar ama bir iki gün geç kalsa sorun etmezler herhalde.

zaten aylak kaldıgım bır gun 1torba bakkal emzıgı alıp dogumhanenın onune durup cıkan bebegın agzına sokacagım analaro zorluk cekmesın ya da benım gıbı bastan vermıcem deyıp pısman olmasın
:9::9::9::9:
ben de burda forumlarda yazıcam hastane çantasına konacaklar
1-emzik
2-...
3-....

canım önemli olan 60 günün dolması korkma.. ben 67. günde yaptırıcam mesela..

carsamba gunu asımız vurulacaktı saglık calısanları grev yapacakmıs esım okudu az once
ama bı kısı buluruz herhalde ası yaptıracak

bende çarşamba günü hem kendime hem oğluma randevu aldım iki kere aradım hemde hiç bişi demediler.özel hastane onlar grev yapmıolar demekki.akşam haberlerde duydum bende.grev olsaydı söylerlerdi heralde

melocum ben aynen dediğini oğluma yaptım yoğunbakımdan çıkarttıkları gün tıktım ağzına allahtan ilk emziği tuttu ki düşürdüğünde palyaço gibi kıpkırmızı oluyo suratı :emir_bebek:

sabahtan beri kızımın bir derdi var anlamadım
sırtım tutuldu artık taşımaktan
ne uyuyor ne yatıyor sürekli kucak kucak
yıkadım yağlarla ovdum yok
birde ben çekyatta oturuyordum bebişte bacağımda yatarken kayıp yere düştü hemde kafa üstü:43:
ağlamaktan helak olduk oda bende
hemen soydum vücudunda bişey varmı diye baktım
çok korktum çok kötüyüm moralim sıfır inşallah bişey olmamıştır :18:
şimdi ayağımla sallıyorum anadizini hemde yazıyorum
o uyusa hemen bende sızacağım çok fenayım çoookkk:37::27:
çok geçmiş olsun

yukarıya gelıcek canım bende de nuk vardı yaktım ben gecenlerde ..kaynatırken sımdı avent kullanıyorum.

yukarıya gelince içemiyor gibi oluyor ama emzik mantığıyla düşününce bana da yukarıya gelmesi mantıklı geldi.. umarım boşa gitmez de kullanırız.. acaba bunlara uyumlu normal emzikleri var mı emzik kısmını değiştirsek

kızlar geçmişi okumaya çalışıyorum ama çoook birikmiş belki konuştunuz bilmiyorum ama bebeklerinizin gözünde kayma varmı hiç bizim oğlanın gözü kayıyor şaşı gibi bu durum beni endişenelendiriyor size de sormak istedim lütfen aynı durumu yaşayan varsa cevap yazsınn rahatlamak istiyorum :((

iyi geceler kızlar geçmişe biraz baktoım ama dayanamadım yatıcam çünkü çok yorgunum 10 kişilik bi misafir grubu atlattım az önce sabah 9dan beri mutfaktaydım egemende sağolsun çok huzsuzdu çok gazlıydı bugün bi egemen bi mutfak canım çıktı sonra uyutmaya çalıştım ağladı uyuudu ama misafirler gelince uyandı 10 dk anca uyumuştur ellden ele gezdi sonra tabi onlar gidince bastı yaygarayı sağolsun eşimde yardımcıydı ama nede olsa yetemedim allahtan gelen grup genç takım mutfaktan çıkmadılar sağolsunlar. böyle işte çokkk yorgunum ve sorucambişeyegemen bugün beni hiç emmedi kaslarım tutuk acabba ondanmı laktikasit sütü acııtıyo falan diye okumuştum doğruluğu nedir acep bileniniz varmı

ıyı uykular güzel anneler ve onların güzelbebişleri..beni uyku tutmadı ve bakın ne buldum..
Emzirme ve Sorunlar
bura yazanlar nerseyse benı anlatıyor ya ben dogumdan sonra bebegımı 4 saat sonra gordum ustelık mama verılerek yanıma getırılmıstı bırde gelınce almadı benı uyuyoru toplamda belkı 6 saat sonra falan emzırdım oda sut gelmıyor dıye fazla ustelemedım..sonralarıda kımse demedıkı emzırısen gelıcek of of.sımdı aklım basıma geldı ama olan güzel oğluma oldu neyse eger bırdaha bebegım olursa ebeleın elınden alıcam yınede hemen emzırıcem ve 3 gun de sutum gelmese mama vermıcem gelene kadar ...okuyun kızlar guzel bılgıler var..

geçmiş olsun inşallah bişiy olmamıştır

canımm çok geçmiş olsun, en korktuğum şey bebeği yere düşürmek. sen soğukkanlısın galiba ben kesin şoka girerdim düşünce. allah korumuş kuzucuğu

ay canım geçmiş olsun bişeyi yoktur panik yapma ama bende korkuyorum düşürmekten bazen hele geceleri kollarımda derman kalmıyo artık

fatma sac kurutmayı denedın mı elını kolunu sarıp lse yarıyor

vucutları esnek onların korkma bısey olmaz benım erkek kardesım orumcegıyle bahceden bodruma yuvarlanmıstı bıseycık olmadı

çokk geçmiş olsun cnmmm

okudum içim sızladı çok geçmiş olsun düşen bebek ve çocukların bir süre uyutulmaması gerekir diye biliyorum ben inşşallah bişeyi yoktur bebişin.

selamun aleyküm bacılarrrr :97:

nasılsınız bakayımm.akşam yöneticimiz ve eşi bebek görmeye geldiler.sağolsunlar çok severim ikisinide onlarda bizi seviyorlar sağolsunlar biraz muhabbet çay çorba derken akşamı ettikk.

oğluşumda bizimle oturdu biraz laf dinledi :27::emir_bebek: sonra kaka yaptıı bi açtık sırtından çıkmış yıkadık annemle poposunuu sonrada emzirdim ana kucağında iki salladık uyudu.koyduk yerine şimdi

fatmacımm bebeğin düşmüş geçmiş olsunn.yaa bende her kucağıma alırken düşünüyorumm ya düşerse diyee hele geceleri çok korkuyorum.ama çocuk bu düşe kalka büyüyecekk Rabbim korusun geçmiş olsunn

FATMACIM (fns) çok geçmiş olsun bişey olmamıştır ama o anki koru yetiyor insana canım :71:

çok geçmiş olsun

kızlar hepinize çok teşekkür ederim
panik olmazmıyım belkide bebeğim benim bağırmamdan okadar korkup ağlamıştır
hemen soydum baktım biryerinde bişey varmı diye ama yoktu
zaten düşen bebek en az 1 saat uyutulmamaması gerektiği için hep uyanık tuttum ayrıca kusup kusmadığınıda kontrol ediyorsun
bişey yok şimdilik çok şükür
Allahtan düşerken ayağımı altına köydumda şiddeti azaldı
bir anlık bişey ya
emziriryordum altında yastık vardı sanki oan elim ayağım boşaldı kayıverdi birden bacağımdan işte
Rabbim çocuklarımızı korusun
Mlocum evet bebeklerin kemikleri esnek oldugu için biraz daha rahatım
tekrar hepinize teşekkür ederim

kızlar geçmişi okumaya çalışıyorum ama çoook birikmiş belki konuştunuz bilmiyorum ama bebeklerinizin gözünde kayma varmı hiç bizim oğlanın gözü kayıyor şaşı gibi bu durum beni endişenelendiriyor size de sormak istedim lütfen aynı durumu yaşayan varsa cevap yazsınn rahatlamak istiyorum :((

benim bir arkadaşımın bebeğinde kayma olmuştu canım ama düzelmedi sonra
korkutmak gibi olmasın bu ay ameliyatı var Ankarada
istersen bir dr a götürün belki erken teşhis iyi olur
belkide normaldir bilmiyorum
şaşı bakıyor gibiyse arada bizimkilerdede oluyor

koca bir soğanıı cerez gibi yedim yaa helal olsun banaaaa...bugunleride görecekmiş bu bünyeeee..artıkın bool süt olsun daa..yanıma kimse yaklaşmasınn ..hohhh dersemm göçer bu dünyadannn:)))
hay maşallah
inşallah sütün bollaşmıştır canım
bende bugün 4 soganı 1.5 lt suda kaynatıp içine limon sıkıp burnumu kapatıp içtim
biraz önce sağdığımda gözlerime inanamadım
normalin 2 katı süt çıktı
ama 5 saattirde emmiyordu ondanmı bilmem?

yeşil soğanı gaz yapar diye duydum ama artık büyüdük yaaaa bence gaz yapan şeyleri de artık yemeliyiz alışsınlar ne zamana kadar yemeyeceğiz.
ben şu gaz yapar bu gaz yapar diye hiç düşünmedim
hastaneden eve gelir gelmez herşeyi yedim
hatta ilşk geldiğim gün nohut vardı evde onu yedim ve hiç gaz sorunumuz olmadı:21:

Evet yeterki süt olsun bı sekilde gazı çıkarırız
Sütümün kıymetini asalında anladım
Gözlerimin icine bakıp süt yok der gibiydi emerken
İki çekip yüzüme bakiyodu yavrum onu öyle görmek gaz sancısından çok daha kötü inanki.
bizleri daha iyi anlamışsındır değilmi:59:

denız bunları kım soyledı.bız kostastdan fatos emzık aldık onu da 1hafta kadar pekmezle versım sonra alıstı canım sımdı bambıno verıyorum baska emzık almıyor
ben sana demiştim fatoş emziği kesin alır diye
çook sevindim emmeye başlamasına:16:

kesinlikle katılıyorum geçen hafta annemlerde yemiştim yeşil soğan ben balığa yordum ama aklıma geldi sonra normalde çok fazlla geldi sütüm tavsiye ederim
ya aslında ben ogün balığın yanında soğan yemiştim ama balık yazamadım buraya herkesin canı özenir diye acaba ablıkta yapmış olabilirmi?

ne güzel iyi kötü sütünüz varda emziriyorsunuz... benim doğumdan itibaren az olduğu için mama takviyesi yapıyordum şimdi o az olan sütümde bitti:14: oğlumda 3 gündür emmiyor memeyi zorla tıktığım halde basıyor feryadı ağzına sokamıyorum dün akşam inat ettim ne var ne yok sağıp biberonla vereyim diye inanın kızlar 10cc zor çıktı oğlan haklı tabi süt yok:59:
üzülme canım nolur ya 10ml de olsa ver bebeğine ona faydası olur eminim
Allahım nolur arkadaşlarımın ve benim sütlerimi artır:nazar:

kızlar soğan falan dediniz ya yemeğin yanında yiyeyim dedim yarım soğan yedim ama anaamm oda bi acıymışşş midem yanıyo şimdi zarlarınıda soydum yerken güya ama yaktı valla.ahh bu annelik yokmu bu annelikkkk
pilava yoğurt döktüm üstünede dereotunu boca ettim onuda öyle yedimm.valla tai ye süt yapar deseler onu bile yapacaz yaniiii.Allah ım herkese bol sütler nasip etsinn olmayanlara versin olanlarında devamlılığını nasip etsin inşallahh

ay seda gecenin köründe gülmekten öldüm yaaa
Allahta seni güldürsün

bendede var oğlum doğduktan sonra arkadaşım kendininkini getirmişş.alma 6-7 ay falan kullanıyor çok küçük olduğu için zararda veremiyor yesyeni kullanıyor seninle birlikte 5. çocuk olacak bunu kullanan dedi.daha çıkarmadım ama bugün çıkarmayı düşünüyorum artık yavaş yavaş anlıyor oyundan
ay ne güzel bana çok pahalı geliyor oyun halıları
banada bi veren olsada kullanıp geri versem:1:
ama ben kendim yapmayı düşünüyorum bakalım becerebilirsem fotosunu eklerim
oyun halısı | 10marifet.org

slm kızlar.. hastaneden geldik.. amipimiz geçmiş çok şükür.. iştahı azalmıştı ve yerli yersiz ağlıyordu.. doktorunu arayıp sormuştum geçen hafta.. idrar tahlili yaptır demişti.. yaptırmıştım.. enfeksiyon çıkmıştı..doktorumuz antibiyotik kullanmamız gerektiğini söylemişti.. ama ben güvenemedim tahlile.. bugün tekrar yaptırdık ve sonuç yine enfeksiyon..antibiyotiğe başlıyoruz :50: kız bebeklerde sık görülen bişiymiş.. pislikle temizlikle alakalı değilmiş.. hafta antibiyotik kullanıcaz sonra tekrar kontrol.. bu arada böbrek filmi falan çekilecek haftaya :44:

gitmişken bende muayene oldum.. canım çok acıyor dedim :17: spiral taktırmıştım.. onu kontrol etti.. iyicede muayene etti.. vee sonuç... enfeksiyon.. :44: kızımdada bende de enfeksiyon çıktı kızlar analı kızlı enfeksiyonlanmışız :44: ilişki sırasında da CANIMIN ACIMASININ SEBEBİ BUYMUŞŞ.. :17:
çok çok geçmiş olsun canım

bende 3 defadr kendim yıkıyorum filelerle kolay oluyo demi
evet fileyle yıkadım ben zaten çokta güzel oldu

kızlar bende bişi sorcam :17: bu doğumdan sonra kişisel bakımınızı nasıl yapıosunuz.yani temizliğinizi.:17:
ben doğumdan önce kuaföre gidip ağda yaptırıyodum ama bu sefer gidemedim.hem korktum dikiş yerim henüz hassas gibi acıyor hemde ne olur ne olmaz diyee.yaptıranınız yada yapanınız varmı.

en biraz ameliyat eldiveniyle yaptım ama pes ettimm sanırım jilete baş vurucamm :17:
vuruyorum jileti gitsin:1:

Back
X