• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

:)

Ay kızlar siz öyle diyorsunuz da burda öyle ya. :( Bebek görmeye gidilen evde en az 7-8 çeşit yapıyorlar. Ben de yapıcam ne yapayım? Bir de burda hemen gelmiyorlar. Bebek 2-3 aylık olunca geliyorlar.

Haaa bir de menüde sarmayı unuttum. Kayınvalidem sarıp pişirecek gönderecek :)

Manikcim, melocum süpersiniz :) Benim Kaan'da çok acımıştı, ama Asya'da acımadı :) :69:

Kızlar bebeginizin gözleri aşırı akıyorsa ve çok çapaklanıyorsa mutlaka göz doktoruna götürün. Görümcemin oglunun da öyleydi. Megerse göz kanalları tıkalıymış. Çocuk ameliyat oldu gözlerinden. İhmal etmeyin.

Ama sadece çapaklanma varsa biz genta göz damlası kullandık doktorumuz verdi. 1 günde geçti...

Kayra canım aktarılması lazım izninin. Bence tekrar görüş okulunla...

Gözde demek kek de atılıyor buzluga. Kek yapmıcam ama yine de atarım sonra hazır olsun :)

yok yetmez valla 20 çeşit olmalı bence :37: cnm yaaaa naptın sen?? maşallah yani kabul günü menüsü gibi olmuş :1: 13 çeşit saydım ben bunları tabaklara nasıl sığdıracaksın cnm yaa??? sen bilirsin ama bence salata 1 çeşit yeterli olur.2 çeşit tuzlu,2 çeşit tatlı,1 çeşit de salata tamamdır bence.çünkü sanırım akşam gelecekler.ee yemekten sonra da onca çeşit yenmez ki.hem boşuna yormuş olursun kendini.sonuçta bebişi görmeye,geçmiş olsun demeye geliyolar karınlarını doyurmaya diil dimi ama :) hadi olsun olsun 7-8 çeşit olsun en fazla.senin menü çok bence.ama tabi sen bilirsin cnm.bi de sizin orda böyle bi adet varsa bilemem tabi..

Canım tabaklara sıgdırmayacagım. Masaya hazırlayacagım, isteyen istediğinden alsın yesin :)

Akşam degil canım okul çıkışı gelecekler...

Son düzenleme:
:)

Ay kızlar siz öyle diyorsunuz da burda öyle ya. :( Bebek görmeye gidilen evde en az 7-8 çeşit yapıyorlar. Ben de yapıcam ne yapayım? Bir de burda hemen gelmiyorlar. Bebek 2-3 aylık olunca geliyorlar.

Haaa bir de menüde sarmayı unuttum. Kayınvalidem sarıp pişirecek gönderecek :)

Manikcim, melocum süpersiniz :) Benim Kaan'da çok acımıştı, ama Asya'da acımadı :) :69:

Kızlar bebeginizin gözleri aşırı akıyorsa ve çok çapaklanıyorsa mutlaka göz doktoruna götürün. Görümcemin oglunun da öyleydi. Megerse göz kanalları tıkalıymış. Çocuk ameliyat oldu gözlerinden. İhmal etmeyin.

Ama sadece çapaklanma varsa biz genta göz damlası kullandık doktorumuz verdi. 1 günde geçti...

Kayra canım aktarılması lazım izninin. Bence tekrar görüş okulunla...

Gözde demek kek de atılıyor buzluga. Kek yapmıcam ama yine de atarım sonra hazır olsun :)
ayyyy...haklısın canım herkes oyleyse ınsan kendını kotu hısseder yapmak zorunda gıbı zaten dedıgın gıbı tdy ay sonra gıdılıyorsa eflı keflı oturmya gelıyor onlar allha yardımcın olsun canım 2cocukaa
korkunun ecele faydası yok :18:

kacınılmazsa keyfını cıkar canım

canım nereye yıkattın bana dalazım koltuklarım kremdi griye döndü.halı yıkama ile yıkadım sildim kadına sildirdim yok yok yok.

canım çözüm halı yıkama var konya radyosunda reklamı vardı bizde aradık nerden duydunz dedi bende radyodan dedim o radyoya ayrıca %20 indirim yapıyorlarmış anlaşma varmış esas radyoydu 8 kişilik takımı 45 tl ye yıkamıştı normalde 70 falan(Konya Çözüm Yerinde Halı Ve Koltuk Yıkama.05326889796)istersen burdan ara bi konuş canım

ay günlerdir giremedim valla aklım nasıl kalıyor anlatamam ama çoğu gün nasıl geçip gidiyor anlamıyorum. Minişimle vakit gerçekten su misali :)) umarım herkesler iyidir... bizde iyiyiz çok şükür. eşim maç izliyor minik uyuyor bende 2 satır yazim dedim fırsattan istifade. hafta içi biraz geçmiş okurum kimbilir neler kaçırmışımdır :))

amma sayfa birikmişş oku oku bitiremedim...bugün kızım çok fenaydııı yaaa hiç bi şekilde susmadıı en sonnda evin içine çingene salıncağı kurdukta öyle sustuu...ağlayn bebekler memeye gelincee sakinleşir bizimkiii daha da fazlaaa ağlıyoo en sonunda sağdım aykta hoplata hoplta içirdim...bi gün iyi bi gün kötüüü bu bebeklerr...
aynen katılıyorum canım hergecen gun baska bır huy....

canım bende yazdım ya zaten ne kadar ıcecegını kendı belırlıyor dıye mesajımda....zaten ben 3 hazırlasam 4 ıstedıgını bellı edıyor yetmıyo aglıyor sızlıyor hemen yapıorum...zaten 3 hazırladıgım gunler cok gerıde kaldı ..bızım artık saatlerımız oturdu zaten kac saat sonra acıkıcagını anlıyorum o aglamaya baslamadan once hazırlıyorum mamasını hatta ben gelıyrum aglamaya baslıyo:)))) bırazcık sıcak hazırlayıp önce ıyıce emziriyorum emdıgı kadar emıyo..sonra ılımıs oluyo mama onu verıyorum.eger mama hazır deılse kıyametı koparıyo ben gelene kadar...bakmayın bugun yazdım 4 dıye ama az once 5 yedı hala ıstıyordu bende yapmadım valla boyle gıderse obez olucak dıye korkuyorum.
duzenınız bızımkıyle yanıymıs canım....
Kızlar menümü yazayım da yorum yapın stres yaptım iyice.

Ispanaklı börek
Halleyli köstebek pasta
Elmalı, peynirli milföyler
Havuç topları
Patates topları
Tahinli cevizli börek
Rus salatası
Kısır
Muhallebili kadayıf
Kurabiye
Çikolatalı muffin
Pogaça
Haşhaşlı revani

Yeter demi ya :(
sımdıden kolay gelsın canım cok yorulcaksın anlasılan.....

kızlar benim hiç sütüm yok.mamayı ne kadarkaç saatde vereyim.5 kğ
bız ıkı bucuk aylıgız ve uyumadıgı zamanlar 2 2,5 saat arayla 120 ml yıyoruz uyursa 4 saatı buluyır ozamanda yanı mıktar....

kızlar sunu da sorup mutfaga gıdıcem bırseyler yemem lazım ya..sut azıcıkda olsa gelsın yanı tamamen mamaya kaldı oglusum...benım oglum neredeyse mamayla buyuyor dıyebılırım ...cunku sutumu sagınca 2 gogsumden ancak 30 cc bazen oda cogunlukla 20 cc falan oluyo....sorucam şey şu gunde

sabah 8 de 5 ölçü
öglen 12 de 4 ölçü
'' 2,5-3 gıbı 4 ölçü
aksam üstü 6 gıbı 4 ölçü
aksam 9 gıbı 4 ölçü
yatarken 4 ölçü

yanı toplamda 25 ölçü mama yıyo günde ya ama baska da carem yok ama bıryere gıdınce de aaa cok verıyorsun dıyolar hatta gecen esımın dayısına gıttıkl orda yengesı 4 saat gıbı arayla verınce mamayı cok dedı ama benım oglum aglayınca emzırıyorum ardından mama verıyorum yetmıyo yanı onuda az da olsa mesın dıye yapıyorum doymaz yanı benden cıkan sutle...sızce cokmu ha bu arada mama saatlerını ben deıl oglum belırlıyo...o aglayınca verıyorum kafama gore deıl...sızce nasıl cokmu verıyorum ya...bu ay hep boyle yaptım ama yukardakı saatler 3 asagı 5 yukarı saatler genelde mama yıyınce yaklasık 3-4 saat arası tkr acıkıyo...
tamam normaldır canım merak etme cok degıl.....

Başka bildiğiniz pratik tarif varsa paylaşın lütfen. :1:
hemen yazıyorum canım cok kolay bır tarıf.....
4 yada 5 adet patates
bır tane yesıl bıber
2tane kuru sogan
2 kasık yogurt
bır tane kabartma tozu
maydonoz bır tutam
baharat(tuz,kırmızıbıber,karabıber)
yarım bardak sıvı yag
3 bardak un
1 tanede yumurta
patatesı,soganı rendele,maydonozu bıberı yogurdu yumurtayı yagı ekle,kabartma tozuyla unu da ekle karıstır yaglanmıs tepısye koy......kızarınca al fırından....papateslı mucver adı cok kolay ve lezzetlı canım dene tavsıye ederım 10 dakıkada yapılıyor

ÖmÜr dedİĞİn ÜÇ gÜndÜr, dÜn geldİ geÇtİ yarin meÇhuldÜr...
Farkında olmalı insan…

Kendisinin, hayatın olayların, gidişatın farkında olmalı. Farkı fark etmeli, fark ettiğini de fark ettirmemeli bazen…Bir damlacık sudan nasıl yaratıldığını fark etmeli.

Anne karnına sığarken dünyaya neden sığmadığını ve en sonunda bir metre karelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını fark etmeli.

Şu çok geniş görünen dünyanın, ahirete nispetle anne karnı gibi olduğunu fark etmeli.

Henüz bebekken ‘Dünya benim!’ dercesine avuçlarının sımsıkı kapalı olduğunu,ölürken de aynı avuçların ‘her şeyi bırakıp gidiyorum işte!’ dercesine apaçık kaldığını fark etmeli.

Ve kefenin cebinin bulunmadığını fark etmeli.

Baskın yeteneğini fark etmeli sonra. Azraillin her an sürpriz yapabileceğini,nasıl yaşarsa öyle öleceğini fark etmeli insan.

Hayvanların yolda, kaldırımda, çöplükte ama kendisinin güzel hazırlanmış mükellef bir sofrada yemek yediğini fark etmeli.

Yaratılmışların en güzeli olduğunu fark etmeli ve ona göre yaşamalı.

Gülün hemen dibindeki dikeni, dikenin hemen yanı başındaki gülü fark etmeli.

Evinde kedi, köpek beslediği halde çocuk sahibi olmaktan korkmanın mantıksızlığını fark etmeli.

Sevdiğine ’seni çok seviyorum!’ demenin mutluluk yolundaki müthiş gücünü fark etmeli.

Dolabında asılı 25 gömleğinin sadece üçünü giydiğini ama arka sokaktaki komşusunun o beğenilmeyen gömleklere muhtaç olduğunu fark etmeli.

Zenginliğin ve bereketin sofradayken önünde biriken ekmek kırıntılarını yemekte gizlendiğini fark etmeli.

Annesinden doğarken tertemiz teslim aldığı gırtlağını ve aşırı beslenme yüzünden sarkan göbeğini fark etmeli, fark etmeliyiz çok geç olmadan…..

Ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti yarın meçhuldür…

O halde ömür dediğin bir gündür,o da bugündür….

(Can Yücel)

:46:

çok güzelmiş yazı paylaşıyım dedim...

kızlar şu ağız çevresinde sivilcelenmeyi sormuştum cvb gelmedi oğlumun sadece ağız çevresinde minik kırmızı noktacıklar var sanırım salyasından oluyor elini emiyor şapur şupur ağzının kenarlarıda ıslanıyor önceden hiç olmamıştı ben ona bağlıyorum,sizlerdede oldumu ne sürsem ki hametan iyi gelirmi acaba,sık sık yıkıyorum geçiyor gibi oluyor sonra birdaha belirginleşiyor.

bu arada size komik bişey anlatayım dün eşim bebefon almış gelmiş bizde denedik çalışıyor mu diye neyse baktık çalışıyor,oğlumu uyuttum yemeğe oturduk neyse yemek faslı bitti bende bulaşıkları yıkıyorum k.v demler içerde oğlanda yatak odasuında beşiğindeydi sesi duyulmaz diye bebefonu aldım geldim yanıma açtımşöyle bir kulağıma götürdüm ses var mı diye,acayip bir ses geldi kulağıma belli belirsiz sonra ses biranda belirginleşti konuşulanlar aynen şöyle sen bu içi fırına götürüvırde gelıvır olur mu guzum:60::60:dedim noluyo bismillah epey bir şokta kaldım:27:bizim üst komşuda doğum hyapmış ben tanımıyorum kendisini apartman oturmalarına katılmaz benim kafama dank etti onarın bebefonunun sesi bize geliyor yani hatlar karıştı anlayacağınız:1:şimdi hala açtığımda bazen sesleri konuşmaları geliyor kesin bizimkide gidiyordur ama onların farkında olduğunu sanmıyorum farkında olsalar birdaha açmazlardı çünkü ben öyle yapıyorum açsamda hiççç konuşmuyorum:1:netçez biz şimdi sanırım kullanamıyacağız bebefonu.

kızlar şu ağız çevresinde sivilcelenmeyi sormuştum cvb gelmedi oğlumun sadece ağız çevresinde minik kırmızı noktacıklar var sanırım salyasından oluyor elini emiyor şapur şupur ağzının kenarlarıda ıslanıyor önceden hiç olmamıştı ben ona bağlıyorum,sizlerdede oldumu ne sürsem ki hametan iyi gelirmi acaba,sık sık yıkıyorum geçiyor gibi oluyor sonra birdaha belirginleşiyor.

bu arada size komik bişey anlatayım dün eşim bebefon almış gelmiş bizde denedik çalışıyor mu diye neyse baktık çalışıyor,oğlumu uyuttum yemeğe oturduk neyse yemek faslı bitti bende bulaşıkları yıkıyorum k.v demler içerde oğlanda yatak odasuında beşiğindeydi sesi duyulmaz diye bebefonu aldım geldim yanıma açtımşöyle bir kulağıma götürdüm ses var mı diye,acayip bir ses geldi kulağıma belli belirsiz sonra ses biranda belirginleşti konuşulanlar aynen şöyle sen bu içi fırına götürüvırde gelıvır olur mu guzum:60::60:dedim noluyo bismillah epey bir şokta kaldım:27:bizim üst komşuda doğum hyapmış ben tanımıyorum kendisini apartman oturmalarına katılmaz benim kafama dank etti onarın bebefonunun sesi bize geliyor yani hatlar karıştı anlayacağınız:1:şimdi hala açtığımda bazen sesleri konuşmaları geliyor kesin bizimkide gidiyordur ama onların farkında olduğunu sanmıyorum farkında olsalar birdaha açmazlardı çünkü ben öyle yapıyorum açsamda hiççç konuşmuyorum:1:netçez biz şimdi sanırım kullanamıyacağız bebefonu.

ay çok güldüm ya ama çok rezil bi durum valla telekulak sanıp ergenekondan içeri tıkabilirler seni haberin oldun :kkk:

ay çok güldüm ya ama çok rezil bi durum valla telekulak sanıp ergenekondan içeri tıkabilirler seni haberin oldun :kkk:

tıkacaklarsa chiccoyu tıksınlar içeri ne dandik mal yapmış 150 m yi çekiyorda milletin özel hayatınıda içimize kadar sokuyor.amannn şurda komşuyuz senin benim mi var:64:belkim oda farkına varırsa arada iki muhabbet ederik bebefondan:60:

kızlar hepinize iyi geceler.kendinize ve bebişlere iyi bakın hu arada ben 4 günyokum yarın mersine gidiyoruz,çok konuşup sayfa biriktirmeyin sonra okuması zor oluyor kaçırmak istemiyorum.hepinizi öpüyorum:71::92:

Back
X