• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben bugün acı elma yağı aldım gaz için ayak topuklarına ve karnına (göbeğine gelmeyecek şekilde) masaj yapılıyormuş birkaç kişi tavsiye etmişti. aktardaki adamda gaz için ne öneriyorsunuz deyince hemen bunu verdi farklı markaları var bize en iyisi diye biraz pahalısını verdi ama işe yarar inşallah bugün ilk kez denedik belirgin bir fark göremedim ama kullanmaya devam edeyim haber veririm size yararını gördüm yada görmedim diye benim oğluma zinco çok iyi geliyo bi onu önerebilirim.

inş işe yarar da bana da söylersin ben de rezene susam kimyon vs den oluşan bir yağ sürüyorum bakalım işe yarayacak mı yararsa söylerim.zinco kaç günde etkisini göstrdi canım.eğer erken gösteriyorsa onu da alayım.herşei deniyeceğim artık ne yapalım

kayracım canım bence gaz problemi var die dışarı çıkmamazlık etme hem hava alınca hemde gezince daha kolay çıkıyo gazı benim yegen de dediğin gibiydi abim her gün dışarda gezdirirdi rahatlasın die hem kendinde bunalırsın canım sürekli evde bide sıkıntı yapma kendine bebek bu aglıcak tabii

inş işe yarar da bana da söylersin ben de rezene susam kimyon vs den oluşan bir yağ sürüyorum bakalım işe yarayacak mı yararsa söylerim.zinco kaç günde etkisini göstrdi canım.eğer erken gösteriyorsa onu da alayım.herşei deniyeceğim artık ne yapalım

bizde aldık elma yagı çok tavsiye ettiler ama daha kullanmadım ayak altına ve karna yapılıyomuş masaj zinco kullanıyoruz biz memnunuz bence al kullan 1 hafta felan bide günde 2kupa rezene içiyorum o da fayda etti gazımıza

canım yazıcam yazıcam bi emirden fırsat bulup yazamadım emrem sünnet olmuş adam olmuş hayırlı olsun allahım daha nice güzel günlerini göstersin nisandada bizimkinin ucundan azıcık kestircez çabuk iyileştimi bide ne kadar istemesemde sünnet evde yapılacak eşimin tarafının yıllardır sünnetlerini yapan fahri sünnetçi varmış eşimi bu konuda ikna edemedim o yapıcak sen hangi yöntemle yaptırdın lazermi kıskaçmı yada eski usul mü? ne çok sordum :71:

selamm herkese nasılsınız güzel annişler çok yorgunum uykum var hastayım bunlar yetmiyor birde eşim beni çıldırtmayı başarıyor emir çok huysuz kaç gündür kucaktan inmiyyor uykusu 10 dakika biemedin yarım saat süreki ağluyor sürekli emiyor 2 aydır yara olmayan göğüsslerim sızım sızım sızlıyor kulaklarım iltihaplanmış bu sene 3. oldu ve ben herseferinde yatak döşek hastaneye zor yetişiyorum ağzımda aftlar çıktı ağrıdan çünkü o ağrıya bide uykusuzluk ve yorgunluk eklendi tam katmerli oldu eşim zaten ne olduysa çok değüişti adam annesinin evine gitmeden eve gelmiyor hergün muntazam bi şekilde orda geçen bana sizi ihmal ettiğimi düşünme ben annemleri görmeden rahat edemiyorum onları görmeyince evde huzurlu değilim dedi böyle bi lafı sanırım iyi bişey olarak gördü demekki evdeki huzurunu biz sağlayamıyoruz kafası rahat olmuyomuş anacığını görmeyince hep onu anlamamı yaptılklarınuın olağan şeyler olduğunu düşünüyor beni kim anlasın oğluma yansımasın diye sesimi çıkarmıyorum ama arttık tak etti ne olduda bu adam bukadar çok değişebildi hala anlayamıyorum ama artık tartışmaktan bıktım bana lohusalıüğımı bile zehir eden eşime ve ailesini allaha havale ediyorum

çok teşekkürler canım cerrahi ameliyat yapıldı. üroloji uzmanı bir prof. yaptı. dört taraftan dikişleri vardı kendiliğinden attı birkaç günde.ama bizi ameliyathaneye almadılar o yüzden kesiyi lazermi yaptılar bilemiyorum. çok kolay oldu 15dk.da bitti. 24 satte iyileşti. keşke daha önce yaptırsaydık dedik.
sana da çok geçmiş olsun canım; takma diycem ama biliyorum takmamak imkansız. bu günler de gececek ama izi kalmasa.... en mutlu zamanlarını zehir ediyorlar, halbuki şimdi tam aile olduk tadını çıkarma zamanı. allah kolaylık versin
öptüm emirimi&seni

ne güzel canım antalya bizimde yakınımızda ama gidebilene güzel biz gaz sorunumuz yüzünden dışarı bile çıkamıyoruz sürekli ağlıyor

ay walla gözümüzü kararttık cnm,hem havası sıcak hem de yemek bulaşık temzlik derdinden bi kaç gnlüne de olsa kurtulalım istiorz artk..

kızlaben geldim sonunda pazar gün kırk uçurmaya bi gittik gidiş o gidiş dün gece girdik eve nnemlerde iyi dinlendim dünyaya bakışım değişti :64:tavsiye ederim herkeze
ama canımı sıkan şeyler var bebişin göbeği pırtlıyo para bağlayıp koy demişti ebe bu seferde bant cildini tahriş etti ne yapsam ki anlamadım annem bez koydu oda bi işe yaramadı:59:
birde sizlere danışıyım artık valla sıyırcam sonunda bu kayınvalide beni çıldırtıyo kendimde şüphe etmeye başladım .kadın sıyırmış ben mevlüt gününü kara verdim brde evimde 6 kişilk oturmayaancak yer var kendi aramızda yaparız dedim üst komşum kur anı okuyacak bizim k.valide nneme hikaye anlatıyo ben iş yapıyodum anneme dedimki ne konuşuyounuz k. valide mevlüdü pazar günü yapıcaz dedi onu konuşuyoruz dedi benim şarteller bi attı bundan önceside var çünkü bu ilk değil ...hiç haber vermeden gelirler pat diye müsaitmi die sormazlar eve gelir 2 iş yapınca kafasına göre şeklini değiştirir felen filan, neyse bende kafanıza göre iş yapmayın ben cuma yapıcam mevlüdü bi sorun bakalım müsaitmiyim dedim 6 kişilk eve 60 kişiyi dolduracaklar dünde onlarada uğrayalım dedik görsünler bebeği diye k.valide severken bunlar gitsin sana ben bakarım diyo bide daha eve girer girmez ben ayrı mevlüt yapıcam demez mi benmi lohusayım bunların kafasımı güzel anlamadım çocuğumu severken tosunum diyorum ona bile kulp buldular tosun lafı güzel değilmiş :27:ölürmüsün öldürürmüsün:27:ne yapıcam bilmiyorum çıldırıcam :27:bana bi akıl verin bunlar yeni doğum yapan bi kdına söylenirmi yaa özellikle bunlar gitsin ben sana bakarım nedemek

manik senaysn canım valla inş size de düşer böyle biri.yıllar sonra ben de buldum.eşim bile elinden kaçırma bu kadını süper çalışmış dedi.

oğlumun gazı bitmiyor kızlar.gecemiz gündüzümüz yok.artık eşimle nöbetleşe bekliyoruz.1 saat aralıksız uyuyamıyor.gaz için şu bahsettiğiniz kremi alması için yolladım eşimi eczaneler kapalı olunca nöbetçiyi aramaya üşenmiş.aktada bir bayan kimyon rezene susam vs den oluşan bir yağ vermiş hem masaj yapılıp hem de ağızdan 1-2 damla verliyormuş.yaptım masaj ama işe yaramadı.bio gaia diye bir damla verdi doktorumuz 4 gün oldu kullanalı o da işe yaramadı.ıkınmaktan yavrum göbek fıtığı oldu.doktor şu an için birşey yapamayız büyürse geçmezse operasyon gerekli dedi.ne yapacağımı şaşırdım.bugün okuldan arkadaş geldi ne olmuş san dedi.saç baş bir yanda.değil giyinip süslenmel tuvalete gitmeye bile fırsat olmuyor.doktor 6 ay da sürebilir 9 ayda dedi.tabi ben dayanabilirsem ozamana kadar.kesin işe yarar dedğiniz bir yöntem varsa lütfen yazın valla mahvoldum artık

canım bende senin gibi gazdan çok çekiyorum bende bio gaia kullandım hiç işe yaramadı daha sonra doktorumuz gazero diye bi ilaç önerdi tamamen bitkisel bunu kullanıyorum biraz iyi geldi birde pankreoflat diye mide-bağırsak gazlarına iyi gelen bi ilaç arada onuda kullanıyorum işe yarıyor oğlum tadına bayılıyor :)

hafu cnm benim mastit yine azdı avcılar medicanaya gittim ultrasona girdim 2 mastit varmış su kistleri olmuş ama Allahtan zararsızmış neyse dr yine antibiyotik verdi pztesiye kadar geçmezse açıp alırız dedi ben tırstım bizim dr a haber verdim o da sen ilaçları kullan bana haber ver ben ilgilenicem dedi ama cnm çok acıyo ne yapıcaz biz hiç geçeceğine inanmıyorum

selamm herkese nasılsınız güzel annişler çok yorgunum uykum var hastayım bunlar yetmiyor birde eşim beni çıldırtmayı başarıyor emir çok huysuz kaç gündür kucaktan inmiyyor uykusu 10 dakika biemedin yarım saat süreki ağluyor sürekli emiyor 2 aydır yara olmayan göğüsslerim sızım sızım sızlıyor kulaklarım iltihaplanmış bu sene 3. oldu ve ben herseferinde yatak döşek hastaneye zor yetişiyorum ağzımda aftlar çıktı ağrıdan çünkü o ağrıya bide uykusuzluk ve yorgunluk eklendi tam katmerli oldu eşim zaten ne olduysa çok değüişti adam annesinin evine gitmeden eve gelmiyor hergün muntazam bi şekilde orda geçen bana sizi ihmal ettiğimi düşünme ben annemleri görmeden rahat edemiyorum onları görmeyince evde huzurlu değilim dedi böyle bi lafı sanırım iyi bişey olarak gördü demekki evdeki huzurunu biz sağlayamıyoruz kafası rahat olmuyomuş anacığını görmeyince hep onu anlamamı yaptılklarınuın olağan şeyler olduğunu düşünüyor beni kim anlasın oğluma yansımasın diye sesimi çıkarmıyorum ama arttık tak etti ne olduda bu adam bukadar çok değişebildi hala anlayamıyorum ama artık tartışmaktan bıktım bana lohusalıüğımı bile zehir eden eşime ve ailesini allaha havale ediyorum

canım sütünü sağıp baktın mı acaba huzursuzsun diye sütün azaldı da bebiş doymadığından ağlıyor olabilir mi?

canım ben bugün acı elma yağı aldım gaz için ayak topuklarına ve karnına (göbeğine gelmeyecek şekilde) masaj yapılıyormuş birkaç kişi tavsiye etmişti. aktardaki adamda gaz için ne öneriyorsunuz deyince hemen bunu verdi farklı markaları var bize en iyisi diye biraz pahalısını verdi ama işe yarar inşallah bugün ilk kez denedik belirgin bir fark göremedim ama kullanmaya devam edeyim haber veririm size yararını gördüm yada görmedim diye benim oğluma zinco çok iyi geliyo bi onu önerebilirim.

neo baby gripe water canım gazilacı bitkiselmiş.doktor ilk verdiğinde bebeğim sorunsuz uyudu..3 4 saat bu seferde ben korktum bu ilaç çocuğu bayıyor felan dedim..düzenli vermemeye başladım bu seferde gaz sancısı başlayınca versem de geçirmedi doğal olarak..sonra başka şeyler denedim yani saçmaladım.şimdi ilacı yeniden düzenli kullanmaya başladım.sanırım iyi oldu.bilemedim çocuğun gazı olmazsa.karnı tok olursa tabiki uyuyacak.benimle oturacak değil ya :)))

Son düzenleme:
kızlaben geldim sonunda pazar gün kırk uçurmaya bi gittik gidiş o gidiş dün gece girdik eve nnemlerde iyi dinlendim dünyaya bakışım değişti :64:tavsiye ederim herkeze
ama canımı sıkan şeyler var bebişin göbeği pırtlıyo para bağlayıp koy demişti ebe bu seferde bant cildini tahriş etti ne yapsam ki anlamadım annem bez koydu oda bi işe yaramadı:59:
birde sizlere danışıyım artık valla sıyırcam sonunda bu kayınvalide beni çıldırtıyo kendimde şüphe etmeye başladım .kadın sıyırmış ben mevlüt gününü kara verdim brde evimde 6 kişilk oturmayaancak yer var kendi aramızda yaparız dedim üst komşum kur anı okuyacak bizim k.valide nneme hikaye anlatıyo ben iş yapıyodum anneme dedimki ne konuşuyounuz k. valide mevlüdü pazar günü yapıcaz dedi onu konuşuyoruz dedi benim şarteller bi attı bundan önceside var çünkü bu ilk değil ...hiç haber vermeden gelirler pat diye müsaitmi die sormazlar eve gelir 2 iş yapınca kafasına göre şeklini değiştirir felen filan, neyse bende kafanıza göre iş yapmayın ben cuma yapıcam mevlüdü bi sorun bakalım müsaitmiyim dedim 6 kişilk eve 60 kişiyi dolduracaklar dünde onlarada uğrayalım dedik görsünler bebeği diye k.valide severken bunlar gitsin sana ben bakarım diyo bide daha eve girer girmez ben ayrı mevlüt yapıcam demez mi benmi lohusayım bunların kafasımı güzel anlamadım çocuğumu severken tosunum diyorum ona bile kulp buldular tosun lafı güzel değilmiş :27:ölürmüsün öldürürmüsün:27:ne yapıcam bilmiyorum çıldırıcam :27:bana bi akıl verin bunlar yeni doğum yapan bi kdına söylenirmi yaa özellikle bunlar gitsin ben sana bakarım nedemek

ayyy canım yaaa boşver bunun dahada fazlasını doğumun 2.gününden itibaren yaşadım dedm çekilmez bu kadın eşimle ayrılmaya kadar vardı olay nerdeyse :53: halada şuursuzca laflar ediyo dayanamayıp burda bazen anlatıyorum ama bence psikolojk olarak saglam deil bu insanlar önceden oğullarını kıskanıyolardı şimdide kendileri doğurmuş gibi torunlarını ibret olsun da biz böyle olmayalım Allah korusun :47:

benim kanamam 33. gün kesildi bu kesinti 3 gün sürdü sonra normal adet oldum bu nası iş bilemiyorum doktorum 45 günlükken gel dedi kızlar 40 mız çıkar çıkmazmı cinsel ilişkiye girilir ? ben sezeryan oldum çoğumuz gibi rahimimdeki dikişlere bişi olurmu korkuyorum bişi olur diye

Benim kanamam tam olarak 40. gün banyo yaptıktan sonra kesildi,abdest aldım bi daha gelmedi.Sezeryan oldum bu arada,doktorum kontrole 15. gün çağırmıştı,2 ay ilişki yasağı koymuştu.
Sen o toparlanmayı hissedersin zaten cnm eğilip kalkarken,karnına yük binince,vs bi acı yoksa toparlanmıştır bence.

selam kızlar..

ne zamandır giremiorum geçmişi anca okuyorum yaa tam yazmaya gelince kızım müsade etmiioo. Sayfalar yine çoğalmaya başlamış herkes dönmüş sanırım :)

gaz ve emme sorunları almış başını gitmişşşş.. benimde sorunum kızım sol göğsümü almıoo yaa başlarda ucu yoktu almakta sıkıntı çekti şimdi büyüdükçe çekip ucunu çıkartabilio ama tutturana kadar memeyle kavga edio ve sonuçç iki göğsüm arasında baya fark oldu emdiği göğüs kocaman emmediği minnak kaldı yaaa :(( böle sıkıntısı olan var mı?

bu arada kırk muayenesine giden varmı karından mı bakılıo alttan mı?

bizimde kırkımız salı çıkıo ve artık kızımla yalnız kalıcaz bakalım bizi neler beklicek.

Rota aşısını herkes yaptırdımı ben çok kararsızım arkadaşımın dru ben kendi çocuğuma yaptım ama yine yakalandı demiş ve önermemiş her dr un bakış açısı farklı ne yapsam bilemedim ama sanırım daha vaktimiz var..

Zaten aşıdan çok korkuorum nisan 19 da yapılcak olan karma aşımız bile şimdiden korkulu rüyam. Aşılar bebeklerinizde ateş yaptı mı? Ben ilk aşısında ateş 37.3 olunca calpol verdim kimi keşke vermeseydin 38 in üstüne çıkmadıkca vermeyin dio kimi aşıya gitmeden ver her ihtimale karşı çıkmasın dio???

şenaycım yaa oğluşun erkek olmul gözünüz aydın canım anca yazabildim kusura bakma. Öpüyorum emirimiii

hafu cnm benim mastit yine azdı avcılar medicanaya gittim ultrasona girdim 2 mastit varmış su kistleri olmuş ama Allahtan zararsızmış neyse dr yine antibiyotik verdi pztesiye kadar geçmezse açıp alırız dedi ben tırstım bizim dr a haber verdim o da sen ilaçları kullan bana haber ver ben ilgilenicem dedi ama cnm çok acıyo ne yapıcaz biz hiç geçeceğine inanmıyorum

canım ben perşembe 40 derece ateşle yine hastanedeydim bu 3 oldu bıktım artık valla 3 poet antibiyotik aldık hergün 5 tane antibiyotik kulllanıyorum.bende 2 keredir ultrasona giriyorum bende oluşmuş bir apsede yok sadece iltahap ama birtürlü geçmedi napıcam bilmiyorum,çok kötüyüm inş,şu ilaçlar son olur bu seferki antibiyotikler daha etkiliymiş dr öle dedi inş geçer canım.:43:

ayyy canım yaaa boşver bunun dahada fazlasını doğumun 2.gününden itibaren yaşadım dedm çekilmez bu kadın eşimle ayrılmaya kadar vardı olay nerdeyse :53: halada şuursuzca laflar ediyo dayanamayıp burda bazen anlatıyorum ama bence psikolojk olarak saglam deil bu insanlar önceden oğullarını kıskanıyolardı şimdide kendileri doğurmuş gibi torunlarını ibret olsun da biz böyle olmayalım Allah korusun :47:

aynen cnm yaa bizim görgümüzle hiç alakaları yok evlendiğim 1 yıl kendi annem sırf rahatsız etmemek için bana gelmedi gelsede çekine çekine geldi ama bunlar yine haber vermeden evlendiğim ilk hafta sabahın körüne damladılar bizim evin anahtarından kendilerinede yaptırmışlar :47:

mehaba arkadaşlar..
benim bugün kızım 33 günlük..
sabah 9.30da palladiuma kahvaltıya gittik dünden beri zaten aklımızdaydı yarın sabah gideriz geceriz hem diyorduk..
çok güzel oldu kızım uyudu orda hep..
sonra quinny bebek arabası aldık. oto koltuğumuz da üstüne oturuyor..
başka markalar da düşünmüştüm ama sonunda oto koltuğunda uyuyan çocuğu rahatsız edip
diğer arabaya aktarmanın anlamı yok en iyisi oto koltuğumuza uyan bir araba dedik ve ona karar verdik..
çok mutlu olduk hemen onunla gezmeye başladık avm de
sonra eve geldik arabadan indirirken bi de baktık oturaklı olan ünitesinde bi çatlak var..
eşim eve bile girmeden hemen aldı götürdü inşallah sorunsuz bir şekilde değişim yaparlar..
beklemedeyim ben de şu anda..
bu arada geçen gün doktora muayeneye gitmiştik kızım ilk ayında 700gr almış ve 3820gr olmuş
minnak kızım benim maşallahhh sübhanalahhh..
doktora gitmeden önce evde temizlik vardı ve temizliği yapan bayan bebeğimi görüp ay bu çok küçüüüüükkk demişti. ben de e herhalde 1 aylık demiştim
ay benim kardeşiminki her ay 2 kilo alıyoo filan demişti
ben de obez olur o o zaman demiştim:)
neyse doktor da normal ayda 700-800gr almadı normal dedi anne sütüne devam dedi biz de çok şükür mutlu olduk.. bu arada aşısını da yaptı. o akşam banyo yaptıracaktık babasıyla aklıma geldi biz ilkokula giderken :P aşı olurduk ve banyo yapmayın bu gece derlerdi. biz de yaptırmadık dün gece yaptırdık. uzun uzun yıkadık kızımızı iyice yorduk sonra da bi uyuttuk 4 saat uydu. yani benimki daha uzun uyumadı zaten hiç :))
hımm doktora rota virüsü aşısını sordum bence riske atmaya gerek yok biraz maliyetli 2 dos oluyor filan dedi ama yaptırabiliyorsanız yaptırın dedi..
inşallah yaptırırız dedik..
gaz sorunları için mecbur kalmadıkça ben ilaç önermiyorum dedi.
forumdan yasminkamu bana om-x çok iyi geldi filan demişti onu sordum doktora evet yazıyorum onu ama siz bilirsiniz çok ihtiyaç olursa filan dedi..
sonra eve geldim neyse ilacı almıştık zaten.
arkadaş aradı tam kullancakken, naaapıyorsun neden veriyorsun çok mu mecbursun çok mu ağlıyor, ama bu aylar onun gazı tabi ki olacak normal gelişim evresi bu, gazını çıkarmayı vücudunun öğrenmesi lazım, bağırsak tembelliği mi yapcan çocuğa ilaçlar sayesinde çıkartmayı sağlayıp da filan dedi..
bizim arkadaş da zora hiç gelemedi kullandı kullandı ilaçlar çocuk büyüyünce kaç kre acillik oldu çocuk kabız sürekli filan dedi.
aman içime kurt düşürdü, kullanmadık biz de..
babası olunca çok sorun yok zaten o çok iyi çıkarttırıyor gazını..
eşim hep doğmadan önce doğacak şurada yatacaak sonra kucaama alcamm ılık ılık üstüme kusacaak ılık ılık işeyeceeek derdi gülerdik.
bugün kızım açılışı yaptı kahvaltı yaparken bir kustu babasının omzuna kahkahalarla güldük baktı millet de güldü :)))
neyse bu kadar yazdıım yeter eşimi arayım bakayım arabayla ilgili sorun çıkarmışlar mı?
eğer geri alamayız filan derlerse e-bebekten aldık her yere şikayet ederim cazgır olabilirsek oluruzz:)

canım ben perşembe 40 derece ateşle yine hastanedeydim bu 3 oldu bıktım artık valla 3 poet antibiyotik aldık hergün 5 tane antibiyotik kulllanıyorum.bende 2 keredir ultrasona giriyorum bende oluşmuş bir apsede yok sadece iltahap ama birtürlü geçmedi napıcam bilmiyorum,çok kötüyüm inş,şu ilaçlar son olur bu seferki antibiyotikler daha etkiliymiş dr öle dedi inş geçer canım.:43:

canım çok geçmiş olsun yaaa.. bende başlarda kızım sol göğsümü ucu olmadğından alamadığı için sıkıntı yaşamıştım ama şükür ilerlemeden atlattık hala emmio ama öle bişi olmuyo sanırım o göğsüme diğeri kadar süt gelmio benimde :(

çok geçmiş olsun sanada yaaaa bi doya doya emziremedim yavrumu

alocum bu arada zuhal diye kaldı isminn aklımda canım ama neyse zor tabi isimlerimizi öğrenemk keşke nicklerimiz yerine isimlerimizi kullanabilsek .neyse ben de aynı mantıkla ilaccı kemiştim her emzirmeden sonra gazı çıkana kadar kucağımda gezdiriyordum sonuç olarak çıkıyordu ama arada bir çıkaramazsam çok sorun yaşıyorduk ama beyaz gürültü emzik felan atlatıyoruz günün geri kalan zamanı hep biraz uyuyup biraz kuacakta şeklinde..öyle derin bir uykusu olmuyor.uykuda salınacak hormonlar salınamıyor diye düşünmeye başladım .bir de misafir gelince çocuğu kucağına alıp kenara geçemiyorsun çocuk hepten deliriyor.üç çoçuğu olan bir arkadaşım geldi çocuklaı konusunda çok hassaastır boşuna işkence ediyorsun dedi ilacı kullan dedi.tam bugün geri başlayacaktım senin anlatıklarının hala mantıklı geldiğini düişündm iyicekafam karıştı....

Back