• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar nasılsınız bizim 40 mız çıkalı 3 gün oldu.anneannemizde memlekete döndü.çok üzüldüm çok ağladım sağ olsun herşeyimize koşuyordu.az olan sütüm iyice azaldı.inş aşımızı olalım biz gidecez yanına.bugün temizlikçi geldi.doğumdan önce yapılan cam kapı perdeler yeniden temizlendi.eli çabuk bir kadındı.yarım günde her yeri bitirdi.peteklerimizi bile yıkadı.sonra arkadaşım geldi oturduk biraz lafladık .oğlumu yıkadım biraz mızırdanıp uyudu.ben de uyumuşum yeni uyandık.sağolsun komşumuz pide yaptırmış bize de yollamış az sonra yiyelim.ohhh

kayra konyadasın demi canım sende.o temizlikciden memnunsan bana numarasını falan verebilirmisin mümkünmü?nerde oturuyorsun canıms en

mrb kızlar bugun bizim kırkımız cıktı kızımı yıkadım ama kırk ucurmaya gidemedik kimsem yok burda kayınvalidem var yarı kırkında ona gitmiştik hiç birse bilmiyor oda dedim yumurta veverilir söyle olur böyle olur biz bilmeyiz deyip geciyor cok özeniyordum söyledim yapsa bi yumurta verse bi un sürse ölecek sanki hiç özenmiyor off keske annemler burda olsa:(neyse bugun doktora gittik kızım 10günde 500 gram almıs 40 günde 1700almıs oldu.

hayırlı olsun canım bizde gitmedik biryere boşver ne yapalım yazın acısını çıkarırız inş.bebeğine de çok sevindim.mama da veriyordun sanırım .yanlış mı hatırlıyorum yoksa

kayra konyadasın demi canım sende.o temizlikciden memnunsan bana numarasını falan verebilirmisin mümkünmü?nerde oturuyorsun canıms en

konyadayım canım anıtın karşısında.numarasını vereyim özelden ama çok doluyum dedi ben de zar zor yarım günlük bulabildim.düzenli gittiği evler varmış.ben her hafta gelsin dedim ama 15 günde ancak gelebilecek.sen yine ara konuş.sen nerse oturuyorsun.

canım sağol;
ben zaten normal emziremiyorum ucu yok, aventin kelebek ucuyla emziriyorum sürekli ama tıkanıyor gene de

canım yazıcam yazıcam bi emirden fırsat bulup yazamadım emrem sünnet olmuş adam olmuş hayırlı olsun allahım daha nice güzel günlerini göstersin nisandada bizimkinin ucundan azıcık kestircez çabuk iyileştimi bide ne kadar istemesemde sünnet evde yapılacak eşimin tarafının yıllardır sünnetlerini yapan fahri sünnetçi varmış eşimi bu konuda ikna edemedim o yapıcak sen hangi yöntemle yaptırdın lazermi kıskaçmı yada eski usul mü? ne çok sordum :71:

selamm herkese nasılsınız güzel annişler çok yorgunum uykum var hastayım bunlar yetmiyor birde eşim beni çıldırtmayı başarıyor emir çok huysuz kaç gündür kucaktan inmiyyor uykusu 10 dakika biemedin yarım saat süreki ağluyor sürekli emiyor 2 aydır yara olmayan göğüsslerim sızım sızım sızlıyor kulaklarım iltihaplanmış bu sene 3. oldu ve ben herseferinde yatak döşek hastaneye zor yetişiyorum ağzımda aftlar çıktı ağrıdan çünkü o ağrıya bide uykusuzluk ve yorgunluk eklendi tam katmerli oldu eşim zaten ne olduysa çok değüişti adam annesinin evine gitmeden eve gelmiyor hergün muntazam bi şekilde orda geçen bana sizi ihmal ettiğimi düşünme ben annemleri görmeden rahat edemiyorum onları görmeyince evde huzurlu değilim dedi böyle bi lafı sanırım iyi bişey olarak gördü demekki evdeki huzurunu biz sağlayamıyoruz kafası rahat olmuyomuş anacığını görmeyince hep onu anlamamı yaptılklarınuın olağan şeyler olduğunu düşünüyor beni kim anlasın oğluma yansımasın diye sesimi çıkarmıyorum ama arttık tak etti ne olduda bu adam bukadar çok değişebildi hala anlayamıyorum ama artık tartışmaktan bıktım bana lohusalıüğımı bile zehir eden eşime ve ailesini allaha havale ediyorum

manik senaysn canım valla inş size de düşer böyle biri.yıllar sonra ben de buldum.eşim bile elinden kaçırma bu kadını süper çalışmış dedi.

oğlumun gazı bitmiyor kızlar.gecemiz gündüzümüz yok.artık eşimle nöbetleşe bekliyoruz.1 saat aralıksız uyuyamıyor.gaz için şu bahsettiğiniz kremi alması için yolladım eşimi eczaneler kapalı olunca nöbetçiyi aramaya üşenmiş.aktada bir bayan kimyon rezene susam vs den oluşan bir yağ vermiş hem masaj yapılıp hem de ağızdan 1-2 damla verliyormuş.yaptım masaj ama işe yaramadı.bio gaia diye bir damla verdi doktorumuz 4 gün oldu kullanalı o da işe yaramadı.ıkınmaktan yavrum göbek fıtığı oldu.doktor şu an için birşey yapamayız büyürse geçmezse operasyon gerekli dedi.ne yapacağımı şaşırdım.bugün okuldan arkadaş geldi ne olmuş san dedi.saç baş bir yanda.değil giyinip süslenmel tuvalete gitmeye bile fırsat olmuyor.doktor 6 ay da sürebilir 9 ayda dedi.tabi ben dayanabilirsem ozamana kadar.kesin işe yarar dedğiniz bir yöntem varsa lütfen yazın valla mahvoldum artık

canım benim bebeğim belki biliosundur preterm doğdu 2,5 ay erken.. Gaz sancısı en ii bilinlerdenim. 3 şişe sap simplex bitirdik, soğuklarda her daim duş aldırdık ve yarım saatte bir üşenmeden sürekli karnına zeytinyağ ile masaj yaptım.. Duş ve masajın çok fazlasıyla faydasını gördüm ama sap simplex in faydasını görmedim. Bir doktorun tesadüfen bir tavsiyesiyle ben de biogaia adlı ilaca başladım ve ii ki başlamışız diyorum. Mucize bi ilaç oldu oğlum için. Pat diye etkisini göstermiyor 2 hafta içinde farkı hissedeceğinizi düşünüyorum. İlaç buzdolabı rafında saklanmalı ve gece 5-6 damla çay kaşığı ile bebeğe verilmeli. Mama veya süte karıştırmanı tavsiye etmem canım. Benim oğlumda gazdan hem kasık hem göbek fıtığı oldu ve hatta kasık fıtığından ameliyat bile oldu yawrucum. Göbeği hala cewiz büyüklüğünde ama göbek fıtığı için ameliyata hiç gerek yokmuş, kendiliğinden geçen bişiymiş hatta bizimki yavaş yavaş geçmeye bile başladı.. inş gaz sorununuza çözüm bulursunuz canım ama sen mutlaka soğuk bile olsa hava belden aşağısına duş aldır yine aldır ve masaj sürekli yap saat yönünde inan çok faydasını göreceksin.

Bu arada bizde ROTA VİRÜSÜ aşısını yaptırdık:) Daha doğrusu ben yaptım oğluma:) yavaş yavaş ağızdan veriliyor.. Kusmasın diye dua ettik yoksa hiç bi faydası olmazmış. Bak oğlum bu aşı 142 tl çok pahalı senin içinde çook çokk faydalı hadi bi güzel içinde tut bakalım aşını diye diye aşıyı yaptık vee akıllı oğlumm bi yudum bile kusmadı:) Aşı çok gerekliymiş Allah korusun yakalanan bebekler çoook ama çoook ağır bi şekilde geçirip neredeyse eriyip bitiyorlarmış:( illa pislik içinde yaşamak gerekmiyormuş bu virüsü kapmak için arkadaşlar.. Belkide öle nasıl hiç sigara ve alkol kullanmayan bi o kadarda sağlıklı yaşayan kişiler akciğer kanserine yakalanabiliosa bu virüsede pamuklar içinde bakılan bebeklerde yakalanabilir diye düşünmek gerek sanırım..

Herkeseeeee bol gazsız, sütlü uykulu sağlıklı gecelerrrrr.. Öptüm kuzucuklarınızı.

Son düzenleme:
kızlar bu arada gaz için pek çok doktora gittik hepsi de rotavirüsü aşısını yaptırın dedi haberiniz olsun
kaç aylıkken yapılıyormuş bu aşı canım ?

canım benim bebeğim belki biliosundur preterm doğdu 2,5 ay erken.. Gaz sancısı en ii bilinlerdenim. 3 şişe sap simplex bitirdik, soğuklarda her daim duş aldırdık ve yarım saatte bir üşenmeden sürekli karnına zeytinyağ ile masaj yaptım.. Duş ve masajın çok fazlasıyla faydasını gördüm ama sap simplex in faydasını görmedim. Bir doktorun tesadüfen bir tavsiyesiyle ben de biogaia adlı ilaca başladım ve ii ki başlamışız diyorum. Mucize bi ilaç oldu oğlum için. Pat diye etkisini göstermiyor 2 hafta içinde farkı hissedeceğinizi düşünüyorum. İlaç buzdolabı rafında saklanmalı ve gece 5-6 damla çay kaşığı ile bebeğe verilmeli. Mama veya süte karıştırmanı tavsiye etmem canım. Benim oğlumda gazdan hem kasık hem göbek fıtığı oldu ve hatta kasık fıtığından ameliyat bile oldu yawrucum. Göbeği hala cewiz büyüklüğünde ama göbek fıtığı için ameliyata hiç gerek yokmuş, kendiliğinden geçen bişiymiş hatta bizimki yavaş yavaş geçmeye bile başladı.. inş gaz sorununuza çözüm bulursunuz canım ama sen mutlaka soğuk bile olsa hava belden aşağısına duş aldır yine aldır ve masaj sürekli yap saat yönünde inan çok faydasını göreceksin.

Bu arada bizde ROTA VİRÜSÜ aşısını yaptırdık:) Daha doğrusu ben yaptım oğluma:) yavaş yavaş ağızdan veriliyor.. Kusmasın diye dua ettik yoksa hiç bi faydası olmazmış. Bak oğlum bu aşı 142 tl çok pahalı senin içinde çook çokk faydalı hadi bi güzel içinde tut bakalım aşını diye diye aşıyı yaptık vee akıllı oğlumm bi yudum bile kusmadı:) Aşı çok gerekliymiş Allah korusun yakalanan bebekler çoook ama çoook ağır bi şekilde geçirip neredeyse eriyip bitiyorlarmış:( illa pislik içinde yaşamak gerekmiyormuş bu virüsü kapmak için arkadaşlar.. Belkide öle nasıl hiç sigara ve alkol kullanmayan bi o kadarda sağlıklı yaşayan kişiler akciğer kanserine yakalanabiliosa bu virüsede pamuklar içinde bakılan bebeklerde yakalanabilir diye düşünmek gerek sanırım..

Herkeseeeee bol gazsız, sütlü uykulu sağlıklı gecelerrrrr.. Öptüm kuzucuklarınızı.
kaç aylıkken yaptırıcaz canım bu aşıyı ben yaptırmak istiyorum ama ya kusarsa ? tadı kötü mü acaba ? birde nerden temin edicez eczanelerde varmı yoksa doktorumuzdan mı alıyoruz ? ay kusura bakma çok soru sordum

canım nasıl içimi rahatlattın anlatamam inş bizimki de geçer.sanırım sizin geçmiş artık.ben de süte katıp veriyordum dediğin gibi yapayım bari.masaj da yapmaya çalışıyorum.banyolarını gün aşırı yaptırıyorum üşütmesinden korktuğum için.aşıyı da doktor bize 2.ay aşınızı olmadan 1 gün önce alın sağlık ocağında o da yapılsın dedi.bakalım artık.cevabın için de çok sağol

canım eczanelerde satılyor rotarix adı. Ama 2 doz uygulanıyor. Şuan benim bebeğim 40 günlük bebek gibi 1-2 aylıkken yapılıyor sanırım.. Kusmaması için açken verilir ve yavaş yavaş uygulanır sonrasında hep dik tutarsın. Benim bebeğim her daim mama yedikten sonra kusan bi bebekti ama ilk defa kusmadı. Doktor bizi biraz bekleteceğini söylemişti bizde odasında doktoru beklioduk oğlum açlıktan cıyak cıyak ağlamaya başladı 60 cc mama yedirdim ve doktor içeri girdi aşıyı yapmaya başladık ve yinede kusmadı:) Sanırım paranın kıymetini bilen bi bebek benim oğlum :D

canım nasıl içimi rahatlattın anlatamam inş bizimki de geçer.sanırım sizin geçmiş artık.ben de süte katıp veriyordum dediğin gibi yapayım bari.masaj da yapmaya çalışıyorum.banyolarını gün aşırı yaptırıyorum üşütmesinden korktuğum için.aşıyı da doktor bize 2.ay aşınızı olmadan 1 gün önce alın sağlık ocağında o da yapılsın dedi.bakalım artık.cevabın için de çok sağol

ewet cnm çok şükür eskisi kadar kızarmaktan öte kararmıyorum yawrum.. Benim bebek 1.500 kiloyken bile biz günde gündüz ve gece olmak üzere 2 kere yıkadık canım korkma sende yıka bişicik olmaz çok faydası oluyor çok. Ayaklarınıda mutlaka sıcak tut 2 kat çorap bi patik giydir. Aşıyı yaptırın bencede canım ya Allah korusun ne olur ne olmaz. Sıcak su torbasıda bi havluya sararak ayak ucuna yada göbeğine koyabilirsin bu da rahatlatıyor. Gazınız geçecek ben inanıyorum:)

ewet cnm çok şükür eskisi kadar kızarmaktan öte kararmıyorum yawrum.. Benim bebek 1.500 kiloyken bile biz günde gündüz ve gece olmak üzere 2 kere yıkadık canım korkma sende yıka bişicik olmaz çok faydası oluyor çok. Ayaklarınıda mutlaka sıcak tut 2 kat çorap bi patik giydir. Aşıyı yaptırın bencede canım ya Allah korusun ne olur ne olmaz. Sıcak su torbasıda bi havluya sararak ayak ucuna yada göbeğine koyabilirsin bu da rahatlatıyor. Gazınız geçecek ben inanıyorum:)

inş canım.artık mahvoldum gece gündüz uyumuyor sürekli sallıyorum.ıkınmaktan mahvoldu yavrum.aynen bizimde kızarıp bozarıyor.bir de 2-3 günde kaka yapınca iyice zorlanıyor.

VİOLİNA canım aşıyı doktorumuz 2.ayda yapılacak aşı için gitmeden 1 gün önce eczaneye sipariş verin aşı için giderken de alın orda yapsınlar dedi.yani 2.ayda ilk dozu.tehlikeli bir hastalıkmış zaten yakında da aşı takvimine alınacakmış sadece biraz pahalı dedi.sanırım 140 lira civarıymış.söyleyeyim dedim ben de.

selamm herkese nasılsınız güzel annişler çok yorgunum uykum var hastayım bunlar yetmiyor birde eşim beni çıldırtmayı başarıyor emir çok huysuz kaç gündür kucaktan inmiyyor uykusu 10 dakika biemedin yarım saat süreki ağluyor sürekli emiyor 2 aydır yara olmayan göğüsslerim sızım sızım sızlıyor kulaklarım iltihaplanmış bu sene 3. oldu ve ben herseferinde yatak döşek hastaneye zor yetişiyorum ağzımda aftlar çıktı ağrıdan çünkü o ağrıya bide uykusuzluk ve yorgunluk eklendi tam katmerli oldu eşim zaten ne olduysa çok değüişti adam annesinin evine gitmeden eve gelmiyor hergün muntazam bi şekilde orda geçen bana sizi ihmal ettiğimi düşünme ben annemleri görmeden rahat edemiyorum onları görmeyince evde huzurlu değilim dedi böyle bi lafı sanırım iyi bişey olarak gördü demekki evdeki huzurunu biz sağlayamıyoruz kafası rahat olmuyomuş anacığını görmeyince hep onu anlamamı yaptılklarınuın olağan şeyler olduğunu düşünüyor beni kim anlasın oğluma yansımasın diye sesimi çıkarmıyorum ama arttık tak etti ne olduda bu adam bukadar çok değişebildi hala anlayamıyorum ama artık tartışmaktan bıktım bana lohusalıüğımı bile zehir eden eşime ve ailesini allaha havale ediyorum

canım üzülme çok geçmiş olsun.lohusa olan onlar mı biz mi belli değil.biz de aynı durumdayız.melek gibi adam gitti asabi hırçın biri geldi.geçecek diye umut ediyorum.annemlere gidicem oğlumla değişiklik olsun diye yanlız kalırsın diyorum biraz çekinip susuyor.patlayacam sonun da çünkü.ama işte insan üzülüyor tabi.eski düzenimi gezmeyi tozmayı giyinip kuşanmayı unutmuş durumdayız bir de onların nazlarını mı çekelim.

manik senaysn canım valla inş size de düşer böyle biri.yıllar sonra ben de buldum.eşim bile elinden kaçırma bu kadını süper çalışmış dedi.

oğlumun gazı bitmiyor kızlar.gecemiz gündüzümüz yok.artık eşimle nöbetleşe bekliyoruz.1 saat aralıksız uyuyamıyor.gaz için şu bahsettiğiniz kremi alması için yolladım eşimi eczaneler kapalı olunca nöbetçiyi aramaya üşenmiş.aktada bir bayan kimyon rezene susam vs den oluşan bir yağ vermiş hem masaj yapılıp hem de ağızdan 1-2 damla verliyormuş.yaptım masaj ama işe yaramadı.bio gaia diye bir damla verdi doktorumuz 4 gün oldu kullanalı o da işe yaramadı.ıkınmaktan yavrum göbek fıtığı oldu.doktor şu an için birşey yapamayız büyürse geçmezse operasyon gerekli dedi.ne yapacağımı şaşırdım.bugün okuldan arkadaş geldi ne olmuş san dedi.saç baş bir yanda.değil giyinip süslenmel tuvalete gitmeye bile fırsat olmuyor.doktor 6 ay da sürebilir 9 ayda dedi.tabi ben dayanabilirsem ozamana kadar.kesin işe yarar dedğiniz bir yöntem varsa lütfen yazın valla mahvoldum artık

canım ben bugün acı elma yağı aldım gaz için ayak topuklarına ve karnına (göbeğine gelmeyecek şekilde) masaj yapılıyormuş birkaç kişi tavsiye etmişti. aktardaki adamda gaz için ne öneriyorsunuz deyince hemen bunu verdi farklı markaları var bize en iyisi diye biraz pahalısını verdi ama işe yarar inşallah bugün ilk kez denedik belirgin bir fark göremedim ama kullanmaya devam edeyim haber veririm size yararını gördüm yada görmedim diye benim oğluma zinco çok iyi geliyo bi onu önerebilirim.

sevimcim sıkma canını inanki bu erkeklerin hepsi aynı sadece senin eşine özel bir durum değil yani. benim kayınvalidemde bugün evine döndü dönmedende kırk tane laf sokup taş atıp gitti ben sinirden kriz geçirdim ama eşim annesini yağladı durdu hemde bana sen haklısın diye diye böyle dengesizler işte Allahım bizleri böyle kaynana olmaktan korusun!

busecim karnına koyuyorum demişsinya sıcak su torbasını, karna konulunca bağırsak düğümlenmesi yapıyor yada karın bölgesinde var olan hastalıkları tetikliyor diye biliyorum sıcak su torbası, her zaman ayaktan verilmeli diye biliyorum bizler içinde geçerli tabi bu durum aklında olsun canım...

kızlar mrb.umarım herkes ıyıdır bebişleriyle.ben sıze bişe sorcam.ben şubat annesi olacakken aralık annesı oldum. benım bebiş erken doğdu.3 aylık şimdi.erken sünnet yaptırayım dedım ama yınede ürolojiye göstereyım önce dedik.dr baktı gömülü peniş dedi.ve zorlayarak bebeğimişn penisinin içinde gömülü kalan kısmını geri çevirdi.çok canı yandı oğlumun.hatta eve geldık çiş yapınca bile yanıyodu.çünkü kırmızı kan gibi.yırtıldı resmen.böyle bişe duyan varmı.kızlar yardım edın.acaba dr mu yanlış yaptı.cok zorladı.offfffff ya.neyse ıyı geceler.

hayırlı olsun canım bizde gitmedik biryere boşver ne yapalım yazın acısını çıkarırız inş.bebeğine de çok sevindim.mama da veriyordun sanırım .yanlış mı hatırlıyorum yoksa

sıkıntıdan sütüm azalmıstı 5 gün mama verdim sonra ananas saysinde sütüm arttı tekrar şimdi vermiyorum sadece süt keske o 5 günde vermeseydim ama alahtan kısa sürdü sükür.ben otogarın orda oturuyorum canım cok doluysa olmaz bende her hafta düzenli gelecek birini arıyorum malum cocukla birsey yapılmıyor

günaydın kızlar geçmişe bakamadım
dün alışverişe gitcektik ama hem haftasonu trafiği hemde avmlerin kalabalıgından bişi alamadım zaten kıyafetlere baktıkca moralim bozuldu ya dar ya bol geldi hiiiç bişi alamadan geldim :43:
eşim nöbetçi bugun ilk onsuz gecemiz bakalım napcam kızımla
bugun hep burdayım beni yalnız bırakmayınn :7:

slm kızlar nasılsnz,herkes iidir umarım,tabi bebişlerde..
ben giremiorum asırlardır,uygar paşa huy değiştirdi,göz açtırmıyo,hah yine uyandı meme isticek,ya saat başı emiyo,sütm az da diil ama srekli emiyooo:44:
heh kalktık yine memede şimdi yine,ya geceleride 45 dk da bir uyanıyo bi saat uyumuyo sonra:S
artk sabaha karşı sinirlerim çok fena yıpranmış oluyo:50:
kocamda bgn sınavda görevli yanlızız paşayla:27:
bu arada bebikler gözleriyle sizi takip edebiliolarmı ya?kalabalıkta fln..
bu arada benm kilolar gitmeye devam edio:nazar:
yanlz cidden hamilelkte çok almışım ya eski halime dönmem biraz vakit alıcak:S
haftaya spor salonuna başlıcam kocişden vize aldım:66:
sabahları 1,5-2 saat o bakıck haftada 3 gün,önce dr.a bi kırk muayenesi olucm tabi.
heee bu arada kociş 40 çıkarma şerefine antalyaya tatile götrebilirmiş bizi:66: tabi kırkı biraz geçrmşolucz nisan ortasnda fln gdcz ama...
inşallah bi aksilik çıkmazda giderz,çok ihtiyacm var dinlenmeye

sıkıntıdan sütüm azalmıstı 5 gün mama verdim sonra ananas saysinde sütüm arttı tekrar şimdi vermiyorum sadece süt keske o 5 günde vermeseydim ama alahtan kısa sürdü sükür.ben otogarın orda oturuyorum canım cok doluysa olmaz bende her hafta düzenli gelecek birini arıyorum malum cocukla birsey yapılmıyor

evet canım düzenli gelmez bana da gelmiyor zaten.sütünün artmasına çok sevindim darısı başıma.ananası günde ne kadar tüketiyorsun deneyeyim ben de.inş işe yarar.havalar ısınsın buluşup tanışalım inş.tabi gazlı oğlum da izin verip durursa

slm kızlar nasılsnz,herkes iidir umarım,tabi bebişlerde..
ben giremiorum asırlardır,uygar paşa huy değiştirdi,göz açtırmıyo,hah yine uyandı meme isticek,ya saat başı emiyo,sütm az da diil ama srekli emiyooo:44:
heh kalktık yine memede şimdi yine,ya geceleride 45 dk da bir uyanıyo bi saat uyumuyo sonra:S
artk sabaha karşı sinirlerim çok fena yıpranmış oluyo:50:
kocamda bgn sınavda görevli yanlızız paşayla:27:
bu arada bebikler gözleriyle sizi takip edebiliolarmı ya?kalabalıkta fln..
bu arada benm kilolar gitmeye devam edio:nazar:
yanlz cidden hamilelkte çok almışım ya eski halime dönmem biraz vakit alıcak:S
haftaya spor salonuna başlıcam kocişden vize aldım:66:
sabahları 1,5-2 saat o bakıck haftada 3 gün,önce dr.a bi kırk muayenesi olucm tabi.
heee bu arada kociş 40 çıkarma şerefine antalyaya tatile götrebilirmiş bizi:66: tabi kırkı biraz geçrmşolucz nisan ortasnda fln gdcz ama...
inşallah bi aksilik çıkmazda giderz,çok ihtiyacm var dinlenmeye

ne güzel canım antalya bizimde yakınımızda ama gidebilene güzel biz gaz sorunumuz yüzünden dışarı bile çıkamıyoruz sürekli ağlıyor

Back