iyi akşamlar.bebeğin üşütmüş olabilir ondan kötü kokuyodur.yine de zor olmayacaksa bi doktora gidiver..
milföy hamuru ile bişeyler yapabilirsin.
patatesli kısır yapabilirsin.
ben genelde buzlukta önceden hazırladığım sigara böreklerini kızartıyorum.
pratik aklıma başaka gelmiyor.poğaca falan istersen yardımcı olurum.:))
canım sen sorgunlumusun bende boğazlıyanlıyım kayseride yaşıyorum ankarada doğdum büyüdüm ama akrabalarımız var boğazlıyanda sık sık gidiyoruz
evet sorgunluyum bende doğma büyüme sorgunluyum.ama evlenince ayrıldık.şimdi rizedeyim.iş dolayısıyla.bizde sadece tatillerde gidiyoruz.bi hemşo görmek beni mutlu etti:))
Merhaba herkese.
Yeni arabamızı da aldık :) 1 gün içinde sattık, 1 gün içinde aldık. Hiç bu kadar çabuk olacagını tahmin etmezdim :)
Ihlamurun işe yaradıgına sevindim :) Ananas da arttırıyor. ben hemen degişikliği farkediyorum :)
Tarifler süper. Sagolun kızlar. :)
Hüzün çiçegi geçmiş olsun canım. Benim de eşim nöbetçiyken ödüm kopuyor. Gece uyuyamıyorum hiç. Gerçi ev 5. kat ama olsun hep içimde öyle bir korku oluyor...
Kızlar ya. Bende mi bir anormallik var. Her iki dogumumda da kanamam saadece 3 gün sürdü.
Çiçek benim ilk dogumumda çok acımıştı. İlk geceden beterdi. Ama 2. de çok fazla acı hissetmedim ben...
Fatma çok hoş görünüyorsunuz :)
Benden de bir tarif size. Fırında mücver yapabilirsiniz. Börek gibi oluyor. Ben bu tarifi kullanıyorum.
Fırında Mücver
Malzemeler:
3 – 4 adet orta boy kabak
3 – 4 adet yeşil soğan
3 yumurta
1/2 demet maydanoz
1 + 1/4 su bardagi un
1/2 su bardagi sıvıyağ (ayçiçek)
Tuz
Karabiber
1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi
1 paket kabartma tozu
Üzerine serpmek için:
Çörekotu
Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkıp bir kaba koyun.
İnce doğranmış yeşil soğanları ve maydanozu ilave edin.
Ardından sıvı yağ, yumurtalar, beyaz peynir rendesi, tuz, karabiber ve en son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Yağlanmış borcama ya da kek kalıbına aktarıp üzerini düzeltin.
Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
ooo uzağa gelin gitmişssin sen zor olmuştur benim ailemde mersinde çok zorlanıyorum hele şimdi daha bi ihtiyacım var onlara neyse canım ben çıkıyorum oğlum uyudu bende yatayım hemen iyi geceler...
anladım canım.elektrikli olanlar daha çok çekiyo diyolar ama ikisini de kullanıp kıyaslamak lazım o yüzden bi bilgim yok o konuda.boool sütlü günler sana ve bebişine :)
günaydın kızlar bugün babamız işe geç gitti biraz iş yaptım kek bile yaptım
ay maşallah diyeyim önce benim sütüm gece bir çoğalmış anlatamam ilkkez kızımın agzının kenarından emdikçe sütler akıyo ayrıca kızım çok geldiği için 1-2 kez boğuluyo gibi ıııhh ses çıkardı nefessiz kalmış gibi çok korktum
artık ıhlamur içtim ondanmı yoksa boool kurusoğanlı yumurta pişirdim ondanmı veya börülce buğusu yaptım göğüslerime ondanmı bilemem
teşekkürler evridikiıhlamur hala ocakta kaynıyor bugün daha çok içeyim
kızlar kanaması hala devam eden varmı aranızda özellikle 14 şubatta doğum yapanlar benim 2 gündür yok gibi bişey
birde yürüyüş veya harekete başlayan yada dr una bu konu ile ilgili soru soran oldumu
cevap verirseniz sevinirim
canım kollarını sıkı sıkı sarsan uyumadan en azından sıçramasını engellemiş olursun
canım ben hem kraftın elektrikli pompasını hemde medelanın el pompasını kullanıyorum elektriksiz ve medelanınki daha çok çekiyo emin ol ben çok memnunum el pompasından 45 tl civarı piyasada ama ben arkadaşımdan aldım kullanıp geri vereceğim yani 2. el
iyice kaynattım 2 kere sonra bulaşık deterjanıyla yıkadım bidaha kaynatıp kullandım bişey olmaz verme okadar parayı şurda 4 ay sonra ek gıdaya geçeceğiz dün yazdım ama araya kaynadı sanırım süt yoksa makineler süt yapmıyor olan sütü çekiyor sadece fazlalaşmadı benimki yani
geçmiş olsun canım
hem oğluşuna hemde hırsız için sana
ayetelkürsü felak nas oku ışık açık yat bişey olmaz Allahın izniyle
ben sen yazdıktan hemen sonra baktım o siteye bayaa uygun şeyler var işaretledim bu ay doğum gelen giden alışveriş derken mahvolmuş durumdayız ama gelecek ay sipariş edeceğim inşallah
bende gece hiç kucağıma almıyorum uyanınca beişiğinden alıp yanıma yatırıyorum emişerek uyuyoruz ikimizde
bazen anlıyor ama genelde emiyor benimki emziği
melocummmm süper bir tarif yaptım ben çoook güzel oldu yuvarlak büyük borcama yaptım birebir aynı lşekil oldu çook lezzetli ayrıcanaaa
tarif olan linkte son sayfayada benim kekimin fotolarını ekledim :)
linki aşağıda
AnneCocuk.Com - Forum
kızlar mutfakta ufak tefek iş yaparken sokuyorum kızımı bluzümün içine bu şekil biraz idare ediyoruz :)
işte perişan halimiz
Eki Görüntüle 167713
kangurumuzda var ama 3 aydan önce oturtmuyorum ben ona
zaten 5 dk falan duruyoruz böyle alttan elimle destekliyorum :)
kızlar bu arada başka bir forum daha takip etmeye başladım 2 gündür
doğum yapan annelerin zayıflama yeri
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...dan-birlikte-kurtulalim-187.html#post18355505
bende emzik sıkıntısı çekenlerdenim ilk aşama olarak nuk almıştım inanılmaz zorlandım ardından Chicco Physio Kauçuk Elf Pembe Tekli Emzik 0+ - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey! bu emziği aldım ve şükürler olsun ki zorlanmıyoruz artık ebat olarak daha küçük gibi geldi bana
biz aktardan aldık canım
kaynatıyorum iyice
sonra süzüp suyunu göğsüme buhar yapıyorum kanalları açıyormuş
darısınada içine domates maydonoz kuru yada taza soğan zeytinyağı limon tuz katıp bir güzel meze yapıp yiyoruz ailece sofrada
kuru fasulyeyle aynı tat
gaz olur diye hiç birşeyi kesmedim ben ilk kızımdada öyle yapmıştım
kuru fasulye,nohut,pırasa,yeşil mercimek vs vs aklına ne gelirse yedim ve halada yiyorum şükür gaz falanda yok
sağol tarif için canım bugün alıp deneyeyim bir de ıhlamuru bakalım işe yarar inş
biz 45. Günümüzde ilişkiye girdik hic bir ağrım sıkıntım olmadı sezeryan olduğum halde . Doktorum en az 40 gün ilişki yasak dedi o kadar
bende gurbetteyim canım eşimin arkadasları geliyor okuldan kimsem yok benim burda off yine içim acıdı
tarifi vereyim canım
1lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2yemek kaşığı margarin
vanilya
canım süt un sekeri pişiriyorum atesten aldıktan sonra margarin vanilyayı koyup cırpıyorum 3 dk
sonra ocaga 2 subardagı seker 2bucuk su bardagı suyu koyuyorum serbet yapıyorum onunla etimekleri borcama dizip üzerine sıcak serbeti döküyorum serbeti cektikten sonra üzerine tavukgögsünü döküyorum sogutup dlimliyorum bu kdr.bugun tavukgögsünü kendim yapmadım hazır paketlerden kullandım dahada pratik oldu:)
çok basit bi tarif de benden..
hindistan cevizli tavuk göğsü:
1lt süt
1bardak un
1bardak şeker
1paket vanilya
biraz margarin
1 bardak sütle hazırlanmış krem şanti
tepsinin dibine boooolca hindistan cevizi döküp üzerine ince bi kat halinde tavuk göğsünü döküyoruz soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürüyoruz. servis yaparken de kazan dibi tatlısı gibi rulo yaparak alıyoruz yani hindistan cevizleri üste geliyor.. güzel görünümlü basit bi tatlı oluyor..
Benimde ara ara oluyor hala kırkım çıkalı nerdeyse 1 hafta olacak...Slm kızlar geçen hafta pazar günü kırkımz çıktı çok şükür ama dün fark ettim lekelenme halinde kanamam var sizce bu normal mi? Sezeryanla doğum yapmıştım. Bi de sezeryan sonrası kontrolüm 4 nisanda doktora soramıyorum. Sezeryan sonrası cinsellik cidden 2 ay sonra mı?
Ay çok güldüm fatma ya süpersin vallahi...kızlar mutfakta ufak tefek iş yaparken sokuyorum kızımı bluzümün içine bu şekil biraz idare ediyoruz :)
işte perişan halimiz
Eki Görüntüle 167713
Canım çok geçmiş olsun dediğin gibi herkesin derdi farklı bizde pazartesi kasık fıtığından ameliyat oluyoruz:2:gunaydın guzel anneler..uzun zamnadır forums gıremıyorum çok özlemışım sizleri..benım oğlum hasta boğmaca olmuş iğne yapıyoruz hergun aşı haftasıydı hasta olduğundan dolayı aşısınıda erteledı doktorumuz...oğlum memeyıde tam almıyo her seferınde savaş içersindeyım moralım bozuk mama vermeye başlamıştım onuda kusuyo daha 30 cc veremedım kızım var bu sıpa yuzunden oda helak oldu yavrum....gecmişide okudum herkes benım gıbı bınbırdertle uğraşıyo gece saat kaçlara kadar uyku yok bebek bu yaw hıçmı yorulmaz ağlamaktan hıçmi yorulmaz ben sallamaktan uykum gelıyo o hala tııs yok :2: nezaman buyuyecek....ayrıyeten bıde hırsız vakası yaşadım...neysekı ucuz atlattım okadar dıyım ama çok huzursuzum heran evın ıçınde sankı offff eşime dıyom annemlere gıdıcem korkuyorum eşim nöbete gıdıyo artık ıyıce kötü olcam o nöbete gıttığınde napçam bılmıyorum kötü bı hafta gecırıyorum arkadaşlar....
daha ne istiyosun zapzup yaaa:) Bende kucağımda tutmayı omzuma yatormayı çok seviyorum ama uykusuz kaldığım zamanlarda bu bi işkenceye dönüşüyr:) Keşke kendi kendine uyusa beşiğinde.Ama bi müddet sonra zaten istesemde durmuycak kucağımda diyerek avutuyorum kendimi...merhaba canım . Benim kızım 31 ocakta doğdu ama devamlı burayı takip ediyorum şubattaki bebeklerle bir gidiyor çünkü. Ben hep dik yatıp kızımı koynumda uyutuyordum. Cok seviyorum ben öyle ama kırkımız çıktıktan sonra hanfendi sıkılmaya başladı. Beşiğinde tek başına uyuyor artik. Nasil zorluyorum uyusun üzerimde diye ama bunaliyor.
Aynen ya en ufak bi tıkırtıya irkiliyor çok kötü artık napıcağımı şaşırır oldum sessizolacağım derkenay büyükler öyle diyor ama bizimki tam tersi oldu her sesten korkar oldu halbuki sese alışşsın diye sürekli televizyon açık ama fayda etmiyor artık
Canım beyaz gürültü benim kızıda stres yaptı daha çok ağlamaya başladı bende diğer renkleri denedim.Kahverengi gürültüde uykuya daldı yaşasın:) Ama sadece tok,altı temiz ve gazsız olduğunda işe yarıyor...benim kızım aksina daha çok aglamaya başladı yaaa inşallah senin kızında işe yaramıştırda sen rahatlarsın en azından
kontrol panelinden profili düzenle kısmına gir çizelge yazan yerde şimdiki göstergenin adresi vardır.Yeni bi tane yapıp adresini buraya kopyala...kızlar bu arada alttaki linki nerden düzenliyoruz
bana yardımcı olursanız sevınıırım
benımkı halen hamıllelıkten kalma gözüküyor
İyi akşamlar arkadaşlarrrr
Bişi sorucam benim bebişim süt emerken ve uyurken ağlamıyo sadece diğer bütün zamanlarda ağlıyo öyle katıla katıla değil ama alıp ilgilenmezsem katılıyo çok ve ben onu susturmak için uğraşıyorum uğraşıyorum uyutmaya çalışıyorum ağlamasın diye acaba doğrumu yapıyorum ama çok bitkin ve halsiz kaldımm eski halimden daha zayıfım nerdeyse daha doğum yapalı 50 gün oldu yine 40 kilo oldum tecrübelerinize ihtiyacım varrrrrrrrrr
Kızlar Merhaba Herkese,
Herkes Tarif Vermiş Bende Bi Tarif Vereyim.. Doğumdan Sonra Yeni Gözdem Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifini Veriyim Çok Kolay Yapılıyor ve Çok Lezzetli Şuana Kadar Bebek Görmeye Gelen Herkes Tarifini Aldı da Gitti :} Az Önce Yine Yaptım Dolapta Soğuyor Sabırsızlıkla Yemeyi Bekliyorum :}
Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
1.Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
2.İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:
1.Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
2.Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
Şöyle Bişey Oluyor İşte..
Kızlar Yaa Dışarı Çıkarken Bebeğinizle Emzirmek Zorunda Kalıyorsunuzdur.. Nasıl Kıyafetler Giyiyorsunuz? Biz Daha Hiç Dışarı Çıkmadık Oğlumla Emzirmek Zorunda Kalmadım Hastaneye Gittiğimiz Zaman Biberonkoliktik Emmiyordu Zaten Şimdi Ne Giyceğimi Şaşırıyorum Sizler Ne Yapıyorsunuz?
Emzirme Kıyafeti Yapan Bi Şirket Gördüm LeiLeo Diye Bi Şirket Başka da Yok Neler Giyiyorsunuz Bana Bi Akıl Fikir Verseniz..
merhaba kızlar bişey sorucam bana dr um 40 başında gel demişti ama daha kanamam bitmedi pazartesi 40 kımız çıkıyo napmalıyım dr gitmelimiyim yani 40 BAŞI demek ne demek
amabenimkek kalıbım yok ki neyle verecem mikrodalgaya ??fatmacım mikrodalga browni 7 dakikada hazır
•1 su bardağı süt
•1,5 su bardağı şeker
•1 su bardağı sıvıyağ
•4 yemek kaşığı kakao
•3 adet yumurta
•1,5 su bardağı un
•1 paket kabartmatozu
•1 paket vanilya
Hazırlanışı
1.Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
2.Yağ ilave edilir.
3.Süt eklenir.
4.Kakao ve vanilya katılıp, çırpılır.
5.Kakaolu karışımdan 2 su bardağı bir kenara ayrılır.
6.Kalan karışıma un ve kabartma tozu karıştırılır.
7.Yağlanan kalıba hamur konulur.
8.Mikrodalga fırında 650 watt’ta 7 dakikada brownie pişirilir.
9.Kek sıcakken kesilip ayrılan kakaolu karışım üzerine dökülür.
ekmek makinesi luxell kullanıyorum bimden almıştım 3 yıl oldu çok çok çok çok memnunum malzemeleri tıkıştırıyorum o hazırlıyor sonra yuarla at fırına
akşamdan kur sabaha hamurun ya da ekmeğin istediğin saate hazır
çok şeker görünüyorsunuz, bayıldım. ama ben cesaret edip benim sıpayı koyamam böyle herhalde. fıkır fıkır bir dakika sabit durmuyor yerindekızlar mutfakta ufak tefek iş yaparken sokuyorum kızımı bluzümün içine bu şekil biraz idare ediyoruz :)
işte perişan halimiz
Eki Görüntüle 167713
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?