2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar nasılsınzı benim bilgisayrım arızalı sürekli kapanıp duruyo 2 sayfa okuyorum kapınıyo bende bu sefer okumadan yazayım dedim.
şuan umay hanım ananesine uyutma savaşı veridiryo bu ara çok gazı var kızlar bi kremden bahsetmiştiniz gaz için ismi ne söölermisiniz çok lazım bana bu ara

Sanırım Bahsedilen Krem Bu Bizde Aldık..
WIND-SALBE

buraya yazdığım tarif beni rahatsız etti
yapan olur yapamayan olur kaldırdım fotografları isteyen olursa ön sayfada link var zaten

bizim dr 2 ay yasak dedi sezeryandan sonra

cnm kekini yaptım çok guzel oldu.. senın tarifine benımde ellerıme sağlık arada yazın böyle tarifler zamanımız olmuyo araştırmak ıyı oluyo böyle ....tşkler

gerçekten pompa çok uygunmuş biz doğumdan sonra 52tl ye almıştık

selam kızlar
nasılsınız bakamm..kaynatmışsınız genee..sezeryandan sona 2 ay demişsinizzz...eşim etrafımda bereket dede gibi dolanıyo:))))bu haberi alınca pek sevinecek!!!!
oğlum 2 gündür kakasını yapamıyorr bu nprmal miii...

kızıma beyaz gürültü dinlettim ve ağlarken kendiliğinden uyuya kaldı.. bikaç kez daha deneyeceğim işe yarıyorsa süperrr!

fatgencim çok geçmiş olsun..dualarımız bebeğinlee..

arkadaşlar size acil bi sorum olcak bebeğimin cildinde kızarıklıklar çıkmıştı ben bata pek öenmsemedim daha doğrusu geçer dedim belki tahriş olmuştur üstümüze değip falan die ama bugün doktora gittik kontrol için ve egzama dedi başındakileride sordum konak değilmiş oda aynısıymış bi ilaç verdi damla momecon die ve kortizonlu dedi 5günden fazla kullanmaman gerekiyomuş uff ben korktum yaa hiç kullanmasam ggeçmezmi dedim bari 3 gün sür dedi baktın azalıyo bırakırsın ama kızarıklık çok fazla kullanman gerek dedi nasıl vericem şimdi burda bi arkadaş daha yazmıştı geçmişi bulamadım ama o kullandımı acaba ya lütfen kullanan varsa cevap bekliyorum kızlar

Son düzenleme:
FATMAcım ya bu keke süper bi tarifmiş yaa hem çok basit hem de çooook güzel gözüküyo.ilk fırsatta deniycem buarada kanguru gibi olan fotonuz da çok sevimli

iyi aksamlar kızlar size birsey soracagım garip gelebilir ama kızımın kakası daha önce kokmazdı 3 gündür kötü kokuyor gazıda pis kokuyor ara ara normalmi bi hastalık belirtisi falan olabilir mi?cvp verirseniz sevinirim.

fatmacım gecen gün verdigin pasta tarifini yaptım şimdi yarın 3 ayrı grup gelecek ögleden aksama adar cok yogun olacagım baska ne yapsam kızlar fikir verin.
rus salatası
fatmnın köstebek pastası
tavuk gögüslü etimek tatlısı
pratik baska tuzlu tarifleriniz varmı?

cnm normaldir inş ya
belki üşütmüş olabilir ondan kokabilir ama inş öel değildir sıkma canını

ben senden şu tavuk gögüslü etimek tatlısı tarifini alabilirmiyim çok güzel ismi ya:) valla çok ii olur verirsen tatlım bende pek tarif yok gelen giden çok olmuyo gurbetteyima ma kendim evde yapmayı çok seviyorum

bende gurbetteyim canım eşimin arkadasları geliyor okuldan kimsem yok benim burda off yine içim acıdı
tarifi vereyim canım
1lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2yemek kaşığı margarin
vanilya
canım süt un sekeri pişiriyorum atesten aldıktan sonra margarin vanilyayı koyup cırpıyorum 3 dk
sonra ocaga 2 subardagı seker 2bucuk su bardagı suyu koyuyorum serbet yapıyorum onunla etimekleri borcama dizip üzerine sıcak serbeti döküyorum serbeti cektikten sonra üzerine tavukgögsünü döküyorum sogutup dlimliyorum bu kdr.bugun tavukgögsünü kendim yapmadım hazır paketlerden kullandım dahada pratik oldu:)

çok basit bi tarif de benden..

hindistan cevizli tavuk göğsü:

1lt süt
1bardak un
1bardak şeker
1paket vanilya
biraz margarin

1 bardak sütle hazırlanmış krem şanti

tepsinin dibine boooolca hindistan cevizi döküp üzerine ince bi kat halinde tavuk göğsünü döküyoruz soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürüyoruz. servis yaparken de kazan dibi tatlısı gibi rulo yaparak alıyoruz yani hindistan cevizleri üste geliyor.. güzel görünümlü basit bi tatlı oluyor..

iyi akşamlar.bebeğin üşütmüş olabilir ondan kötü kokuyodur.yine de zor olmayacaksa bi doktora gidiver..

milföy hamuru ile bişeyler yapabilirsin.
patatesli kısır yapabilirsin.
ben genelde buzlukta önceden hazırladığım sigara böreklerini kızartıyorum.
pratik aklıma başaka gelmiyor.poğaca falan istersen yardımcı olurum.:))

norettim cn tarif için bnmde burda işte eşimin arkadaşları eşleriyle gelince olar oluyo başka kimsem yok ahhhh ahhh bi atansam çevrem olucakta inş bakalım buyıl umarım başlayailirim öğretmenliğe hayırlısıyla evt hazır kesinlikle daha pratik olmuştur :)cnm patates salatası falanda yapabilirsin yazdıklarının yanına bi tatlı bi tuzlu bi börek gibi bişi bide salata yeter bence:)

çok çok geçmiş olsun canım kıyamam ben ona boğmaca zaten zor bir hastalık küçücük bünyesiyle iyice zor geçiriyordur yavrum Allah acil şifa versin bir an önce toparlanır inşallahh annesi...

canım sen sorgunlumusun bende boğazlıyanlıyım kayseride yaşıyorum ankarada doğdum büyüdüm ama akrabalarımız var boğazlıyanda sık sık gidiyoruz

evet sorgunluyum bende doğma büyüme sorgunluyum.ama evlenince ayrıldık.şimdi rizedeyim.iş dolayısıyla.bizde sadece tatillerde gidiyoruz.bi hemşo görmek beni mutlu etti:))

Son düzenleme:
Merhaba herkese.

Yeni arabamızı da aldık :) 1 gün içinde sattık, 1 gün içinde aldık. Hiç bu kadar çabuk olacagını tahmin etmezdim :)

Ihlamurun işe yaradıgına sevindim :) Ananas da arttırıyor. ben hemen degişikliği farkediyorum :)

Tarifler süper. Sagolun kızlar. :)

Hüzün çiçegi geçmiş olsun canım. Benim de eşim nöbetçiyken ödüm kopuyor. Gece uyuyamıyorum hiç. Gerçi ev 5. kat ama olsun hep içimde öyle bir korku oluyor...

Kızlar ya. Bende mi bir anormallik var. Her iki dogumumda da kanamam saadece 3 gün sürdü.

Çiçek benim ilk dogumumda çok acımıştı. İlk geceden beterdi. Ama 2. de çok fazla acı hissetmedim ben...

Fatma çok hoş görünüyorsunuz :)

Benden de bir tarif size. Fırında mücver yapabilirsiniz. Börek gibi oluyor. Ben bu tarifi kullanıyorum.

Fırında Mücver

Malzemeler:

3 – 4 adet orta boy kabak

3 – 4 adet yeşil soğan

3 yumurta

1/2 demet maydanoz

1 + 1/4 su bardagi un

1/2 su bardagi sıvıyağ (ayçiçek)

Tuz

Karabiber

1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi

1 paket kabartma tozu

Üzerine serpmek için:

Çörekotu

Yapılışı:

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkıp bir kaba koyun.

İnce doğranmış yeşil soğanları ve maydanozu ilave edin.

Ardından sıvı yağ, yumurtalar, beyaz peynir rendesi, tuz, karabiber ve en son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Yağlanmış borcama ya da kek kalıbına aktarıp üzerini düzeltin.

Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Bir de krep yapıp içine istediğiniz malzemeyi koyun. Kenarlardan dörde katlayıp ortasından kesip üçgen şeklinde servis edin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…