• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

pompa var sağıyorum ama ağlayarak sağıyorum çok feci acıyor. sen antibiyotik kullanmışmıydın?

canım geçmiş olsun çok iğrenç bişey şu mastit ben neler çektim 40 derece aTEŞLE 2 KEZ HASTANEYE
kaldırıldım birincisi gecer gibi oldu ama yine nüksetti.2.nin üstünden 15 gün geçti hala mastit azda olsa devam ediyor kırmızılık yoğundeğil ama hala var ve arada acayip zonkluyor göğsüm,makina alldım sabah akşam sağıyorum,allah yardımcın olsun önemli olan önce kanalları açman sonra ağrın hafifleyecek birde mümkünse elektrikli pompa edin diğeri dahada beter ediyor yaraları.ben nerdeyse bir aydır yoğun birşekilde antibiyotik aldım pek işe yaramadı ama bazılarıınk 15 güne geçiyor sanırım benimki biraz ilerlemişti,

Son düzenleme:
Birkaç gün önce aynı seyleri yasadım canım ama ben hafif atlattim galiba titreme ve halsizlik oldu bir gun boyunca bisey yiyemedim canim istemiyodu ve gogsumde kizariklik vardi.ama sağmadım hiç masaj yaptım sürekli ve ardından emzirdim gecti çok şükür
Masaj yap bol bol ilk basta çok aciyo sonra azaliyo acısı.
masajın ardından hemen emzir gecer inşallah.

Selam kızlar. Mastitden bahsetmişsiniz ben de korkmaya başladım. Öğleyin sütümü sağdım sağdıktan birkaç saat sonra hasta olacakmışım gibi halsizlik üşüme titreme başladı. Rezene ve bitki çayları yapıp içtim. Mastit miyim? Sütüm geliyor ama ?

Selam kızlar. Mastitden bahsetmişsiniz ben de korkmaya başladım. Öğleyin sütümü sağdım sağdıktan birkaç saat sonra hasta olacakmışım gibi halsizlik üşüme titreme başladı. Rezene ve bitki çayları yapıp içtim. Mastit miyim? Sütüm geliyor ama ?

arkadaşım sütün geliyorsa mastit değilsindir. mastitin sebebi sütün gelemeyip tıkanıp kalması iye biliyorum. kardeşimde olmuştu. sen hasta olacaksındır.. iyi bi haber gibi söyledim ama :P

kızlar yarın kızımı doktora götürecegiz aylık kontrol için neler soruyorsunuz siz doktora neler sormam gerekiyor yada nelere bakılıyor kontrolde bileyim ona göre davranayım test falan yapıyorlrmı idrar kaka örnegi falan alıyorlarmı?

kızlar yarın kızımı doktora götürecegiz aylık kontrol için neler soruyorsunuz siz doktora neler sormam gerekiyor yada nelere bakılıyor kontrolde bileyim ona göre davranayım test falan yapıyorlrmı idrar kaka örnegi falan alıyorlarmı?

ben de cumaya gidicem doktora..
kızım hep başını yatarken aynı yöne çeviriyor diğer tarafa yatırsam da kısa süre sonra dönüyor mesela onu sorucam..
şu ne aşısıydı polemik vardı forumda bak adını unuttum o aşı hakkında bilgi alıcam..
kilosu boyu yeterli mi mama takviyesi inşallah gerekmez ama onu sorucam..
aşılarını sağlık ocağında yaptırayım mı diye sorucam :)
yüzünde küçük kızarıklıklar var onları sorucam..
ateşi filan çıkarsa ne yapmalıyım ne içirmeliyim diye sorucam elimizde hiç bişi yok çünkü..
ne zaman gece boyu uyur diye de sorucam :)))
bakalım başkaları neler soruyormuşşş
bu arada forumdan aklıma başka bişi gelirse onu da sorarım..

aaa bi de oto koltuğunda uzun süre yatması sırtı için gelişimi olduundan iyi diil diye duydum onu sorucam..
ben bayadır onda yatırıyordum da..
bi de annemlere gidince filan ne güzel onda uyur hep geceleri de diyodummm..

kızımın kalça ultrasonu çekildi bugün normal çıktı şükür 3 ay sonra tekrar çekilecekmiş
4330gr olmuş canım ya büyüyoruz artık::))

2 gündür sinir sistemim alt üst olmuş durumda,kızım gündüz 3 de kalkıyor ertesi günün sabah tam 7 sinde uyuyor,gözler fal taşı gibi,3,4 saat yatıyor,sonra başlıyor yine mızmızlanmaya,akşam belli bir vakitten sonrada başlıyor ağlamaya zırıl zırıl,gazdan dolayı.
eşimle şekilden şekile giriyoruz,bazen okadar sinir yükleniyorki beynime inanın kendimi camdan aşağı atasım geliyor,o siniri tarif edemem belki sizdede oluyorsa anlarsınız beni,çıldırıcak gibi oluyorum,hemen estağfurullah falan diyorum ya sabır çekiyorum,zaten şu sıralar çok sinirli ve huzursuzum,kafam bi dünya,eşim strese sokuyor gereksiz tavırlarıyla beni,düşün düşün hindiye döndüm,uykudada dişlerimi sıka sıka ağrıtıyorum,en sonunda dökülecekler teker teker.

bu arada yengemin troid bezindeki kistde kanserli hücrelere rastlanışmış,tam emin olabilmek için ameliyat yapacaklar,abim çökmüş durumda,her yeri stresten yara benek dolmuş,offf daralıyorummmmmm

Bazen hepimizde oluyor bu durum canım kendini çok sıkma Allah sabır versin
bu arada yengenede çok geçmiş olsun

emzik alsaa...ahhh 13 emzik oldu hiçbirini almadı şimdi internetten 5 farklı emzik daha istedim ama almıyor

bakkal emziği denedinmi canım şu 50krş olanlardan?
Eki Görüntüle 166249

bizimki onu aldı şimdi kaliteliye alıştırmaya çalışıyorum

ÖLÇÜYO SEDACIM BEN YOĞURDU FALAN BUNLA MAYALIYORUM ARTIK

canım ben de seni merak etmiştim arayacakjtım fırsat da bulamadım
iyi çıkmasına sevindim canım gözünaydın

maşallah sende ne pratik bilgiler var melomm
ben yoğurdu küçük barmagımla ölçüp mayalıyorum ama sen kaç derece ile mayalıyorsun?

canım hiç bilmiyorum ben üniversitede vardır..konak hastanesi iyi.çağlayan da oraya geliyıor ama varmı bilmiyorum ben

şenay ben de aynı şeyi düşündüm araştır bakalım..biz de araştıralım.dışarı çıkmasak bile bazen komşuya ya da eşime bırakıp gitmem gerekecek o yüzden
emrenin sünneti mübarek olsun canım,geçmiş olsun erkekimee

çok teşekkür ederim canımm, iyileşti bile. iyi ki şimdiden olmuş.

ben de cumaya gidicem doktora..
kızım hep başını yatarken aynı yöne çeviriyor diğer tarafa yatırsam da kısa süre sonra dönüyor mesela onu sorucam..
şu ne aşısıydı polemik vardı forumda bak adını unuttum o aşı hakkında bilgi alıcam..
kilosu boyu yeterli mi mama takviyesi inşallah gerekmez ama onu sorucam..
aşılarını sağlık ocağında yaptırayım mı diye sorucam :)
yüzünde küçük kızarıklıklar var onları sorucam..
ateşi filan çıkarsa ne yapmalıyım ne içirmeliyim diye sorucam elimizde hiç bişi yok çünkü..
ne zaman gece boyu uyur diye de sorucam :)))
bakalım başkaları neler soruyormuşşş
bu arada forumdan aklıma başka bişi gelirse onu da sorarım..

rota asısıydı sanırım canım bende soracagım onu,sivilce gibi seyler var onu soracagım,doydugunu nasıl anlarım diye soracagım bana kızım hep acmıs doyuramıyormusum gibi geliyor:(ası için saglık ocagıa gittigimizde tartmıslardı gecen hafta 1 200 almıs kilo cok iyi demişti bakalım doktor ne diyecek.bize dogumdan sonra götürdügümüzde ates agrı gbi durumlarda kullanmak iiçin fitil yazmıstı doktor yarım koyarsın acil durumlarda diye kullanmdm daha inş lazım olmaz hiç birimizin yavrusuna.aslında endişe edip kafaya taktıgım cok sey var ama bir türlü soruya dönüştüremiyorum:)ve cok soru sorup sorunlu anne gibi olmaktan korkuyrum galiba cevremdekiler cok pimpiriklisn diyorlar

selam kızlar,cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.

dayanamadım kızımı aile hemimimize götürdüm,kaka yapamadığı için,karnını iyice yokladı,birikmiş sert kaka yok dedi,bebeklerde böyle şeyler oluyor normalmiş,ilaç yazdı fakat doğal yöntem en iyisi dedi,1 kaşık zeytinyağı ver bebeğe,eğer 4 gün içinde kaka yapmazda hastaneye götürürsün dedi

sonra alış verişe gittik eşim ve kızımla önce carrefour daha sonra başka bir hipermarkete,kızım hep uyudu neyseki:) bir defa uyandı meme için,arabanın arka koltuğunda emzirdim,camlar siyah filmle kaplı Allahtan:) sonra yemek yedik,oradan civilime uğrayıp anadizi aldım,şuan kızım içinde uyukluyor,sanırım çok sevdi,1 saat uyanık durdu anadizinde gıkı bile çıkmadı,kaldıki kızım beşiğinde bile yarım saat uyanık zor duruyor,hemen kucağa gelmek ister,aman neyse nazar değmesin,zaten başım ağrıyor hiç çekemem ses falan :S

çok şükür bugün ayağıma olmayan botum ayaklarıma oluverdi,moral oldu,yavaş yavaş normale dönmek çok güzel,bian için hep hamile kalıcam sanıyordum
neyse gidip mutfağımı toplamam lazım,bulaşıklar bekliyor.

hem mama hem süt veren arkadaşlara sorayım

nasıl karar verdiniz bazen bende kızımın doymadığını düşünüyorum

doktor mu dedi ve süt mama oranını neye göre ayarladınız?

cnm benim bebişin doymadığını anlayınc dr a söyledim akşamları 1 öğün ver dedi bb 90 cc filan veriyorum duruma göre iyi doymayınca uyumuyor tosunum :1:

selam kızlar,cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.

dayanamadım kızımı aile hemimimize götürdüm,kaka yapamadığı için,karnını iyice yokladı,birikmiş sert kaka yok dedi,bebeklerde böyle şeyler oluyor normalmiş,ilaç yazdı fakat doğal yöntem en iyisi dedi,1 kaşık zeytinyağı ver bebeğe,eğer 4 gün içinde kaka yapmazda hastaneye götürürsün dedi

sonra alış verişe gittik eşim ve kızımla önce carrefour daha sonra başka bir hipermarkete,kızım hep uyudu neyseki:) bir defa uyandı meme için,arabanın arka koltuğunda emzirdim,camlar siyah filmle kaplı Allahtan:) sonra yemek yedik,oradan civilime uğrayıp anadizi aldım,şuan kızım içinde uyukluyor,sanırım çok sevdi,1 saat uyanık durdu anadizinde gıkı bile çıkmadı,kaldıki kızım beşiğinde bile yarım saat uyanık zor duruyor,hemen kucağa gelmek ister,aman neyse nazar değmesin,zaten başım ağrıyor hiç çekemem ses falan :S

çok şükür bugün ayağıma olmayan botum ayaklarıma oluverdi,moral oldu,yavaş yavaş normale dönmek çok güzel,bian için hep hamile kalıcam sanıyordum
neyse gidip mutfağımı toplamam lazım,bulaşıklar bekliyor.

ay ben de mi alsam şu anadizinden..
bende sallanan hiçç bişi yok walla
çocukceğiz memede uyumazsa dolanıyorum kucağımda :P

rota asısıydı sanırım canım bende soracagım onu,sivilce gibi seyler var onu soracagım,doydugunu nasıl anlarım diye soracagım bana kızım hep acmıs doyuramıyormusum gibi geliyor:(ası için saglık ocagıa gittigimizde tartmıslardı gecen hafta 1 200 almıs kilo cok iyi demişti bakalım doktor ne diyecek.bize dogumdan sonra götürdügümüzde ates agrı gbi durumlarda kullanmak iiçin fitil yazmıstı doktor yarım koyarsın acil durumlarda diye kullanmdm daha inş lazım olmaz hiç birimizin yavrusuna.aslında endişe edip kafaya taktıgım cok sey var ama bir türlü soruya dönüştüremiyorum:)ve cok soru sorup sorunlu anne gibi olmaktan korkuyrum galiba cevremdekiler cok pimpiriklisn diyorlar

çocuk günde 5-6 kez ağırlaşmış bez tüketirse doyuyor demekmişşş..
biz günde 10 bez tüketiyoruz hala maşallahh
ama 4-5 tanesi ciddi dolu oluyor..

selam kızlarr..biz oğlumla başbaşayız
eşim göreve gitti..annem döneli 4 gün oldu..oğum çok huysuz bu gecee..15 dk uyuyoo ağlayarak uyanıyoo..göğsümü hiç almıyoo..gazı mı varr anlamadımm...hiç böyle yapmamıştı..sütte yokmuş göğsümde gerçii..pompayla sağayım dedimm...tık yokk..bebek nesini alsınn..sağ göğsümde hiç süt yoktu..sol göğsümü de tek seferde max 20cc filan çıkıyodu onuda kaybediyorum sanırımm..:((((( ama pes etmiycemm..moral bozmak yok dimi..bir çay kaşığıda alsa bebeğimm kardırrr..

yarın 1. ay kontrolumuz ve aşımız varr..bakalım kilosu boyu ne kadar olmuşş

selam kızlarr..biz oğlumla başbaşayız
eşim göreve gitti..annem döneli 4 gün oldu..oğum çok huysuz bu gecee..15 dk uyuyoo ağlayarak uyanıyoo..göğsümü hiç almıyoo..gazı mı varr anlamadımm...hiç böyle yapmamıştı..sütte yokmuş göğsümde gerçii..pompayla sağayım dedimm...tık yokk..bebek nesini alsınn..sağ göğsümde hiç süt yoktu..sol göğsümü de tek seferde max 20cc filan çıkıyodu onuda kaybediyorum sanırımm..:((((( ama pes etmiycemm..moral bozmak yok dimi..bir çay kaşığıda alsa bebeğimm kardırrr..

yarın 1. ay kontrolumuz ve aşımız varr..bakalım kilosu boyu ne kadar olmuşş

ahh canımm Allah kolaylık versinnn..
ben de yalnızım günlerdir ama akşam 8 gibi eşim geliyor gece 12ye kadar da o bakıyor rahat ediyorum..
gece de odanın kapısını kapatıyorum eşim kızımın odasında yatıyor :)
aslında gece de yalnız sayılırım.. ama oğlun sıkıntılıysa mama ver gitsin bu kadar takılmayın illaaaa ki anne sütü diye yaaa..
çocuğun ve bizlerin rahatlığı da önemli..
çocuk ağlaya ağlaya huysuz olmasın o daha kötüü..

bizde dijital hassas tartı var..
önce ben çıkıp tartılıyorum.
sonra kızımla kucağımdayken tartılıyorum.
kızımın giydiği kıyafetlerin bezine varıncaya kadar her şeyiyle muadillerini de tartıyorum ve eksiltiyorum
(yani darasını çıkartıyorum:))
sonuç 3700 gibi bişii :)
zaten 3100 doğmuştu ama 2900e inmişti 12. günüde bile 2938gr dı.
şükrediyorum walla 3700 olmuşsa diye :)

ay ben de mi alsam şu anadizinden..
bende sallanan hiçç bişi yok walla
çocukceğiz memede uyumazsa dolanıyorum kucağımda :P

alocum valla tavsiye ederim,çok kolaylık oldu benim için,bebeğim gece beşiğinde fakat gündüz oturma odasında benimle beraber,koltukların üzerinde sürünüyodu,şimdi kendi ana dizinde mışıl mışıl uyuyor,bayağıda sevdi belli,banada yer açıldı odada,kanepenin birinde eşim uzanıyordu,diğerinde kızım yatıyordu,şimdi bende uzanıyorum,kızımda hemen yanı başımda elimin altında,hem uzanıyorum bir elimlede sallıyorum ohh ne rahat bişeymiş.kenarınada müzik kutusunu taktım,titreşimini müziğini açıyorum minik sakinliyo:)

ben de yalnızım günlerdir ama akşam 8 gibi eşim geliyor gece 12ye kadar da o bakıyor rahat ediyorum..
aslında gece de yalnız sayılırım.. ama oğlun sıkıntılıysa mama ver gitsin bu kadar takılmayın illaaaa ki anne sütü diye yaaa..

ohh ne rahat özendim şimdi
benim eşim 15 dakka baksa dua ediyorum
ama günahını almayayım dün 1.5 saat uyudum o baktı::1:

eşim evdeyken baya yardımcı oluyo sağolsunn..anne sütü herzaman veremediğim için mamaya talimiz bizz neredeyse doğduğundan berii..takılmıyorum yanii.. başlangıçta o kadar üzülmüştüm kii..şimdi ne kadar verirsem kardır mantığıyla gidiyorumm...bi ara sütüm çok iyiyidi..2-3 gün sürdü bu sevincim..kayınvalidemler geldi..fırsat bu fırsat diyip annem ist günübirlik annesini ziyarete gittii..ateşlendim yatağa düştümm..neyin var diye tenezzül edip sormadılar bilee..ne yemek getiren va ne bi bardak suu..39 derece ateş çektim saatlercee..üzüntüden tamamen gitti sütümm...eşime tel ettimm..o annesini aradı da bi zahmet kadın aspirinle limon suyu getirdi...ne alaaaaaa..eşim yetişip dr götürdü..sütümün bu iyi hali yanii...2 hafta oldu..bir daha da artmadıı..

bebişimin de kaderi buymuşşş..ben de 4 gün anne sütü içmişimm..turp gibiyim maşallahh..bizimkilerin zamanında öyle mamalar anne sütleri filan da yokmuşş..tereyağğ, inek sütüü büyütmüşşler benii..:10::10:

bizde dijital hassas tartı var..
önce ben çıkıp tartılıyorum.
sonra kızımla kucağımdayken tartılıyorum.
kızımın giydiği kıyafetlerin bezine varıncaya kadar her şeyiyle muadillerini de tartıyorum ve eksiltiyorum
(yani darasını çıkartıyorum:))
sonuç 3700 gibi bişii :)
zaten 3100 doğmuştu ama 2900e inmişti 12. günüde bile 2938gr dı.
şükrediyorum walla 3700 olmuşsa diye :)

ben de bu yöntemi deniyorumm..ama üstünü çıkarmak aklıma gelmemiştii..en son 400 gr almıştı kontrolunden sonraa..bi dahakine darayıda çıkarıcammm hihihihi:1::1::1:

Back