• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

canım şu ateşölçerimi sokuyosun
digital_ates_olcer.jpeg

suya sokuluomu bunlarr
hayır canım kulakta ateş ölçer var onu uzaktan kovaya tutup ölçüyorum
$ates_olcer_weewell_wte210_76827.jpg
ben hep emziriyorum sütümün bittiği öğünde mama veriyorum yani mama verdiğimde emzirmiyorum.Onuda kutunun üstedki haftasına göre yapıyorum.Eğer emzirirken sütüm bittiyse çok emdiyse 60 lık yapıyorum az emdiyse 90 lık
emzirirken sütüm bitmiyor halecim ama benimkinin ağzı açık hep meme istiyor babasının kucağında bile emmeye çalışıyor eşimin göğsünü
ben suyun sıcaklığı kzızlötesi ateş ölçerle ölçülüyor diye biliyorum seda banyo içinde dereceler var civalı ondanda olabilir
wewell var canım kulaktan ateşölçer onula
yani 1 öğünde şuan en az 90 ml almsı lazım seninkinin canım
anladım çiçek sağol canım
slm kızlar gecmişe bakamadım
ankara bugun de soğuk artık ısınsın havalar yaa
kızımı uyuttum onun çamaşırlarını atmıştım makineye bitinceye kadar bakiim size dedim
fatmacım tarif için saol tabii asıl sahibi meleocuma da teşekkürler hemen deniycem köstebegi

rica canım çok pratik.3 gün falanda kapalı kapta dolapta kalıyor iyi oluyor hem de lezzet mükemmel

MaNİKCİM hiç iğne olmadı benim bebeğime canım.. Ağrı kesici fitil verdim sadece ağrısı olmasın diye. 10 gün sonra kontrolü wardı ama benim minik ameliyatta çok üşüttmüş ve buna bağlı olarak gazı tavan yaptı üstüneüstlük birde felaket kusması başladıki hiç kusmayan bi bebekti oğlum ben erkenden götürdüm kontrole çok şükür sadece üşütmüş dediler. O yüzden ne olursa olsun sıcacık tutun yawrularınızı.

melocum benim kız da emzirdikten sonra duruyo memede oynuyo bende doydu die çekiyorum sonra dediğin gibi elini felan emio aranıyo tkrar veriyorum mmeyi agzında tutuyo emmio ama sütüm var sıkıyorum geliyo memeden ben emme istegine baglıyorum emzik verdim artık doymamasından degildir bence

arkadaşlar yardıma ihtiyacım var sol göğsüm dünden beri aşırı şiş emzirirken çok şiddetli ağrıyo ucu çatladı ve kırmızılaşmaya başladı. sanırım mastit oluyo ne yapmam lazım sütümü sağıp boşaltıyorum ama tam boşalmıyo ne önerirsiniz antibiyotik kullanan var mı varsa adı neydi? bebeğe zarar verecek diye korkuyorum

melocum benim kız da emzirdikten sonra duruyo memede oynuyo bende doydu die çekiyorum sonra dediğin gibi elini felan emio aranıyo tkrar veriyorum mmeyi agzında tutuyo emmio ama sütüm var sıkıyorum geliyo memeden ben emme istegine baglıyorum emzik verdim artık doymamasından degildir bence

emzik alsaa...ahhh 13 emzik oldu hiçbirini almadı şimdi internetten 5 farklı emzik daha istedim ama almıyor

arkadaşlar yardıma ihtiyacım var sol göğsüm dünden beri aşırı şiş emzirirken çok şiddetli ağrıyo ucu çatladı ve kırmızılaşmaya başladı. sanırım mastit oluyo ne yapmam lazım sütümü sağıp boşaltıyorum ama tam boşalmıyo ne önerirsiniz antibiyotik kullanan var mı varsa adı neydi? bebeğe zarar verecek diye korkuyorum

sağmak iyi geliyor diye biliyorum canım

canım bende aynı durumdaydım halada devam ediyo yaram geçmedi ve mastiti oldum pompan yoksa hemen al ve sürekli o göğsünü ılık suda duş aldıktan sonra boşalt yoksaki sıtma gibi titireme gelir ben öyle olmuştum
elinede sağabilirsin çok geçmiş olsun inşallah geçer

Kızlar bence de yaptırın rota virüsü aşısını.

Şu an aşı takviminde degil. Çünkü pahalı bir aşı.Daha önce pnömokok aşısı da öyleydi.

Bakın size ne anlatacagım. Pnömokok aşısı da aynı rota virüsü aşısı gibi oglum bebekken yeni çıkmıştı. O zamanlar da onun hakkında bir sürü şey söylendi.Bir çok doktor yaptırmama taraftarıydı. Biz de yaptırmadık. O zamanlar onun da fiyatı 150 tl idi. Her neyse aradan 1 yıl geçti oglumda sürekli tekrarlayan orta kulak iltihabı... Tabi ben hemen fark ettim. 15 aylıktı anne diyen çocuk, neni demeye televizyonun sesini açmaya başladı. Çocuk doktorumuz artık kullanılan antibiyotiğin iğnelerin haddi hesabı olmamasına karşın çocuk iyileşmeyince KBB ye götürün dedi. Her gün doktordaydık neredeyse. KBB doktorumuzun ilk sordugu şey pnömokok aşısını yaptırmış mıydınız oldu. Hayır dedik. teşhisi koydu. Sonuç geniz eti ve %20 işitme kaybı acil ameliyat dedi. Ve oglum ertesi gün oglum geniz etinden ameliyat oldu ve her iki kulagına tüp takıldı. Ameliyattan 1 hafta sonra çocuk şakır şakır cümleye kurmaya başladı.

Ve kbb doktorumuz en az 1 doz da olsa aşıyı yaptırın dedi. Çok şükür sorun yaşamadık o zamandan bu yana.

Rota virüsü aşısı da şu an böyle. Doktorlarda görüş farklılıgı var. Göreceksiniz 1-2 yıla kalmaz o da aşı takvimine alınacak. Demişti dersiniz.

Buse benim oglumdu canım rota virüsüne yakalanan. Çok çektik. İnşallah hiç bir çocuk yakalanmaz...

Kızlar bence de yaptırın rota virüsü aşısını.

Şu an aşı takviminde degil. Çünkü pahalı bir aşı.Daha önce pnömokok aşısı da öyleydi.

Bakın size ne anlatacagım. Pnömokok aşısı da aynı rota virüsü aşısı gibi oglum bebekken yeni çıkmıştı. O zamanlar da onun hakkında bir sürü şey söylendi.Bir çok doktor yaptırmama taraftarıydı. Biz de yaptırmadık. O zamanlar onun da fiyatı 150 tl idi. Her neyse aradan 1 yıl geçti oglumda sürekli tekrarlayan orta kulak iltihabı... Tabi ben hemen fark ettim. 15 aylıktı anne diyen çocuk, neni demeye televizyonun sesini açmaya başladı. Çocuk doktorumuz artık kullanılan antibiyotiğin iğnelerin haddi hesabı olmamasına karşın çocuk iyileşmeyince KBB ye götürün dedi. Her gün doktordaydık neredeyse. KBB doktorumuzun ilk sordugu şey pnömokok aşısını yaptırmış mıydınız oldu. Hayır dedik. teşhisi koydu. Sonuç geniz eti ve %20 işitme kaybı acil ameliyat dedi. Ve oglum ertesi gün oglum geniz etinden ameliyat oldu ve her iki kulagına tüp takıldı. Ameliyattan 1 hafta sonra çocuk şakır şakır cümleye kurmaya başladı.

Ve kbb doktorumuz en az 1 doz da olsa aşıyı yaptırın dedi. Çok şükür sorun yaşamadık o zamandan bu yana.

Rota virüsü aşısı da şu an böyle. Doktorlarda görüş farklılıgı var. Göreceksiniz 1-2 yıla kalmaz o da aşı takvimine alınacak. Demişti dersiniz.

Buse benim oglumdu canım rota virüsüne yakalanan. Çok çektik. İnşallah hiç bir çocuk yakalanmaz...

bugün sağlık ocaüındaki doktorda buna benzer şeyler söyledi aslında.
henüz yeni bir uygulama olduğu için çeşitli görüşler var dedi.daha öncede suçiçeği aşısı içinde böyle bir durum varmış.oda aşı takviminde yokmuş tıpkı bu aşı gibi daha sonra gerekli olduğuna karar verilmiş.rota virisü aşısı içinde aynı şey var dedi ilerde ne olur bilemem ama şuanda yok aşı takviminde ilk 3 ay yapılmalı karar sizin dedi
benimde kafam karıştı bak şimdi.hastaneye kontrole gittiğimizde birde çocuk doktoruna sorayım bakalım o ne diyecek

metehanı uyuttum bende peşinden yattımm bende uyumuşum ohh valla iyi oldu hatta göğüslerime süt dolmuşkii sızlıyo oğlan kalksında yesin rıskını :34: uykuda süte çok iyi geliyo kızlar yani en azından bana iyi geliyoo
mete bey uyanınca bide yıkarız ohhh misler gibii

melocum ateş ölçere cevap vermişsin bişi daha sorucam kızılötesi varmı onun benimkide ondanda yaklaştırınca ölçüyomuu

ya ben alıyodum aslında banyo için derece dükkanda arkasını okudum işte suya sokun ölçün ama her ihtimale karşı mutlaka dirseğinizlede ölçün yazıyodu :37: lan dedim dirseğimle ölçtükten sonra seni niye alayımm :37: almadımm.

selam hanımlar nasılsınız kaç gündür giremedim emir gündüz nerdeyse hep uyanık uyuduğu zamanda ikimiz uzanıp kolumda yatıyor yarım saat filan sonra yine cin gibi bakıyor ortalığa dün yine çapadaydık geçen hafta yapılan tahlillerimizi aldık bi kısmına geçen hafta başka bi doktor baakıp protein eksik demişti dün kendi doktoru baktı hiç bişeyi yok dedi proteinle ilgili ama başka tahliller istedi dün 3 tüp kan daha verdi kuzum çok ağladııı yinee onun dışında 2 aylık olduk şükür ama bugün aşılamız vardı aşıda çok ağladı az değil 1 kolundan 2 bacakların 3 iğne battı çıktı kuzumun minik vücuduna evdede hiç uyumadı hep ağladı calpol verdim keesmedi şimdide fitil yaptım azıcık uyudu şimdi uyanmaya çalışıyor kuzum 2 gündür neler çekti yaaa

selam hanımlar nasılsınız kaç gündür giremedim emir gündüz nerdeyse hep uyanık uyuduğu zamanda ikimiz uzanıp kolumda yatıyor yarım saat filan sonra yine cin gibi bakıyor ortalığa dün yine çapadaydık geçen hafta yapılan tahlillerimizi aldık bi kısmına geçen hafta başka bi doktor baakıp protein eksik demişti dün kendi doktoru baktı hiç bişeyi yok dedi proteinle ilgili ama başka tahliller istedi dün 3 tüp kan daha verdi kuzum çok ağladııı yinee onun dışında 2 aylık olduk şükür ama bugün aşılamız vardı aşıda çok ağladı az değil 1 kolundan 2 bacakların 3 iğne battı çıktı kuzumun minik vücuduna evdede hiç uyumadı hep ağladı calpol verdim keesmedi şimdide fitil yaptım azıcık uyudu şimdi uyanmaya çalışıyor kuzum 2 gündür neler çekti yaaa

canım benimm kıyamam ona ben yaa.öff evet bu 5li aşı var 2. ayda.daha şimdiden tasası çöktü banada.ateş yapabilir demişti doktor.inşallah hafif atlatırlar
protein mevzu temiz çıkmış sevindim ee doktordan doktora değişiyo yanii baksana inşallah diğer testlerinizde temiz çıkarr

canım bende aynı durumdaydım halada devam ediyo yaram geçmedi ve mastiti oldum pompan yoksa hemen al ve sürekli o göğsünü ılık suda duş aldıktan sonra boşalt yoksaki sıtma gibi titireme gelir ben öyle olmuştum
elinede sağabilirsin çok geçmiş olsun inşallah geçer
pompa var sağıyorum ama ağlayarak sağıyorum çok feci acıyor. sen antibiyotik kullanmışmıydın?

sevimcim diger tahlillerde de umarım bişi çıkmaz protein eksikligi olmamasına sevindim canım

seda bende de uyku süt yapıyo ama gündüz uyuyamıyom maalesef bizim dr da rota yı yaptırın dedi

melocum ateş ölçere cevap vermişsin bişi daha sorucam kızılötesi varmı onun benimkide ondanda yaklaştırınca ölçüyomuu

ya ben alıyodum aslında banyo için derece dükkanda arkasını okudum işte suya sokun ölçün ama her ihtimale karşı mutlaka dirseğinizlede ölçün yazıyodu :37: lan dedim dirseğimle ölçtükten sonra seni niye alayımm :37: almadımm.
ÖLÇÜYO SEDACIM BEN YOĞURDU FALAN BUNLA MAYALIYORUM ARTIK

canım ben de seni merak etmiştim arayacakjtım fırsat da bulamadım
iyi çıkmasına sevindim canım gözünaydın

kızlar birde fitil verdiğinizi yazıyorsunuz arada sevim de yazmış fitil ne verdi doktor ve ne için

Bugün Doktora Gittim Sprey Verdi Faranjit Olmuşum Malesef..

Oğlumuda Kalça Usgsi için dr a götürdüm bişey çıkmadı şükürler olsun.. Dr Bi Aş Dedi İshal İçin 2 Aylıkken Vuruluyormuş Aile Hekimimiz Hiç Gerek Yok Boşuna Bebeğe Gereksiz Aşı Yaptırmayın Dedi, O Pis Ortamlarda Bakımsız Yerlerde Yetişen Çocuklar İÇin Yapılıyor Dedi Vazgeçirdi.. Yaptırmıcaz Galiba..Verem Aşısı İçin de Gün Verdi.. Şimdilik İyiyiz..

kızlar birde fitil verdiğinizi yazıyorsunuz arada sevim de yazmış fitil ne verdi doktor ve ne için

saol canım çok şükür temiz çıktı şimdi diğer tahlilleri bekliyoruz onlarda temiz çıkarsa değmeyin keyfimize :) fitilde paranox ver dedi ebe bide apranax S diye bi fitil onları kullanabilirmişiz ateşleri olduğunda ama yarım vermek gerekli

sevimcim diger tahlillerde de umarım bişi çıkmaz protein eksikligi olmamasına sevindim canım

seda bende de uyku süt yapıyo ama gündüz uyuyamıyom maalesef bizim dr da rota yı yaptırın dedi
saol sanım inş diğerleride temiz çıkar

canım benimm kıyamam ona ben yaa.öff evet bu 5li aşı var 2. ayda.daha şimdiden tasası çöktü banada.ateş yapabilir demişti doktor.inşallah hafif atlatırlar
protein mevzu temiz çıkmış sevindim ee doktordan doktora değişiyo yanii baksana inşallah diğer testlerinizde temiz çıkarr

saol canım cevap veremmedim emir kucağımda mızırdanıyorrdu evet doktordan doktora fark ediyor geçen hafta acilen protein takviyesi başlamak lazım falan filan dedi bizi bi telaşlandırdı ama kendi doktoru gerek görmedi gayet iyi dedi bu arada bizim sıpa nazından kakasını yapmıyormuş çocuk cerrahisine sevk ettiler baya bi ilgilendiler filan kakasını kendileri yaptırdı gayet rahat yaptı doktor bol bol ayva kayısı ve erik hoşaşfı iç dedi ozamanilla yapar dedi senin yediklerin ona geçer direk bunlkarda kakasını yapmayı kolaylaştırır dedi

pompa var sağıyorum ama ağlayarak sağıyorum çok feci acıyor. sen antibiyotik kullanmışmıydın?

Birkaç gün önce aynı seyleri yasadım canım ama ben hafif atlattim galiba titreme ve halsizlik oldu bir gun boyunca bisey yiyemedim canim istemiyodu ve gogsumde kizariklik vardi.ama sağmadım hiç masaj yaptım sürekli ve ardından emzirdim gecti çok şükür
Masaj yap bol bol ilk basta çok aciyo sonra azaliyo acısı.
masajın ardından hemen emzir gecer inşallah.

Back