• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

saol canım ama anlam veremiyorum bi insan nasıl bıkadar değişir hamileiğim boyunca işden direk eve geldiğini hatırlamıyorum önce annesine sonra eve gelmeye başladı çocuk doğdu o hastanedeydi ben evde tek başına ama o yine beni loğusa halimle yalnız bıraskıp önce annesine gitti yine sesimi çıkarmadım emir eve gelince düzelir dedim ama yine aynı yaa ben adam çalışıyorsun azıcık görebiliyorsun oğlunu anneni 34 senedir hergün görüyorsun 5 dk önce eve gelde oğlunu gör onun bu zamanları bidaha geri gelicekmi bunları söyleyince suçlu oluyoruum zaten şuan tek durm sebebim oğlum bu anlık bi sinir değil bu sfer içimdeki herşeyi dün bitirdi tek umudum oğlum o nekadar bakmadığımı düşünsede ben oğluma canımı dişime katıp bakmaya devam edicem

cnm yazdıklarının hepsını okudum çok uzuldum sıkma canını oğlun ıçın sabret belkı bebekle beraber değişen hayat onun canını sıkmıştır sende ona ılgını kesme bebek uyurken eşinle ılgılen çunkı bende aynı şeyı yaşadım bebekle ılgılenmekten yatarken eşofmanlarımı gıymeyı bıle unuturdum herşey bebeğim olmuştu...eşim bu duruma çok kızmıştı uyarmıştı benı ozaman düşündum haklı olduğuna karar verdım kaç yıl dedıklerı kulaklarımda sende sıkma canını herşey duzelıcek ınşallah...

kızlar ya ben oğlumu emzırıyorum nasıl emıyo ardından bızımkısı kakasını yapıyo aldığı dırek aşağı ınıyo normalmıdırkı?...

Son düzenleme:
:43:arkadaşlar bu hafta mahvoldum,göğüserim çok kötü,ağlaya ağlaya meme veriyorum tabii mama takviyesi ile,mama vermekten nefret ediyorum ama açlıktan ağlıyor yavrum,sütümde azaldı sağlıklı emziremediğim için,sağıyordum dün sağmadımda inatla meme vericem diye,bildiğiniz bir ilaç falan var mı ne sürdüysem fayda etmedi,24 saat dinlendirmek iyi geliyor memelere ama annemde bunun tek çözümü emzirmen yoksa geçmez diyor offff moralim çok bozuk canım çok sıkılıyor,sadece mama yiyecek yakında galiba :43:

kızlarr bebeğinizin tırnaklarını kestinizmi ben bana dokunmasını istiyorum ama çiziyo heryerimi :44:

bende normalim demekki aynı şeyler bendede var :1:

Biz 20. günde kestik canım. Uzadıkça da kesiyoruz daha dogrusu babamız kesiyor, ben cesaret edemiyorum. Oglumun tırnaklarını bile hala babamız keser :)

25 şubat saat 13.08de yiğit'im dünyaya gözlerini açtı spinal anestezi oldum :nazar:3830 kilosu ve boyuda 49 cm :nazar:yakışıklı oğlumun.eve yeni geldim görüşmek üzere ...

Tebrik ederim canım.

bende bu akşam eşime dedim oğlumun tırnaklarını uyurken kes diyee.

yok dedi daha çok küçükl tırnakmı var onda dedi.valla bi yerini kesersiniz bende sizi keserim dedi :37:

öyle diyeceğini bildiğimden zaten ona kes demiştimmm :33: çok uzun değil ama bikere göğsümü çizdiyanii.eldivenini hiç çıkarmıyorum öyle hareketliki gözlerini falan ovuşturmaya çalışıyo.bende törpü deneyeyim.ama babamız duymasın :27:

bi banyo yapsak aslında göbeğimiz bi düşeydi

valla başım çatlıyoo.bi parol içtimm.akşam 1.5 saat uyudum metehan uyurken iyice şapşallaştımm

oğlum bu akşam uykuya geçemedi.kucağımda uyuyooo yatağa koyunca uyanıyoo.
acaba gazımı var dedik yoookk.omzumdada uyuyoo
eşim benim yastığıma yatırdı kucağında yüzüstü falan epey uyudu.baktık olacak gibi diil yastıkla koyduk beşiğe mışıl mışıl uyuoo :16: sanırım orda benim kokum var ondan uyuyoo.ayy canım yaaaaa

Erkek bebekler hemen kanar buna :) Biz de ogluma çok yapardık. Uyurken sürekli uyanır dururdu, herhangi bir kıyafetimi koyardık yatagının baş ucuna :)

iyi akşamlar kızlar
yeni topik açılmış çok iyi oldu hepsini okudum şimdi.Oğluşum çok kusuyor hemen hemen her emmeden sonra panikmoluyorum valla kilo almayacak diye. Çabuk çabuk emiyor mide doluncada hemen kusuyor . Kaka olayıda ayrı bir dert geçen 5 günde yaptı. 40 çıkınca çok şey değişecek göreceksiniz kızlar. Ben tecrübeli anneyim güya ama oğlan çok farklı huyu suyu ayrı nede olsa Kızımda bu kadar sıkıntı çekmedim Oğlan çocukları zor derlerdi inanmazdım doğru galiba. Daha gazlı oluyorlarmış.Haftaya pazartesi 2 ayımız doluyor. Zaman çabuk geçiyor

Erkek çocuk büyütmenin ne oldugunu gelin de bana sorun :)

Kızım olmadan önce bütün bebekleri oglum gibi düşünürdüm, ben de şimdi anlıyorum ki hakikaten erkek bebek büyütmek çok çok zor. Kızım abisine çekmese bari :)

emziriyorum ve geceleeride cok terledim ben sizde oldumu bilmem geceleri 4 5 sefer üstümü değiştirdim ilk bir hafta ondan sanırım :1:

emzik agızdan düşmese çook iyi olacakta her düştüğünde bi çığlık atıyo bende yemek yerken veriyorum 20 kez kalkıyorum maasadan :1:

Ben de 15 gün boyunca sırılsıklam uyandım geceleri. Evet o terle ödemler atılıyor :)

Ve yarın 40'ımız çıkacak ben 2 çocuk annesi olarak 1.68 boya 49 kiloyum. :nazar: Kaldı 3 kilo :)

gözünüz aydın allah bağışlasın...

bendede çok terleme oluyo emzırırken özellıkle ateş basıyo hava almasam boğulacak gıbıyım...

bende eşim gelene kadar bekledım ama eşimin vardıyaları değişiyo dvmlı haftaya hergece sabaha kadar olmıycak şimdiden onun stresı altındayım o yanımda yokken çok güçsüz hıssedıyorum korkuyorum nedense ya...alışamadım gıttı şu nöbetlere:50:

çok gecmiş olsun allah korumuş bende bı arkamı döndum ne göreyım kızım tutmuş kafasından kaldırıyo bebek tepınıyo çok korktum...ıkıncı çocuk olunca çok zor hangıssne yetişeyım bılmıyorum...

sorun değil cnm sen çıkınca bende cıktım zaten oğlanda uyandı bnde onla uğraaştım baya :)
zor yaaa....biz bir tanesi ile yatişemezken ikisi daha da zorrr
:43:arkadaşlar bu hafta mahvoldum,göğüserim çok kötü,ağlaya ağlaya meme veriyorum tabii mama takviyesi ile,mama vermekten nefret ediyorum ama açlıktan ağlıyor yavrum,sütümde azaldı sağlıklı emziremediğim için,sağıyordum dün sağmadımda inatla meme vericem diye,bildiğiniz bir ilaç falan var mı ne sürdüysem fayda etmedi,24 saat dinlendirmek iyi geliyor memelere ama annemde bunun tek çözümü emzirmen yoksa geçmez diyor offff moralim çok bozuk canım çok sıkılıyor,sadece mama yiyecek yakında galiba :43:

ben her emzirme öncesi ve sonrası karbonatluı suyla siliyorum
emzirdikten sonrada lansinoh ve bepanteni karıştırıp sürüyorum

Günaydın Kızlar,

Dün Gece Rutin Olarak 2 Saatte 1 Uyandık Çok Dakik Bi Oğlum Var Maşallah :nazar:

Şimdi Süt Sağdım İçirdim Misler Gibi Uyuyor Bugün 10 Günlük Olduk Doktora Gidicez Bu Topuk Tarama Testi Yapılacak Öyle Dedi Doktor Amcamız

İnşallah Kilo Pardon Gram da Almışızdır da Babamız Sevinir.. Gerçi O Kadar Hiperaktif ki :nazar: Emdiği O Hareketlerle Gidiyor Oğlumun :64:

Çikolata Konusunu Hiç Sormayın Çok Canım Çekiyor Hamilelikten Kalma Alışkanlık Olsa Gerek Ama Bebeğe Gaz Yapar Dediler Ben de Yemiyorum Almıyorum Ağzıma..

Maşallah İştahım Öyle Açıkki Ama Hep Tatlı Şeylere Hala Tatlı Şeyler Aşeriyorum :}

Erkek Çocucuğu Zordur Derlerdi Hep Derlerdi de İnanmazdım Gerçekten Zormuş Uğraştırıyormuş, Ama Sanki Yavaş Yavaş Dilinden Anlamaya Başladım Neye Niye Ağlıyor Hisediyor Gibiyim, Tabi Babamız Şoklarda Bizim Aramızdaki İletişimi Görünce :}

Son düzenleme:
selam kızlar bende oğlumu uyuttum geldimm

gece bizde 2 saaatte 1.5 saatte bir uyanıyoruz.hamileyken korkardım uyanamam diye hatta eve geldiğimiz ikinci gün saat kuruyodum ama hiç gerek kalmadı.Rabbim nasıl güzel bir denge kurduysa ık dese uyanıyorum.her ık mıkında uyanmıyo bazen uykusunda sesler çıkarıyo benim oğlum ben uyandığımla kalıyorum :37: gündüzleri uyuyunca gecelerde zor geçmiyo sanki.yada alıştımmı nedir.

erkek bebeklerin zorluğu konusunda bişi diyemeyeceğim malum tecrübesizlik.aama şu oburluk bizdede var :56: bide artık oyundamı öğrendi naptı oğlum göğsümün ucuyla oynuyo resmen.kafasını çeviriyo sallıyo meme ağzınndayken ağzı burnu süt oluyo hep :33: bide şirin oluyokiiii.meleklere gülüyooo ben üstüme alınıyorummm içime sokasım geliyoo ne güzel bişimişş yaaa

20 gün boyunca kızımı aplayarak emzirdim resmen sonra el pompasıyla sağıp verdim 1 hafta kremler fayda etmedi bi arkadaşım allah razı olsun tereyağ sür geçer dedi ve saece 3 gün sonra geçti tereyağ başka da bişey demiyorum temizle tereyağ sür emzireceğinde sil bu kadar işallah en kısa zamnda gecer

şimdi tartıldımda 52 kiloyumm

62 ile doğuma girdimm 10 kilo gitmişş

44 ile hamile kalmıştım.ona inmeyi planlamıyorum aslında ama bu gidişle inicem sanırım.

yeme içme boğaz bende aynen devam :37: eski performansımı bırakmadım yanii.zaten habire bişi tıkııştırıyolar.eşim hele hergün bişi getiriyo en son arı sütü getirmiş kaşıkla ağzıma sokuşturuyo.onun bu gayreti hoşuma gidiyo bende yiyorum gerçii bana değil oğluna yapıyo yaa neyseeee :34:

Günaydın kızlar :21:

Bizim kız doyduğunu bilmiyor :26: Memede uyumak istiyor onu da fazla yiyince kusmaya başladı daha önce kusmuyordu. Dün aralıklarla 1 saat olmuştur emeli. Kusunca rahatladı uyudu.

Ağlatmak bebeğin ciğerlerine iyi geliyor diyorlar kızlar doğru mu? Ben bizimkini çok ağlatmıyorum dayanamıyorum ağlamasına:43:

44 ile hamile kalmıştım.ona inmeyi planlamıyorum aslında ama bu gidişle inicem sanırım.

yeme içme boğaz bende aynen devam :37: eski performansımı bırakmadım yanii.zaten habire bişi tıkııştırıyolar.eşim hele hergün bişi getiriyo en son arı sütü getirmiş kaşıkla ağzıma sokuşturuyo.onun bu gayreti hoşuma gidiyo bende yiyorum gerçii bana değil oğluna yapıyo yaa neyseeee :34:

Al benden de o kadar keşke daha fazla kilo alsaydım diyorum. Emzirmek acayip kilo verdiriyor. Birde gece terle atıyoruz sanırım kiloları. Kilo vermemek için habire tıkınıyorum.

Günaydın kızlar :21:

Bizim kız doyduğunu bilmiyor :26: Memede uyumak istiyor onu da fazla yiyince kusmaya başladı daha önce kusmuyordu. Dün aralıklarla 1 saat olmuştur emeli. Kusunca rahatladı uyudu.

Ağlatmak bebeğin ciğerlerine iyi geliyor diyorlar kızlar doğru mu? Ben bizimkini çok ağlatmıyorum dayanamıyorum ağlamasına:43:

benimkide memede uyumayı çok seviyooo.yatağa koyunca gözünü açıyoo ama uykusu var bellii.bende emziği veriyorum ağzına 5 dk tutuyorum o küt uyuyo zaten.

bende ağlatmaya kıyamıyorum ama bazen annem elleme ağlasın diyoo.zaten bazende yalandan bağırıyo :37: minnacıklar ama üç kağıdı bile öğreniyolar

ben de aynı şeyleri yaşıyorum ve hissediyorum demek ki normalim

kızlarr bebeğinizin tırnaklarını kestinizmi ben bana dokunmasını istiyorum ama çiziyo heryerimi :44:

bende normalim demekki aynı şeyler bendede var :1:
normal olduğuma sevindim...ama nasıl bi çözüm bulcam bu konuya bilmiyorum:37:
25 şubat saat 13.08de yiğit'im dünyaya gözlerini açtı spinal anestezi oldum :nazar:3830 kilosu ve boyuda 49 cm :nazar:yakışıklı oğlumun.eve yeni geldim görüşmek üzere ...
maşallah canım gözün aydın....Rabbim analı babalı,Allahlı peygamberli büyütmeyi nasip etsin inş...
iyi akşamlar kızlar
yeni topik açılmış çok iyi oldu hepsini okudum şimdi.Oğluşum çok kusuyor hemen hemen her emmeden sonra panikmoluyorum valla kilo almayacak diye. Çabuk çabuk emiyor mide doluncada hemen kusuyor . Kaka olayıda ayrı bir dert geçen 5 günde yaptı. 40 çıkınca çok şey değişecek göreceksiniz kızlar. Ben tecrübeli anneyim güya ama oğlan çok farklı huyu suyu ayrı nede olsa Kızımda bu kadar sıkıntı çekmedim Oğlan çocukları zor derlerdi inanmazdım doğru galiba. Daha gazlı oluyorlarmış.Haftaya pazartesi 2 ayımız doluyor. Zaman çabuk geçiyor
maşallah...biz de gün sayıyoruz bi ayımız bitsin diye....
gözünüz aydın allah bağışlasın...

bendede çok terleme oluyo emzırırken özellıkle ateş basıyo hava almasam boğulacak gıbıyım...

bende eşim gelene kadar bekledım ama eşimin vardıyaları değişiyo dvmlı haftaya hergece sabaha kadar olmıycak şimdiden onun stresı altındayım o yanımda yokken çok güçsüz hıssedıyorum korkuyorum nedense ya...alışamadım gıttı şu nöbetlere:50:

çok gecmiş olsun allah korumuş bende bı arkamı döndum ne göreyım kızım tutmuş kafasından kaldırıyo bebek tepınıyo çok korktum...ıkıncı çocuk olunca çok zor hangıssne yetişeyım bılmıyorum...

sorun değil cnm sen çıkınca bende cıktım zaten oğlanda uyandı bnde onla uğraaştım baya :)
nöbetli iş zor gerçekten...ama gece nöbetlerinden sonra eşim 2 gün evde oluyo bizde onunla avunuyoruz....

benim eşimde habire bişi yediriyooo tabii kızı için....yemicem artık doydum diyorum selma betülün hakkını yemediğin daha diyoo:37:pabuçlarınnn damlarınn üstündee:35:

sorma nurcum pabuçlarımız damlarda dolaşıyoo.hele bebiklerimiz biraz büyüsün ele avuca gelsin ozaman bizi hiiç görmicekler :51:
gerçi bizimde gözümüz hep bebeklerimizde.bugün oğlum 6da uyuduu eşimde 7de kalkıyoo.yatağa girdim az yatiimm kahvalti hazırlayayım daha 1 saat var dedim uyuyakalmışımm.tabi uyanamadım.ama sonradan bi üzüldüm bi üzüldüm.ister isteemez ihmal ediyoruz onları.elimizde değil ama eski düzen yok Allah razı olsun şikayet etmiyolar ama ufaktan ufaktan 3 kişilik aile olmaya herkese ilgi göstermeye tabiki ilgi gösterilmeye herşey karşılıklı alışmamız lazımm diye düşünüyorum
.

yeni topikimiz hayırlı olsun kızlar:nazar::emir_bebek:
eski topiğede üzüldüm yazık terkedilmiş gibi olmuş:58:
amma yazmışsınız 2 gün girmedim 17 sayfa birikmiş
sizin bebikler pek uslu anlaşılan gün boyu topiktemisiniz ayol:1:
bu arada sütüm baya arttı bu arada ama yemdiğim şey kalmıyor ev aktar gibi oldu
büyük kızım felaket huy değiştirdi kıskançlıktan altına kaçırmaya başladı 2 senedir tuvalete kendi gider poposunu kendi temizler sifonu çekip elini yıkayıp gelirdi şimdi 2 sene önceye dönüş yaptı çok çaresizim bazen kızıyorum sabrım taşıyor sonra ağlamaya başlıyorum kardeşini seviyor görünüyor ama sıkarak seviyor sürekli öpmek istiyor herkes büyüğe yapma etme diyor onada moralim bozuluyor bunalımdayız anlayacağınız akşamdan beri kardeş kıskançlığı ile ilgili gezmediğim site kalmadı nerdeyse çocuğun yaptıkları gayet normalmiş kızmayın vs diyor aa bazen insan dayanamıyor hayatındaki ilk tramvayı geçiriyormuş yavrum ona vakit ayıramıyorum bebek sürekli kucağımda memede evdekiler alınca kucağına en fazla 10-15 dk duruyor basıyor yaygarayı büyükte benle yatmak istiyor benle banyo yapmak istiyor eskiden kitap okurdum etkinlik yapardık şimdi bişey yapamıyoruz dün gece yanımda yatarken"annecim seni çok özlemişim" dedi içim parçalandı çok acıyorum ona yavrum benim halbukşi onu hala çok sevidiğimzi bebeğin bakıma ihtiyacı oldugu söyledim kaç kere ama nafile .o bebeği kızkanmıyor aslında beni kıskanıyor halbuki bi anlasa onu canımdan cok sevdiğimi:43::43::43:Allah yardımcımız olsun
çok zor günler geçiriyoruz pedagoga gitmeyi düşünüyorum:44:
2 çocuğu olanlar sizde durumlar nasıl? varmı problem bizim gibi

dün işitme testi için doğumevine gittik ya koza sehirde 1 tane yerdemi yapılır bu test
bir sıra bir sıra 3 saat sonra sıra gelecekti bize yaptırmadan döndül ilk kızımada yaptırmamıştık zaten bebeişte duyuyor ben içeriden bagırarak eşimi falan çağırdığımda kendine kızdım sanıp büzüyor dudaklarını hemen:1:

selam kızlar yeni topiiğimiz hayırlı olsun.
benim minişim bana öyle pek bir sorun çıkartmıyor 13 gün hastanede kalınca miniğim herşeye alışmış orada cici anneleri çok iyi bakmışlar kızıma şimdide biz alışma dönemi yaşıyoruz birbirimize.
Sütüm çok az geliyor hala mama takviyesi yapıyoruz.
biberonla alıştığı için memeyi pek emmek istemiyor ama ben inatla vermeye devam ediyorum.

redcake geldim elifçim çok zorlu bir süreçten geçtim şu anda hala zorlanıyorum otururken yatarken ama çok şükür bugünlerime kızımla beraberim artık.

dillerim_lal çapaklanma için ılık bezli suyla sildim kızımın gözlerini ben hastanede öğrenmiştim.çok yavaş yavaş çapak oldukça üstünden alın demişti hemşireler.

çağlayancım çok geçmiş olsun canım
ben 3 gündür bildiğimiz normal kuru pakmayayı sabah akşam 1 çay kaşığı meyvesuyuna karıştırıp içiyorum
3 gün önce iki göğsümden sağınca 10ml süt gelirken dün toplamda 60 ml süt geldi

bu linklerede bak canım
http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/423544-sizce-sutum-gelirmi.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/195395-sutum-azaldi-yardim-edin.html

http://www.kadinlarkulubu.com/mart-...azaldi-bebegim-doymuyo-lutfeeennn-yardim.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...lari/259774-sutum-yok-lutfen-yardim-edin.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi-annelerin-sorunlari/242632-sutum-azaldi-bi-care.html

inşallah bol bol sütümüz olur canım:nazar:

selam kızlar ben humanayı sabah kahvaltıda çay niyetine 2 çay bardağı içiyorum
gün içindede 1-2 çay bardağı içiyorum.bende faydasını gördüm gibi.yani sütüm çoğaldı ama ondanmı diğerlerindenmi olacağındanmı bilmiyorum

bizim daha göbeğimiz düşmedi.oğlumda öyle mis gibiki saçları falan pırıl pırıl.doktor göbek düştükten sonra yıkayın hatta 2 gün sonra yıkayın bebeğin kirinden nolcakki dedi.bizde daha yıkamadık
sonrasındada iki yıkamada sabun şampuan kullanın her yıkamada kullanmayın dedi.zaten sık yıkanır kirlenmezki dedi.yağ sürmeyin saf zeytinyağı sürün dedi.

ya şu göz çapakları için annemde anne sütü dedi ama ben cesaret edemedim.nasıl mendili süte batırıp öylemi silcez.gerçi suyla sileceğimize sütle sileriz.ne bilim cesaret edemedim

deryacım benimkide kucağımda emzirirken uyuyo.gazını çıkarayıp derken cin gibi oluyo yatağa koyy çipil çipil bakıyo uyku gidiyo.
ama yatakta ağzına emziği verince eme eme uyuyo.daha emziği ağzında zaptedemiyo ama ben başında bekliyorum.emerek uyumayı seviyo bu kuzucuklar bende yalancı emzikle uyutuyorum öyle zamanlarda

benim 2 gündür kanamam yok gibi.ama belli olmuyo.ne kadar sürecek bu kanama sezeryandaa

sütü memenden uyurken göz kapağına sık sonrada parmağınla yada mendil ucuyla sil canım
benimde 2 gündür kanamam kesildi gibi zaten sezeryanda çok sürmüyor

selam kızlar bızımde bugün 12. günümüz sarılık olduk bır gece hastahanede kaldık fototerapi için sütüm en fazka 40 cc gelıyor ıkı saatte bır sagıyorum oda oglana yetmıyor ustune mama takvıyesı yapıyorum 30cc kadar ama cok uyuyor ve uyandırıp besleyemıyorum gogsumu alır almaz baslıyor uyumaya bende bıberon verıyorum ac kalıp sarılıgı nuksetmesın dıye neyapıcagımı sasırdım sureklı uyuyan bebek annelerı neyapıorsunuz nasıl uyandırıp beslıyorsunuz bu bebeklerı:61:

geçmiş olsun canım
ben uyandırmıyorum
uyandıkça emziriyorum
uyanmayıpta göğsüm çok dolmuşsa sağıp biberonla veriyorum ozman uyusada alıyor

bugün yatarken sabiha pakdemirin kitabını okuyordum.orda emzirmeyince süt üretimi bitmez yazıyordu yani azalabilir ama bitmez.emzirdikçe bebek çektikçe süt üretimi artar ve eski haline döner diyordu.yani seninde öyle olacak emzirmekten vazgeçme.sağ sütünü ver kaşıkla yada biberonla.kızın alsın şifasını sütünden.

teşekkür ederiz bu arada.bende şimdi oğlumu emzirdim verdim babasının kucağına uyuyo minişim.alışıyo kucağa ama olsun alsın sıcağımızı.sonraya Allah kerim.

yaaa bi bebekte emdikten sonra gaz olmaz olurmu.yani şöyle ben emziriyorum sonra gazını çıkarmaya çalışıyorum vur babam vur sırtına bişii çıkmıyooo.zaten uyanıyo çok uğraşınca.bende yatağa koyuyorum horul horul uyuyoo.ya diyorum gazı olsa durmaz.ama gaz çıkarmadanda olmaz anlamadım gitti.

bazı bebeklerde gaz olmuyor
benimkindede yok canım gaz maz zaten olsada alttan pırt pırt çıkarıyor
deniyorum 1bikaçkez çıkarmayı çıkmıyorsa yatırıyorum uyuyor mışıl mışıl:nazar:

aynen burcu ben o yüzden çoğu zaman çıkarmadan yatırıyorum yoksa uyumuyor.

emzik elvin asla almıyor ne yapacağım bilmiyorum

bazı çocuklar almayınca almıyor
biz ne chiccolar ne nuklar denedik yok bakkal memesi denedik yok hatta recele bandırdı kayınvalidem bi güzel cok cok reçelini emdi sonra pıt agzından diliyle cıkarıp attı:1:
ama sen yinede şu 5krş luk babak memelerinden bi dene coğu cocuk onu hemen alıyor çok yumuşak anne memesi gibi
vallahı bu bebeiş aldı emziği çoğu zaman kurtarıcım oluyor:66:

birde günde 3-4 kaka fazla değil,benim kızım bazen daha fazla yapıyorgünde 10-12 arası normal dedi bizim dr

pudra kullandınmı? pudra pişiği en iyi kurutan yöntem,benim kızım pişik oldu dalinin pudrasını aldım,döktüm poposuna ertesi sabah kurumuştu pişiği,yalnız pişik kremiyle birlikte kullanma.

ben ilkinde kullandım bunda pişik olsa hemen kullanırım korkmayın bişey olmaz hemen geçiriyor ayrıca pişik kremiylede kullanabilirsiniz çok ince düşünmeyin bişey olmaz sonucta öyle yada böyle büyüyorlar bize neler kullanılmış düşünün bi:1:

huzun_cicegi ve nur45 kalmışsınız tek başınıza
oyyy ne güzel bende artık evde yalnız kalmak istiyorum yaaaa:26:

:nazar: maşallah da sevil ve elvine çok şekerlerrrr:nazar:

offf offf bütçemiz sarsıldı bez 25 tl civarı+mama40tl+humana20tl ve aktar mazlemeleri50tl tutmuş 15 günlük hasılat bu:44::44:bebişime helal olsun tabi ama sütün daha çok gelse hiç fena olmaz yaniiii:26:günde 2 en fazla 3 kez mama takviyesi yapıyorum

Günaydın Güzel Anneler

Yeni Topik Hayırlı Olsun Yakaladım Sizi :}

Cumartesi Bi Haftamız Doldu ve Göbek Bağımız Düştü Nasıl Sevindik Evde Bi Bayram Havası :}

Dün de Dedemiz Kulağına İsmini Okudu Artık Oğlum İsmini de Biliyor Hem Beğendi de Gülümsedi İsmi Okununca :}

Göbeğim Yavaş Yvaş İniyor Korseyi Gece Gündüz Hiç Çıkarmıyorum..

Dün Bi Dikişim Daha Attı Ama Ağrım Devam Ediyor Üzerine Oturamıyorum Bazen.. Neyse Bu da Geçecek..

Tek Derdim Oğlum Beni Emmiyor Süt Sağıyorum Kaşıkla Veya Biberonla İçiyor Ama İlk Günden Beri Beni Emerken Çok Ağlıyor Ikınıyor Ne Yaptıysam Olmadı Silikon Göğüs Ucu da Kullandım Yok Anam Yok Açlıktan Deli Gibi Bağrıyor Ama Bi Dönüp de Emiyim Yok Anca Kaşıkla Biberonla İçiyor Paşam Buna Bi Çare Bulmam Lazım Ama Nasıl Yapcam Bilemiyorum Zorluyorum 5-10 dk bazen emiyor bazen emmiyor o ağladıkça içim sızlıyor aç olduğunu bildiğim için biberon veya kaşıkla veriyorum hemen..

Göbek Bağına Babusol Sürüyorduk Göbek Düştü Ama Hala Sıkıyorum Babusol Göbeğine Siz de Sıkıyormusunuz Ne Olur NE Olmaz Mikrop Kapmasın Diye Sıkıyorum İşte..

Yarın Doktora Gidicez Topuk Testi Dedi Doktor Oğlumun Topuğunu Yine Delcekler Hastanede 1 Kere Çıktıktan Sonra 1 Kere Sarılık Testi İçin Delmişlerdi Yazık Ama Oğluma Bu Sefer Ne İçin Bakalım..

bende hala göbeğine sıkıyorum spreyini nolur nolmaz diye
biz topuk testi için neler çektik tam 5 kere farklı günlerde topugunu deldiler yavrumun kanı kaybetmişler birinde,diğerinde bi test için sağlık ocağı bi aldı kan grubu için ayrı aldılar çıldırdım ya:47:ağlamaktan mahvoldu yavrucak topukları mosmor hala:43:

günaydın kızlar tabi bizim için artık günün 24 saati aydın ya neyse :))))

acayip moralim bozuk dün akşamı eşimle tartışarak geçirdik çok kırdı bu sefer bebek olduğundan beri diktatör gibi şunu yap bunu yap öyle olmas böyle olur gibi sıkıntılarımız hiç bitmedi benim ameliyat yerim iyileşti ne işse o bi türlü iğleşemedi hep hasta 24 saaat çocuğa ben bakıyorum akşam bi saat pış pışlarsa ne ala dünde yine şöyle otur böyle dur derken patladım oda bütün biriktirdiklerini bana patladı ve ne yazıkki oğlumun yanında sesini yükseltti yok bi çocuğa bakamıyoruz sen çocuğa bakmaktan acizsin gibi birsürü saçma sapan söz ki herkes görüyor ne kadar özenli baktığımı geceleri gider yatak odasında yatar ben acil bişey olupta çağırmassam sabaha kadar yanımza uğramaz nasıl bukadar değişti anlamadım çocuk kakasını yapmadığı için dün gece feryat figan ağlayıp durdu ben bakamıyorumuşum çocuğa fitil yapacakmış neden ağlıyormuş sanki kendi hiç ağlamadan büyümüş okadar büyüttü ki olayı aileleri çağırcam bitsin alıp oğlumu gidicem dedi en ufak şeyde aileleri karıştırmayı çok sever ben mi kadınım o mu belli değil dünden beri ağlamaktan bi hal oldum gece resmen oğlumu izinle verdi kucağıma yada başa çıkamadığında böyle yapınca bende fenalaştım sinirlenince nefesim kesiliyor epey bi süre nefes sıkıntısı çektim bi su istedim birsürü laf sayarak getirdi verdi eşimi ilk kez böyle gördüm 6 yıldır ne oldu anlamadım aradan 1 saat sonra sanki bunları yapan o değilmiş gibi geldi yanıma ben iyice fenalaştım sabah arıyor hiç bişey yok gibi konuşuyor ama çok kırıldım çokkk bu sefer diğerleri gibi değil beni çocuğumla tehtit etti sanki tamam çocuk doğdu işim bitti seninle der gibi sanırım bu kırıklar ççok kolay düzelmeyeecek bundan sonra sadece oğlum için saygı duyucam ona bugüne kadar yaptığı şeylerde hep sustum ama boşanmayı düşündüğüm zamanlarda oldu şimdi oğlum var heşeyi 2 kee düşünmek zorundayım ama ona karşı bütün sevgim dün gece bitti saygımda oğlumun hatrına var

moralini bozmacanım olur böyle şeyler çok normal
nasıl biz lohusalık psikolojisindeysen babalarda öyle şimdi onlarda nasıl baba olcağım acaba bebeğime iyi bakacakmıyım iyi baba olabilecekmiyim ailemi geçindirebilecekmiyim ona iyi gelecek hazırlayacakmıyım vs vs bin türlü düşünce içinde
sen zaten hassassın sıkıntılısın ilk çocucgunsa tecrübesizlik varki benim 2. olmasına ragmen ben bile bazen elim ayağım birbirine giriyor napcağımı şaşırıyorum
geçiş dönemi bu inşallah 1-2 ay sonra herşey çok daha güzel olacak sen moralini bozma sütün çekilir yoksa annesi bebiş doymaz
benimkide doğumdan beri yatak odasında gece misafirler horluyor eşim horluyor ben ayaktayım amannn hiç takmıyorum naparlarsa yapsınlar ben bebişime yeterim
sende takma al bebişi kucağına otur omzunda uyut sende uzan kim naparsa yapsın boşver sen bu günler geri gelmeyecek 40ı çıkınca bile büyüyor biraz bebişler zor ama bu çok güzel dönemleri iyi geçirin annesi
benden sana bi arkadaş tavsiyesi canım
herşey güzel olacak inşallah:nazar:

canım sen emire o kadar ii bakıyosundur ki buna eminim çünkü bi bebeğe en ii annesi bakar ve biz bu bebekleri isteyerk yaptık 9 ay ne heyecanlarla ne özverilerle taşıdık hep onları kucağımıza alcağımızı hayal ederk katlandık herşeye sen ağlamasını istermisin hiç her gün burda diyosun oğlum ağlıyo içim parçalanıyo diee bence k.v den belki kıskanmıştır torununu bizde ööle oldu mesela doğumdan sonra evdeyiz ben yatakodasında yatıyom tabii bebekte yanımda eşimde bizle yada sık sık ugruyo salonda da kv ve kp var kadın sürekli gelip gelip oğlunu çağırdı ve yanımızda olduğu için kızdı neymiş ayıpmış neymiş bi bebek yüzünden ana babayı mı satmışmış saçmalığa bakarmısın altını değiştiryodu eşim kv bi gördü bağır çağır erkek adambez mi dğeiştirmiş o bunun için mi büyütmüş okutmuş oğlunu benim işim neymiş yaa ben orda yatıyom işte yeni doğumdan çıkmışım 48 saat uykusuzum neyse ben kendi derdime daldım pardon bence seninkinde de bööle bi durum vardır dolduruyodur annesi

ayyyyy şu erkek adam muhabbetine sinir oluyorum ya
Allah kolaylık versin
benim kvalidem pek iyidir ama o bile dün bişey yaptı şoke oldum
kızımın dr kontrolüne gidecekken kapıyı açtıkki karşı komşum çorba yapmış tepsiye koymş bana içeyimde süt olsun diye getirmiş bende çok teşekkürler dedim aldım komşu gelince içersin ozman dedi
nasıl açım giderken anlatamam yani
neyse gittik geldik bi baktım çorba yok
kayınvalidem ben içtim demezmi sinirden ölüyordum ya:47:
ben lohusayım çorba bana gelmiş ne içiyosun:47:

daynamayıp bugün alıcam emzik çocuğumada işkence bi omuzda bi göğsümün üstünde uyuyo kalıyo nasıl alışacak yatağa bilemiyorum ama emzik belki işe yarar.Birde Allah sütü olmayanlara benim fazlamdan alıp eklesin inşallah çok acı çekiyorum doktor 3 saatte bi emzir demişti ne 3 saati ben saat başı emziriyorum ayrı çektiğim sütü içiriyorum yarım saat geçmiyo göğsüm yine süt topluyo sızlaya sızlaya olücem galiba göğsümün ucuda yara ne ter boşaltıyorum emzirirken acıdan Allah yardımcımız olsun

sütü çok olan bi detli olmayan bi dertli
Allah hepimizin yardımcısı olsun:nazar:

o kadar korktum kiii...

kızım uyudu uyrken mutlaka şapka giydir başı üşümesin demişlerdi
şapka burnunu kapattım bi baktım yavrum bembeyaz olmuş hemen aldım derin bir nefes aldı ALlahım korudu görmeseydim ...

offf şükürler olsun ağlıyorum şu an

çok geçmiş olsun canım aman dikkat ilk 3 ay:nazar:

Kızlar Bebeklerinizin Göğüslerine Masaj Yapıyormusunuz Bizimkine Çok Yapmadık Taş Gibi Olmuş Annem Ovmak Lazım Diyor da..

dr kesinlikle ovmayın dedibize
ama ilk kızımda hep ovmuştuk:26:

arkadaşlar 13 gün oldu sezeryan olalı korse takan varmı aramızda????
artı ben ameliyat yerimin bandajını daha açmadım bantları çıkarmayan varmı?

bebişim banyo yaptı bugun ayaklarında göbeğinin oralarda ve burnunda soyulmalar var bebe yağı sürsemmi sizdede soyulmalar varmı?

dr 3. gün çıkart dedi bana duş alırken yumuşatıp çıkardım
bebeğe bebeyağı sürebilirsin ama o soyulmalar derisidir canım normal yani

slm kızlar nasılsınız?
dün geceyi sağ salim atlattık çok şükür....saat 10 gibi uyudu selma betül...sonra 12yi biraz geçerek uyandı altını aldım,emzirdim,gazı tuzu derken uyumamız 2 yi buldu...sonra 4ü geçer uyandı yine aynı rutinler...sabahda 9a geliyodu kalktı....çok şükür korktuğum kadar zor olmadı ama önce baya zorlandım ben uyumakta.....
ya ben kızımı çok kıskanıyorum...kimse kucağına alsın sevsin istemiyorum eşim ve benden başka...napıcam böyle..şimdi neysede 40mız çıkınca memleketlere gitmeyi düşünüyoruzz orda insanlara ne dicemmm nasıl almayın dicemm öfff

bunlar çoook normal duygular canım
ama ben şimdi tecrübeliyim ya evdekilerede iş bölümü verip azcık dinlenmeye çalışıyorum
emziriyorum mesela gazını başkası çıkarıyor kakasını başkası alıyor ben takılıyorum kendimce
sizinki gayet normal ilk kızımda hiçkimse ellesin istemiyordum hatta bakmalarına bile sinir oluyordum:1::60:

...
Tırnakları benim oğlumun da çok uzun ben emzirirken hep eldivenini çıkarıyorum bana dokunsun die ama uyurken hemen takmak zorunda kalıyorum çünkü kendini çiziyor.. Kesmeye kıyamıyorum çok minik daha tırnakları o yüzden törpüleme çözümünü buldum... uyurken törpülüyorum hemencik kısalıyor zaten çok rahat oldu..
Mama kullanan anneler hangi marka mama kullanıyorsunuz ??

ben bugün banyosundan önce keseceğim tırnaklarını 15 günlük olduk baya uzadılar:)
milupa aptamil1 veriyorum ama bu bitince sma alacağım şekersizmiş o yeni öğrendim diğerlerinde vanilya varmış bebeiş şekere alışıyormuş
gerçi ilk kızımda hep aptamil kullandık bi sorun yaşamadık ama deniyelim bakalım:44:

:nazar:gözünaydın geçmiş olsun canım:nazar:

Kızlar bebeklerşniz nasıl yatırıyorsunuz

güvenli yan yatma yastığımız var onunla yatırıyorum

çoğunuz erkek bebek zor demişsiniz ay bir kameramız olsada bi seyretseniz çektiklerimi
her bebek zordur kızlar ilk kızımdada emme sorunu yaşadık uyku sorunu buda ablasının kopyası
Allah hepimize güç kuvvet versin inşallah geçecek bunlarda sonra gülerek anlatacağız
ilk sayfadan beri yazılanların hepsini okudum şimdi çoğunuza cevap vermeye çalıştım inşallah unutmamışımdır kimseyi
kızım uyuyo şimdi yanına gidip yatacağım
hepinizi şimdilik öptüm
byeeeee:71::71::71:

Son düzenleme:
şu hamileliktede en güzel şey adet olmamızmış meğerseeee
şurda topu topu 1 haftadır ped kullanıyorıum kanama için ama fenalık geldii
oyyy bebişlerimiz napsın pamuk gibi popolarında koca koca bezlerr

Back